Arama

Windows 98 Kurulumu (Resimli Anlatım)

Güncelleme: 22 Ekim 2018 Gösterim: 50.322 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ekim 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  wd.JPG
Gösterim: 1075
Boyut:  25.5 KB
Kurulumdan önce format atmak istiyorsanız format atın. Öncelikle bilgisayarımızın biosuna girip boot seçeneklerinden CD’den boot’u aktiv edinve Windows 98 CD’sini CD-Rom’unuza yerleştirin.Bu özellik bordunuzda bulunmuyorsa disket sürücüden boot’u aktive edin ve Windows 98 Başlangıç disketinizi ve Windows 98 CD’sini sürücülerinize yerleştirin.Bilgisayarı başlatın ,eğer CD’den boot özelliğini kullanıyorsanız karşınıza şu ekran gelecektir.Bu durumda “1″ tuşuna veya direkt olarak “Enter” tuşuna basın

Sponsorlu Bağlantılar
Şimdi karşımıza yeni bir seçenek ekranı çıkacak.Disketten boot edenlerin ise zaten karşısına ilk olarak bu ekran gelecek.“1″ seçeneği zaten seçili gelecek “Enter” ‘e basıp Kur’u başlatıyoruz.
İşte kurulumun ilk ekranı karşımıza geldi.Yeniden “Enter” tuşuna basarak yolumuza devam ediyoruz.

Windows 98 Kur şimdide scandiski çalıştırmak için izin istiyor.Bu soruya da “Enter” tuşu ile yanıt veriyoruz.Scandisk başlıyor ve taramadan sonra eğer bir hata yoksa kurulum dosyalarını kopyalamaya başlıyor…

Sonunda kurulum sonuna kadar bize eşlik edecek ekrana geldik.“Devam” tuşuna basıyoruz.

Kurulum sihirbazı hazırlanıyor ve dosyaların kopyalanacağı dizini seçmemiz isteniyor.Biz kurulumu “C:/Windows” dizinine yapmak istediğimizden hemen “İleri” tuşuna basıyoruz.
Windows 98 Kur ,sistemde bir işletim sisteminin bulunup bulunmadığını kontrol ediyor ve dizinlerini hazırlıyor..

Karşımıza kurulum seçenekleri geliyor.Siz kendi kullanımınıza göre diğer seçenekleri kullanarak bir özelleştirmeye gidebilirsiniz.Ben standart bir yükleme yapmak için gelen seçeneği değiştirmeden “İleri” tuşuna bastım ve karşıma gelen ekranıda herhangi bir özelleştirme yapmamak için “İleri” tuşuna basarak diyerek geçtim.
Şimdede Windows 98 Kur bizden bilgi istiyor.Boşlukları dilediğiniz gibi doldurup tekrar “İleri” tuşuna basarak devam edelim.

Şimdi de konumumuzu soruyor.Gurbetçi falan değilsek Msn Happy yola “Türkiye” seçiliyken “İleri” tuşuna basarak devam ediyoruz.Gene yeni bir ekranla karşı karşıyayız.Kopyalama işlemini başlatmak için gene “İleri” düğmesine basıyoruz.

İşte Windows 98 Kur dosyaları kopyalamaya başlıyor.
Sonunda bitti sanıyoruz ama daha değil.Şimdi windows yeniden başlatılacak.İsterseniz “Şimdi Yeniden Başlat” tuşuna basarak manuel olarak bilgisayarınızı 15 saniye beklemeden yeniden başlata bilirsiniz.Bu arada artık eğer kullandıysanız Windows 98 Başlangıç disketinizi çıkarta bilirsiniz.CD’den boot ettiysenizde boot ayarınızı HD’ye çevirebilirsiniz çünkü artık sabit diskten başlangıç yapabiliriz.Ama Windows 98 CD2sine dokunmuyoruz o bize hala lazım.

Ve kurulumdaki ilk başlangıç ekranımızı görüyoruz.
İstenen verileri boşluklara giriyoruz ve “İleri” tuşuna basarak sözleşme ekranına geçiyoruz.Sözleşmeyi kabul ettiğimizi belirten şıkkı işaretleyip buradan da “İleri” tuşu ile Windows 98 şifresini yazacağımız yere geliyoruz.

Ürün anahtarımızı girdik ve “İleri” tuşuna basıp yeni bir ekrana geldik.Tamam bukez bitti diye düşünmeyelim.Devam etmek için “Son” düğmesine basıyoruz.

Donanımlar ayarlanıyor sürücüler kuruluyor ve yeniden başlatma ekranı karşımıza çıkıyor.
Tanrım bitti mi yoksa…
Tabi ki hayır.Kurulum sürüyor.
Saat ve tarih doğruysa “Kapat” tuşuna basarak devam edin.
Sırasıyla seçenekler kuruluyor ve sistem güncelleştiriliyor.Bu biraz zaman alabilir.Ve Bilgisayar yeniden başlatılıyor.

Bilgisayarımız açılıyor Parola yazmak zorunda değiliz “Tamam” diyerek bu ekranı geçin.Windows 98 tarafından sürücüsü bulunamayan aygıtlar varsa sürücülerinin yüklenmesi isteniyor.Bizde monitor dışında sürücüsü bulunamayan aygıt çıkmadı.

Hepimize geçmiş olsun.

Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 17:22
batuhanilik - avatarı
batuhanilik
Ziyaretçi
20 Eylül 2008       Mesaj #2
batuhanilik - avatarı
Ziyaretçi
1. Bilgisayarı başlatıp, ALT+CTRL+ESC tuşlarına birlikte basıp SETUP programına giriyoruz,

Sponsorlu Bağlantılar
2. Ana menüden System Security’i seçip CD-ROM’dan açılışı Enable yapıyoruz ve değişiklikleri kaydedip çıkıyoruz (Save and Exit),

3. Bilgisayarımız BOOT CD-ROM ile açıldıktan sonra, A:> Format c:/u/c/s yazıp Enter tuşuna basıyoruz,

4. HDD formatlandıktan sonra C dizininde bir dizin açıyoruz (c:>md win98)

5. Tekrar CD-ROM dizinine (E: Enter) giriyoruz, burada win98 dizini içerisine giriyoruz (E:>cd win98),

6. E:\win98>copy *.* c:\win98 komutunu yazarak win98 kurulum dosyalarını HDD’ye kopyalıyoruz,

7. C dizinine girip C:\win98>kur komutunu yazıyoruz

WİNDOWS SİSTEM DOSYALARINI KURMAYA BAŞLAYACAKTIR, KURMA İŞLEMİNİ ADIM ADIM TAKİP EDEREK KURULUMU TAMAMLAYABİLİRSİNİZ. KURULUM SIRASINDA SİZE SORULANLARI (Bilgisayarın adı, çalışma grubu vs.) GEREKLİ YERLERE YAZMANIZ YETERLİDİR.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 17:06
cellcuk - avatarı
cellcuk
Ziyaretçi
10 Ekim 2008       Mesaj #3
cellcuk - avatarı
Ziyaretçi
Harddiskimizi windows 98 kurulumuna hazır hale getiriyoruz gerekli yedekleri aldıktan sonra Windows 98 açılış disketimizi diskete takıp, bilgisayarımızı başlatıyoruz. Açılışta DEL tuşuna basılı tutup bios'a giriyoruz. Buradan birincil açılışı, disketi gösterip, bu ayarımızı kaydedip çıkıyoruz. Bilgisayarımız tekrar başladığında hdd'mizden önce disketimizi sınayacak ve açılış disketimiz, disket sürücümüze takılı ise, açılışı disketimizden yapacaktır. Açılış disketi belli bir işlemden sonra bir menü ile karşımıza çıkacaktır. Buradan birinci seçeneğe - bilgisayarı cdrom desteği ile başlat - yön tuşları ile gelip enter'a basıyoruz. Yine bir dizi işlemden sonra disketimiz Dos işletim sistemine cdrom'umuzu tanıtacak ve bu sayede cdrom'umuzu dos işletim sistemi altında da kullanabileceğiz. En son parametrede cdrom'mumuzun sürücü harfini belirtilecektir.(Büyük bir ihtimalle E). Dos komut satırında e: (sizde cdromunuzun sürücü harfi neyse siz onu yazıyorsunuz) yazıp enter tuşuna basıyoruz. Daha sonra yine dos komut satırına kur yazıp enter'a basıyoruz.

{Bilgisayarınızda hızlı kurulum için size zaman kazandıran çeşitli kur parametreleri mevcut. Dilerseniz bu parametrelerden ihtiyacınız olanı kullanabilirsiniz. Bunun için kur/? yazıp enter'a basın, listelenecek olan parametrelerden ihtiyanıza göre seçip kullanabilirsiniz.}
Ad:  w1.JPG
Gösterim: 877
Boyut:  13.9 KB

Kur (eğer çalışmaz ise sorun yaparsa setupcor yazın) ' yazıp enter'a bastıktan sonra scandisk ile diskimizin dizin yapısı ve boş olan kısmı incelenecek, ve bize windowsu kuracağımız dizini soracak. Buradan c:\windows'u işaretleyip ileri tuşuna basıyoruz.

Bir sonraki ekranda bize kur seçeneğimiz sorulacak. Burada da normal'i işaretleyip ileri tuşuna basıyoruz.Bu işlem basamağından sonra aşağıdaki gibi bir tercih tablosu karşımıza çıkacak.Burada da ilk seçeneği -en sık kullanılan bileşenleri yükle(önerilen)- tıklayıp ileri ye basıyoruz.

2.Adım
Tanımlamalar ve kurulum...
1. adımın son basamağından sonra kurulum bizden bilgisayarımızın tanımlamalarını isteyecek. Bilgisayar adı, çalışma grubu ve bilgisayar tanımını kendi isteğiniz doğrultusunda girin, ileri tuşuna basın.
Ad:  w2.JPG
Gösterim: 925
Boyut:  19.1 KB

Bu işlemden sonra konumunuzun belirtilmesi başlığı ile bir ekran ile karşılaşacağız. Buradan Türkiye'yi seçiyoruz ve yeniden ileri ye basıyoruz.

Burada kurulum bizden açılış disketi için onay isteyecek biz burayı iptal'e basarak atlıyoruz. Eğer bir açılış disketinize ihtiyacınız varsa tamam'a basarak bu işlem basamağına devam edebilirsiniz ama bizim şu an böyle bir şeye ihtiyacımız yok. İptal'e bastıktan sonra disket sürücümüzden mevcut disketimizi çıkartıp, ileri ye basıyoruz.
Ad:  w3.JPG
Gösterim: 959
Boyut:  31.0 KB

Dosyaları kopyalamaya başlamak için çıkan menüden tekrar ileri butonuna basıyoruz. Ve artık bir süreliğine parmaklarımızı dinlendirebiliriz. Zira artık bundan sonra söz windows'un...Aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacağız ve progres bar (ilerleme çubuğu) %100 olana kadar bekliyeceğiz. Dosyaların kopyalanması tamamlandıktan sonra -100% olduktan sonra- bilgisayarımızın kendisini yeniden başlatacak. Biz bu süre zarfı içersinde hiçbir şey yapmıyoruz. Microsoft'un dediği gibi arkanıza yaslanın ve bilgisayarınızın yeniden açılmasını bekleyin.

3.Adım
Sistem yapılandırması...
Bilgisayarımız yeniden başlatıldı ve bir dizi işlemden sonra kurulum bizden Kullanıcı Bilgisi kısmını doldurmamızı isteyecek.Burayı uygun bir şekilde doldurup ileri butonuna basıyoruz. Daha sonra bir sözleşme metni çıkacak sözleşmeyi (dilerseniz okuyun) kabul ediyorum kısmına tıklayıp ileri ye basıyoruz.

Bu işlem basamağından sonra kurulum bizden kurduğumuz windows'un cdkey'ini isteyecek. Bu key'i orjinal cdlerinizin üzerinde yada kitapçığında bulabilirsiniz. Cdkeyi 5 haneli kutucuklara yazıyoruz ve klasik hareketimiz ileri butonuna basıyoruz.
Ad:  w4.JPG
Gösterim: 781
Boyut:  14.1 KB

Resimde 111 şeklinde girilmiş olunan ürün anahtarı örnek olarak girilmiştir.

Ürün anahtarımızı doğru girmiş isek başlatma sihirbazı çıkacak buradan sona tıklıyoruz.. Bu işlemden sonra mevcut donanımlarımız sistem tarafından algılanacak. Tak kullan (plug&play) aygıtlarımız kurulacak. Daha sonra donanım algılaması başlığı ile bir ilerleme çubuğu belirecek. İlerleme çubuğumuz tam doluncaya kadr bekliyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra bilgisayarımız tekraradan başlatılmak üzere kapanacak.
Ad:  w5.JPG
Gösterim: 812
Boyut:  13.2 KB

Son aşama...
2. adımımızın son işlem basamağından sonra bilgisayarımız yeniden açılacak. Yine donanım ayarları ile ilgi işlemler yapılacak. Bu süre zarfında biz hiçbir işlem yapmıyacağız. Bu kısımlar kurulum tarafından otomatik olarak işlenen kısımlar.
Ad:  w6.JPG
Gösterim: 881
Boyut:  13.0 KB

Sonra yan resimdeki gibi bir işlem basmağı karşımıza çıkacak. Bu işlem basamağının son kısmında yani sistem yapılandırması kısmında yine bir ilerleme çubuğu olacak. Burada sistem yapılandırması ile ilgili son ayarlar yapılacak. Bu kısım biraz uzun sürebilir. İlerleme çubuğumuz dolduktan sonra bilgisayarımız üçüncü ve son defa yeniden başlatılmak üzere kapanacak.
Ad:  w7.JPG
Gösterim: 795
Boyut:  12.8 KB

bitti....
windows hazır...

Bilgisayarımız yeniden açılacak. Açıldıktan sonra az bir süreliğine kurulum ekranına geri dönecek ve daha sonra Windows 98'miz ilk defa olmak üzere açılacak. Burada bizden ağ parolası isteniyor.Bu ekranla windowsumuzun her açılışında karşılaşmak istemiyorsak, parola kısmına hiçbir şey yazmadan Tamam'a tıklayarak geçin. Buradan sonra büyük bir ihtimal windows monitörümüzü bulacak yanınızda monitörünüzün disketi yada cdsi varsa buradan monitörünüzün sürücüsünü tanıtarak geçebilirsiniz. Fakat böyle birşey elinizde mevcut değilse windows'un size ekranda önerdiği standart monitörü tıklayarak geçin. Bu işlem son basamağımızdı.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 17:17
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
13 Ekim 2008       Mesaj #4
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Alıntı
batuhanilik adlı kullanıcıdan alıntı

gösterdiğin il iki yeri yapınca bilgisayar açılıyor aga yardı et

Başlangıç disketiyle kurmayı deneyin...

Alıntı
cellcuk adlı kullanıcıdan alıntı

bu cd yi nasıl elde edebilirim?

Bilgisayarcıdan yada cafeciden windows 98 kurulum cd'si temin edebilirsin...
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

14 Nisan 2014 / UnknowN Bilgisayar
5 Temmuz 2013 / DrAm3vLH Bilgisayar
9 Ocak 2014 / asla_asla_deme Bilgisayar
30 Ocak 2012 / HANDSOME Bilgisayar
19 Mayıs 2012 / maXLaBs Bilgisayar