Arama

Android Teknik Destek - Sayfa 7

Güncelleme: 29 Nisan 2018 Gösterim: 44.125 Cevap: 68
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014       Mesaj #61
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Tüm Nexus Cihazlar için Android 5.0 Lollipop OTA Zip Dosyaları Yayınlandı!

Sponsorlu Bağlantılar
android 5 lollipop 795x350

Her geçen gün, hatta her geçen saat, Android 5.0 Lollipop ile alakalı bir başka haber geliyor. Geçtiğimiz günlerde bir çok nexus cihazı için Android 5.0 fabrika imaj dosyalarının yayınlanmasından sonra, cuma günü de Nexus 4 için fabrika imajı yayınlanmıştı. Şimdi de tüm Nexus cihazlarının listede yer aldığı Android 5.0 OTA güncellemesi için zip dosyaları yayınlandı. Unutmayın, bugün sizlerle paylaştığımız, root‘lu Nexus cihazlarında OTA güncellemesinin hata vereceği haberini buradan tekrar okumanızı tavsiye ederiz. Fabrika imajlarıyla tüm verilerin silinmesini istemeyen, ve OTA güncellemesi yaparak sürüm yükseltmek isteyen kullanıcılar için, aşağıda Nexus modelleri için recovery bölümünden kurulumunu yapabileceğiniz zip formatındaki dosyaların indirme linkleri verilmiştir.

Nexus 9

5.0 (LRX21L) -> 5.0 (LRX21Q): volantis LRX21Q from LRX21L

Nexus 5

4.4.4 (KTU84P) -> 5.0: hammerhead LRX21O from KTU84P
4.4.4 (KTU84Q) -> 5.0: hammerhead LRX21O form KTU84Q

Nexus 4

4.4.4 (KTU84P) -> 5.0: occam LRX21T from KTU84P

Nexus 7 2013 Wi-Fi

4.4.4 -> 5.0: razor LRX21P from KTU84P

Nexus 7 2012 Wi-Fi

4.4.4 -> 5.0: nakasi LRX21P from KTU84P

Nexus 10

4.4.4 -> 5.0: mantaray LRX21P from KTU84P

Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014       Mesaj #62
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony, Xperia Z Modelleri İçin Android 5.0 Lollipop AOSP Kaynak Kodlarını Yayınladı!

Sponsorlu Bağlantılar
sony lollipop 723x350

Sony
, üst düzey modelleri için AOSP ROM‘ları hazırlayarak ve geliştiriciler için yardım kılavuzlarıyla Android üreticileri arasında yerini sağlamlaştırmayı planlıyor. Xperia Z3 üzerinde çalışan stok Android 5.0‘ın görüntülenmesinin ardından, firma şimdi de, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z2, Xperia Z1 ve Xperia Z1 Compact için kaynak kodları paylaştı. Paylaşılan orjinal Android kernel kaynak kodları sayesinde, geliştiriciler cihazlarında stok Android’i kullanabilir veya kendileri için özel ROM’larını geliştirebilirler. Bu kaynak dosyaları sayesinde cihazın donanımlarının maksimum seviyede kullanılabilirliği sağlanabilmekte. Yani Sony’nin kendi derlemesini kullanmaya mecbur değilsiniz. Bu kullanıcılar için gerçekten önemli bir seçenek.
İsteyenleriniz varsa, Sony‘nin geliştirici sitesinden kaynak kodları ve diğer dosyaları indire bilmeniz mümkün. 90MB boyutunda Zip dosyası olarak gelen ROM‘u cihazınıza flash’lamadan önce, Xperia cihazınızın bootloader kilidinin açık olması gerektiğini önemle hatırlatalım.

Kaynak kodları indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014       Mesaj #63
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung Galaxy S5 İçin Android 5.0 Lollipop Yayınlandı [Yükleme Talimatı]

170620140938266586524 2?resize7952C350

Daha önce 21 Kasım'da Sammobile tarafından yayınlanan Galaxy S5'te Android 5.0 Lollipop'un kullanıldığı videonun ardından, nihayet o gün geldi ve çattı. Galaxy S5 için Android 5.0 Lollipop yayınlandı ve yüklenmeye hazır. Şimdilik sadece Polonya için OTA olarak güncellenen bu sürüm, çok yakında diğer Avrupa ülkeleri için de gelecek. Yayınlanan bu sürüm Polonya için üretilen SM-G900F model numaralı Galaxy S5 olsa da, LRX21T yapı numaralı Android 5.0 sürümünü Odin ile kendi Galaxy S5'inize yükleyebilirsiniz.
TouchWiz arayüzüyle gelen Android 5.0 versiyonunu Galaxy S5 cihazınıza yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

galaxys5lollipopscreenshots 630x366?resize6022C350

Adım 1:
Aşağıdaki dosyaları indirin;

Firmware:
Firmwares | SamMobile

Odin v3.09:
https://mega.co.nz/#!UdRRyCAT!H4FyVxYynNWvXqRNmnpMGQRCP-dG3uykgP2pT4rh8Ek

Adım 2:
Yüklediğiniz firmware ve Odin dosyasınının içindekileri herhangi bir klasöre çıkartın.

Adım 3:
Telefonunuzu kapatın ve telefonunuzun Home + Güç + Ses Kısma tuşlarına aynı anda basarak Download Mode'da açın.

Adım 4:
Odin uygulamasını açın ve telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza takın. Odin uygulamasında mavi işareti alana kadar bekleyin.

Adım 5:
Telefonunuz bağlandıktan sonra, indirdiğiniz firmware dosyasını AP/PDA bölümüne ekleyin.

Adım 6:
re-partition seçeneğinin işaretli olmadığından emin olduktan sona, Start butonuna basın ve Lollipop'un yüklenmesini bekleyin.
Bol lolipop'lu Galaxy S5'ler dileriz icon smile?w798

Ali Kasımoğlu
Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014       Mesaj #64
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google, Youtube İçin Materyal Tasarım Güncellemesini Yayınladı, Hangouts İçin İse Yolda! [APK İndir]

hangouts youtube material?resize7952C350

Yeni Android 5.0 Lollipop'un çıkmasıyla birlikte hepimizin artık aşina olduğu Materyal Tasarım ve uygulamaların materyal tasarıma göre güncellemelerine, bir başka değişle "materyalleştirilmelerine" yeni bir tanesi daha eklendi. Google, popüler video servisi Youtube'un uygulamasını materyalleştirdi ve mesajlaşma uygulaması Hangouts için ise ön çalışmaları yayınlandı. Yeni Youtube uygulaması, yuvarlak kullanıcı resmi (avatar), kırmızıya bürünmüş genel hatlar ve bildirim çubuğu, Lollipop'un Palette API renk şemalarıyla kanallar gibi farklı bölümlerin kendine has renklere bürünmesi ve tabi ki Youtube 6.0 ile birlikte uygulama ikonunun da değişmesinin yanı sıra daha bir çok yenileşmeye kavuştu. Yeni güncelleme beraberinde daha fazla gelişmiş arama filtreleme seçeneklerini de getiriyor.

youtube material 1?resize6662C585

Materyal Tasarım güncellemesini alan Youtube 6.0 versiyonunun cihazınıza gelmesini beklemeden Apk dosyasını indirmek için BURAYA tıklayınız.

Ali Kasımoğlu
Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015       Mesaj #65
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Aynı Android Telefonda 2 Adet Instagram Hesabı Açma ve Yönetmenin Yöntemi

instagram

Bilindiği gibi Instagram, multi account açma yani çoklu hesap desteği vermemektedir. Fakat Twitter'da mevcut olan bu özelliğin Instagram'da olmaması haliyle insanları zora sokabilmektedir. Aynı telefon ' da 2 adet intagram hesabı açmanın avantajları nelerdir?
İki adet hesabınız var ise bu hesapları sabit instagram uygulamasından çıkış yapmadan kullanmak isteyeceksinizdir. Fakat instagramın buna izin vermiyor olmasından dolayı da her seferinde birini kapa diğerini aç mantığı ile işlem yapmak zorunda kalıyoruz.
Maalesef şuan için tam yönetim, örneğin resim yükleme vb orijinal instagram uygulaması ile yaptığımız işlemleri çoklu hesap olarak sadece android 'de yapıyoruz, iphone için bu tarz bir uygulama maalesef şimdilik mevcut değil.

multi instagram 560x350

Öncelikle bunun için özel olarak geliştirilmiş instagram id'leri değiştirilerek telefonumuza iki instagram kurabileceğimiz android uygulamasını indirmemiz gerekmektedir.
Dışarıdan telefonuma apk dosyası kurmak için öncelikle telefon ayarlar menüsünden güvenlik ve oradan bilinmeyen kaynakları aktif etmeniz gerekmektedir. Bilinmeyen kaynaklar nedir? Mantık şudur google play'den inmeyen her uygulama bilinmemektedir. Bu sebeple izin verilmelidir.
Instwogram uygulamasının buradaki apk dosyasını telefona veya bilgisayara indiriyoruz. Buradan sosyal medya hesaplarınız 'dan herhangi biri ile linki aktif edebilir ve indirebilirsiniz.
İndirdik 'ten sonra telefonunuza kurup instagram 2. instagram hesabınızla giriş yapmanız yeterlidir.
Orijinal instagram da olduğu gibi tüm işlemleri sorunsuz bir şekilde telefonunuzdan yapabileceksiniz. Herhangi bir sorun olursa buradan bizlere yazmaya çekinmeyin lütfen.

Ali Kasımoğlu
Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015       Mesaj #66
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
CyanogenMOD 12 Nightly Yayınlandı, Artık Nexus 6 ve LG G3'ü ve Birçok Cihazı Destekliyor!

cyanogenmod

Son zamanlarda Android'için geliştirtiği ROM'lardan çok patent davalarıyla gündeme gelen Cyanogen, her ne olursa olsun Andorid için özel ROM geliştiren firmaların en iyisidir. Uzun bir süredir kullanıcıların beklediği Lollipop versiyonuyla çalışan yeni versiyonu CyanogenMOD 12'nin Nightly (geceyarısı) sürümü yayınlandı. Yeni versiyonlar birlikte desteğe kavuşan cihazlar arasında Nexus 6 ve LG G3'te bulunuyor.
Eski yeni bir çok cihazı destekleyen CyanogenMod 12 şuanda bir çok cihaz için indirilebilir durumda. Cihazların listesi işe şöyle (Cihazların model kodları);
Bacon, d802, dlx, e975, e980, evita, falcon ,find5, flo, ghost, hlte, hltespr, jewel, jfltevzw, klte, m7, m7spr, m7vzw, m8, mako, mondrianwifi, moto_msm8960, t6, t6spr, t6vzw, serrano3gxx, serranoltexx, shamu, v500, ville, vs985

Nexus 6 (shamu) için CM 12 yükle
LG G3 (d855) için CM 12 yükle

CyanogenMOD'un son versiyonunu tüm uymlu cihazlar için buradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Ali Kasımoğlu
Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015       Mesaj #67
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung Galaxy S4 İçin Android 5.0 Lollipop Resmi Olarak Yayınlandı!

lollipop

Bundan sadece birkaç gün önce Samsung Galaxy Note 3 için yayınlanan Lollipop güncellemesine ait yazımızın ardından, şimdi de Samsung'un popüler telefonlarından Galaxy S4 için resmi Android 5.0 Lollipop güncellemesi yayınlandı. GT-I9500 modeli için uyumlu olan Android 5.0.1 Lollipop'a ait 1049MB'lık OTA güncellemesi Rusya için yayınlandı. Elbette bu yazımızda bu güncellemeyi bizlerin nasıl yükleyeceğine dair detaylı bilgileri vereceğiz. Rusya için şimdilik sadece Kies üzerinden yayınlanan güncellemeyi yükleyebilmek için, cihazınızda Rusya için yayınlanan bir firmware'in yüklü olması gerekiyor.
Ülkemizde Galaxy S4 için henüz Kies aracılığıyla dağıtımına başlanmayan Android 5.0'ı dilerseniz Türkçe dilinin de bulunduğu Rusya için dağıtılan sürümü yüklemek için aşağıdaki talimatları uygulayabilirsiniz.

lollipop s4 russia

YÜKLEME TALİMATI

Uyarı! Bu işlemin bir hata durumunda telefonunuza zarar verebileceğini ve telefonunuzun yedeğini almanızı tavsiye ettiğimizi hatırlatırız.

İNDİRİLECEK DOSYALAR

1. Odin [3.09]
2. Rusya Firmware'i (Android 4.4.2)

Not:
Lollipop'u yükleyebilmek için bu versiyon gereklidir!

Profesyonel Tavsiye! Devam etmeden önce bir önlem olarak dilerseniz adb komut sistemiyle pit dosyanızın yedeğini alabilirsiniz. Bunun için; adb shell su -c "dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/My-N9005.pit bs=1 skip=17408 count=4244"
adb pull /sdcard/My-N9005.pit

YÜKLEME İŞLEMİ
Adım 1. Öncelikle telefonunuzda USB Hata Ayıklama modunun aktif olduğundan emin olun. Bunun için sırasıyla; Ayarlar >> Geliştirici Seçenekleri >> USB Hata Ayıklama modunu aktif edin.
Adım 2. İlk olarak indirdiğiniz Odin ve ROM dosyalarını bir klasöre çıkartın.
Adım 3. Telefonunuzu kapatın ve Download moduna geçirin. Bunun için; Menü tuşu + Açma/Kapama TUşu ve Ses Kısma tuşuna aynı anda basılı tutun.
Adım 4. Odin uygulamasını fareyle sağ tıklayarak "yönetici olarak" çalıştırın ve telefonunuzu bilgisayarınıza USB kablosu ile bağlayın, Odin'in telefonunuzu algılayana kadar bekleyin ve tanıdığından emin olun (tanıdığında ID:COM alanı mavi renkte olacak.)
Adım 5. Odin'de aşağıdaki gibi Auto-Reboot ve F.Reset Time bölümünün İŞARETLİ ve Re-Partition bölümün ise İŞARETSİZ olduğundan emin olun.

Odin v309 blank

Adım 6.
İndirdiğiniz sıkıştırılmış Firmware dosyasınının içindeki .tar.md5 formatındaki dosyayı AP butonuna basarak o bölüme ekleyin ve Start düğmesine basarak yüklemeyi başlatın.
Yükleme işleminden sonra cihazını açılmaya başlayacak ve bu işlem ortalama 5-15 dakika arasında sürebilmektedir. Sonrasında Samsung Galaxy S4'ünüzde Android 4.4.2'nin Rusya için yayınlanmış sürümü olacak.
Adım 7. Telefonunuzdan sırasıyla Ayarlar > Cihaz Hakkında > Yazılım güncelleştirme bölümünden Lollipop OTA güncellemesini kontrol edebilirsiniz. Eğer herhangi bir nedenle cihazda OTA görünmüyorsa, Kies'i yükleyip oradan Android 5.0.1 Lollipop'u Galaxy S4'ünüze artık sorunsuzca yükleyebilirsiniz.

Ali Kasımoğlu
Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015       Mesaj #68
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy S6'nın Temasını Galaxy S4, S5 ve Note 4'ye Yükleyin!

galaxy s6 duvar kagidi uygulamalari

Çok yakında Türkiye'de de satışına başlanacak Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'nin heyecan dolu bekleyişin ardından, son olarak dün sızdırılan Galaxy S6'nın Türkiye fiyatı heyecanı iyice arttırdı. Samsung'un yine satış rekorları kıracak 2899TL'den satılan yeni amiral gemisi Galaxy S6'yı bazı kullanıcılar ise alamayacaklar. Peki Galaxy S6'nın deneyimini yaşamak ister miydiniz? Galaxy S4, S5 ve Note 4'e sahipseniz artık bu imkan var. Bir Xda geliştiricisinin emekleri sonucu, normalde sadece Galaxy S6 ile uyumlu olan teması/arayüzü başarıyla Galaxy S4, S5 ve Note 4'e yüklenebildi. Ancak bunun için cihazınızda Android 5.x Lollipop yüklü olması gerekiyor.
Aşağıda, bunu nasıl yapabileceğinize dair detaylı yükleme talimatını inceleyebilirsiniz.

Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler:

1. Eğer ODEX ROM kullanıyorsanız, öncelikle Arm klasöründeki her iki odex dosyasını da silin.
2. apk ve libs standart rw-r-r iznine sahip olmalı.
3. Klasörler ise rwx - rx -rx iznine sahip olmalı.

klasor izni

YÜKLEME TALİMATI

Bu işlem sadece ROOT yetki olan cihazlarda uygulanabilmektedir. Cihazınızı ROOT yapmak için BURADAKİ yazımızdan faydalanabilirsiniz.
1. Öncelikle Lollipop theme Enabler uygulamasını indirin.
2. İndirdiğiniz Lollipop_Themes_Enabler.zip içindeki /app klasörünü System/app ve /csc klasörünü ise System/csc klasörüne kopyalayın.
3. Şimdi system/etc/floating_feature.xml dosyasını açın ve içerisindeki şu kodu bulun:
<SEC_FLOATING_FEATURE_COMMON_CONFIG_CHANGEABLE_UI></SEC_FLOATING_FEATURE_COMMON_CONFIG_CHANGEABLE_UI>
4. Bulduğunuz kodu şu kodla değiştirin:
<SEC_FLOATING_FEATURE_COMMON_CONFIG_CHANGEABLE_UI>themev2</SEC_FLOATING_FEATURE_COMMON_CONFIG_CHANGEABLE_UI>
5. Telefonunuzu yeniden başlatın ve açıldığında masaüstüne uzun süre parmağınızla basılı tuttuğunuzda tema seçeneği gelmiş olacak.

Fulmine - avatarı
Fulmine
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2018       Mesaj #69
Fulmine - avatarı
Kayıtlı Üye
Telefonum HTC Desire Eye.
Ayarlardan güvenlik kısmına geliyorum.
Ekran kilidi'ne basıyorum, şu anki şifremi istiyor onu da giriyorum.
Ekran kilitlerini seçerken "kaydır" ve "yok" seçeneklerinin altında "Devre dışı bırakıldı" yazıyor ve tıklanmıyor bunlara.
İnternetten biraz araştırdım, yine güvenlik kısmında "kimlik bilgilerini sıfırla" diye bir seçenek var, ona basınca düzeliyor yazmışlar.
Bunu da yaptım fakat bir şey değişmedi.
HTC'nin kılavuz uygulamasından baktım. Benim yaptıklarımdan fazla olarak bir tek şunu yazıyordu: Exchange vb. uygulamalar ekran kilidini kaldırmanızı engelleyebilir.
Exchange uygulaması ne bunu da bilmiyorum.
Sorunu mümkünse telefonu sıfırlamadan çözmek istiyorum.

Biraz uzun yazdım :d.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Benzer Konular

23 Haziran 2018 / Misafir Bilgisayar
31 Aralık 2012 / karamgozlu Bilgisayar
9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
7 Ocak 2013 / efsanemre Bilgisayar
10 Haziran 2015 / _EKSELANS_ Telefon