Arama

Unutkanlık, Hafıza Sorunları ve Çözümleri

Güncelleme: 27 Ocak 2017 Gösterim: 30.272 Cevap: 4
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
5 Temmuz 2008       Mesaj #1
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Unutkanlık sorunu, yaşlanan insanın en önemli korkularındandır. Özellikle 50'li yaşlar sonrasında ufak tefek unutkanlıklar ile ciddi bellek sorunları birbirine karıştırılır. Orta yaşlıların nerdeyse yarısı kendilerinde bir bellek kaybı sorununun başladığını zanneder. Hemen belirtelim! Bunların çoğu küçük ve hoş unutkanlıklardır. Hayatı tatlandıran ve keyif katanlar biraz da bu nükteli olaylardır! Belleği güçlü tutmanın pek çok püf noktası, uyulması gereken çok sayıda kuralı var. Harvard Tıp Okulu öğretim üyesi Dr. Aoron P. Nelson zinde bir beyne sahip olmanın temel kurallarını şöyle sıralıyor:

Sponsorlu Bağlantılar
- Her gün egzersiz yapın. Günde 30-45 dakika, haftada en az 4 gün yürümeye, iş saatlerinde daha çok aktif olmaya, kısa mesafelerde taşıt kullanmamaya çalışın. Özellikle yürümenin beyin sağlığı ve yeniden yapılanma sürecini olumlu yönde etkilediğini gösteren çok sayıda kanıt var. Beynin yeni yetenekler kazanabilmesi beyin hücreleri arasında güçlü ve yoğun yeni bağlantılar oluşturabilmesinin başlıca desteklerinden biri de düzenli ve ılımlı egzersizlerdir. Bizim önerimiz fırsat buldukça yürümenizdir.

- Kullandığınız ilaçları yeniden gözden geçirin. Özellikle beyni etkileyen ilaçları doktor önerisi olmadan kullanmayın. Depresyon giderici, uyku verici, ruhsal gevşetici ilaçlara komşu, eş dost tavsiyeleri ile başlamayın.

- Reçetesiz satılan ilaçları rasgele yutmayın. Doğal ya da zararsız diye kullanabileceğiniz bitkisel ürünlerin (valerianlar), besin desteklerinin (melatonin) ve diğerlerinin (hüperzin, Sam'e) beyin hücrelerinizi üzebileceğini, zihinsel fonksiyonları bozabileceğini unutmayın. Antihistamik-antialerjik ilaçları özellikle alüminyum içeren antiasitleri ve uyku kolaylaştırıcıları doktorunuzla konuşmadan uzun süre kullanmayın.

- Vitaminlerden yararlanın. E ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerin, selenyum gibi serbest radikal avcısı minerallerin hücreleri oksitlenmekten koruyan güçlerinden faydalanabilirsiniz. Yeteri kadar B vitamini, özellikle B12 vitamini aldığınızdan emin olun. Dengeli bir beslenmenin de yaşlılıkta vitamin eksikliğine yol açabileceğini hatırlayın.

- Hayata bağlı kalın. Hayatınıza önem katan bağları iyice sıkılaştırın. Huzurunuzu koruma ve güçlendirmeye bakın. Aileniz, dostlarınız, işiniz, hemşerilik ve vatandaşlık bağlarınıza, inançlarınıza daha sıkı sarılın. İnsanlarla daha sık birlikte olmaya, aileniz ve arkadaşlarınızla olumlu ilişkiler kurmaya ve sosyal aktivitenizi çoğaltmaya çalışın. İyi sosyal ilişkileri olan yaşlılarda bellek fonksiyonları bozulmuyor. Sosyal ilişkiler bir taraftan zihinsel egzersizleri yoğunlaştırıyor, diğer taraftan çeşitli olayların ruhsal travmalarını hafifletmeye yardımcı oluyor.

- Hipertansiyonu ve kolesterol yüksekliği sorununu önleyin ya da kontrol altına alın. Kalbiniz için kötü olanın beyniniz için de kötü olduğunu unutmayın.

- Alkolü azaltın. Erkeklerin iki, kadınların bir ölçüden (bir ölçü içkiyi 'bir bardak şarap' olarak kabul edebilirsiniz) daha fazla alkol kullanması beyin hücrelerini tahrip edmekte ve sağlık lı yaşama engel olmaktadır.

- İyi ve kaliteli uyku uyuyun. İyi bir uyku için ortalama 8 saat gerekir. Kaliteli uyku beynin yeni öğrenilenleri pekiştirmesini sağlar. Öğrenilmiş bilgilerin pekiştirilmesinin uzun süreli belleğin en önemli desteği olduğu biliniyor.

- Stresinizi iyi yönetin. Ölçülü ve kontrollü stres dikkati yoğunlaştırmakta, odaklanmayı arttırmaktadır. Kontrolsüz, uzun süreli ve aşırı stres ise dikkati sürdürme kapasitesini yok etmekte, unutkanlığı tetiklemekte, kortizol hormonunu yükselterek beynin bellek için önemli bölümlerinde hasar geliştirmektedir.

- Yeni şeyler öğrenmeye devam edin. Her yeni bilgi ve beceri birer bellek egzersizidir. Yeni sporlar, hobiler, araştırma alanları, heyecanlı ve zevkli problemler, ezberlenen yeni şiirler ve yeni diller beyniniz için en güçlü vitaminlerdir.

- Tembelliği bırakın. Zihinsel faaliyetlerinizi sınırlamayın. Özellikle televizyon seyretmek gibi pasif faaliyetleri azaltın. Televizyon karşısında geçirdiğiniz saatler sadece bedensel değil, ruhsal sağlığınızı da kötü yönde etkiler.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 27 Ocak 2017 19:43 Sebep: Kırık bağlantı ve mesaj düzeni!
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
26 Ağustos 2009       Mesaj #2
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bellek kaybının en önemli sebepleri arasında stres gösteriliyor. Dünya çapında otorite olarak kabul edilen Aaron P.Nelson’un “Belleğinizi Nasıl Güçlendirirsiniz?” isimli kitabı, iş dünyasını yakından ilgilendiren bu sorunla mücadele yollarını anlatıyor…
Yaş ilerlemesine bağlı oluşan bellek kaybı, günlük yaşamda büyük sıkıntılara yol açsa da aslında önlenebilir bir rahatsızlık. Tıpkı olası yıkıcı etkilerinin önlendiği veya oluşmuş hasarın bir kısmının geriye döndürülebildiği diğer yaygın hastalıklarda olduğu gibi...
Sponsorlu Bağlantılar
Bellek konusunda dünyaca tanınmış otoritelerden biri olan Dr. Aaron P. Nelson’ın kaleme aldığı “Belleğinizi Nasıl Güçlendirirsiniz?” adlı kitap, belleğin nasıl çalıştığını, bellek kaybı problemlerini, bunun nedenlerini ve tedavi şekillerini anlatıyor. Acıbadem Sağlık Grubu ve Optimist Yayınları’nın Harvard Tıp Okulu rehberliğinde yayımladıkları kitap, bu alanda merak ettiğiniz her türlü sorunun yanıtını içeriyor. Bellek kaybının baş müsebbipleri arasında stresin yer aldığını göz önünde bulundurursak, iş dünyasını yakından ilgilendiren bu kitapta yer verilen basit önlemlerle yaşa bağlı bellek zayıflamasına karşı mücadele edebilir, konsantre olma, bilgiyi belleğe alma ve daha sonra hatırlama yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

BELLEK PROBLEMLERİNİN NEDENLERİ

Genler
Beyninizin nasıl gelişeceğini ve yaşamınız boyunca nasıl evrim geçireceğini genler belirler ve bu sizden bağımsız bir faktördür. Belleğinizin ne kadar güçlü olacağını ve yaşla birlikte gücünün ne kadar azalacağını genler belirler. Alzheimer, hipertansiyon veya depresyon dahil belleğe zarar veren birçok hastalıkla ilgili riskleriniz genlerin etkisi altındadır.

Hormonlar
Cinsiyet hormonları belleği etkiliyor. Yaşla birlikte kadınlarda östrojen, erkeklerde testosteron düzeyi düşer ve bunlar yaşa bağlı bellek kaybını da tetikler.

Yaşa bağlı yaygın hastalıklar
Bu hastalıklar belleği dolaylı ya da dolaysız zayıflatabilir. Bunların bazısı için kullanılan ilaçlar da belleğe ya da konsantrasyona zarar verme riski taşır.

Koroner arter hastalığı
Kalbiniz için kötü olan, beyniniz için de kötüdür. Yüksek kolesterol, hipertansiyon, diyabet gibi hastalıklar bellek problemi riskini artırır.

Tiroid bozukluğu
Tiroid bezi, fonksiyonunu gerektiği gibi yerine getiremiyorsa, metabolizmanız çok hızlı ya da çok yavaş olabilir. Her iki problem de öğrenmeyi ve belleği etkileyebilir.

Nörolojik bozukluklar
Çeşitli nörolojik bozukluklar, nöronlarda ve nöron ağında doğrudan hasar yaparak ya da nöronların gerektiği gibi işlev görmesini engelleyerek bellek kaybına ve diğer türden bilişsel fonksiyon bozukluklarına yol açabilir. (Alzheimer, inme, kafa travması, parkinson, epilepsi)

Kanser
Kansere karşı uygulanan kemoterapi ve ışın tedavisi de bellek kaybını tetikleyebilir.

Ruh hali, stres ve bellek
Gerek depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu gibi psikolojik bozukluklar, gerekse de yoğun stres optimum belleğe zarar verebilir. Bu problemleri kontrol altına almak genellikle bellek fonksiyonunu düzeltir.

İlaçlar
Yeni bir ilaca başladıktan sonra belleğiniz zayıflarsa, bu durum pekala ilaçla bağlantılı olabilir. Hangi ilaçların bellek kaybına yol açtığını, Nelson’un kitabında liste halinde bulabilirsiniz.

Uyku
Geceleri iyi uyuyamayan kişiler rahat uyuyanlara göre unutkanlığa daha eğilimlidir. Bellek pekişmesi için iyi bir gece uykusu temeldir. Belleği korumaya yeten uyku süresi ise altı saattir. Çünkü uyku stres hormonlarını düşürme etkisiyle zaten belleğe dolaylı yoldan fayda sağlıyor.

Diyet ve beslenme
Okuduklarınızın aksine belleğinizi güçlendirecek sihirli bir “beyin besini” yoktur. Ama kalitesiz bir diyet belleğinize zarar verebilir. Ayrıca bellek kaybını önleyecek sağlıklı yiyecekler ve besin maddeleri bulunuyor. Bunları şöyle sıralayabiliriz;
B vitamini
Folik asit, B6, B12 vitaminleri vücutta doğal olarak üretilmez bu yüzden yiyeceklerden ve tamamlayıcılardan sağlanmalıdır. Bu vitaminler şu yiyeceklerde bulunur: Karaciğer, tahıl ürünleri, pirinç, fındık türü sert kabuklu yemişler, süt, yumurta, et, balık, meyveler, yeşil sebzeler.

İyi yağlar, kötü yağlar
Beynimiz, doymuş yağlardan (ette ve süt ürünlerinde bulunur) ve trans yağlardan kötü etkilenebilir. Ama beynimiz fındık türü sert kabuklu yemişlerden, birçok bitkisel yağdan ve balık yağından gelen doymamış yağlarla güçlenebilir.

Antioksidanlar
Antioksidanlar yani C, E vitaminleri ve beta-karoten zararlı molekülleri etkisiz bırakır. Bu yüzden antioksidanlar bellek kaybına karşı koruma sağlayabilir.

Alkol
Tıpkı mebzul miktarda stresin faydalı olması gibi ölçülü miktarda alkol de bellek için olumlu etkide bulunabilir. Araştırmalar az ve orta derecede alkol kullanımının bunama riskini azalttığını ortaya koyuyor.

Egzersiz
Egzersizin bellekle ne ilgisi olduğunu merak ediyorsunuzdur. Araştırmalara göre hareketsiz kişiler, düzenli fiziksel aktivite içinde olan insanlara göre daha büyük bellek kaybına uğruyor. Mutlaka bir spor dalıyla uğraş şart değilse de günlük yaşamda hareketli olmak bellek için çok faydalı.

Zihinsel canlılık
Yaşlandıkça beyninizin ne kadar iyi performans göstereceği, onun ne kadarını kullandığınıza bağlıdır. Akıllarına meydan okuyan kişiler, zihinsel faaliyetten uzak kişilere kıyasla zaman içerisinde daha esnek bir belleğe sahip olabiliyor.

Sigara
Sigara içenlerin isimleri ve yüzleri içmeyenler kadar iyi hatırlayamadığını yıllardır biliyoruz. Sigara içenler içmeyenlerle kıyaslandığında bellek ve buna bağlı bilişsel fonksiyonlarda çok daha keskin bir düşüş sergiliyor.

Uyuşturucu kullanımı
Uyuşturucu belleğe ve beyin fonksiyonlarına zarar verebilir. Hatta bu zarar sadece ilaçların kullanıldığı dönemde değil sonrasındaki aylarda da sürebilir.

YANLIŞ KANI: Her stres bellek için kötüdür
Aşırı stres belleğinizi köreltebilir, ama ölçülü miktarda stres aslında belleğiniz güçlendirebilir. Gözünüzde büyüyen iş teslim tarihinin baskısı, odaklanma ve dikkati koruma yeteneğinizi artırabilir. Sonuçta bilgiyi daha etkili bir biçimde edinirsiniz, bu da bellek pekişmesini ve geri getirmeyi teşvik eder.

İYİ BİR BELLEĞE SAHİP OLMAK İÇİN:
* Oturmayın, düzenli egzersiz yapın
* Takviye olarak vitamin alın
* İnsan içine karışın
* Mutfağınızı sağlıklı yiyeceklerle donatın
* Uykunuza dikkat edin
* Mutlaka yeni şeyler öğrenin
* Biraz alkol alın
* En küçük şeyi dert etmeyip, stresi yönetin
* Lütfen hayata bağlanın
* Laçkalıktan kurtulun, düşüncelerinizi ve hayatınızı organize edin.
* Etkili önlemlerle beyninizi darbelerden koruyun.
* Kesinlikle başarabilirsiniz! Pozitif tutumunuzu sürdürün.
Son düzenleyen perlina; 27 Ocak 2017 19:43
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mayıs 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Unutmamak için bunları yemeli
Strese ve hatalı beslenmeye bağlı unutkanlık artık her yaşta sıkça görülüyor.
Unutkanlıktan korunmada bazı besinlerin düzenli tüketilmesinin önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı İçingür, özellikle yabanmersini gibi orman meyveleri ve omega 3'ten zengin bir beslenme programı uygulanması gerektiğine dikkat çekiyor. Fiziksel ve zihinsel aktivite sıklığının da önemli olduğunu söyleyen İçingür’ün beyni çalıştırmak ve hafızayı güçlü kılmak için önerileri ise şöyle:

2-3 YEMEK KAŞIĞI YABAN MERSİNİ
Her gün 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Güçlü bir hafıza için porsiyonlardan biri mutlaka orman meyvesi, özellikle de yaban mersini olsun. Çünkü yabanmersini, bol miktarda içerdiği ‘polifenol’ sayesinde beyin hücrelerine saldıran serbest radikallerle savaşabiliyor. Günde 2-3 tepeleme yemek kaşığı, yani yaklaşık 30 gram yaban mersini tüketmeniz yeterli gelecektir. Eğer tazesini bulamazsanız kuru yabanmersini de yiyebilirsiniz. Ancak satın alırken mutlaka tadına bakıp şeker oranını kontrol edin. Ayrıca elma, böğürtlen, kiraz, kırmızı erik, ahududu, çilek en iyi antioksidan kaynaklarını oluşturuyor. Kayısı, kırmızı ya da yeşil üzüm, portakal, kırmızı greyfurt, şeftali, armut ve mandalina da çok güçlü antioksidanlardan. Muz, kivi, mango ve nektari de bol antioksidan içeriyor.

2 PORSİYON BALIK

Omega 3 yağ asidinden zengin, trans yağ asitlerinden fakir bir beslenme düzeni beyin sağlığı açısından oldukça önem taşıyor. Yapılan araştırmalarda, omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenmenin Alzheimer riskini azalttığı ortaya kondu. Unutkanlığı önlemek için haftada 2 gün balık yemek şart. Eğer balık tüketemiyorsanız günde 1 gram omega 3 takviyesi almanızda fayda var. Ancak omega 3 yağ asidinin tüketim miktarı yaşa ve hastalık durumuna göre değişebiliyor. Bu nedenle günde ne kadar takviye almanız gerektiğini doktorunuza mutlaka danışın.

3 ADET CEVİZ

Ceviz de omega 3 yağ asidi açısından en zengin kaynaklardan biri. Güçlü bir hafızaya sahip olmak için günde 3 adet ceviz tüketmek, yaşlılık dönemine yapacağınız en büyük yatırımlardan biri olacak.

3 KEZ KIRMIZI ET

Araştırmalar özellikle B, C, D ve E vitaminlerine ağırlık verilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Sağlıklı beslenme kurallarına uyulduğunda tüm bu vitaminler doğal yollardan alınabiliyor. Yoğun iş temposu, ağır çalışma koşulları ve doğal yetiştirilmeyen besinler nedenleriyle özellikle B 12 vitamini eksikliği ortaya çıkıyor. Haftada 3 kez kırmızı et, günlük süt, yoğurt peynir ve yumurta tüketimi vücuda yeterli B12 vitamini alınmasını sağlıyor.

1 KÂSE TAHIL

E vitamini beyin sağlığı açısından en temel antioksidanlardan birini oluşturuyor. Bu vitamin özellikle tahıllarda bolca yer alıyor. Bu nedenle bulgur, esmer pirinç, buğday, karabuğday, çavdar, yulaf gibi besinlere günlük diyetinizde mutlaka yer verin. E vitamini aynı zamanda ıspanak, kabak, semizotu ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler; zeytinyağı, fındık, ton balığı, sardalya, yumurta sarısı, domates ve patateste de bol miktarda bulunuyor.

KIRMIZI ŞARAP, ÇAY VE BİTTER ÇİKOLATA

Polifenol olan bitter çikolata, çay ve kırmızı şarap da beyni genç tutan besinlerden. Ancak kalorileri yüksek olduğu için sınırlı miktarda tüketmeyi de unutmayın.

BUNLARI DA UNUTMAYIN !

Fiziksel aktivite şart: Beslenmenin yanı sıra fiziksel aktiviteyi de unutmayın. Haftada 3 defa 45 dakika egzersiz yapmaya özen gösterin.

Bulmaca çözün, kitap okuyun:
Beyin egzersizi yaptıracak aktiviteler ile uğraşın. Satranç, bulmaca ve kitap okumak beyin için en ideal etkinlikler arasında yer alıyor.
Günde 15 dakika güneşe çıkın: D vitamini de beynin genç kalmasını sağlayan vitaminlerden. Bu vitamin için en etkili kaynak ise güneş ışığı. Her gün 15 dakika güneşlenmek vücuttaki D vitamini sentezini arttırarak eksikliğini önleyebiliyor.

Trans yağlardan kaçının:
Trans yağlardan kaçınmak sağlıklı beslenme stratejisinde önemli bir yere sahip. Hazır paketlenmiş yağlı bisküviler, cipsler, rafine gıdalar, fast food ve kızartmalardan uzak durmak unutkanlığa karşı dikkat etmeniz gereken en önemli kuralları oluşturuyor.
Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Haziran 2015       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı

Hafıza Kaybını Önlemeye Yönelik Yeni Çözümler


ABD'li ve Japon bilim insanları hafıza kaybının çözümünü bulmuş olabilir. Ekip adına açıklama yapan Nobel ödüllü bilim insanı Susumu Tonegawa, geliştirdikleri yöntemin farelerde işe yaradığını duyurdu.İnsan beyninin işleyişi bilim insanları tarafından aydınlatılamayan konuların başında geliyor. Özellikle hafıza kaybının nedenleri ve bu durumu tersine çevirme yolları araştırmacıların en yoğun mesai harcadığı konulardan biri olarak dikkat çekiyor.ABD'nin Boston eyaletinde bulunan Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Japonya'daki Riken Brain Science Institute'un ortak çalışmasına göre, hafıza kaybı telafisi mümkün bir rahatsızlık. Ekip adına açıklama yapan MIT'nin Nobel ödüllü çalışanı Susumu Tonegawa, fare üzerinde yapılan deneyde unutulan bilgilerin bu teknik sayesinde yeniden kullanılabilir hale getirildiğini duyurdu.

Hafızamızdaki Bilgiler Silinmiyor


Farelerin beynine ışınlar göndererek hafızalarını inceleyen araştırmacılar, unutulan bilgilerin yok olmadığını, sadece beyin tarafından ulaşılamadığını iddia ediyor. Başka bir deyişle bilgiler beynimizde muhafaza edilmeye devam ediyor ama bu bilgilere nasıl ulaşılacağı ise bilinmiyor. Sonuçları US Journal Science'ta yayınlanan araştırma kapsamında 'Optogenetics' isimli yöntemi kullanan araştırmacılar, farenin beyninde bulunan nöronlara ışın gönderiyor. Bu sayede hafızadan silindiği düşünülen bilgiler yeniden bellekteki yerini alıyor.

Alzheimer Benzeri Pek Çok Rahatsızlığın Çözümü Olabilir


Henüz insanlar üzerinde denenmeyen bu tekniğin önümüzdeki yıllarda alzheimer, hafıza kaybı ve beyin travması gibi rahatsızlıklardan muzdarip kişilerin tedavisinde de kullanılabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Ntvmsnbc / US Journal Science (29 Mayıs 2015)
Son düzenleyen perlina; 27 Ocak 2017 19:45
Avatarı yok
Leovani
Yasaklı
27 Ocak 2017       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı

Yabancı Kelimeleri Öğrenmede Problem Artık Yaşama:


''100 Yabancı Kelime 1 Saatlik Hızı Ile Uzun Vadeli Aklında Tutma Tekniği''

Nasıl Herhangi 200 - 300 Yabancı Dil Kelimeleri, Dünyada Olan En Sağlam Hafıza Tekniklerin Sayesinde 1 Akşamda Kolay Aklında Kalsın, Dil Öğrenmesine Harcanan Zaman 3 -5 Kat Azalsın Tek Bir ''100 Kelime 1 Saatte'' Eğitime Katılarak

-Yabancı Dil Öğreniyorsunuz Ama Konuşmada, Anlamada, Okumada, Yazmada Kelimeler Yinede Eksik Kalıyor
  • Kaç Kelime Ezberlerseniz Bile, Bir Hafta Sonra Öğrendikleriniz Yarım Kalıyor, Unutuyorsunuz Ve Bir Yıl Sonrasında’da Sadece Tek Tük Hatırlayabiliyorsunuz.
  • 5-10 Yeni Kelime Sonrası Ezberleme Zorlaşıyor ve Zorlaşıyor o Yüzden Yabancı Kelimeleri Akılda Tutmaktan Zevkini Alamıyorsunuz
  • Yabancı Bir İnsan Sizden Yardim İstedi, Ama Siz Gerçekten Çok Basit İngilizce Dili Bilmediğiniz İçin Yardımcı Olamadınız.
  • Yabancı Güzel/Yakışıklı Bir Bayan/Bay Gördünüz Ama Dil Bilmeme Kompleksi Yaşadığınız İçin Bir Diyalog Kuramadınız
  • Sizin Konuştuğunuz Yabancı Dil Bilme Seviyesine ve Kelime Eksikliğine Cem Yılmaz Mutlaka Dalga Geçmiştir
100 Yabancı Kelime 1 Saatte Öğrenme Tekniği, yabancı dil öğrenmek isteyenler için önemli, çünkü dil öğrenmede harcadığınız zamanı ve paraları % 90 boşuna kaybediyorsunuz

At Sirk Müdürünü Telefondan Arıyor:
-Merhaba Ben At Sizin Sirk de Çalışmak İstiyorum
- Peki Neler Yapabiliyorsun?
- At im Konuşabiliyorum Başka ne Yapım Senin Tam A...Sayor Küfürler ))

BİZİM SÖZ! EĞİTİMDE SONRA SİZ
*Herhangi Yabancı Kelimeleri 1 Saatlik Hızı Ile 100 Tane Öğrenme, Becerisine Sahip Olacaksınız
*Yabancı Dil Öğrenme Hızı 3 - 5 Kat Kolay Arttırmış Olursunuz
* Bu Tekniği Öğrenmek İsteyen Başka Arkadaşlara veya Kendi Öğrencilerinize Eğitimi Ücret Karşılığında, veya 3 Kat Daha Pahalıya Çok Rahat Satıp Öğretebilirsiniz
* Dil Öğretmenleri ve Çevredeki İnsanları Şaşırtabilirsiniz
* Başka Ülkeye Uçarken O Ülkede Konuşulan Dilin En Önemli 450 Kelimeyi Uçakta Öğrenmiş Olursunuz Ve Ülkeye İndiğiniz Zaman Artık Kimseden Yardım Almadan O Öğrendiniz 450 Kelime Sayesinde Tüm ihtiyaçları Karşılamış Olursunuz.
*Turizmde Çalışan Arkadaşlar Ve Yöneticiler Hizmet Kalite Ve Yabancı Misafir Memnuniyetini Üst Düzeye Çıkartmış Olursunuz.
* İş Piyasasında Daha Değer Kazanacakınız

EĞİTİM KIMLER İÇİN:
* Yabancı Dil Öğrenmede Problem Yaşayanlar
* Yabancı Dil Öğrenmek İsteyenler
* Yurtdışında Yaşamak İsteyenler
* Kariyerde Yükselmek İsteyenler
* Çocuklarının Geleceğine Önem Veren Ebeveynlere
* Otel Müdürlerine ve çalışan Kadrolulara
* Yabancı Filmlerde oynamak isteyen Sanatçılara
* Havacılık Sektöründe Çalışanlara
* Yabancı Dil Öğreten Eğitim Merkezlerine
* Yurtdışına Sık Sık Çıkan Kişilere
* Bu Teknik'den Para Kazanmak İsteyenler
* Network Marketing Yapanlar

EĞİTİM KIMLER İÇİN DEĞİL
- Hedefleri olmayan ve Ömürboyu Başka Amaç İçin Çalışmak İsteyenler
- Sözünü Yerinde Getirmeyen Tembel İnsanlar
- Yabancı Dil Öğrenmek İstemeyenler
- Türkiyeden Asla Başka Ülkeye Çıkmak İstemeyenler
- Faydalı Bilgiyi Saklayan İnsanlar
- 24 Saat Kanepede Yatanlar
- Sadece Kendı Bilgilerine İnananlar

EĞİTİM İÇEREKLERİ
* Yabancı Dil ve Kelimelerde Yaşayan Problemler
* Dil ve Kelime Bilmek Alnamı
* Yabancı Dil İçerekleri ve 4 Tane Ayre Becerileri
* Kelime Sayıları, Seviyeler ve Öğrenme Tarzı
*Öğrenme Seviyeleri ve yeni Becerileri Hızlı Entegre Etme Tekniği
* Strateji, Planlama ve Kelimeleri uzun Vadedeli kaydetme Tekniği
* Duyu Organları, Hafıza ve Hafıza Teknikleri (Giriş)
* Görsel Hafıza Tekniği 1 (Resim)
* Görsel Hafıza Tekniği 2 (Bağlama)
* Kelime Çeşitleri

Eğitim Almanın 4 Çeşit Versiyonu
1. Eğitim Kayıt Audio/Video Özel Platform
2. 100 – 200 Kişilik Organizasyonlarda Online Veya Canlı
3. Mini Grup Koçluk 5-12 kişi Online Veya Ofisde
4. Bire Bir Koçluk Online Veya Ofisde

Benzer Konular

12 Aralık 2014 / red_dragon Telefon
29 Mart 2015 / seymaalan Soru-Cevap
27 Ekim 2008 / Misafir Bilgisayar
10 Temmuz 2015 / ice Cevaplanmış