üçgen dikdörtgen piramit ve silindirin özelliklerini yazarmısınız |
Üçgenin Özellikleri; * Bir Üçgenin iç açılarının toplamı 180° dış açılarının toplamı 360°’dir. * Üçgende bir dış açı, kendisine komşu olmayan iki iç açının toplamına eşittir. * Bir dik üçgenin dik kenarlarına ‘a’ ve ‘b’ dersek hipotenüs’ün karesi bu kenarların uzunluklarının karelerinin toplamına eşittir. Buna Pisagor Teoremi denir. Dikdörtgenin Özellikleri *Dikdörtgenin dört açısıda 90 derecedir. İç açıları toplamı 360 derecedir. *Dikdörtgenin karşılıklı kenarları birbirine eşittir. *Dikdörtgeni eşit ikiye bölen çizgiye simetri denir. *Dikdörtgenin karşılıklı kenarları paraleldir ve karenin 2 katının görünümündedir. *Dikdörtgen aynı zamanda bir dörtgendir. *Dikdörtgenin iki tane köşegeni vardır. *Dikdörtgenin a-yukarı boydan giden sağ ve sol pergelleri birbirine eşit b-soldan sağa doğru giden pergelleri ise farklıdır bunu bu farkla anlaya biliriz. *Dikdörtgenin çevre uzunluğu Ç=2(a+b) dir *Dikdörtgenin alanı A=a.b dir. Piramitlerin Özellikleri *Taban yüzeyi düzgün bir çokgendir *Yanal yüzler özdeş ikizkenar üçgenlerdir *Yanal yüzlerin tepe noktası ortaktır *Tepe noktasını tabanın orta noktasına birleştiren dikmenin uzunluğu, piramidin yüksekliğidir *Yanal yüzlerden birine ait olan yükseklik, piramidin yanal yüz yüksekliğidir *Dört yüzü de eşkenar üçgen olan piramide düzgün dört yüzlü denir Silindir ve Özellikleri Tabanı daire olan prizmaya silindir denir. silindir [B'H] = h (egik silindirin yüksekligi) [AA'] = [BB'] (Ana dogrular) Hacmi = pi. r2. h alfa açısı = Yan yüzün taban düzlemi ile yaptıgı açıdır. |
nbr millet ben elena çok kötü durum dayım hftya prformans görevim var yadımcı olun lütfenn:) :) :) |
piramitttt bana çok acil DİKDÖRTGENLER PİRAMİTİ lütfeeeeeeeeeennn..!! |
çok acil üçgen piramidin özellikleri alanı ve hacmilazımmmmm LÜTFENNNNN |
çok acil üçgen piramidin özellikleri alanı ve hacmi lazımmmmm LÜTFENNNNN |
Acilll üçgen piramit in özellikleri lazım bana |
çok acil üçgen piramidin özellikleri alanı ve hacmilazımmmmm LÜTFENNNNN Kaynak: Üçgen, dikdörtgen ve piramitin özellikleri nelerdir? |
Ya bana Dikdörtgen piramidin özelliklerini yazın |
ya bana dikdörtgen pramidin özellikleri lazım yardımcı olumusunuz |
Saat: 02:46 |
©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık