MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Kedilerin ne gibi özellikleri vardır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/213288-kedilerin-ne-gibi-ozellikleri-vardir.html)

Ziyaretçi 26 Kasım 2008 10:20

Kedilerin ne gibi özellikleri vardır?
 
Kedilerin bilinmeyen özellikleri nelerdir?


Keten Prenses 26 Kasım 2008 11:26

1 ek

Kedilerin bilinmeyen özellikleri


  • -Dünyada 33 farklı ırktan çoğalan 500 milyonun üzerinde evcil kedi bulunmaktadır.
  • -En iri kedi ırkı Ragdoll, en ufak kedi ırkı Singapura'dır. Ragdoll cinsi kedilerin erkeklerinin ağırlığı 5.5 kg ile 9 kg arasında değişirken, dişilerinin ağırlığı 4.5 kg ile 7 kg arasında değişir. Singapura cinsinin erkekleri yaklaşık 3 kg iken, dişileri yaklaşık 2 kg ağırlığındadır. Ortalama bir kedi yılda 2-3 arasında gebelik dönemi geçirir ve her doğumda 1-8 arası yavru doğurur. Üretken hayatı sırasında bir dişi kedi 100'ün üzerinde yavruya sahip olabilir. 1952 yılında ABD'nin Texas eyaletinde yaşayan Tabby adlı kedi, 18 yaşında son yavrusuna sahip olmadan önce doğurmuş olduğu 420'nin üzerindeki kedi ile bu alandaki rekorun sahibidir. Tek bir çift kedi ve onların doğurdukları yavru kediler 7 yıl içinde 420,000'in üstünde birey içeren bir kedi nüfusu oluşturabilir.
  • - Bir kediyi okşamanın kan basıncını düşürdüğü bilimsel olarak ispatlanmıştır.
  • - Kedilerin vücutlarında 290 kemik ve 517 kas vardır.
  • -Kediler tüm memeliler arasında en uykucu hayvanlardır. Her gün ortalama 16 saati uyuyarak geçirirler. Bu açıdan bakıldığında, yedi yaşındaki bir kedi hayatının sadece iki senesini uyanık geçirmektedir.
  • Kedilerin köprücük kemikleri olmadığından kafalarının sığabildiği her yerden geçebilirler.
  • - Psikoloji biliminde, kedilerden korkma durumu ailurofobi, kedilere duyulan sapkınlık ise ailurofili terimleriyle anlatılır. (Ailuro kökeni Yunanca'dan gelmektedir).
  • - Bir kedi diğer bir kediye hemen hemen hiç "miyav" lamaz. Bu ses bu canlıların insanlara ayırdıkları bir hitaptır.
  • - Kediler 185 derecelik bir görüş açısına sahiptirler.
  • -Kediler renkli görebilmekle birlikte kısmi renk körüdürler. Bu renk körlüğü insanlarda görülen kırmızı/yeşil renk körlüğüne denk gelmektedir. (Kırmızı tonlar yeşil tonlarında, yeşil tonları kırmızı tonları olarak görülmektedir.)
  • - Öte yandan bir kedi hayatının neredeyse % 30'unu kendisini tımar ederek geçirir. Kedilerin kendilerini tımar ederlerken harcadıkları tükürük salgısındaki sıvı miktarı, boşaltım sistemleri aracılığı ile çıkardıkları sıvı miktarından fazladır.
Alıntıdaki Ek 58730


Keten Prenses 26 Kasım 2008 11:27

1 ek

Kedi


Aile (family): Felidae Doğada 35 çeşit vahşi kedi türü vardır. Bunlardan 7 tanesi, yani aslan, kaplan, jaguar, çita ve 3 farklı leopar, "büyük kediler" denilen gruptadır. Geri kalan 28 çeşitse "küçük kediler"i kapsar. Bizim minnoşlar, yani Felis sylvestris catus yaklaşık 4000 yıl önce Afrika vahşi kedisinin Mısırlılar tarafından çoook uzun bir süreçte evcilleştirilmesi sonucu ortaya çıkmışlar; bilmiyorum, bence iyi de çıkmışlar yani evcil kediler şu an bütün kıtalarda bulunurlar. Vahşi kedilerse Antartika, Avustralya ve Madagasgar hariç dünyanın her yerinde bulunabilirler.

Alıntıdaki Ek 58731
Kedilerin uzun, kaslı, esnek vücutları ve yuvarlak kafaları vardır. Kuyruk boyu değişik uzunluklardadır. Bacaklar da aynı şekilde uzun ya da kısa olabilir. Kedilerin ön ayaklarında 5, arka ayaklarındaysa 4 tane parmakları vardır. Her parmakta tırnak bulunur. Kediler istedikleri zaman pençelerindeki tırnakları çıkarabilir, istediklerinde de geri çekebilirler. Patilerindeki yumuşak bölgeler hariç (hani yürüdüklerinde iz bırakan yerler), kedinin tüm ayakları tüyle kaplıdır. Bu, kedinin sessiz bir şekilde avlanabilmesini sağlar.

Kedilerin koku, duyma ve görme duyuları oldukça keskindir. Ayrıca ayaklarındaki, ağız kenarlarındaki ve gözlerinin üstündeki bıyıklar, kedilerin hareket etmesine ve geceleri avlanabilmesine yardımcı olur.

Boyutlar dışında ‘küçük kedi’ ve ‘büyük kedi’ türleri arasındaki en büyük fark, çıkardıkları seslerdir. Büyük kediler boğaz, dil ve ağızlarındaki farklı yapılardan dolayı kükreyebilirler ama purr’layamazlar (hani kediler mutlu olduklarında karınlarından bir yerlerden bir ses çıkarırlar ya, işte ona purr deniyor). Buna 2 istisna ‘Clouded Leopar’ ve ‘Snow Leopar’ denilen 2 büyük kedi türüdür; bu kediler kükreyemezler, ama küçük kediler gibi purr’larlar.

Kediler etçil hayvanlardır; yani köpekler ya da ineklerin aksine, kedilerin temel besin maddesi et olmalıdır (Köpekler bizler gibi omnivore yani hem etçil hem de otçuldurlar. İneklerse otçul hayvanlardır). Etçil olmasının altında yatan şey, kedinin sağlıklı yaşayabilmesi için gerekli bazı besin maddelerinin sadece ette bulunması ve kedilerin bu gerekli maddeleri bitkilerden karşılayamamaları ya da kendi vücutlarında üretememeleridir. Etçil olmalarından dolayı kedilerin güçlü çene yapıları ve ağızlarında 30 keskin dişleri vardır.
  • Hayvan: Kedi
  • Alem (kingdom): Hayvanlar Alemi (Animalia)
  • Phylum: Omurgalı (Chordata)
  • Sınıf (class): Memeli (Mammalia)
  • Sıra (order): Etçil (Carnivora)


Misafir 29 Ağustos 2009 14:52

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1467856)
YAVRU KEDİMİZİN SOL KOLU ÇIKTI GİBİ GÖZÜKÜYOR NE YAPMAMIZ LAZIM?

Çıkığın oluştuğu yöndeki bacağı gövdeye yakın olarak tutar ve hareket ettirmekten sakınır. Bölge ağrılıdır ve dokunulmasına izin vermez. Yerden kalkış esnasında topallık dikkat çekicidir. Çoğunlukla yere basmaz ve ayağını kullanmaz.Bu belirtiler varsa çıkmıştır büyük ihtimmalle.Sizin yapacağınız şey bir anca önce veteriner hekime gösterip gerekli tedaviyi yapacaktır.Geçmiş olsun.


fadedliver 4 Eylül 2009 00:56

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1476114)
BENİM KEDİM DAHA YENİ DOĞDU VE ANNESİ YOK BIRAKMIŞ.SÜREKLİ BAĞIRIYOR.NE YAPMALIYIM?

Veterinere götürebilirsiniz.Ne yapmanız gerektiğini siz en iyi o anlatabilir.Daha çok küçük olduğu için sizin beslemeniz gerekecektir.


fadedliver 4 Eylül 2009 01:11

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1476120)
PEKİ SÜT YETERLİ MİDİR?SU VE DİĞER YİYECEKLERDE VERMELİMİYİM?

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1476121)
KEDİM DAHA YENİ DOĞDU.SÜT DIŞINDA SU VE BEŞKA YİYECEKLER VERMELİMİYİM?

Yeni doğduğu için sadece süt yeterli olacaktır.ancak en kısa sürede veterinere götürünüz.


Misafir 26 Eylül 2009 21:23

Merhaba , 2 yıldır evimin etrafında yaşayan şirin bir sarman sokak kedisini besliyorum, geçenlerde 1 aylığına evden ayrıldım, döndüğümde beni bekliyordu, ama bir gözü yoktu, galiba diğer kedilerle kavga ederken gözüne müthiş bir tırmık yemiş, çok üzüldüm, ama baktım halinde en ufak bir ''ben artık yarı körüm'' davranışı yok, hayatına devam edebiliyor, bu en azından teselli oldu biraz benim için.
Sorum şu, kediler bir organlarını kaybettiklerinde acaba bunun bilincinde olarak mı yaşamlarına devam ediyorlar, bir de, yok öyle değil derseniz, bu kedi gerçekten tek gözle hayatına devam edebilir mi ?
Çok teşekkürler.


ThinkerBeLL 21 Ekim 2009 22:41

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1541012)
kedimizin bacagı kırıldı ne yapmamız gerekiyor acaba?

Hemen bir veterinere götürün.


Misafir 7 Aralık 2009 08:33

Biladerler Eğer Kediniz Yemek Yemiyorsa Önce ona olumlu davranın bırakın gezsin gelsin.Sorada Bir Deneyin Bakalım Oluyormu Olmuyormu Eğer olmassa Veteriner hekime gösterin


ener 10 Aralık 2009 17:52

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1599795)
ya kedim çok ama çok tü döküo ne gibi şeyler yapabilirim

verdiğiniz mama ile alakası olabilir ve sonbahar da tüy değiştikleri için dökmeleri normal bunu aza indirmek için kaliteli mama kullanın birde veterinerden vitamin ilacı alırsanız etkisi olacaktır.


Misafir 16 Aralık 2009 20:49

eğer kediler tüy döküyor ise ya vterinere yada soğuk banyo ve tüy dökücü cat kremi diye geçen kremlerden alın böylece kediniz tüy dökmez


nötrino 16 Aralık 2009 21:13

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1608655)
kediler ne yer...?cevap verin ödev için en güvenilir sitesiniz

Kediler etcil canlılardır.Balık ,tavuk,ciğer,et türü yiyecekleri çok severler.Bunun yanında kuru mama ya da konserve mama ile beslenirler.
Mesela benim kedim kuru mamaya ek olarak bazen domates,peynir,haşlanmış yumurta(rafadan),salatalık yiyebiliyordur .bazende çok seçici oluyordur =) Ama her kedi bu saydığım yiyecekleri yemez;kedilerin rutin yiyecekleri et ve mama türü yiyeceklerdir.


nötrino 28 Aralık 2009 17:38

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1628720)
benim kedim hep kusuyor ne yapmalıyım

Kediler Neden Kusarlar?
Kedilerin alışık oldukları yiyeceklerde yapılan değişiklikler,kedilerin bazı gıdalara karşı alerjileri, bilmedikleri objeleri yiyecek sanıp yemeleri, hastalık verici mikroplar,kedilerin; özellikle yavru kedilerin kusmasına neden olur.
Kedinizin beslenmesine dikkat edin ve mutlaka bir veterine götürün periyodik olarak,kontrollerini yaptırın.


RuffRyders 31 Aralık 2009 12:20

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1634224)
benim iki tane kedim var ve kedilerimin annesi yavrularını hebire dövüyo oyüzden yavruları onun yanına gidemio neden böle oluyo ve ne yapmalıyız???


Bende de dişi kedi ve yavrusu var gözlemlediğim kadarıyla annesi sütten kesmek için dövüyo olabilir veya yavrusunun kendinden bağını koparması için dövüyor olabilir.


RuffRyders 22 Ocak 2010 00:15

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1666119)
benim dört aylık kedim var üç aydır bizimle.bize alıştıktan sonra ısırmaya başladı ama canı yandığı için ya da zarar vermek için değil kendince oyun oynuyor.kedilerin bu şekilde ısırması normal mi? nasıl vazgeçirebilirim bu alışkanlığından? yardım edin bana....


Oyun oynayabilmesi ve dişlerini kullanması için bu işe uygun bir oyuncak deneyin. Yavru kedilerin bu zamanlarda içgüdüsel olarak oyun oynamak istemesi normaldir.


ThinkerBeLL 22 Ocak 2010 00:15

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1666119)
benim dört aylık kedim var üç aydır bizimle.bize alıştıktan sonra ısırmaya başladı ama canı yandığı için ya da zarar vermek için değil kendince oyun oynuyor.kedilerin bu şekilde ısırması normal mi? nasıl vazgeçirebilirim bu alışkanlığından? yardım edin bana....

Isırma, diş çıkarmakta olan her yavru hayvanda görülür. Zaman içinde de bu davranışları kaybolup gider.


nötrino 27 Ocak 2010 23:13

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1671755)
yavru kediye önceden bakmıs birisi varsa yavru kedinin bakımını söylerse sevinirim....

Yavru kedilerin bakımı çok daha zordur ve bu kediciklere itinayla bakılması gerekir.Özellikle annesinden yeni ayrılmış yavru kedicikler anne sıcaklığı ararlar ve bu kediciklerin beslenmeside biraz daha zordur bunun için biberon türü bir nesne ya da steril bir plastik şırınga işe yarayabiliyordur.Ben kedimi bulduğumda ,annesinden yeni ayrılmış ve henüz gözleri açılmamıştı.Küçük bir sepetin içine cam bir şişede,sıcak su koyup ince bir havluyla üzerini örtüyordum ve kediciğim o şişeye sarılarak uyuyordu (Bu yöntem kendi uydurduğum ve başarılı olmuş bir yöntemdir)Periyodik olarak sıcak suyu değiştiriyordum tabiki. Beslenebilmesi için de steril plastik bir şırıngaya ılık sütü koyup avucumda önce sırt üstü yatırıp daha sonra da,baş barmağım üzerinden sütü içirmeye çalışıyordum.Zor oldu ama zorda olsa büyüdü ve şu an 4 yaşında sağlıklı çok şükür.Size önerebileceklerim bunlar Buna benzer yöntemlerle kedinize bakabilirsiniz Ayrıca dediğim gibi yavru kedilerin bakımı çok zordur emek ister bunuda göz önünde bulundurun...


nötrino 31 Ocak 2010 23:46

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1675235)
SLM.BENİM TEKİR CİNSİ BİR KEDİM VAR OCAK AYININ BAŞINDAN BUYANA GECELERİMİZ YOK DİYEBİLİRİM SÜREKLİ BAĞIRMA VE GARİB SESLER ÇIKARIYOR ARTIK BIKTIM UYKUSUZ GECELERDEN ACABA BU DAHA NEKADAR DEVAM EDER VEYA BU AYLARDA YAPABİLECEĞİM Bİ ŞEY VARMI
.GÜNDÜZLERİ UYKUDA GECELERİ HEP BERABER AYAKTAYIZ ?

Kediniz kızgınlık dönemine girmiş olabilir bunun için sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi görünüyordur basit anlamda. Ama kediler dönem dönem bu moda giriyorlar. Bunun çözümü ya kısırlaştırmak ya da kızgınlığı azaltıcı(tamamen yok edici değil)ilaç ya da ine kullanmak diye biliyorumdur.Ama bu yöntemlerde bazen riskli olabiliyordur. Siz veterinerinize giderek kedinizin durumunu anlatın ve yardım alın detaylıca...


nötrino 5 Şubat 2010 21:44

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1680955)
kedinler 25 gün aç kalsalar birşey olmaz ve kedilerinize ilk başına kötü şeyler yedirin mesela durmadan ekmek ve su verin ondan sonra kediniz yemez ondan sonra bir odaya koyun onadan sonra 4 gün aç kalsın geri kapıyı açın ve ona çok tatlı şeyler verin en çok kedi maması balık tavuk un beyaz etini verin ve o 1 yıl yemek yer ve 1 yıl geçti ği zaman yemese aynını yapın ve 2 3 kere yapın yemese kediniz çok şişman olur ve buarsak olur ve benim kedimde denedim çok çok güzel yemek yiyor şimdi 9 aylık 5 kilo

Siz ne dediğinizin farkındamısınız acaba hıı? Kedi bir canlıdır deneme tahtası değildir.Bırakın 25 günü 1 dakika bile aç kalmaya gelemezler Uyguladığınız bu yöntem sadece zavallı hayvanlara işkence yapmaktan başka bir işe yaramaz. insanları yanlış yönlendirmeyin...

Alıntı:

insanların alçısını alıp koluna hafif ce sar üstüne sirkeynen tuz dök ve 6 ay bekle
Alıntı:

bir beze bala hafifce sar kafası dışında olsun 1 ay sonra baki kedi kıl dökmüyor
Uyguladığınız bu yöntemlerden bir şey anlaşılmıyordur.Bunları gerçekten denediniz mi? yoksa tamamen havadan mı yorum yapıyorsunuz ?? Açıkcası bu yöntemleri hiç duymadım.Veterinere götürme yöntemini deneyin daha çok işe yarar...


Misafir 8 Şubat 2010 18:31

kediniz mama dışında birşey yemiyorsa ona tuzlu yada şeker li şeyler ver ama çok değil teytini yediğinizde çekirdeğini on yalatın yada ona kakolu yada kremalı yani beyaz birşey luyor ya iştie ondan verin hiç birşey yyemiyor diorsan bir veterine götürün ke diniz in bir hastalığıve bir rahassıslığı olur.


nötrino 18 Şubat 2010 22:30

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1700418)
kedim arada kusuyor neden olabilirrr

Kediler Neden Kusar?
Kedilerin kusmalarının çok değişik nedenleri olabilir(üşütme,merak ettikleri yabancı nesneler ,parazitler,tüy topakları vsvs gibi...) Kediler oldukça meraklı canlılardır Herhangi bir cismi,nesneyi ağızlarına alıp keşfetmeye çalışırlar Bu nesneler de kedilerde kusmaya neden olabilir ama bu kusma şekli genelde geçicidir.Bunun yanında kusma sebeplerinden en önemlisi genelde parazitlerdir Bunun için genelde parazit şurupları vardır kediler için.Kedinize hangi şurubun iyi geleceğini veteriner belirliyordur Kafanıza göre şurup almayın verilen bu şuruplar kedinizin rahatlamasında ve kusmasını önleme de yardımcı olucaktır...


SüperNaTüreL 20 Şubat 2010 01:43

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1678981)
5 aylık erkek kedim var cinsel oranından kırkızımsı bişey gelio ama sıvı değil onu yalayarak temizliyo her gün olmuo bu bi kaç günde bi takrarlıo.sizce bu ne? miniğimin bi sorunu mu var?

Nereden ve hangi koşullarda aldığınızı belirtmiyorsunuz !! Hiç bir bilgi belge yok ! cevap beklediğiniz kişilerin (bende dahil) alanında uzman olup olmadığını bilmiyorsunuz ! Bence yapılması gereken tek şey önce bir özgeçmiş... Sonra VETERİNER HEKİM. Neticeyi ancak bu şekilde alabilirsiniz.


nötrino 21 Şubat 2010 12:42

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1703120)
benim kedim gayet normal.Ama onu yıkarken çok zorlanıyoruz .Ne yapmamız gerekiyor:(

Kediler suyu ve yıkanmayı sevmezler genelde bu yapılarında vardır çünkü sudan nefret ederler.Aslında kediler sürekli yalanırlar ve tükrükleri steril olduğu için kendilerini bu şekilde temizlemiş oluyorlardır banyo yapmalarına pek gerek kalmıyordur açıkcası Ama banyo yapmasını gerektirecek bazı durumlar da olabilir tüylerine kedinin yalanarak temizleyemeyeceği bir takım maddeler bulaşmış olabilir (yağ,şekerli maddeler vsvs gibi) bu durumlarda kedinizi yavaş yavaş sıkmadan suya alıştırmanız gerekiyordur Bunun için su çok sıcak olmamalıdır ılık suyla yıkamalısınız kedinizi ayrıca çok fevri bir şekilde birden değilde yumuşak bir şekilde severek onu okşayarak küvete koymalısınız Yumuşak bir şekilde tüylerini şampuanlayın ama ağzına burnuna yani yüz kısmına mümkün olduğu kadar dokunmayın şampuan kaçmamasına dikkat edin Fazla şampuan kullanmayın çünkü bu kedinizin derisine zarar veriyordur derisini kurutabilir aşırı şampuan kullanımı Ayrıca kedilerin tüyleri oldukça ince olduğu için hemen kolayca kurumaz o nedenle iyi kurulamanız gerekiyordur Kedinizi korkutmadan orta ayardaki bir kurutma makinasıyla kedinizin tüylerini kurutmaya çalışın izin veriyorsa tabi Fakat yüzüne tutmamaya dikkat edin Ama genelde kurutma makinasının sesinden kediler korkarlar o nedenle havluyla iyice kuruladıktan sonra başka bir havluya sarıp sıcak bir odada kendi kendine tüylerinin kurumasını bekleyin.Kurumayan tüy diplerini ise kendisi yalanarak zati kurutucaktır


nötrino 24 Şubat 2010 21:29

Alıntı:

kedim sabahtan beri kusuyor ilk kustugunda iki adat düğme çıkardı yutmuş ondan sonrada sürekli kusuyor bişey yemedi doğru dürüst sabah biraz mama yedi ama kustu su içti kustu ne yapmam gerek lütfen yardım edin
Mama yediğine göre mutlaka düzelecektir Kediler çevrelerindeki bilinmeyen objelere(düğme gibi mesela..) karşı meraklı olurlar Bu tür nesneleri kedinizin bulunduğu çevrede bulundurmamaya dikkat edin Kediler oldukça meraklı canlılardır Herhangi bir cismi,nesneyi ağızlarına alıp keşfetmeye çalışırlar Bu nesneler de kedilerde kusmaya neden olabiliyordur Ama bu kusma şekli genelde geçicidir Siz yinede ne olursa olsun mutlaka veterinere götürün kedinizi ve kusmasının başka bir sebebi var mı yok mu öğrenin

Alıntı:

cevaplarınız çok güzel ama bana kadilerin boyu kaç cm olduğunu söylermisiniz.LÜTFEN
Genel olarak kedilerin, ortalama 2,5 ile 12 kilo arasında bir ağırlığa ,boy olarak da dişi kedilerin 50 cm erkek kedilerin ise 70 cm bir uzunluğa sahip oldukları bilinir ve bazı kaynaklarda bu şekliyle geçer.


ener 19 Temmuz 2010 13:18

Alıntı:

Kedisever adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1803070)
Bişey sorabilir miyim?Bİz evde 3 tane kedi bakıyoruz...küçük olan henüz yeni geldi ve 1.5 aylık..ama nedense asla tuvaletini kuma yapmıyor...hep evde kapı arkasına halılara veyada koltuk altlarına yapıyor..hep hatasını anlasın diye götürüp kumu koklatıyorum ama işe yaramıyor...Ama henüz küçük..Annesinden erken ayrıldığı için mi bilmiyorum..Lütfen yardımcı olur musunuz?

Küçükken daha çabuk alışması lazım, onu kumunu koyduğunuz yere kapatın bir süre yani tuvaletini yapana kadar orda kapalı tutun 1 kere yaptımı alışır zaten hep oraya gider,hatta kumunu tuvalete koyun ki daha çabuk yapsın.


Misafir 28 Ağustos 2010 17:46

Kedi
 
Kedilere ıslak mama ve bizim yemeklerden vermek çok zararlıdır aslında sadece kuru mama varmek lazım ama yanınada su koymak lazım kedinize asla yediniz yemeklerden vermeyin yoksa kedi yemekleri yemez genelkde ama belki yer bilmiyorum onu ve sofra masaları ve mutfak tezgahlarına çıkarlar vede kedi ıslakmamaları vermekte çok ii deil hep yerse dişlerini çürüte bilir nede olsa dişlerini fırçalamıyolar bunları çok ii bilirim benim 3 tane kedim oldu 1 ini taşınırken çok ii kedi seven 1 arkadaşıma bıraktım o bakıyo diğeri sokak ta beslerdim şuan besliyorum 1 tane kedi.Vede eklim kediler kedi kumuna yapmıyomu kednizin tuvaleti geldini anlarsanız kedi kumuna koyun ve kedi kumunu koklattırın biraz beenim kedim tuvalatti kolladı ve hemen oraya yapmaya başladı artık hep kuma yapıo neseki hiç halıya yapmadı.Hey allahım bi kediyi kim koliye koyarki kolide hafasızlıktan ölürya kesn kedi ondan kaçmıştır çok kötü bakılıyomuş kediye burda biri yazmış gördüm


Rower 28 Ağustos 2010 19:20

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1812395)
ben kedileri çok seviyorum.benim bir kedim vardı.komşu vermişti.hep benim peşimden geliyordu.4-5 aylıktı.biz okuldayken köpek öldürdü.çok üzümdüm.biz köyde yaşıyoruz.orada yavru kediler çok var ama bir türlü yakalayamadım.yardım edermisiniz.nasıl yakalayabilirim


Yabani bir kediyi pesinden kosusturarak yakalaman zor büyük sehirlerde yasayan konteyner kedileri gibi olsaydı isin daha bi kolay olabilirdi.
Simdi köy yerinde yasayan yabani yavru bir kedi... Yavru olması avantaj gibi görünsede hazırlıksız pesine takılmayın.
Öncelikle kedinin ilgisini çekebilecek bi seyler yapmanız lazım... Böyle bir kediye yaklasırken sessiz sakin yavas hareket ederek ona kokusunu iyi alabilecek yiyecekler vermeniz gerekir (salam,sucuk,gibi)
Elinize 2 parça salam alıp kediyi gördüğünüz anda salamdan bi parça(çok az) koparıp uzaktan tam önüne atın... Onu yesin beğensin bi kere yedikten sonra yavasça biraz daha yaklasmaya çalısın salamdan bi parça daha koparıp gel pisi pisi diyerek kendinizden 1.5 metre uzaklığa yiyeceğini atın onuda bi güzel yesin...

Simdi artık kedi sizi yavas yavas sevmeye basladı bile salamdan bi parça daha koparıp yere eğilin tam önünüze bırakırken gel pisi pisi diyerek ısrarla devam edin gelmiyorsa salamı yerden kaldırıp tekrar atın yere düstüğünü görsün...
Elinizi yiyeceğin tam üstünde tutun kedi gelicek yanınıza o salamı yerken sizde havadan yavasça boyun kısmından ani bir refleksle tutup havaya kaldırın bunu yaptığınızda kedi tamamen etkisiz hale gelir uygulamayı doğru yaparsanız tırmalaması ısırması %1 ihtimal bile değil...
Tutacağınız yer boyun kısmı olsun ve havaya kaldırmayı unutmayın.Eğer basarısız olursanız ve kediyi çok fazla ürkütmediğinizi düsünüyorsanız bu uygulamaya 3 5 gün devam edin mutlaka yakalarsınız.Sevin sevebildiğiniz kadar...:)


ener 31 Ağustos 2010 15:37

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1819070)
kedim cok asırı tüy döküyo tüy dökmemesi için haplar aldım ama işe yaramıyor ne yapmam lazım?

Kediler mevsim değişikliğinde tüy döker vitamin hapları kullanabilirsiniz kısmen azaltır ayrıca verdiğiniz mama çok önemli veterinerden almanızı tavsiye ederim Hills'in mamaları kalitelidir hem gelişimini hem tuvaletini hemde tüylerinin parlak tutar ve dökülmesini azaltır, kedinizi de sık sık tarayarak tüylerinin dökülmeden toplu şekilde alınmasına yardımcı olmuş olursunuz.


Misafir 16 Ekim 2010 16:00

Söyliyim genel kültür olsun kediler binaların 7. ve daha üst katlarından düştüklerinde ölmezler, 4 ayak üzerine düşerler. Diyelimki 51. kattan kedi atıldı 7. kattan çok çok üst olduğu için kedi hemen havada dengesini kuracaktır ve zemine düştüğünde deyimdeki gibi 4 ayak üzerine düşecektir. Ama 51. kattan zemine inerken oksijen alamadığı ve basınç arttığı için düşüşün yarısında ani bayılmalar geçirebilir, boşluklar yaşayabilir ve bu yüzden dengesi bozulur. Tabi bu olaylar toplamda 6-7 saniyede gerçekleşir. Yani ortalama 7. - 51. katlar arasında kediler düştüğünde ölmezler.


ener 7 Aralık 2010 09:03

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1888446)
benim kedimin adı pamuk ve şirin ama sürekli yaramazlık yapıyo ve annem bana çok kızıyo bu kediyi ben napim bıktım bu kediden deyip duruyo

Sorun yaramazlığıysa çözüm var, veterinerlerde yada pat shoplarda sakinleşmeleri ve tüy dökmemeleri için haplar var onlardan alıp verebilrsin :)


Misafir 11 Aralık 2010 19:00

sakinleşmesi için kediye ilac verilmesine karşıyım arkadaşlar her kedinin bir karakteristik özelliği vardır benim kedim çok sakindir gerektiğinde yaramazlığını yapar gerektiğinde evde yokmuş gibi davranır bi çok kedi besledim 24 saat nerdeyse sürekli koşan oynayanlar gördüm bunlar için kesinlikle ilaç kullanmayınız lütfen ve en önemlisi bakabilcekseniz bu tarz durumlarını göz önünde bulundurup alınması gerekir tabikide tüyleri dökülcek bunları göz önünde bulundurup evlerinize alırsanız daha iyi olur cunku bu gibi durumlarda genelde düşünmeden alınıyo ve başa çıkamayıp bi başkasına veriliyo veya sokağa atılıyor bunun bilincinde olmayan arkadaşlar içinde sitelere ilan verip kedi sahiplenmek isteyenlere verebilirsinz


ener 3 Şubat 2011 09:40

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1965552)
Kedilerin çiftlesmek istedikleri nerdene anlasilir

Hareketlerinden belli olur zaten, sürekli kendilerini sevdirmek isterler ve özellikle geceleri rahatsız edici şekilde bağırırlar.


Misafir 20 Şubat 2011 12:10

Alıntı:

Blue Blood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1467887)
Çıkığın oluştuğu yöndeki bacağı gövdeye yakın olarak tutar ve hareket ettirmekten sakınır. Bölge ağrılıdır ve dokunulmasına izin vermez. Yerden kalkış esnasında topallık dikkat çekicidir. Çoğunlukla yere basmaz ve ayağını kullanmaz.Bu belirtiler varsa çıkmıştır büyük ihtimmalle.Sizin yapacağınız şey bir anca önce veteriner hekime gösterip gerekli tedaviyi yapacaktır.Geçmiş olsun.

acilen veterinere gitmezseniz kedi bacağını acı içince kullanır ve daha çok kullanmaktan çekindiği için oturur.


Misafir 3 Nisan 2011 19:58

kedinizin hiçbirşey yememe sebebi kıskançlık olabilir.eve yeni glen bir kedi başka bir hayvan yada herhangi bir oyunca ve bebeği sizden kıskanabilir yeni doğavak kardeşini kıskanan çocuk gibi bu psikolojide aslında ona artık zaman ayırmadığınızı düşünür.eğer bu gibi şeyler söz konusu değilse bu kedinin farklı şeyler tatmak istediğinin yada yemeğini farklı yerlerde yemek istediğinin haberciside olabilir


ener 27 Nisan 2011 09:59

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2066335)
bu gün kedim 4 tane yavruladıııı ne wermeliyim

Doğum yapmış kediye ilk gün yiyecek verilmez, yalnız bol temiz, taze ve soğuk olmayan içme suyu yeterlidir.ilk günden sonra annenin mama miktarı artırılır anneye emzirme dönemi boyunca yavruların büyümesi için kullanılan bol protein ve enerji taşıyan mamalardan verilir.bu mamalarıda veterinerden alırsanız daha iyi olur.


Rower 6 Mayıs 2011 23:32

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2078664)
kedim 1 ay önce doğum yaptı .. yavrularını bu sabh dövmeye başladı hiç yaklaştırmıyor 2 gündür kusuyodu bugün kusmasıda durdu kendi annesine zarar vermiyor ama kendi yavrulaına karşı çok hırçın kedimin anneside 1 ay önce doum yaptı fakat o kendi yavrularıyla çok ilgili kedimin annesi kedimi uzun zmndı yanına yaklaştrmak isteyor nedeni bu olabilir mi daha önce birbirlerinden ayrılmıyorlardı


Yavrular büyüyünce belli bi süre sonra anne kedi kabul etmiyor artık basının çaresine bak dermis gibi küçük kedi miyavlasada nafile bi süre sonra oda alısacak bu duruma.:)

Birde yavru kedilerin disleri çıkmaya basladığında, yavrular anne kedinin memelerini acıttığı için anne kedi emzirmek istemez bu durumda yavrularına soğuk davranabilir normal yani :)


nicely 11 Ağustos 2011 02:30

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2116529)
Arkadaşlar Benim Kedim Uzun Tüylü , Toparlak Bir Kedi.. 1-2 Gündür Yediği 'Hazır' mamasını Kusuyor. Çok Değişik Sesler Çıkarıyor. ( İnleme Gibi ) Ne Yapmalıyım.

Kediniz belki poşet türü yiyebilir arkadaşımın kedisi aynı şekilde poşet yediği zaman kusuyor bir bakın dikkat edin belki ondan olabilir

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2140282)
benim kedim ayaklarıma çok saldırmaya ve ısırıp tırmalamaya başladı daha yavru henüz oyun oynamak amacıyla olabilirmi ?

kedi sizden ilgi ve sevgi bekliyor olabilir tabiki


Chelsea_Eny 26 Eylül 2011 16:42

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1476114)
BENİM KEDİM DAHA YENİ DOĞDU VE ANNESİ YOK BIRAKMIŞ.SÜREKLİ BAĞIRIYOR.NE YAPMALIYIM?

Benim de kedilerim var son bulduğumda ilk geldiğinde çok bağırmıştı.Biz de yanına oyuncak kedi koyduk sarılıp yatmıştı.Bir tek kokusunu aramıştır :)


Misafir 12 Mart 2012 08:34

duyduğuma göre köpekler kedilerden daha sadıkmış kediler sahipleri ölse onun etini yermiş. köpekler yemez sürekli başın da beklerlermiş ama benim kedim bir başka söz dinliyor ayrıca çokta sadık


nötrino 21 Mart 2012 12:37

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2361709)
duyduğuma göre köpekler kedilerden daha sadıkmış kediler sahipleri ölse onun etini yermiş. köpekler yemez sürekli başın da beklerlermiş ama benim kedim bir başka söz dinliyor ayrıca çokta sadık

Neredeyse zavallı hayvanları katil yapıcaklar.Köpeklerin sadık olduğu aşikar.Ama bu konu sadece köpeklerle sınırlandırılamaz.Kedilerin nankör ya da vefasız olduklarına inanmıyorumdur.Üstelik bu konuda kanıtlanmış bir bilgi de yok.(Bilimsel anlamda).En azından kendi kedim üzerinde gözlemlediğim bazı davranışlar bu konudaki düşüncemi haklı çıkardı.Kısacası bir hayvana kedi,köpek ya da başka bir hayvan olsun ne kadar iyi bakar,onu ne kadar çok severseniz ve bunu ona hissettirirseniz size o kadar bağlı olucaktır.Buna inanıyorumdur.


nötrino 30 Ekim 2017 14:32

Alıntı:

Kedilerin kulaklarında kaç tane kas vardır?
Konuyla ilgili bilimsel araştırma kaynaklarında kedilerin 32 adet kulak kasına sahip oldukları bilgisi yer alır!

Alıntı:

Kediler yaşadığı evden kaybolursa eve geri dönebilir mi?
Dönebilme olasılığı yüksek. Yaşadığı mekandan uzaklaşıp uzun bir süre sonra yine aynı mekana geri dönen kedicikler olduğunu kendim biliyorum ve gözlemledim. Ama ilgili durum her kedi için söz konusu olmayabiliyor. Emin olmamakla birlikte sanırım bu durum kediciğin öz yapısı, merak duygusu ve yeni gidilen ortamla ilgili bir kriter. Bu bağlamda bazı kedicikler geri dönebildiği halde bazı kedicikler dönemeyebiliyordur!

Alıntı:

Kedimiz çok ısırıyor, ne yapmak lazım?
Kediler ısırma eylemini iç güdüsel olarak oyun amaçlı gerçekleştirirler. Özellikle diş çıkarma aşamasında olan 4-5 haftalık yavru kediciklerin diş dipleri kaşındığı için yavru kediciklerde ısırma olayı daha sık görülüyordur. Bu aşamadaki yavru kediciklerdeki ısırma olayını tamamen engelleme imkanı yoktur. Diş dipleri kaşınan ve ilgili ısırma eylemini oyun amaçlı gerçekleştirdiğini sanan yavru kedicikler kendilerinin bakımını üstlenen sahiplerinin her hareketine duyarlı olup, bunları oyun gibi algılar ve ısırmaya çalışır!

Bu durumda yavru kediciklerin zararsız ısırma eylemine aralıklı olarak izin verilmeli ve iç güdüsel, oyun amaçlı açığa çıkan ısırma hareketinin rutin bir eyleme dönüşmemesi için de ilgili oyunun dozu iyi ayarlanıp, kontrol altına alınmalıdır. Böylece kedicikler, her hareketin oyun amaçlı olmadığını algılayıp ilgili ısırma işlemini bırakırlar. Ayrıca diş çıkarma aşamasını tamamlayan ve erginlik dönemine erişen kediciklerde söz konusu ısırma durumu da yavaş yavaş ortadan kalkar zaten!



Saat: 14:03

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık