MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Sevgili ile barışma duası var mıdır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/218705-sevgili-ile-barisma-duasi-var-midir.html)

Ziyaretçi 19 Aralık 2008 03:29

SEVGİLİYLE BARIŞMA DUASI


Misafir 19 Aralık 2008 08:40

Duanı kendin oluşturabilirsin. Kalpten geçen birşey.


Keten Prenses 20 Aralık 2008 01:10

''Allah'ım onu çok seviyorum.. n'olur bu defa da barışalım söz birdaha yaramazlık yapmıcam. senide meşgul etmicem .nolur Allah'ım peline de bakmasın..''
diye dua ediyordum eskiden..sen tabi ''PELİN'' kısmını söylemeyebilirsin..:)


semin 20 Aralık 2008 01:13

İşe Yarar mı Keten Prenses ^o)


HerHangiBiri 20 Aralık 2008 01:21

İbn-i Ebi`d Dünya, İbrahim İbn-i Hallad (r.a) rivayet ediyor. İbn-i Hallad:
Cibril-i Emin, Yakub Aleyhisselam`a geldi.
Hz. Yakub kendisinin hasret halinden bahsetti. Cibril-i Emin:

"Size bir dua ögreteyim, Onu okursanız Cenab-ı Hak size ferahlık verir. Arzunuz yerine gelir" dedi!

Ya men la ya`lemü keyfe illa hüve ve ya menla yebluğu kudretühü feniruhu gayruhü ferric anni.

"Ey kendisinden başkasının; kendisinin nasıl olduğunu bilmeyen (Allah`ım)! Ey kudretine kimsenin erişemediği (Rabbim)! Benim bu sıkıntımı gider."


duasını talim etti.
Yakub Aleyhisselam, bu duayı okuyunca Yusuf Aleyhisselam`dan haber geldi.


HerHangiBiri 20 Aralık 2008 01:41



I- Salat-ı Tefriciye Okuma Usulü ve Formülleri

Salat-ı Tefriciye okuyacak kişi önce 5, 10 veya 25 kere ''Estagfirullah el-Azim ve etübü ileyh'' diye tövbe istigfar eder.

Sonra '' Euzu-Besmele'' ile ''İnnallahe ve melaiketehü yüsallune alennebiyyi ya eyyühellezine amenu sallü aleyhi ve sellimu teslima''ayetini okur.

Sonra kalbi ve dili ile istenilen şey için niyet eder ve Salat-ı Tecrifiye'yi okumaya başlar. Eger kendisi bilmiyor ve okumaya gücü yetmiyorsa başka birine vekaleten de okutabilir.

Tunuslu Şeyh Muhammed diyorki : '' Bu Salat-ı Tecrifiye'yi hegun 21 defa okuyan kimsenin bahtı acılır , ticaretinde, rızkında Cenabı Hak bereket halk eder.

Bu sekilde 21 defa Tefriciye okuyan bir kimse , cuma gecesi abdestli olarak yatağına girer ve 33 defa '' La havle vela kuvvete illa billahi'l-Aliyyi'l-Azim'' okursa rüyasında peygamber efendimizi görebilir.

Bu salavat-ı şerifeyi 4444 defa okuduktan sonra muhtaclara az da olsa bir sadaka vermelidir. Cenab-ı Hakk, kendisine dua ve niyazda bulunan kimseleri asla karsılıksız bırakmaz.

Bu kadar emek cekip bu duayı okuyan kimseyi de mahrum etmeyecek, istedigini verecektir insallah..


1. Formül: 4444 Defa Okumak

İmamı Kurtubi (rhm) demistir ki: '' Çok onemli bir işin veya hayırlı bir istegin gerceklesmesinde yada büyük bir belanın kalkmasında Salat-ı Tefriciye'nin 4444 kere okunmasının etkisi büyüktür.

Allah'u Teala, o kulunun niyet ve duasını kabul eder, hayırlı muradını ihsan eder.


2. Formül: Her Gün 11 Kere Okumak

Her gün 11 kere Salat-ı Tefriciye okumakla ilgili olarak İmam Dinnuri: Herhangi bir kimsenin günde bes vakit namazdan hemen sonra 11 kere Salat-ı Tefriciye okumayı kendine adet edinirse gecim darligi cekmez, Cenab-ı Hakk'ın yüksek mertebe ve derecelerine erisir; demistir..

3. Formul: Her gun 21 Kere Okumak

Büyük Alim Muhammed Tunusi: Herhangi bir kimse Salat-ı Tefriciye'yi 21 kere okumaya devam ederse , sanki rızkı gokten iner, yerden biter gibi kolay ve rahat elde eder.
buyurmuslardır (esma 99, s245)

4. Formül: Her Gün 41 Kere Okumak

Yine İmam Kurtubi (rhm) hazretleri: ''her gun 41 kere salavat-ı serife okunursa Allah-u Teala hazretleri o kimsenin kalbinden gam ve üzüntüyü giderir. Ve baglı işini fetheder.
Ayrıca o kimseden zararlı seyleri kaldırır ve dunya işleriyle gecimini kolaylastırır.


5. Formul: Her Gün 100 Kere Okumak

Hazinetü'l-Esrar'dadenilmektedir ki : Bir kimse gunde 100 kere Salat-ı Tefriciye'yi okumaya devam etse butun hayırlı istek ve arzularına kavusur.

6. Formul: Her Gun 1000 Kere Okumak

Yine Hazinetü'l-Esrar'da: Bir kimse gunde 1000 kere Salat-ı Tefriciye okursa, artık akla hayale gelmeyen ve gozle gorulmeyen manevi haller kendisine bildirilir , denilmektedir.

Hastalıktan; üzüntü gam ve kederden; stres ve sıkıntıdan; iş ve hizmetlerinde haksızlıga ugramaktan; zalimin zulmunden ve haksız yere hapse girmekten kurtulmak isteyen kimse ,
Peygamberimiz (s.a.v)'in üzerine cokca salavat-ı şerife getirirse , o salavat-ı şerifenin bereketiyle sayılan ve sayılmayan benzeri felaketlerden kurtulur, istedigini elde eder Allah'ın izniyle.


II.- Niyet Ederek Okumak

Salat-ı Tefriciye okumadan once niyet edilmelidir. Mesela :

''Ey Allah'ım.! Okuyacagim salavat-ı şerife hürmetine şu hayırlı dilegimi ver.''
'' Ey Allaj'ım.' Şu hastalıktan beni kurtar.''

gibi.. daha pek cok konu için niyet edilip okunabilir.

Niyetten sonra 100 kere istigfar etmeli ve sonrada '' Euzu-Besmele'' cekerek Ahzap suresinin 56. ayeti bir defa okunmalıdır. Daha sonrada Salat-ı Tefriciye okunmaya baslanmalıdır.
Okumada gece veya gunduz farkı yoktur. Onemli olan 4444 sayısını tamamlamaktır. Ancak sayının eksik yada fazla olmamasi icin dikkat etmeniz gerekir. Aksi halde istenilen sey yerine gelmez.

Çünkü bu rakamlar bir cesit şifre veya şifre çözücüdür.


Misafir 4 Eylül 2009 16:41

yaaa bnm sevqilimlee aram annem yüsünden bosuldu çok kırıldı gururluda nasıı onla barışabilirim


Misafir 29 Aralık 2009 01:23

yılbaşından önce barışmam lazım yokmu bana göre bir dua lütfen


RuffRyders 29 Aralık 2009 01:28

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1629813)
yılbaşından önce barışmam lazım yokmu bana göre bir dua lütfen


Küslüğünüze/ayrılmanıza neden olan şeyden dolayı kendisinden özür dileyin onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin. Kişinin kendi özgür iradesidir sizinle barışmasını sağlıcak yoksa bunun dua ile olucağını şahsen sanmıyorum.


Misafir 29 Aralık 2009 01:37

özür diledim seviyorum ama olmaz diyor bende tekrar söyleyemem sevdiğini biliyorum belki allah yardım eder ya lütfen


Misafir 29 Aralık 2009 02:04

ayrıldık ama ben onu hala seviyorum oda aynı ama gurur yapıyoruz aramam mümkün değil bi dua varmıdır lütfen


RuffRyders 29 Aralık 2009 02:14

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1629828)
ayrıldık ama ben onu hala seviyorum oda aynı ama gurur yapıyoruz aramam mümkün değil bi dua varmıdır lütfen


Dostum senin istediğin bence dua değil büyü filan. Madem seviyosun onunda seni sevdiğini biliyosun aramalısın ne demek "gurur yapıyorum aramam" sonrada "dua var mıdır?" diyosun çelişkili değil mi dediğin sence? Bazen fedakarlık yapmalısın sevenler arasında "ben onu aramam" gibi şeyler olmamalı onsuz yapamıyosan canına tak ettiyse ara bence araman onuda mutlu edicektir ilk adımı sen at sonrasına Allah yardım eder. :) + Eski güzel günlerinizden filan bahset ve duygusal ol...


SüPeRsiN 29 Aralık 2009 03:20

Alıntı:

RuffRyders adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1629830)
Dostum senin istediğin bence dua değil büyü filan. Madem seviyosun onunda seni sevdiğini biliyosun aramalısın ne demek "gurur yapıyorum aramam" sonrada "dua var mıdır?" diyosun çelişkili değil mi dediğin sence? Bazen fedakarlık yapmalısın sevenler arasında "ben onu aramam" gibi şeyler olmamalı onsuz yapamıyosan canına tak ettiyse ara bence araman onuda mutlu edicektir ilk adımı sen at sonrasına Allah yardım eder. :) + Eski güzel günlerinizden filan bahset ve duygusal ol...


Gurur olmaz aşk da yani benim fikrim bu. Eğer gerçekten seviyosa ve hata ondaysa kadın da erkek de arayabilir. Eski güzel günlerden bahsetmek de kesinlikle işe yarıyo (bayansa) Bayanlar daha duygusal oluyo kesin dayanamazlar:D :D Aramalısınız..


Misafir 16 Şubat 2010 16:10

sevdiğimin bana dönmesi için etkili bir dua


HDT. 21 Mart 2010 04:11

Lütfen ~
 
ben sevgilimle cok saçma bir neden yüzünden ayrıldım ama cok seviyorum :( inşallah barışırız lütfen bana dua edin . ALLAH ım tüm sevenleri kavustursun tüm dargınları barıstırsın :)


Misafir 22 Nisan 2010 16:25

sevdim diye şımardı :( saçmalıklar yüzünden ayrıyız hem suçlu hem güçlü ona rağmen aradım ama hala düzelmiyo bbildiğim tüm duaları okudum ama aklına bile gelmiyorumdur eminim Allah tüm sevenleri barıştırsın kimsenin muradını gözünde koymasın dua edin bana


Misafir 8 Temmuz 2010 08:49

benim icinde bi dua varmı onu cok seviyorm salaım beni bu acabtan kurtarsısın amin :(


aytan 21 Temmuz 2010 17:22

21 besmele
 
21besmele okuyun her gece yatmadan önce arkasndan dönmesını ıstedgınız kısı ıcın allahım .............. adı soyadı olucak... kulunun sen den sonra benı sevmesını ve hayırlısıyla bana dönmesini diliyorum diyin ve fotografına üfleyın her gece yatmadan once buun yapın 63 gun boyunca yapmanız gerekıyor allah tüm iyi dualarımızı hayırlısıyla kabul etsın benım ıcın de dua ederseniz sevinirim... ben de aşk acısı cekıyorum


Misafir 15 Ağustos 2010 15:44

Yok.
 
Benimde sevgilim aynı şekilde özürdiledim ben küstüğümle barışmam diyor... lütfen yardımcı olun


Misafir:(( 17 Ağustos 2010 17:16

aynen benmki de ayrıldıgımla barısmam diyo ben barısmak için herşeyi yapptım çunku haksızdımm.gurur yapmadan sevdiğimi ozur diledigimi soyledim.sırf su inadı yuzunden geri donmuyo sevdiğini de biliyorum:((çok uzuluyorum ya bi dua ;(((


Misafir 22 Aralık 2010 14:12

Arkadaşlar.Bakara suresinde bir ayet var :

'Şer sandıklarınız Hayır.Hayır sandıklarınızda şer vardır.'

Durumu bu açıdan değerlendirirseniz en güzel dua olacağını düşünüyorum.her zaman hayırlısını istemek lazım.Dünyevi şeyler için fazla dua etmenin hayırlı olmadığıda söyleniyor bazı kaynaklarda.Birde istihare namazı var biliyorsanız muhakkaki evinizdeki bir kaynakta mevcuttur nasıl kılındığı defalarca tecrübe edilmiş...


Misafir 19 Ocak 2011 20:18

herkeze allah yardım ettsin dularınız kabul olsun amin


Misafir 30 Mart 2011 18:51

içim acıyo zor durumdayım kötüyüm
 
banada yardım et dua edin allah rızası için bende zor durumndayım


Misafir 13 Temmuz 2011 10:54

Rabbim hiçbir duayı karşılıksız bırakmaz yeterki düzgün bir şekilde istemesini bilelim isteyelim


Misafir 29 Temmuz 2011 23:19

ben sürekLi msj atıyorum msjLarıma cvp vermiyor qeçen seneden 3 ay şimdi de 7 ay çıktık ama qeNe ayrıLdık biLiyorum bni haLa seviyor aMa nasıL döncek bana?


Receb17 30 Temmuz 2011 06:03

Elbetteki dua edilir. Duayi Allah kabul eder. Bunun insanın iradesinin kısıtlanmasıyla bi alakası yok. Daima Allahın dilediği olur


Misafir 1 Ağustos 2011 17:00

cok zor durumdayim, saatlerce agliyorum, dayanamiyorum.
sürekli is yerinde dualar okuyorum, gercekten dayanamiyorum.
cok kötüyüm, ALLAHIM sana yalvariyorum, bana yardim et.
hep hakkim aliniyor, günahimi aliyor, sucluyorlar beni, Allahim sen onu affet.
Banada coooooooooook tez zamanda yardim et.
Gücüm yetmiyor artik.

lütfen bunu okuyan varsa, benim icin bir dua okusun, ALLAH rizasi icin!

Sagol kardeslerim, hakkinizida Helal edin.

Saygilarimla


Misafir 15 Ocak 2012 16:12

arkadaşlar bende sevdıgımden ayrıldım eski erkek arkdaşım yüzünden :( cok kötüyüm şuan 3 hafta oldu 3 haftadr intentetten delı gbı dualar arıyorum ama hc biri etkı etmıyr neden biliyrmusunuz başımız sıkışınca sdce allh diyoruz dua okuyorz o yüzden allh hepımızın yardımcısı olsun sevdigimize kavuştursdun herkez herkz ıcın dua etsin bakarsınız kabul olr dualarınıza benıde katın aramız biraz düzelmişti dün tekrsrdan bnı sildi bilmiyorum bn cok hasta oldum dert sahıbı oldum 8 kilo birden zayfladım dayanamam dedım ınat ettım bir süreden sonra rabm kalbıme öylee sabır verdı ki bir ömür beklerım bn onu


Misafir 9 Mart 2012 13:24

YARİMMM
 
BENDE SEVGİLİMLE BARIŞMAK İSTİYORUM ONU ÇIKMAK İÇİN SEVMEDİM SADECE EVLENMEK İÇİN SEVDİM HERŞEYDEN ÇOK SEVİYORUM ALLAH İÇİN YARDIM EDEBİLECEK BİRİSİ VARMI ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM ŞÜKRANIM SENİ ÇOK SEVİYORUMMMM


Misafir 26 Mart 2012 19:00

benkendimearkadaşarıyorum amabulamıyorum yartım etin lütfen arkadaşımolmadı yartım bekliyorum


sade 26 Mart 2012 19:17

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2359515)
BENDE SEVGİLİMLE BARIŞMAK İSTİYORUM ONU ÇIKMAK İÇİN SEVMEDİM SADECE EVLENMEK İÇİN SEVDİM HERŞEYDEN ÇOK SEVİYORUM ALLAH İÇİN YARDIM EDEBİLECEK BİRİSİ VARMI ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM ŞÜKRANIM SENİ ÇOK SEVİYORUMMMM

bunu onu kırmadan önce düşünecektin şimdi böyle yanarsın işte git özür dile çiçek al kadınlar çiçeklere ve iltifatlara dayanamaz affederler tabi şımarmadan abartmadan yap bunları


Misafir 29 Mart 2012 16:55

dua etmek mi istiyorsun? rabbim ne diyor? siz ne istedinizde ben vermedim. ellerini aç yüce allaha ona sığın onun birliğine gücüne şahadet et elbet duanı kabul edecek ?? inşallah sadece sabret dua etmeyi biliyorsan sabretmeyide bileceksin...


Misafir 26 Temmuz 2012 11:54

bizde kaç aydır beraberdik braber yasıoduk annesyle flan ama ayrıldık suclyo benı o gun kolum kesldi ambulans flan geldi hemen koştu geldi arka sokagmda o gun nsarldk cok iyydi ama yine gtti kaç gndur btti diyo ama sevyo kafayı yıcem burda tatil btyo ama gdemyorum okulum var ayrlamyorum burdan cok kötüüüüüüüüüüü:(((



Saat: 03:06

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık