Hangi besin hangi organ tarafından sindirilir? Hangi besin hangi organ tarafından sindirilir? |
Ağızda Sindirim Ağız bazik ortamdır ve pH değeri 7.2 dir. Nişastanın ve glikojenin sindirimi ağızda başlar. https://www.msxlabs.org/forum/attachments/48289d1461952061-sindirim-sistemi-nedir-sindirim-sisteminin-yapisi-ve-gorevleri-sis6.jpg Dekstrin 20 - 30 glikozdan oluşmuş bir yapıdır. Midede Sindirim Mide asidik bir ortamdır. pH değeri 1.5 ile 4 değeri arasında değişir. Pepsin enziminin optimum olarak çalıştığı pH değeri 2 dir. https://www.msxlabs.org/forum/attachments/48290d1461952131-sindirim-sistemi-nedir-sindirim-sisteminin-yapisi-ve-gorevleri-sis7.jpg Yukarıda da görüldüğü gibi midede proteinler tamamen sindirilmez. Ayrıca süt çocuklarında ve yeni doğan memeli hayvanların mide bezlerinden renin (lap) enzimi salgılanır. Bu enzim sütteki kazein denilen proteini çöktürerek pepsinin etkisini hızlandırır. https://www.msxlabs.org/forum/attachments/48291d1461952178-sindirim-sistemi-nedir-sindirim-sisteminin-yapisi-ve-gorevleri-sis8.jpg İnce Bağırsakta Sindirim İnce bağırsak bütün besinlerin sindiriminin tamamlandığı kısımdır. Bazik bir ortamdır. DEVAMI Sindirim Sistemi Nedir - Sindirim Sisteminin Yapısı ve Görevleri |
Alıntı:
|
Karbonhidrat yag ve proteinlerin ortak ozelliklerini bilen var mi acaba ? |
Alıntı:
|
Saat: 22:25 |
©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık