MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Açık lise için öğrenci girişinden nasıl ders seçimi yapılır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/332072-acik-lise-icin-ogrenci-girisinden-nasil-ders-secimi-yapilir.html)

Misafir 20 Eylül 2010 21:13

Açık lise için öğrenci girişinden nasıl ders seçimi yapılır?
 
Açık lise için öğrenci girişinden nasıl ders seçimi yapılır?


fadedliver 20 Eylül 2010 21:16

AÖL kayıt yenileme ve ders seçimi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müjde verildi. İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini henüz gerçekleştirmeyen öğrenciler için süreci uzatan Milli Eğitim Bakanlığı, çeşitli sebepler dolayısıyla kaydını gerçekleştiremeyen vatandaşlar için süreyi uzattı. İşte, AÖL kayıt yenileme, yeni kayıt dönemi ve ders seçme ekranı için detaylı bilgiler

AÖL kayıt yenileme ve ders seçimi işlemi için vatandaşların sorgusu devam ediyor. Çeşitli nedenlerle henüz başvurusunu tamamlayamayan vatandaşlar, AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemi için ikinci bir şans elde edecek. İşte, AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme dönemi hakkında detaylı bilgiler

AÖL YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTECEK?
İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptırmayan öğrenciler 22 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar halk eğitimi merkezi müdürlükleri ve açık öğretim irtibat büroları aracılığıyla ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT İŞLEMLERİ
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇME
Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün, mesai saatinin bitemesini bekleyecekler.

Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

AÖL YENİ KAYIT ÜCRETLERİ NE KADAR?
2017-2018 eğitim öğretim yılında açık öğretim lisesine kayıt yaptıracak öğrenciler açık lise kayıt ücreti ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme ücreti 2017-2018
AÖL yeni kayıt ücreti: 40 TL + 10 TL( bu sene artabilir)
AÖL kayıt yenileme ücreti: 30 TL+ 5 TL(bu sene artabilir)

Yeni kayıt için yeni kayıt ücreti 40 TL bankaya 10 TL ise kayıt yapılan kuruma ödenecek şekilde 50 TL olarak, kayıt yenileme ücreti ise 30 TL bankaya, 5 TL ise kayıt yapılan kuruma ödenecek şekilde 35 TL yapılmıştır. Bu sene yani 2017-2018 için bu ücretler artacaktır.

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK
a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin;
İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;
T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;
T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı, T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.


Misafir 25 Eylül 2010 15:57

5 ek
Açık Lise sistemden ders seçimi nasıl yapılır? Ders seçimini zamanında yapamayanlar ne yapabilir? Ders seçiminde öncelikli dersler hangileridir? Ortak ve seçmeli ders ne demektir? Muaf olduğunuz dersi tekrar seçebilir misiniz? AÖL ders seçimi ile ilgili bilgiler ve resimli açıklamalar aşağıda…

Kayıt yenileme işlemi yapıldıktan sonra, öğrenci sınava girmek istediği dersleri seçmekle yükümlüdür. (Ders seçimini kendisi yapmayan öğrenciler için otomatik ders ataması yapılır. Otomatik ders ataması ile ilgili açıklamalar aşağıda!) Ders seçim işini yapabilmek için aşağıdaki adımları izleyiniz.

1. ÖĞRENCİ GİRİŞİ butonuna tıklayınız.(Şekil 1)
Alıntıdaki Ek 66980

2. ÖĞRENCİ NO VE ŞİFRE İŞLEMİ giriniz. (Şekil 2)

Alıntıdaki Ek 66981
Güvenlik kodu alanına resimde görülen sayıyı, öğrenci numarası alanına öğrenci numaranızı, şifre alanına şifrenizi giriniz ve Giriş butonuna basınız. Eğer şifrenizi unuttuysanız ya da bilmiyorsanız, MEB Çağrı Merkezi 147 yada Halk Eğitim Merkezine / Mesleki eğitim Merkezine öğrenebilirsiniz.

3. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇME menüsü altındaki Ders Seçme İşlemi ne tıklayınız.(Şekil 3)
Alıntıdaki Ek 66982

4. DERS SEÇİMİ
Alıntıdaki Ek 66983
Ders Seçme ve Silme
“Bu Dönem Sınavına Girebileceğiniz Dersler” başlığı altında bulunan listede seçim yapabileceğiniz dersler yer alır. Bu listenin sol tarafında bulunan mavi acik-lise-ders-secimi-

4-mavi

butona basıldığında, seçilen dersin “Bu Dönem Seçtiğiniz Dersler” başlığı altında listelendiği görülür. Böylece bir ders seçimi tamamlanmış olur. 35 kredi tamamlanana kadar ders seçimi işlemine devam edilir. Sınava girmek istediğiniz bir dersi seçtiniz ve “Bu Dönem Seçtiğiniz Dersler” başlığı altında yer aldı, ancak sonradan vazgeçtiniz ve bu dersi silmek istiyorsunuz. Bu işlem için, silmek istediğiniz dersin sol yanındaki kırmızı acik-lise-ders-secimi-4-kirmizi butona basmanız yeterlidir.

Ders seçerken aşağıdaki uyarıları dikkate alınız.
a) Öncelikli olarak alt dönemden başlayarak ortak ve zorunlu dersleri seçilmelidir.
b) Seçilecek ders kalmadığı durumda (ortak ve zorunlu) seçmeli dersler ile kredisi tamamlanacaktır.
c) 35 krediye kadar ders seçilebilir.

5. OTOMATİK DERS ATAMA
Alıntıdaki Ek 66984
Otomatik Ders Atama
İsteyen öğrenci, otomatik ders atama butonuna bastığında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi, öğrenciye en uygun seçebileceği dersleri atamaktadır. Kaydet butonuna basıldığında öğrenciye en uygun dersler atanır. Öğrenci isterse bu atamadan sonra da, ders seçimi tarihleri arasında derslerini değiştirebilir. Ders ataması yapılan öğrenciler hangi derslerden sınava gireceklerini “Dönem Dersleri” butonuna tıklayıp ilgili/içinde olunan dönemi (örneğin 2016/1. Dönem) seçerek atanan dersleri görebilirler, çıktısını alarak Halk Eğitim Merkezlerinden ders kitaplarını alabilirler.
NOT: 35 kredilik ders seçmek sizin faydanıza olacaktır.



Saat: 16:24

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık