MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Kalp durması ve beynin oksijensiz kalması durumunda oluşabilecek hasarlar nelerdır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/415774-kalp-durmasi-ve-beynin-oksijensiz-kalmasi-durumunda-olusabilecek-hasarlar-nelerdir.html)

Misafir 18 Haziran 2012 21:24

Kalp durması ve beynin oksijensiz kalması durumunda oluşabilecek hasarlar nelerdır?
 
Kalp durmasına bağlı olarak, beyin oksijensiz kaldığında oluşabilecek hasarlar ve komplikasyonlar nelerdir? 15 dakikalık kalp durması durumunda oksijen eksikliği nedeni ile oluşan bilinç kaybı ne kadar sürede düzelir?

Moderatör Notu: Sitemizde bulunan sağlık konulu paylaşımlar "genel bilgi" amaçlıdır. Tıbbi müdehale, ilaç vs.. gereken durumlarda mutlaka bir doktora görünmelisiniz.


biruni 19 Haziran 2012 00:29

Kalp durması ve beynin oksijensiz kalması durumunda oluşabilecek hasarlar nelerd
 
beyinin oksijensiz kalması halinde hafıza kaybı başlayabilir


Huni 19 Haziran 2012 00:34

Kalp durması ve beynin oksijensiz kalması durumunda oluşabilecek hasarlar nelerd
 
Kalp durmasının beyin üzerideki etkisi ( serebral hipoksi )
Kalp durduktan sonra 10-15 saniye içinde bilinç kaybolur. EEG trasesi (Elektroensefalografi - Beyin elektrosu) 4 saniye içinde değişir ve 20-30 saniye sonra düz çizgi halini alır. Beyin dokusunda PO2 ( Oksijen basınca ) 1 dakika içinde sıfıra iner. Hipoksik beyin hasarının esas nedeni kapillerlerdeki hasarın beyin ödemine ( şişme ) yol açmasıdır. Total serebral hipoksiden önce beyin glukoz düzeyinin yüksek olması, dolaşım durması sırasında gelişen hiperglisemiye eklenerek nörolojik hasarı artırabilir. Serebral hipoksinin diğer belirtileri, zorlu ve trakeal çekilme ile karaekterize solunum, terleme, ateş yükselmesi, pupil dilatasyonu ve nistagmustur. Ayrıca huzursuzluk, kasılma ve adelelerde seğirmeler, derin koma, taşikardi ve nihayet ölüm olur.


_MySterious_ 11 Nisan 2013 14:32

beyın oksıjensız kalırsa beyınde odem (şişme) olabilir oda cııdı hasarlara yol acabılır...



Saat: 06:28

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık