![]() |
40 tane sıfat cümlesi lütfen |
ben sadece sıfattaki ki ile ilğili cumle istiyorum başka bişey değil tamm mı bana sadece onu soleyın yeter başka bışey istemıyom |
30 tane lazım 30 tane yazsaydınızz... |
nolur 30 taneeeee sıfat cümleleri yazın noluuuur |
Lütfen başka cümle kur.. |
sıfatlar ve örnekleri ön adlar Varlıkları niteleyip belirten sözcüklerdir. Bu sözcüklerin görevi, varlığı nitelik ya da nicelik yönünden daha belirgin kılmaktır. Bu sözcükler uydu sözcüklerdir. Bu nedenle tek başlarına kullanılamaz. Bir sözcüğün sıfat sayılabilmesi için: Varlıkları niteleyip belirtmesi, Sıfat tamlamasının tamlayanı olması, Tek sözcük olması, Çekim eki almamış olması gerekir. Bir sözcük, bu kurallardan birine bile uymuyorsa o sözcük artık sıfat değildir. Uyarı: Sıfatlar her zaman sıfat tamlaması halinde bulunur; ancak her sıfat tamlamasında sıfat sözcük bulunma zorunluluğu yoktur. linki inceleyin örnekler ve geniş bilgi mevcuttur |
renk sıfatını fln verirmisiniz? |
isim ile ilgili örnekler |
Alıntı:
mavi gömlek, siyah pantolon, gri bulutlar (renk) çalışkan öğrenci, yaşlı adam, solgun yüzler (durum) uzun boy, dar giysi, geniş salon (biçim) -Kara, iri, pırıl pırıl, vumuk yumuk, uykulu… gözler " Mavi gözlerine bayıldım. |
sıfat isim ile ilgili cümle lazım nolur yardm edn |
| Saat: 08:15 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık