![]() |
Rahman ve Rahim olan Allah,ın adıyla... Allah,ım Son Nefesimize Kadar, Sana Layık bir Kul: Peygamberimiz Muhammed Mustafa Selahatuvesselam,a layık bir Ümmet, olarak, Yaşamayı Nasip eyle: Dünya,nın bir çok Yerinde Zorda olan: Din Kardeşimize, Yarattığın Sayısız Canlıya Zorda Kalana Yardım et: Şüpesiz Senin Yardımın en Hayrlı olanıdır. Her zaman karşımıza, Güzel Ahlaklı Senden korkan, Aklı başında Kulları,nın çıkmasını ihsan eyle; Bizleri her türlü Kazadan, Beladan, Musibetten, Fesatlık,tan: Hasetlik,ten: Azgınlıktan ve Fenalıktan, Kıskançlık,tan: Kibir,den: Üzerimize Kurulan Kötü Oyunlardan, Çirkin tuzaklardan... Şeyta,nın Vesvesesinden, Cehennemin Azabından, Alemlerim Rabbi olan: Merhametlilerin en Merhametlisi Olan: Ancak Sana Sığınıyorumm... Beni; Ailemi ve Tüm Ümmedi Muhammedi... Rahmet,inle Koru: Şüpesiz Sen Herşeye Hükmedensin, Şüpesiz Sen Her Şeye Kadir ve Gücü: Yetensin !! İlminin ve Gücünün Sonu Olmayansın. Her Kim Bir Müslüman kulun için: Kötü düşünüyorsa.. Sen Onun düşüncesini Hayra Dönüştür. Girdiğimiz yerlere Hayr ve Güzellikle girip, Aynı Şekilde Çıkmamızı nasip eyle: Seven ve Sevilen Kullarından olmamızı nasip eyle. Şüpesiz Zenginlik ve Lütuf sahibi olan Sensin. Beni, Ailemi, ve Tüm Sana İnananları Bağışla Çünkü Sen Merhameti bol olan: Affı bol olansın. Kullarını Seven... Bize Rızık verensin. Zor günlerimizde Sabreden, Ferah Günlerimizde ise; Şükreden Kullarından olmayı nasip eyle.... Son nefeslerimizde Senin İsminle Allahh... diyip, Kelimeyi Şehadet ederek.. Peygamberimize Selavat getirerek.. Ruhumuzu Teslim etmeyi, ve Mahşer gününde Peygamber Sancağı altında Toplanıp, Şefahatine nayil olanlardan Eyle: Şüpesiz Dönüşümüz ancak Sanadır. Dularımızı Peygamberimizin Yüzü Suyu Hürmetine Kabul eyle..Amin DERF_YORK |
Peygamberimizin ( s.a.v ) namazdan sonra okudugu bir dua Allah'ım bana, katından kalbime hidayet edecegin,işimi toplayacagın, perişanlıgımı giderecegin,içimi düzeltecegin, dışımı yükseltecegin,amelimi temizleyecegin,beni seni memnun edecek işlere yöneltecegin ve beni her kötülükten koruyacagın bir rahmet ihsan eyle. Allah'ım bana asla küfre sapmayacagım bir iman ve yakin ver. Beni senin ahiret ve dünya ikramına ulaştıracak bir rahmete nail eyle. Allah'ım ,bana başarı ,şehitlere yapılan ikram ,mutlular yaşantısı,düşmanları yenme nasip eyle. Allah'ım ,görüşüm kısır amelim az da olsa dilegimi sana arz ediyorum. Ey bütün işleri düzenleyen ,gönüllere şifa veren,denizlerin dalgaları arasında bunalmışları korudugun gibi beni de cehenmem azabından koru.Ölüm davetinden ve kabir fitnesinden emin eyle. Allah'ım ,göremedigim, hatırıma gelmeyen ne kadar hayır varsa bana lutfet. Bir kuluna verecegin veya vermeyi söz verdigin her hayrı ihsan eyle. Senden her türlü hayrı dilerim ey alemlerin Rabbi,rahmetini umarım. Allah'ım ,ey saglam ipin (Kur'anın) ,dogru yolun sahibi ,kıyamet gününde bize güven ver,bizi sana secde eden, sözlerini yerine getiren,buyruguna uyan,sana yakın kullarınla cennette beraber eyle. Sen esirgeyensin,kullarını sevensin,diledigini yapansın! Allah'ım ,bizi dogru yolda olan ve dogruya ileten kullar eyle.Sapan ve saptıranlardan eyleme. Velilerini sevmemizi,düşmanlarına da düşman olmamızı nasip eyle. Seni seveni sevelim ,sana baş kaldıranı sevmeyelim. Allah'ım ,dua bizden kabul senden .Çalışma bizden, başarı senden.Biz gayret eder ve sana dayanırız. Allah'ım ,kabrime nur ver,kalbime nur ver,önüme nur ver,arkama nur ver,sagıma nur ver, soluma nur ver,üstüme nur ver,altıma nur ver,kulagıma nur ver,gözüme nur ver,saçıma nur ver,derime nur ver, etime nur ver,kanıma nur ver,kemigime nur ver. Allah'ım ,nurumu artır ,bana nur ver,benim için nur ver. Şanı yüce Allah'ı eksikliklerden tenzih ederim. Şeref elbisesi giyen ve şeref ile süslenen Allah'ı tesbih ederim. Tesbihin yalnız kendisine yaraştıgı Allah'ı tesbih ederim. Nimet ve kerem sahibi ,celal ve ikram ( haşmet ve yücelik ) sahibi Allah'ı tesbih ederim! Abdullah ibni abbas(r.anh) (Tırmizi daavat) |
Eşhedu enla ilâhe illAllah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluh... |
Allahım (c.c) Senin isimlerinle Sana münacatımı arz ediyor ve onların şefaatine Sana niyaz ediyorum. *Ey bütün noksan sıfatlardan münezzeh ve müberrâ, bütün kâmil sıfat-ı ezeliyeyi câmi, bütün Esmâ-i Hüsnâsının Müsemmâ-yı Zülcelâli, Vâcibü'l-Vücud ve Vâhid-i Ehad ve yegâne hak mâbud olan Allah (c.c) *Ey şefkat ve merhametinin eserleri kâinatı dolduran ve Cennet Onun isminin bir cilvesi, saâdet-i ebediye bir lem'ası ve dünyadaki bütün rızık ve nimetler bir katresi olan Rahmân, *Ey rahmeti herşeyi kuşatan ve kâinattaki bütün in'âmât ve ihsânât, af ve rahmet, şefkat ve merhamet O'nun eseri olan Rahîm, *Ey ilm-i zâtîsi ezelden ebede herşeyi her şe'niyle beraber ihâta eden ve hiçbir şey, hiçbir zamanda, hiçbir vecihle Onun nûr-u ilminden gizlenemeyen Alîm, *Ey günahkâr kullarına onca isyanlarına rağmen tevbe ve ricâ kapısını açık bırakıp onları rahmet ve keremiyle rızıklandırmaya devam eden Halîm, *Ey bütün mevcûdâtı bütün ahvâliyle kabza-i rubûbiyetinde tutan ve hudutsuz sıfat ve isimlerin tecelliyâtı zerreden Arş-ı Âzama kadar her şeyi şe'niyle ihâta eden Azîm, Sen aczden ve şerikten münezzeh ve mukaddessin. Senden başka ilâh yok ki bize imdad etsin. El-aman, el-aman! Bizi azap ateşinden ve Cehennemden halâs et. Aminn... |
Yürekten bir Dua Ey yerleri ve gökleri, daglari ve denizleri ile bütün kâinatin ve kâinatta bulanan bütün mevcûdâtin sahibi Yüce Rabbim! Huzuruna diz cöktüm, el actim, boyun büküp Senden rahmet, Senden merhamet ve Senden lütuf ve ihsan dilemeye geldim... Bu âciz kulunun dualarini dergâh-i izzetinde kabul eyle. Ey her seye kadir olan Rabb-i Rahimim! Ey ezel ve ebed sultâni Yüce Hâlikim! Senin dergâhindan daha büyük bir dergâh yok ki, oraya varayim... Senin huzurundan daha yüce huzur yok ki, oraya durayim... Ve Senin kapindan daha yüce kapi yok ki, onun calayim... Caresizim bîtabim, âciz ve perisanim. Yâ Erhâmerrahimin! Sana sigindim, Sana güvendim, sabir ve tevekkülle Sana yöneldim. Beni sasirtma. Beni yanlis yol ve hareketlere sapmaktan muhafaza eyle. Serden uzak, hayra yakin eyle, ALLAH'IM! amin amin aminn |
Rabbim , bugünümü dünden daha yakın eyle sana, beni,ailemi, sevdiklerimi ve sana inanları koru, sağlık,sıhat ve mumluluğu bizden esirgeme.. senin yolunda yürümeme yardımcı olacak insanlar çıkar karşıma, sapmışlardan esirge onlar gibi olmama izin verme, sen bağışlayansın yaptığım hataların tekrarından koru beni, bana insanları affetme sabrı nasip et etki sana havale edebileyim, verende alanda sensin senin yarattığına bana ceza verme fırsatı verme Allah'ım Amin. |
Varlığını anlatmaya VAR sözü yetmez. Varlar SENİNLE vardır. Varlığını anlamaya varlığım yetmez, Varlık SANA şükrandır. Varlığının öncesi yok SENİN önceler SENİNLE vardır. Varlığına son yok SENİN sonralar SENİNLE vardır. Varlığına bahane yok SENİN an SENİNLE vardır. RABBİM.Varlığını anlatmaya VAR sözü yetmez. Varlar SENİNLE vardır. Varlığını anlamaya varlığım yetmez, Varlık SANA şükrandır. Varlığının öncesi yok SENİN önceler SENİNLE vardır. Varlığına son yok SENİN sonralar SENİNLE vardır. Varlığına bahane yok SENİN an SENİNLE vardır. RABBİM. Beni bensiz bırak beni SENSİZ BIRAKMA. Amin..dua beraberlıgı ilee Beni bensiz bırak beni SENSİZ BIRAKMA. Amin.. |
Rabbim!... Geldiğim, geleceğim, eğildiğim, ağladığım, yok olduğum, varlığında var olduğum tek kapı ,tek yol SENSİN… Varlığınla beni var et Dualarımı kabul eyle Tevbelerimi kabul et Pişman olup, tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni Kapındır; gideceğim tek kapı Sevgindir; koyacağım kalbime en güzel sevgi… ALLAHım! Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun, SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma... Elimin, dilimin, gözümün, kalbimin, düsüncelerimin kirlerini arindir Allahim ... Çoğalan acılarımı sil yüreğimden Günahlarım çok, ellerim boş geliyorum sana hergün Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür… Sadece senin yoluna… Sadece senin…**** **** **** |
Allahım, Lütfet ki gittiğimiz her yere barış götürelim; Bölücü değil, bağdaştırıcı olabilelim. Nefret olan yere sevgi, Yaralanma olan yere affedicilik, Kuşku olan yere inanç, Ümitsizlik olan yere ümit, Karanlık olan yere aydınlık Ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lütfet. Allahım, Kusurları görenlerden değil, örtenlerden; Teselli arayanlardan değil, teselli edenlerden; Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden; Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil, Sevenlerden olmamıza yardım et. Yağmur gibi hiçbir şey ayırdetmeyip Aktığı her yere canlılık bahşedenlerden; Güneş gibi hiçbir şey ayırdetmeyip Işığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan; Toprak gibi her şey üstüne bastığı halde Hiçbir şeyini esirgemeyip Nimetlerini herkese verenlerden; Ve gece gibi, ayıp ve kusurları sarıp örten, Alemin dinlenmesine imkân hazırlayanlardan olmayı bize lütfet. Alan değil, veren ellerin; Affedici olduğu için affedilenlerin; Hak ile doğan, Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin Ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların Safına katılmayı bize nasip eyle. amin amin amin |
Allahım! Ben âcizim, sen beni kuvvetlendir. Ben zelil bir kimseyim, sen beni izzetlendir. Ben fakirim, sen beni zenginleştir yâ erhamerrahimîn. |
YARABBİ; herşeyi gören,duyan ve bilen rabbim....sen AFFEDERSİN,AFFEDİCİSİN,BENİDE AFFET. elhamdullahi rabbil alemin errahmanirahim.... vesselatu vesselamu ala rasulune MUHAMMED'in ve ala ali MUHAMMED. estafurulah...estafurullah estafurullah. verdiğin nimetler için binlerce kez ELHAMDULİLLAH... sınavlarımızdan başarı ve sabırlı bir şekilde geçtiğimiz için HAMDOLSUN. rabbim..... beni ailemi milletimi devletimi ve sana inananları koru. bizlerden yardımını bereketini ve selametini esirgeme... biz aciz kullarınız....bizlere hakkımızda HAYIRLI olanı nasip et.HAYIRLI iş,eş,evlat,rızık,ömür bahşeyle.... peygamberimizin şefatine nail olanlardan eyle. YARRABBİ.... gönlümden geçen dilile dökemediğim tüm dualarımı sen bilirsin....ben aciz bir kulum senden başka kimsem yok.bana yardım et yarabbi.sevdiğin kullardan olmayı nasip et. cennetle müjdelenenlerden eyle. senin yüzüne bakabilecek bi amelle karşına çıkabilmeyi senin rızanı kazanmayı nasip et. Aminn... |
|
Yapmam dediklerimi yaptırma Allah'ım..Varlığımı varlığından uzaklaştırma...Kalbimi ve beynimi sevdiğin şeylerle doldur..amin |
http://www.kuran-ikerim.org/images/makaleler/secde_1024.jpg Rabbimle başbaşa.... Rabbim, yüreğim ılgıt ılgıt oldu yine, Varlığım valığının yüce semalarında dolaşmakta… Gözlerimde tarif edilmez bir derinlik, Yüreğimde ondan da öte bi serinlik var, Sana dair olmanın serinliği…. Ey heybeti ile varlığı ve yokluğu nakşeden, Ey türlü nimetleriyle yarattğı her zerreye ikram eden, Sahibim, yegane rotam, ahte yegane vefam, Seninle olmak ne güzel, Ne güzel Salihler, Salihalar zümresinden bir zümrüt olmak… Ve cennete bakmak daha dünyadayken… Rabbim bu can bu tende nefes aldıkça ben seninim, Hep senin hep senin olmaya gönüllüyüm ey yüceler yücesi, İbrahim gibi, İsmail gibi, ishak gibi, İsa gibi, Musa gibi! İki cihan selveri alemlere rahmet ve kurtuluş vesilesi, Beşere nur silsilesi can Muhammed (SAV) gibi ya Rabbi! Elham dülillahi Rabbil alemin… Senden haberdar olmamış kalbe saşarım, Sensiz atan yürek sinede yük Rabbim! Musanın duasıyla geldim sana! Namazlarımızı doğdoğru kılan bir can çıkar Bizden ve bizden geleceklerden… Bilirizki ölüm bitiş değil bilakis başlangıç, Yalanın sonu, bakiye geçiş, Sana ve senden gelenlere sarılan hüsran bilmez Rabbim! Bu bir sınavının sonu cennet-i firdevse geçiş… Elhamdülillahi Rabbil alemin… |
Ey günahları için ağlayanların sevgilisi Ey kendisine tevekkül edenlerin dayanağı Ey hak yoldan sapanları hidayete erdiren Ey mü'minlerin dost ve sahibi Ey kendisini zikredenlerin can yoldası Ey bütün güçlülerden daha güçlü Ey bütün bakanlardan daha iyi gören Ey bütün ilim sahiplerinden daha alim Ey kederli biçarelerin kaçıp sığındığı Ey bütün yardım edenlerden daha çok yardım eden Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin Senden başka İlah yok ki bize imdat etsin. Emân ver bize emân diliyoruz Bizi Cehennemden kurtar.cehennneme sürükleyen şeylerden kurtar.bizlere senin rızana göre yaşamayı nasip eyle cenneti cennet ırmaklarını bizler için sondurak eyle. Aminn... |
Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. ALLAHümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu." "ALLAH'ım senin ismine malımı dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. ALLAH'ım hükmüne beni razı kıl kaderimde olanı bana mübarek kıl ki te'hir ettiğinin acelesini acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle teslimini sağla." Aminn... |
"Bismillâh tevekkeltü alallâh. Lâ havle velâ kuvvete kuvvete illâ billâh." |
uzaklardayım fakat yakın olmak istiyorum, Çok yabancıyım fakat aşina olmak istiyorum, Çok cahilim fakat bilge olmak istiyorum, Anlamazın biriyim hikmetlerini fakat anlayan olmak istiyorum. Körüm gözümün görmediklerine fakat gören olmak istiyorum, Hücrelerimin bile boyun eğdiği bir manâdan uzağım fakat ulaşmak istiyorum, Senin huzurundaki rahmetten bi haberim fakat farkında olmak istiyorum, Beni sana yaklaştıracak yollar bazen karışıyor fakat ayırt etmek istiyorum. Vefat ettiğimde, ömür bittiğinde, ödüllendirdiklerinden olmak istiyorum, bunun için dünyayı iyi yaşamak istiyorum fakat yaşayamıyorum, yaşamak için gerekenleri bildir, sevdir, kolaylaştır ve öne geçirdiklerinin en başında eyle. Sen el açanları geri çevirmeyen makamsın, sen kullarını herkesten çok tanıyıp seversin ve onların bilmediğini bile bilirsin, istemeseler de veririsin, İSTİYORUM, herkesle birlikte nasip et ey sevgililer sevgilisi. -amin- |
Sensin mahzun kalplerin sığınağı. Sensin mazlumun âhını işiten. Sensin zalimin zulmünü bilen. Senin adaletindir sığındığımız. Senin mizanındır güvendiğimiz. Senin hesabındır tesellimiz. Nefsimize zulmetmekten alıkoy bizi. Senin adaletine razı olanlardan eyle bizi. Senin adaletinin korkusuyla terbiye et hepimizi. Adaletinin korkusuyla yumuşat kalplerimizi. Amellerimizin tartıldığı 'mizan'da güzel eyle akibetimizi. Mizanında ağırlığı olanlardan eyle bizi. Kolaylaştır sorgu sualimizi. Sana hesap verme inceliğiyle yaşat bizi. Hükmüne razı eyle bizi. Zulmetmekten ve zulme uğramaktan uzak eyle hepimizi amin |
Rabbim bilinmezliklerimde bilinenim ol... Şüphelerimde eminliğim, Nefsimle mücadelemde kazancım ol... Çıkmazlarımda yol açanım ... Bu sesler nedir, hangisi sendendir diye sorgulamalarımda sesime ses ol... Her an Sana muhtacım, düşünebilmek, konuşabilmek, isteyebilmek için Sana, hep Sana muhtacım Rabbim her an Sana muhtacım, N'olur Rabbim yanımda ol... Bilinenim.. Eminliğim... Kazancım ol... Çaresizliklerime çare ... Sesime ses ve aramalarıma bulma ol... Ya kaldır aradan perdeleri Seni görebileyim Ya da kaldırdığım perdenin ardında Seni göreyim Rabbim n'olur ... n'olur Rabbim seçimlerimde irademi benden al ve içime SEN dol... Allahım,o kadar aciz ve çaresizim ki,eğer,eğer beni bir an yalnız bırakırsan,ben yenilenlerden olurum... Rabbim! bırakma beni,bırakma ........ Ey Fettah ,isminin tecellisi ile bana; sana gelecek kapıları aç ve içeri girmeme izin lutfeyle... AMİN |
Allahım Acımızla da varıyoruz sana sevincimizle de... Sıkıntı tünelinin ucunda bir ışık olsa, neşe yamacımızın son durağı hep sensin! Allah'ım ne olur yakınlığını bize hissettir bizim sana olan yakınlığımızla değil, senin bize yakınlığın hürmetine bize öyle muamele eyle ne olur kullarını sahipsiz, dualarımızı aminsiz bırakma ! Kalp Katılığından, Gafletten,Başkalarına Yük Olmaktan , Aşağılıktan, Aşağılanmaktan , Miskinlikten, Cehaletten ve Faydasız Bilgiden , Ürpermeyen Gönülden ,Doyma Bilmeyen Nefisten, Kabul Edilmeyen Duadan, Nimetlerinin Zeval Bulmasından , Lütuflarının Değişip Başkalaşmasından , Ansızın Bastıran Azabından, Gelip Çatan Gazabından SANA SIĞINIYORUM AMIN.........AMIN.......AMİN.... |
Sensin mahzun kalplerin sığınağı. Sensin mazlumun âhını işiten. Sensin zalimin zulmünü bilen. Senin adaletindir sığındığımız. Senin mizanındır güvendiğimiz. Senin hesabındır tesellimiz. Nefsimize zulmetmekten alıkoy bizi. Senin adaletine razı olanlardan eyle bizi. Senin adaletinin korkusuyla terbiye et hepimizi. Adaletinin korkusuyla yumuşat kalplerimizi. Amellerimizin tartıldığı 'mizan'da güzel eyle akıbetimizi. Mizanında ağırlığı olanlardan eyle bizi. Kolaylaştır sorgu sualimizi. Sana hesap verme inceliğiyle yaşat bizi. Hükmüne razı eyle bizi. Zulmetmekten ve zulme uğramaktan uzak eyle hepimizi Aminn... |
hz. ömer efendimizden bir dua http://www.islamiforum.info/images/smilies/Allah.gifım beni hazırlıksız yakalamandan , gaflette bırakıp gafillerden eylemenden sana sığınırım http://www.islamiforum.info/images/smilies/Allah.gifım bana salih ameller işlet amellerim senin rızana uygun olsun onları riya ve gösterişten uzak kıl http://www.islamiforum.info/images/smilies/Allah.gifım benim canımı iyilerle birlikte al benim canımı kötülüklerle birlikte alma beni cehennem azabından koru seçkin kulların zümresine dahil eyle amin... |
Ey Rabbim Tut elimden sonsuz kudret elinle Beni hiçliğe düşmekten alıkoy Unutulmuşluktan uzak eyle beni Varlığına komşu eyle beni Ben acizim dayanağım sensin Fakirim ben sığınağım sensin Dilsizim sözüm sensin Körüm ben gören sensin Sağırım ki sen işitensin amin amin amin |
Rabbim!... Geldiğim, geleceğim, eğildiğim, ağladığım, yok olduğum, varlığında var olduğum tek kapı ,tek yol SENSİN… Varlığınla beni var et Dualarımı kabul eyle Tevbelerimi kabul et Pişman olup, tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni Kapındır; gideceğim tek kapı Sevgindir; koyacağım kalbime en güzel sevgi… ALLAHım! Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun, SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma... Elimin, dilimin, gözümün, kalbimin, düsüncelerimin kirlerini arindir Allahim ... Çoğalan acılarımı sil yüreğimden Günahlarım çok, ellerim boş geliyorum sana hergün Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür… Sadece senin yoluna… Sadece senin…AMİN AMİN AMİN |
seni isterim ya rab ! Bir bebek uyanir seher vaktinde, avuÇlari sana dogru, kulagi ezan sesinde kayalarin, sular sÜrÜnerek sana gelir rabbim, dal uÇlari sana dogru, bende seni isterim... Alni secdelerde duran hatirina, hesabi nefsine soran hatirina, gÖzlerini ilimle yoran hatirina, hasta ziyaretine varan hatirina, emaneti yoluna seren hatirina, kur’an hatirina kur’an hatirina, kur’an hatirina, alemi affet. Ey rabbÜl-Âlemin! YÜzÜm yok amma, benide alemlere dahil et. Hastalar sifa sayiklar, sÜrgÜnler vatan. AÇ iÇin tek lokma dÜnyaya bedel. Anne iÇin Çocugun manasini bilirim. Kanattir kuslari gÖkyÜzÜnde tutan, bende seni isterim. UÇan kusun biraktigi iz hatirina, vurmayi sakladigin yÜz hatirina, seni sevindiren sÖz hatirina, iffeti iÇin Ölen kiz hatirina,kabe’de aglayan diz hatirina, ve habibini Örten bez hatirina, alemi affet. Ey rabbÜl-Âlemin, yÜzÜm yok amma, benide alemlere dahil et... Senden baska sevdigim, senin kadar sevenim yok. Suda bogulurken kurtulmak isterya insan, meÇhÜlÜn degil hislerim, o insandan daha Çok, bende seni isterim. Menzili hakikat yollar askina, alni ak yasayan dullar askina, adinla senlenen diller askina, ÖmrÜ cihad olan kullar askina, resulullah kokan gÜller askina, alemi affet. Ey rabbÜl alemin, yÜzÜm yok amma, benide alemlere dahil et.... Daha kafir diye agzini aÇarya cehennem, ufuktan mÜ’min beklerya cennetin gÖzleri, nasil kelime-i sehadet ararsa dil son dem, yarabbi yillardir aÇik ellerim, mekkenin resulÜ Özledigi gibi, bende seni isterim. Kapilar kapanmadan, tÖvbe vakti dolmadan, yÜce daglar parca parca olmadan, Ümitler kaybolmadan, gezegenler carpisip yogrulmadan, ÖlÜler kabrinden dogrulmadan, alemi affet. Ey rabbÜl alemin, yÜzÜm yok amma, benide alemlere dahil et... Ey her tÜrlÜ mekÂndan mÜnezzeh, ve kafat kalbime sigan rabbim! Kevser diye tutusur kadeh, ve feryad eder sefeatine muhtac oldugum: “ya rabbi Ümmetim, ya rabbi Ümmetim!” tesbihte hata varsa tÖvbeler olsun. Bende seni isterim. Seni tesbih eden kÜre hÜrmetine, alinlarin secdede kaldigi sÜre hÜrmetine, gazada alinan yara-bere hÜrmetine, sehide son damla suyu veren dere hÜrmetine, asere-i mubessere hÜrmetine, alemi affet! Ey rabbÜl alemin, yÜzÜm yok amma benide alemlere dahil et...! Amİn amİn amİn |
Allah'ım Ben kulum,Sen Allah'sın. Ben isteyenim,Sen verensin. Ben susayanım,Sen suvaransın. Ben muhtacım,Sen ihtiyaç giderensin. Ben kendime yetmeyen,Sen herşeye yetensin. Ben beni bilmeyen,Sen beni benden iyi bilensin. Ben bende olmayan,Sen şahdamarımdan yakın olansın. Kul kulca ister,Sen Allah'ça verensin. Halim arzuhalimdir,duruşum duam. Sensizsem neyim var,Senliysem ne gam? allahım Allah'ım Yanlız Senden yardım diler yalnız Sana kulluk ederiz. Seni sığınak,barınak,tutamak bilir Ya Allah deriz. Şeytandan sana sığınır e'uzu billah deriz Her işe seninle başlar bismillah deriz. Nimet verdiğin gönülden şükrederiz. Versen de alsan da elhamdulillah deriz. Hayran kaldığımızda maşaallah, Pişman olduğumuzda estağfirullah deriz. Sevindiğimizde Allahuekber, Üzüldüğümüzde inna lillah deriz. Canımız sıkıldığında fe-subhanallah, Zafer kazandığımızda nasrullah minallah, Rızık kazandığımızda er-rizku'alallah deriz. Bir işi arzu ettiğimizde inşaallah, Bir işi başardığımızda biiznillah deriz Güçlük karşısında la-havle ve-la kuvvete illa billah, Söz verdiğimizde v'Allah ve billah deriz. Ey RABBİMİZ! Ey RABBİMİZ! Göz açıp kapayıncaya kadar bile bizi nefislerimizle baş başa bırakma Ey RABBİMİZ! Yakıtı insanlar olan cehennemde bizleri yakma Ey RABBİMİZ! Dünyada şuur ve bizeukbamızı karartma Ey RABBİMİZ! Aç tevbekapılarını gönlümüzü mahsun bırakma Ey RABBİMİZ! Kurutma gözyaşlarımızı dünyada hıçkırıga bogda Ey RABBİMİZ! Cehennemde çaresizlik ağıdıyla ne olur ağlatma! |
http://img229.imageshack.us/img229/4028/muhabireazadguludua6lk3yx9.jpg Allah'ım! Katı kalplilikten, gafletten, fakirlikten, zillet ve meskenetten, zulmetmek ve zulme uğramaktan Sana sığınırım Tahammülü güç beladan, bedbahtlığa düşmekten, kötü akıbetten, düşmanı sevindirecek hallerden de Sana sığınırım Allah'ım! Kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü haramdan temizle Çünkü Sen gözlerin hainliğini, kalplerin gizlediğini bilirsin AMİN |
Can evinden vurulan mescidin yolunu unutan küfür ve dalalet vadilerinde bocalayan ,bocaladıkça batan yirmibirinci asrın perişan derbeder bir o kadar da ellerinden tutulmaya muhtaç nesillere rabbim inayet buyursun! AMİN bizi yokluktan varlığa çıkaran varlıkta bırakmayıp canlı yapan canlılıkta bırakmayıp insani seviyeye ila eden, sonra da mümin kılma lütfuyla şereflendiren bununlada kalmayıp iman ve kur-an hizmetinin içine çeken Yüce Mevlamıza Hamd-ü senalar olsun! AMİN |
"Allahumme rabbe hâzihî'd-dav'veti't-tâmmeh ve's-salâti'l kâimehhttp://www.cep-x.com/images/smilies/smilev.gif âti Muhammeden'il vesîlete ve'l-fadîlete ve'd-derecete'l-vâsiate ve'b'ashu mekamen Mahmûden ellezi veadteh. (Ey bu tam davetin sahibi ve kılınacak namazın Rabbihttp://www.cep-x.com/images/smilies/smilev.gif Muhammed Aleyhisselâm'a vesile ve fazileti ver. O'nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud'a eriştir." İşinde sebat edenhttp://www.cep-x.com/images/smilies/smilev.gif nimetine şükredenhttp://www.cep-x.com/images/smilies/smilev.gif ibâdetini güzel yapanhttp://www.cep-x.com/images/smilies/smilev.gif doğru konuşanlardan eyle! Sıhhathttp://www.cep-x.com/images/smilies/smilev.gif afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle! |
ALLAH'ım! Önce Hak'tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle, ALLAH'ım! Yetenek israfından, Kapasite israfından, Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle ALLAH'ım! Ertelemekten, üşenmekten, yılmaktan, vazgeçmekten, yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle. Bu hastalıklara karşı Alim, Hakim ve Şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle ALLAH'ım! Beynimizi, malumat ishali olmaktan, Aklımızı, öfkenin esiri olmaktan, Bedenimizi, şehvetin kölesi olmaktan, Midemizi, depo haline gelmekten muhafaza eyle Amin.. |
ALLAHÜMMERZUKNİ TAYYİBEN VESTA´MİLNİ SALİHAN Anlamı;(Allah´ım BENİ helalliği ile temiz olan rızıkla rızıklandır.İyi amel işleyen (salih) bir kul olarak yaşatıp çalıştır.) |
dua Aminnn... ALLAH Celle Celalühu razı olsun inşallah... Allah Celle Celalühu hakkımızda herşeyin hayırlı ve güzel olanını nasip etsin... Gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı,hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin.. Rabbim dertlilere deva, borçlulara eda, hastalara şifa versin inşallah... AMİN... |
ALLAH'IM EY ALEMLERİN RABBİ Ey sevgiyi sevgiyle yaratan Ey seven sevdiren ve sevindiren Ey rahmetin sonsuz kaynağı Ey merhametlilerin en merhametlisi Ey gönüllerin mutlak hakimi Ey zatını hamd ile aziz olduğum Ey zatını hamdden aciz olduğum ben, layıkıyla seni övemem SEN övdüğün gibisin kendini Seni layıkıyla ancak sen tanırsın hamd'im Sana mahsustur sena'm ancak Sanadır umudum korkum ve sevdam Sanadır özümü Sana çevirdim Sana tutundum elimi SANA açtım gönlümü Sana sundum beni kovmaz diye kapına geldim , affın boldur diye affına geldim tuttum günahlarımdan yüzüme perde, kulluk edemedim ama lütfuna geldim.. Amin |
Rabbim!... Geldiğim, geleceğim, eğildiğim, ağladığım, yok olduğum, varlığında var olduğum tek kapı ,tek yol SENSİN… Varlığınla beni var et Dualarımı kabul eyle Tevbelerimi kabul et Pişman olup, tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni Kapındır; gideceğim tek kapı Sevgindir; koyacağım kalbime en güzel sevgi… ALLAHım! Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun, SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma... Elimin, dilimin, gözümün, kalbimin, düsüncelerimin kirlerini arindir Allahim ... Çoğalan acılarımı sil yüreğimden Günahlarım çok, ellerim boş geliyorum sana hergün Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür… Sadece senin yoluna… Sadece senin…AMİN AMİN AMİN |
Hergün ettiğim bir dua: Rahman ve Rahim olan Allah,ın Adıyla Rabbim" Biz İnanan Kullarını.. Doğruluk,dan Dürüstlük,den Yüce Din İslam,dan: Peygamberimizin Güzel Ahlağından ayırma. Bizleri Senin Yolundan Mahrum etme: Şüpesiz Senin Yolun, Dosdoğru yoldur. Sapmışlarınki değil: Üzerimizden Rahmet,ini esirgeme. Dualarımızı ve İbadetlerimizi Daim eyle. Zor günlerimizde Sabreden Ferah Günlerimizde Şükreden Kullarından olmamızı nasip eyle. Senin ve Peygamberimizin Hoşnut olacağı Hayırlar yapmamızı ihsan eyle. Dularımızı Peygamberimizin Yüzü suyu Hürmetine Kabul olan Dulardan Eyle. İnanan tüm Kullarının Bilerek yada Bilmeyerek İşlediği Hatalardan ve Günahlardan ötürü... Bağışla. Şüpesiz Sen" Bağışlayan Merhamet gösteren, Affetmeyi Seven, Sana açılan Elleri gören, Duaları kabul eden, Kullarını Çok Seven, Herşeyin Mutlak tek Sahibisin. Dönüşümüzde ancak Sanadır. Amin. |
Ey diri olan! Ey ebedi var olan! Ey izzet ve ikram sahibi olan! Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah’ım! Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim! Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle… Dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir. Ya Rabbi! Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O’nun elçisidir demeyi nasip et. AMİN!!! |
yarabbim... sen doğmamış doğrulmamışsın, senin varlığın kendindendir, istediğine istediğini verir, istediğinden istediğini alırsın, sen bişeye ol dersin, o oluverir... senin gücün ve kuvvetin herşeyin ve herkesin üstündedir... ilahi yarabbim dertli kullarına devalar, borçlu kullarna edalar, hastane köşeleri veya evlerinde şuan da senden şifa isteyenlere de acil şifalar ver... biz yalnızca seni bilir sana kulluk ederiz... sen bizim dualarımızı kabul et... ellerimizi boş çevirme... amin... |
Günahlarımız çok ya Rabb.Hatalarımız çok ya Rabb.Yanlışlarımız da çok ya Rabb. Ancak sen Rahmansın ya Rabb,sen Rahimsin ya Rabb,,Sen Tevvabsın ya Rabb,,Sen Gafursun ya Rabb,,Sen Azizsin ya Rabb,,Sen affedicisin ya Rabb,Sen affetmeyi seversin ya Rabb,Biz günahkarları,biz asileri lutfunla affeyle,mağfiret eyle Yüceler yücesi. |
ALLAH'ım! Önce Hak'tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle, ALLAH'ım! Yetenek israfından, Kapasite israfından, Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle ALLAH'ım! Ertelemekten, üşenmekten, yılmaktan, vazgeçmekten, yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle. Bu hastalıklara karşı Alim, Hakim ve Şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle ALLAH'ım! Beynimizi, malumat ishali olmaktan, Aklımızı, öfkenin esiri olmaktan, Bedenimizi, şehvetin kölesi olmaktan, Midemizi, depo haline gelmekten muhafaza eyle Amin.. |
Rabbim yüreğinde zerre kadar seni anan, sana dayanan, sana kanayan herkese acı, imanın nuruyla donat, Zira sen dilediğini hidayete erdirensin ey lütfunun sınırı olmayan! Ey ALLAH diyene acıyan! Ey merhametin kalbi! Varlığımızın ve bütün evernin sahibi! Hayatımıza haram ve helal çizgilerini çeken sahibimiz! kıl, Bizleri iman nuruyla donat ki nice tomurcukların güle durmasına vesile olalım, Cemre cemre çoğalt bizi, Yağmur yağmur yağdır bizi imanın serin diyarlarından mahrum kalmış kurak yüreklere, Irmak ırmak coştur bizi Beyhude geçmiş yıllardan nice canlar döndürelim, Coşkun coşkun çağlat bizi Yüreklerdeki gaflet yangını söndürelim, Hep sana Rabbim! Hep sana sadık kıl cümlemizi Aminn... |
Allahım, Lütfet ki gittiğimiz her yere barış götürelim; Bölücü değil, bağdaştırıcı olabilelim. Nefret olan yere sevgi, Yaralanma olan yere affedicilik, Kuşku olan yere inanç, Ümitsizlik olan yere ümit, Karanlık olan yere aydınlık Ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lütfet. Allahım, Kusurları görenlerden değil, örtenlerden; Teselli arayanlardan değil, teselli edenlerden; Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden; Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil, Sevenlerden olmamıza yardım et. Yağmur gibi hiçbir şey ayırdetmeyip Aktığı her yere canlılık bahşedenlerden; Güneş gibi hiçbir şey ayırdetmeyip Işığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan; Toprak gibi her şey üstüne bastığı halde Hiçbir şeyini esirgemeyip Nimetlerini herkese verenlerden; Ve gece gibi, ayıp ve kusurları sarıp örten, Alemin dinlenmesine imkân hazırlayanlardan olmayı bize lütfet. Alan değil, veren ellerin; Affedici olduğu için affedilenlerin; Hak ile doğan, Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin Ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların Safına katılmayı bize nasip eyle. amin amin amin |
Ey diri olan! Ey ebedi var olan! Ey izzet ve ikram sahibi olan! Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah’ım! Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim! Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle… Dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir. Ya Rabbi! Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O’nun elçisidir demeyi nasip et. AMİN!!! |
Ey Rabbim Tut elimden sonsuz kudret elinle Beni hiçliğe düşmekten alıkoy Unutulmuşluktan uzak eyle beni Varlığına komşu eyle beni Ben acizim dayanağım sensin Fakirim ben sığınağım sensin Dilsizim sözüm sensin Körüm ben gören sensin Sağırım ki sen işitensin amin amin amin |
Allahım! Senin af ve mağfiretinin dairesi, bizi bela ve musibetlerden uzak tutacak kadar geniştir. Bize rahmetinle muamele buyur Allahım! Gazabından bizi emin kıl Rabbim. Allahım! Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz. Allahım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Allahım! Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi imtihan eyleme Allahım! Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru Allahım! Allahım! İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız.Bizlere yol göster Allahım! Allahım! Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur Allahım! Allahım! Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım! Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle... Aminnn...Aminnn |
"Allah'im, Peygamberin Muhammed'e salât kil, seçkin kullarinin ettigi salavât ededince,salavât getirmeyen şerliler adedince, yagmurlarin damlalari adedince; agaçlarin yapraklari adedince, seherlerde istigfar edenlerin nefesleri adedince, haşr ve karar gününe kadar,olmuş ve olacaklar adedince, O'na salât kil! Gece ve gündüzler birbirini takip ettikçe O'na salât kil! Melevan degiştikçe,Asaran birbirini takip ettikçe, Cedidan tekrar kilindikça, Ferkadan karsilaştikça, denizlerin dalgalari adedince, toprak ve taşlarin adedince, tahiyye ve selâmlarimizi O'nun ruhuna ve ehl-i beytinin ervahina teblig kil Allah'im cümle nebî ve resûllere, Hamd;âlemlerin Rabbine has,Allah'im! Muhammed'e,âline ve ashabina her zerrenin binlerce bin adediyle salât kil! Ey Subbûh,Ey Kuddûs! Rabbimiz,melâike ve ruhun Rabbi olan,Ya Rabbi! Magfiret et,merhamet et,bizde bildigin bütün kötülüklerle cezalandirma,affeyle! Sen en Aziz,en Kerîm'sin Aminn... |
Ey herkes unuttuğunda bizi anan rabbimiz.. Yüzümüzü, elimizi, bakışımızı, dokunuşumuzu veren rabbimiz,bizi seni unutanların arasından çıkar. Bizi bizsiz bıraksanda sensiz bırakma.. Allah'ım gönlümüzde olanları hakkımızda hayırlı eyle,hakkımızda hayırlı olanlara gönlü müzü razı eyle Aminn... |
Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi… Kalbim ki kördür istediğinden gayrısına… İstediğinin hayır mı yoksa şer mi olduğuna… Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi.. Kalbimin elinden çektim çekeceğimi yıllarca… Şimdi dönüp içimde bir karanlık görüyorsam Ve bu karanlığın korkusuyla aydınlık sandığım her küçük yıldızböceğine koşuyorsam Bunu acizliğimin duası say Ya Rabbi Cahilliğimi bağışla Ve ihtiyacı neyse onunla nimetlendir kalbimi… Gözümün pınarında her daim yaş hazır bekliyor. Yürek sanki bir açık yara, ne değse sızım sızım sızlıyor. Canı yanınca feryad ediyor insan Canı yanınca yanında kim varsa ona uzanıyor Şifa senin elindedir Ya Rabbi. Yanlış adreslerden çevir adımlarımı Denenmiş yanlışlarla yeniden yanlışa düşürtme beni… Ben külhanbeyi cümlelerini çok kurdum Külhanbeyliğine soyunup kul olduğumu hatırladığım yollarda çokça yoruldum Şimdi birkaç hayat yaşamışçasına yorgun Birkaç hayat yaşamışçasına bitiksem Suçlu aramaya ne hacet Suçlusu benim Ben hem kendi hayatımın Hem yitirdiğim zamanın katiliyim. Şimdi ben adına herşeyimi tüketmiş kapında duruyorum Bir aralasan rahmet perdeni diye dua dua bekliyorum Ne hakkım var istemeye ne yüzüm biliyorum… Lakin senin keremine sınır konmaz. Senin rahmetin öyle bir deryadır ki benim günahlarım ona bent olmaz. Affet Ya Rabbi Affınla yeniden yeşert kalbimi… Affet Ya Rabbi İsraf etmeme izin verme kendimi… AMİİİNNN.... |
Nefret olan yere sevgi, Yaralanma olan yere affedicilik, Ümitsizlik olan yere ümit, Karanlık olan yere aydınlık, Üzüntü olan yere sevinç götürmeyi Bize lütfet ya Rabbi. Amin. |
Allahım Günahlarımı bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı haddimi aşarak işledigim kusurlarımı benden daha iyi bildigin bütün suçlarımı bagışla! Allahım Ciddi ve şaka yollu yaptıklarımı http://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Yanlışlıkla ve bilerek işledigim günahlarımı affeyle! Bütün bu kusurların bende bulundugunu itiraf ederim. Allahım! Şimdiye kadar yaptıgımhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Bundan sonra yapacagım http://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Gizlediğim ve açıga vurdugumhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Ve benden daha iyi bildigin günahlarımı affeyle. Öne geçiren de sen Geride bırakan da sensin Senin gücün herşeye yeter. Hz. Muhammed (s.a.v) * * * ALLAH’IM ACİZLİKTEN FAKİRLİKTEN CİMRİLİKTEN KORKAKLIKTAN TEMBELLİKTEN HİLEKAR DOSTTAN FAYDASIZ İLİMDEN KABİR AZABINDAN AĞLAMAYAN GÖZDEN SIKINTI VE HÜZÜNDEN ÜRPERMEYEN KAPTEN HER TÜRLÜ HASTALIKTAN HAYATIN FİTNELERİNDEN BORÇ ALTINDA KALMAKTAN KABUL OLMAYAN DUADAN DOYMAK BİLMEYEN NEFİSTEN İHTİYARLIKTAN ELE AVUCA DÜŞMEKTEN ZALİM OLMAKTAN VE ZÜLME UĞRAMAKTAN İSYAN ETTİREN FAKİRLİKTEN VE AZDIRAN ZENGİNLİKTEN GEÇMİŞE KEDERLENMEKTEN VE GELECEĞE KAYGILANMAKTAN SANA SIĞINIRIM. HZ.MUHAMMED (S.A.V.) |
| Saat: 11:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık