![]() |
Gidersen sevgili; Beni de götür yanında, Yük olmam söz sana, Sadece kalbimi al yanına, Beraber kaçalım hayallerimizle uzaklara, Kırlarda çocuklar gibi koşup oynayaım, El ele tutuşup 3 günlük dünyayı unutalım. Eğer almazsan yanına sevgili; Gitme o bildiğin uzaklara, Girme ikimizin olan hayallere Koşma sakın benden başkasıyla el ele Bu koca dünya zehir olur kederle. Gitme. B.Bahadır |
Geride Kalan o tren gitti ben kaldım bir güz yaprağıydı hüzün döne döne indi önüme yerde ezik bir karanfil gözlerimde son gülüşün ve belki hâlâ sallanan elin o tren gitti ıpıssız kaldım yaslandığım ağaç gövdesi nasıl anlasın beni? gittikçe daha uzaksın ses yok kulak dayadığım raylarda kim duyacak içimde kopan çığlığı kim görecek beni kör karanlığında gecenin? gökte akan bulut varır mı senin gittiğin topraklara benden sana taşır mı bu yağmuru? rüzgara bıraktım kendimi sürüklenip gidiyorum bir şiir seni fısıldıyor boşluğa düşüyor adımlarım sigaram söndü ateşim yok meyhaneler çoktan kapanmış kendime çekilsem limanım belirsiz pusulam kayıp o tren gitti ben kaldım bir güz yaprağıydı hüzün döne döne indi önüme Hüseyin Yurttaş |
benim için ikiside zor ama yerine ve zamanına göre değişir |
Hani her şeyi hisseden, hani benim yarımdın sen Yalan söyleyen de sen Kızıyorsam sevgimdendir, hep sevgimden Şimdi artık git istersen Sigaram, İçkim Bitkinim bitkin Kaç gündür oruçtayım Artık ağlamam lazım Kaç gündür habersizim Adaletin bu mu senin? Şimdi hepten git istersen Çok mu önemliydi sanki? Yalnızca bir öfkeydi Öfkeydi... Bırakıp gittin sen beni Merak eden bendim seni Halimi hiç sordun mu ki? İşte sevgi, işte sevda Yağmur gibi sokaklarda Korkuyorum bu gidişle... Sev dedin sevdim işte İntikamsa aldın işte Korkuyorum bu gidişle sonum olacaksın Hadi canım, hadi sende Bu nasıl sevmekmiş böyle Şimdi sensiz gecelerde Acı veren bedenimle İşte bir gece daha teslim oldu sabaha Ne kadar daha sensiz Şimdi burada yapayalnız Beni kime teslim ettin? İstesem çok kısada bulurum seni... İlk sekiz günü anlatamam Sağa dön yatamam Sola dön yatamam Aklımdan seni atamam "Seni Seviyorum" Bu kadar konuştuğuma göre Çok şükür, bu gün uyku var gözlerimde... İstanbul'u bulutlar sarıyor beni sardığı gibi İstanbul kararıyor gönlüm gibi Keşke burada olsaydın Yani şımarsaydın hatta... On bir gündür alargada Ve on bir gündür hiç bir olta atmadım tek bir balığa Oysa bilirsin çok severim tutmayı Tuta, tuta tutmayı öğrendim galiba hani her şeyi hisseden, hani benim yarımdın sen Yalan söylemek neden? Kızıyorsam sevgimdendir Hep sevgimden Şimdi artık git istersen Sigaram, içkim Bitkinim, bitkin Kaç gündür oruçtayım Artık Ağlamam lazım |
gülnare -sahi neydi dün gece ki yaşananlar- aşkın med ve cezirleriyle çalkanırken kıyılarım ay ışığında ihanet sanrılarının kucağında yakamoz gözlerinle oturdun en baş köşeme ufak ellerin vardı tutarsam incinecek saçların güneş ardı ufuklar gibiydi gölgede yürürken yan yana -ki- aydınlık yarınlara düşler kurardık sevda adına hiçbir cümle kurmuşluğumuz da yoktu. geldin oturdun en baş köşeme. Sahi neydi gülnare Neydi dün gece bir rüya gibi Sis bulutlarının içinden Bana gülümseyişin Ve Gecenin tılsımına karışıp gidişin. Yasemin Kemaloğlu |
Bekleyenler İçin Bir ayak sesi duymayayım Kapıya koşuyorum Gelen sen misin diye Bir sarı saç görmeyeyim Yüreğim burkuluyor Ağlamaklı oluyorum Her şey bana seni hatırlatıyor Gökyüzüne baksam Gözlerinin binlercesini görürüm Bir rüzgar değse yüzüme Ellerini düşünmeden edemem Yaktığım bütün sigaraların dumanları sana benzer Tadı senden gelir Yediğim yemişlerin İçtiğim içkilerin Ve içimdeki bu dayanılmaz sıkıntı Bu emsalsiz hüzün Seni beklediğim içindir Resmine bakamaz oldum Uykulardan korkuyorum artık Utanıyorum odamdaki bütün eşyalardan Şu sedir hala gelip oturmanı bekliyor Şu ayna karşısında güzelliğini seyretmeni Şu kadeh dudaklarına değebilmek için duruyor masada Ve şu saat geldiğin anda Durabilir sevincinden Zaman çıldırabilir Çünkü benim dünyamda Ölümsüzlük, seni sevmek demektir. Bir çocuk doğmayı bekler Bir ağır hasta ölmeyi Bitkiler yağmur ve güneşi bekler Yalnız bir kadın sevilmeyi Ve düşün ki bir adam İçinde bütün bekleyenlerin korkusu ve ümidi Seni bekler Asılmayı bekleyen bir idam mahkumu gibi Sen gelinceye kadar Pencerem kapalı duracak Rüzgar gelmesin diye Artık perdeleri açmayacağım Gün ışığı girmesin diye Sonra kahrolacağım Bu karanlıkta, bu derin yalnızlıkta Ve günlerce gecelerce haykıracağım Nerdesin diye, nerdesin diye Bir gün bu kapıdan sen gireceksin Biliyorum Er geç bu bekleyişin bir sonu gelecek Yıllarca sonra Öldüğüm gün bile gelsen Bütün bu bekleyişlerimi ve öldüğümü unutup Çocuklar gibi sevineceğim Kalkıp sarılacağım ellerine Uzun uzun ağlayacağım |
Gidiyorum işte.. Masum yalanlarını unutup Koyu mavilerimi bırakıp Umutlarımı derin nehirlere Salıp gidiyorum işte. Kızımın adını yağmurlara Kara sevdamı yüreğime Gözlerini bulutlara Yazdım gidiyorum işte. Hayallerimi bebeklere Sevmeyi kimsesizlere Sevilmeyi ise annelere Bıraktım gidiyorum işte Şiirlerimi gökkuşağına astım Rengarenk mısralarımı Kaybolmuş umutlarımı Sardım vücuduma gidiyorum Seni sana bıraktım. Aldat düşlerimi. Ben gidiyorum işte ALTUĞ KAĞAN KIZILKAYA |
GİTTİĞİN HER YER YALNIZLIĞIMDIR şiir biter sen gidersin ne kalır geride yağmur yağar ıslanır kirpiklerim savurur yüzüme ayrılığı şehir bir ben yalnız kalırım şiir biterse senin gittiğin her yerde yağmur yağar üzerime ateş üşür acı kanatır kendini sen yine de gidersin silerek ardındaki ayakizlerini bir bela olur yaşamak senin gittiğin her yerde uçurumlar büyür aşka şiir biter büyür o mavi derinlik sabah çözer gecenin gizini ipi kopan bir uçaurtma yalnızlığına ağlar gökyüzünde senin gittiğin her yer yalnızlığımdır benim Bayram Balcı |
ve kalan yaklaştıkça -sen giderken- yalnızlığına kalan gidene kadar sen’dir terkettiğin yerlerde. ve kalan gider sen yok olursun. Her gittiğin yerde bir Sen bırakırsın Sen’ler kolay kolay terketmez terkettiğin yerleri aslında sen böyle yaşarsın |
Ve artık gidiyorum.. Gözyaşlarına aldırmadan sessizce... Bir rüzgarla beraber GİDİYORUM... Susmak yakışmaz derdin. Ben ise yine susuyorum. Konuşma sırasını gözlerime bırakıyorum. Çünkü dudaklarım anlatamaz sana. Sebebi yok sadece GİDİYORUM... Yordu beni yaşananlar. Yoruldum artık. Her anım bir işkence Her anım bir kabus. Sonu yokbitmeyecek biliyorum. Belki uzzaklaşmakbelkide kaçmak. Ne dersen de ama GİDİYORUM... |
| Saat: 09:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık