![]() |
Gitmek mi Kalmak mı? Gitmek isterdim. Herşeyi ve herkesi bir kenara atıp gitmek... Yalnız kalmak yalnız yaşamak. Issız, kimsenin olmadığı sakin ve huzurlu, Kimsenin karışmadığı özgür bir yere. Yeryüzünde böyle bir yer var mı? Varsa beni de oraya alırlar mı? Ne olur var desin birileri. Beni de götürsün, yol üstünde bıraksın. Çok birşey istemiyorum Yol göstersin, yol üstünde bıraksın yeter. Sonra ne bir kimse sorsun, Ne bir kimse arasın. Lütfen var desin birileri, Teselli vermek için sadece var desin. ''Hadi gel, seni de yol üstünde bırakırız.'' desin. O zaman gelirim, Herşeyi ve herkesi bir kenara atıp gelirim. Yalnızlık huzur verir mi acaba? Issız, kimsesiz ve sessiz bir yer Huzur verir mi bana? Arar mıyım yoksa eskiyi? Özler miyim geçmişi? Kalmalı mıyım yoksa? Biraz daha dayanmalı mıyım? Hayat değişir, belki yüzüm güler. Sabredemezsem eğer daha da kötüye gider. Gitmeli miyim yoksa? Ama vicdanım... Nasıl karar vermeliyim? Kalmak için tek bir neden Gitmek için bir sürü neden Peki, bu kararsızlık neden? Gitmek mi kalmak mı? Bir yarım git diyor, diğer yarım kal Nasıl bir bütünüm ben? Kararsız, çaresiz, boşluğun içinde kimsesiz... Tek bir neden yüzünden Sonunda söz geçiriyor bir yarım diğerine Kal diyor, kal ve dayan. Dayan çaresizliğim, dayan sessizliğim İçimde hala bir umut Sabredince değişecek Sabredince geçecek Bir gün hayat bana da gülecek Evrim Güneş |
Hani; Bir ayağın içerde Tam çıkacakken Kalbimin kapısından Gitme Kal, desem? .. Hani; Başka gözlere Dalmamışsa gözlerin, Yankılanmıyorsa Başka bir ses Kalbinin dağlarında, Kurşun sıkmamışsa Sevdama kalbin, Çıkma Kal, desem? .. Sen de seviyorsan Beni halâ, Ve düşünüyorsan Seni düşündüğüm kadar, Yok ediyorsa mesafeleri Sevgin, Gitme! Bir kez daha düşün! .. (alıntı) |
Sana gitme diyemediğim zaman; gözlerine baktım ağlamaklı ve çaresizce. Belki anlar anlar da gitmez diyen bir umutla. Ellerin kayarken ellerimden yavaşça seni seviyorum dedim sessizce belki de vaz geçip yanımda kalmanı bekleyerek.Sararken kolların beni yavaşça kokluyordum saçının her telinive güzel tenini unutmak istemezcesine. Verirken bana son buseni akıyordu gözlerimden yaşlar usulca. Sana gitme diyemediğim zaman; ağlıyordum önce sessizce bir köşede dönecek diyen bir umutla. Gözyaşlarımı akıtırken gönlüme ılık ılık başımı kaldırıp bir daha baktım ardından belkide geri dönmeni bekleyerek. Düşerken kar taneleri kirpiklerime hayalin vardı gözlerimde ve hala kokunu duyuyordum esen rüzgarda. Fırtınalar eserken ardından son busenin sıcaklığı duruyordu yanağımda. Sana gitme diyemediğim zaman; bir yanlızlık resmi çizildi önce. Sonra hafiften bir rüzgar esti, üşümeye başladı ellerim senin yokluğunu hatırlatırcasına. Bir buruk ses vardı hala kulağımda sevda türküleri söyleyerek rüzgarın uğultusuna karışan. Sessizce sallarken elimi ardından bir küçük tebessüm belirdi yüzümde bu son vedaya aldırmayan... |
Bir an kaybettim seni.. Uçtun ellerimden.. Ardında bıraktığın satırlar darmadağındı. Bir müddet toplayamadım kendimi satırları. Bir müddet anlayamadım ne olduğunu. "Bırak dağınık kalsın satırlar" dedim oluşturamadım cümleleri. Seni anlatacak kelimeleri bulamadım karşındayken. Hiçbir sihir yoktu seni yanımda canlandıracak. Ne kadar çoksan o kadar yoktun hayatımda ! Seni yaşamadan Ölmek istemedim.. Kerim Özkara |
http://www.askmasali.com/resimler/kalp.gif Bu Can Sensiz Yaşayamaz http://www.askmasali.com/resimler/kalp.gif Melek bile saçlarını okşamaya kıyamaz Severm de unutamam diye gözlerine bakamaz Ne olur bırakıp gitme Bu can da sensiz yapamaz Rüzgar incitirim diye yüzüne vuramaz Kararsız kalır da ellerini doyasıya saramaz Ne olur bırakıp gitme Bu can da sensiz kalamaz Güneş sen uyurken doğamaz Etrafını aydınlığa boğamaz Seni bir daha göremeyeceğini duysa Ufukta da olsa batamaz Kış geldi ama karlar niye yağamaz Uşüyen havayı ısıtamaz Onlar da bir can gibi derdini mi anlatamaz Ne olur bırakıp gitme Bu can sensiz yaşayamaz Alıntı |
Ağlamak Istedim Sensiz Bu Akşam Elveda diyip de gittikten sonra Ağlamak istedim, sensiz bu akşam Gözümde yaşlarla çöküp bir kenara Ağlamak istedim, sensiz bu akşam Önce yalnızlığım doldu içime Sonra tüm anılar düştü peşime Şöyle bir baktım da kendi halime Ağlamak istedim, sensiz bu akşam Seni arıyorum, senden uzakta Ne buldum bilmem benden kaçmakta Sessiz ve karanlık bomboş odamda Ağlamak istedim, sensiz bu akşam Sensizliğin izleri varken yüzümde Sevdamı sakladım seven gönlümde Seninle gezdiğim o ıssız yerde Ağlamak istedim, sensiz bu akşam. Taner Duru |
Terkeden Kimdi kimdi kalan Giden mi suçludur herzaman? Ne zaman başlar ayrılıklar Dostluklar biter ne zaman Her geçen gün bir parça daha Aldı götürdü bizden Aynı kalmıyordu hiçbir şey Değişiyordu herşey kendiliğinden Artık çözülmüştü ellerimiz Artık bölünmüştü yüreğimiz Birimiz söylemeliydi bunu Ötekini incitmeden Kimdi giden kimdi kalan Aslında giden değil Kalandır terkeden Giden de bu yüzden gitmiştir zaten Murathan Mungan... |
Kalan Bir şey kaldı gecelerden birinde Senden. Öncesinde bilinmemiş birşey, Silinmez bir ses gibi giden.. Kelimelerden büyük, kelimelerin içinde, Bir şey kaldı senden Yaşamalar'ın arasında kaçamaklı. Veriliş rengi başka, alınış rengi başka.. Söylemeye vakit kalmadan Dudakların altına bırakılmış bir şey. Karanlıkların tam ortasında bir kırmızı nokta.. Gözlerce pırıl pırıl, ellerce saklı. Bir şey kaldı, bir denizin kıyısında senden, Bakışlarla yüklü, söylemelerle sessiz.. Seninle dolu, seninle sensiz bir şey.. Arandıkça bulunmamış yıllar yılı, Bulundukça aramaklı. Özdemir Asaf... |
Giderken. Yanında götür gülüşlerini. Öpüşlerini. Özlemeyeyim. Kokunu da götür. Arzulamayayım seni. Tenini. Yanımdasın zannetmeyeyim. Sevişmeyeyim gölgenle. Unutma sakın hayalini. Onu da götür. Odamda dolanmasın. Kırmızı pabuçlarını da götür. Gelmesin ayak seslerin. Gül tablosunu. Kül tablasını. Ne varsa. Kuş tüyü yastığını da al yanına. Sarılmayayım sen diye. Yanında götür hasretini. Burnumda tütmeyesin. Ve bu şehirden al götür kendini Çıkıpta karşımdan gelmeyesin. Kalbini de sök kalbimden. Yokluğun acıtmasın. Ellerini de çek ellerimden. Kanatmasın. Yanımdan götür maziyi. Hatırlayıpta her gün. Yaş düşmesin tek tek gözlerimden. N’olur sevgilim n’olur. Allahını seviyorsan. Al elimden şu masum bakışlı resmini. İstemem tesellisini. Yakmasın beni ateşlerde. Bakıp bakıp öfkelenmeyeyim. Öpüp öpüp delilenmeyeyim. Bende sana ait hiç bir şeyin kalmasın. İstemem bana hatıra olmasın. Alıntı |
Vur da Öyle Git İdam mahkumunun söz hakkı vardır Bari son arzumu sor da öyle git Arının çiçekte göz hakkı vardır Bir buse için dur da öyle git Madem gidiyorsun bura son durak Ne adres, ne mektup, ne resim bırak Kendinden bir parça bir cisim bırak Saçından birkaç tel ver de öyle git Ardımdan bir damla yaş dökeceksen Adımı andıkça ah ah çekeceksen Kabrime bir gonca gül dikeceksen Ne olur yaşatma vur da öyle git Hem yıllarca oyna gönül sahnemde Hem perdeyi kapat en mutlu demde Sitem oklarına hedef sinemde Açtığın yarayı sar da öyle git Pişmanlık duyarda dönersen geri Gel de gör aşkından kalan eseri Seyret ateşinin düştüğü yeri Hasretin zulmünü gör de öyle git CEMAL SAFI |
| Saat: 12:00 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık