![]() |
KAR TANESİ takvimlerden her geçen gün sensizliği ve her düşen kar tanesi benim sana olan hasretimi anlatır geçerken gemiler içimin limanlarından kalkarken buharlı trenler içimden sana dair bi şeyler götürür şuanda dışarda kar yağıyor herkes üşüyorum zannediyor ama kimse bilmiyor ki beni sensizlik üşütüyor |
YALNIZLIKTAKİ SEVİŞMELER gecenin bir vakti daha yarı açık gözlerim geceme müdahale edilir anlık sessizlik sonrasında her şey sen kokar ellerinin tenime dokunuşundan ruhumu okşayan kokundan ve geceme cenneti andıran gül bahçelerini yaratmandan tanıdım başka kim bölebilirdi ki gecemi artık yanıbaşımdasın biraz utangaç söz yok bakışmalar da ertelenmiş ruhumu okşarcasına yavaşça dokunuyorsun tenime kanat çırpışları artıyor içimdeki kuşun herşey sen soluyor yıldızlar da yok ortalıkta ve sessizlik çöktükçe geceye günahlar işlendi zamanın akışında bir suçum yok gecenin ıssızlığı çanak tutuyordu tanrısal yalnızlıktaki sevişmelere kaç zaman sonra uyandığımda selamsız gelişin gibi gidişinde elvedasız olmuştu çünkü biliyordun daha limidi dolmamış tanrısal yalnızlıktaki sevişmelerin bana yine mısra aralarına imge dizmek kaldı. Fuat DOĞAN |
Eskiler Alıyorum Eskiler alıyorum Alıp yıldız yapıyorum Musiki ruhun gıdasıdır Musikiye bayılıyorum Şiir yazıyorum Şiir yazıp eskiler alıyorum Eskiler verip Musikiler alıyorum. Bir de rakı şişesinde balık olsam Orhan Veli |
Yalnızız Yalnızız en kesif kalabalıkta Ayrı dünyalarda gezer gönlümüz Layık olamadık her ne yapsak ta! Neticede abes, geçen günümüz Isınmaz ellerim kara batırsam Zehir vaktindeyiz burdan çıkınız Ilık gölgelerle gönül eğleriz Zaten beraberken bile yalnızız Hayalet sanırız hakiki ruhu Ard arda dizilir kibir ve gurur Leyla olmaklığın nerede kaldı İçimizde ümid, yaralı durur Münafık hislerle zor mu savaşmak En rahat ne ise, en doğru o mu? Yalnızız.. ve bizde bu bir sevda ki En doğruyu bozar, kırar atomu! . Hünkar Dağlı |
Unutulmaz olansın yine sensin anılarımın baştacı dinmeyen çağrışımların sürüklediği acı bütün şarkıların, şiirlerin, filmlerin yalnız kalınan her anın, dakikanın en ufak bir esintinin, göğün, bulutun erken uyanılan sabahların, yükselen güneşin yeşil dallarda cıvıldaşan kuşların senden uzakta duyulan sonsuz sevginin bütün imgelerin doludizgin getirdiğisin sanma unuturum seni, unutmak istemem sen günlük yaşantım, ekmeğim, suyumsun aydınlık sabahlarım, yıldızlı akşamlarım bütün yaşantımın en canlı yanı hergün yaşattığım ölümsüz anı içimdeki aşkın tükenmez kaynağısın sen bütün güzelliklerin getirdiği gururun, öfkenin ve kinin götürdüğüsün sen vazgeçilmez ama bağışlanmaz olan sen özlenen ama katlanılmaz olan sen bulunmaz ama aranmaz olan sen sevilen ama güvenilmez olan sen anılmaz ama unutulmaz olansın sen sibelsin, sibelimsin, sibelim Celal Kabadayı |
BANA ÖZLEMİN KALDI ey yıllardır içimde beslediğim kanarya senin o sulusepken, yeşil gözlerin var ya gökleri denizin elinden aldı fırtına delirdi; deniz bunaldı kızıl tüylü kanatların firakını çekti uzaklara resimlerini bana özlemin kaldı patikalar üstüne yazıverdin adımı acımasız,her akşam çiğnedin feryadımı ey yıllardır içimde beslediğim kanarya senin o sulusepken gözlerin var ya sanki bir alev topu, yakar hayallerimi her ikindi sonrası ruhumun toprağına garip tohumlar gibi atarım ellerini sana mahsun bir umut, desem mi bilmiyorum sana çılgın bir bulut, desem mi bilmiyorum derin bir uçurumda arıyorum kalbini ya gel, ya beni unut, desem mi bilmiyorum ey yıllardır içimde beslediğim kanarya senin o sulu sepken yeşil gözlerin var ya rüyalarımı çaldı sevda ırmağında sular alçaldı son bahar uğradı yüreğimize sararttı gülleri, yaseminleri bana özlemin kaldı |
Yalnızım Yalnızsın Yalnızız kimse içimdeki boşluğu görmüyor bir adresi yitirmek neler hissettirir insana kalp atışlarından uzak olmak soluğunda duyamamak mevsimleri, düşünmüyor çok şey bilmenin hoş karşılanmadığı zamanlardayız ciddiye alınmıyor sorularımız gün afrikalı kalmaya kararlı bu dünyadan olmamak da yetmiyor ve siz geliyorsunuz, sarı elbisenizle bir silüet hayatımdaki eksikleri gösteriyorsunuz küçülüp silikleşiyorum, hafifliyor bedenim yalnızlığım dağılıp çoğalıyor sesinizde ben artık sadece kuşların şarkısını dinliyorum Metin Celâl |
Telefon açtığımda "alo." deyişini, sesinde ki sevinci ve değişimi, seni uzaktan sevebilme ihtimalini, bilmek. bana şimdilik yetiyor. Geceleri düşündüğünü, hüzünlenip, ismimi tekrarladığını, heceleyip, kalbini sardığımı, kelepçeleyip, bilmek. bana şimdilik yetiyor. Ağlayan gözlerinden damla damla, titrek sesinden hasret hasret, özleyen mektuplarında çağlayan, olmak. bana şimdilik yetiyor. Gönlünde filizlenen bir kırmızı gül, üzerinde taşıdığın siyah beyaz resim, hayalî filminde en kral oyuncu, olmak. bana şimdilik yetiyor. bana şimdilik yetiyor. ama sadece, şimdilik. Ahmet Arslan |
Yalnız Gecelere Günah gibi boynumda acılarım Sırtım kambur, yüküm aşağılık Nereye baksam Nerden kalsam bir sıradanlık, bir ayrılık. Bazende yaşamak istercesine boynumu kaldırıyorum, Bakınıyorum yakan güneşe Ve boynumu büküyorum küsercesine Devekuşu misali karlara dalıyorum Üşüyorum ben geceleri Yalnızım, yine yalnız başıma Ne yiyecek bişeyim nede..... Çay ve sigaram, çektikçe taa ciğerlerime Çayım kanımda gezer, birde efkarlıysam neşelere Karıştırdım mı içeceğimi içine Bak o zaman mutsuz ama tebessümlü keyfime. Sabaha karşı midemde bir acı Bir cigara yakmalımı yakmamalımı Ne de olsa hayat bir sancı 2000 Ahmet Sarı |
Yalnız Yanlızlık paylaşılmaz Paylaşılırsa yanlızlık olmaz Yanar sobasında Yalnız'ın üşüyen bakışları Lambasında karanlığa dönük Bir ışık titrek sönük sönük Penceresi dışına kapanmıştır Kapısı içine örtük Bir sözde saklanmış bir yalanı Bir gözde okuduğundan Bakmaz kendi gözlerine bile Özdemir Asaf | |
| Saat: 11:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık