![]() |
Yağmur bırakmadan geçen bulutlar gibiydi zihnimdeki düşünceler; dilime düşmeyen, sözcüklere dönüşmeyen!.. Ben, sana ne söyleyebildim ki bunca zamandır?.. Boyutları değişiyordu hayatımın... Yani, değiştiren sendin boyutlarını hayatımın; büyüyordum, gelişiyordum, genişliyordum... Söyleyebildiklerimden çoktu her zaman, söyleyemediklerim; bu yüzden kelimelerimin arası açılıyordu!. . |
Yalnızım Acı veriyor bana yalnızlık Umutsuzluğumu haykırıyor yüzüme Karanlık gecelerde ağladığımı görmek istiyor Yılların intikamını alıyor benden Neden neden böyle yaptın Soruyor her defasında Ağlamamak elimde değil Gözyaşlarım durmadan akıyor Senin ismini her anışımda Ağlıyorum kaderin böylesine İsyan ediyorum sensizliğe Beni brakıp gitmeseydin O zaman yalnız kalmazdım böylesine. Meryem Krüezi |
yanlızlık kimi insanın çok değerli bir elmasmış gibi arayıpta bulamadığı kiminise hiç peşini bırakmayan kara bi gölge gibidir bizler yanımızdakini değerini onu kaybettikten sonra anlayan insanlarız işte kimileride vardır hep yanlızlık korkusu içinde yaşarlar ya kaybedersem ya giderse ya bitese........ bu endişeyle yaşanır mı bir hayat boyu hayatı hiç bşr korku gütmeden yaşayacaksın bırak giderse gitsin bıoterse bitsin sende seni kaybetmeyi göze alanı kaybetmekten korkma!!!!!!!! |
Sessiz sedasız yaşayan bir ayrık otuydu Orta Anadolu’da Kıtlıktan önce. En küçük bir şeyden coşardı Mesela bir kuş uçmasın Kızılırmak ‘a doğru Köklerine su yürümüş gibi sevinirdi. Bir bulut geçsin üstünden Ayrılıktan çıkardı. Dünyayı, derdi, dünyayı Hiçbir şeylere değişmem. Şimdi yaşamak istemiyor. İlhan Berk |
toy bir çocuktu yüreğim henüz yağmur yağmamış buluttum... Hiç kimseyi senin kadar sevmedim... Tutsaktım, Yok pahasına bir gemiye satıldım sonra gözlerimi sattım, Hiç kimseyi senin kadar sevmedim... Yalnızlığıma nice zaman silah çektim, süngü tuttum... Dağların zirvesinde destan, çöllerin ortasında ağıttım... Hiç kimseyi senin kadar sevmedim... Yakacak diye gözlerin, kalbimi ellerinin nârına kendim attım. Senden duydum en güzelini sözlerin en tatlı yudumları senden yuttum Hiç kimseyi senin kadar sevmedim... Sevdan için her gül mevsiminde arzu arzu, umut umuttum.... Gördüğüm her renkte rengini gördüm Duyduğum her seste adına türküler tuttum... Hiç kimseyi senin kadar sevmedim.... Akrep düştü gecelerime Gelirsin tutkusuyla yıldızlarını göğün birer birer uyuttum... Adından başka isimleri kelimeleri harfleri Adından başka Bütün bildiklerimi unuttum... Hiç kimseyi senin kadar sevmedim... Ben, hiç kimseyi senin kadar sevmedim __________________ |
Mimberde ak saçlı bilge bir hatip, Cennet senden geçer anam!, diyordu. Sana kan veren kalbi kırarsan, Yediğin her lokma haram, diyordu ******* kaybeden bir yavru ceylan, Aranırken adeta anam!, diyordu. Bu rüyayı gören şu garip ozan, Uyanırken daima anam!,diyordu. ------------------- 1995-Anneler Günü Kutlama Programımızda tüm ANNELERE armağanımdır. 15.05.1995 İrfan Ünübol |
Ne gelirse onlardan gelir bana Çalışma gücü yaşama direnci Mutluluk gibi kazanılması zor Mutluluk gibi yitirilmesi kolay Bir açarsın ki mutluyum Bir kaparsın her şey elimden gitmiş. Rıfat Ilgaz |
İkimize de Yeter Umudum Ellerin ellerimde olsun yeter. İstersen bakma gözlerime. Dursuz-duaksız düşünemem belki seni, Yalnız dert verme gecelerime, Yapabilirsen sevme beni. Yıllar gibi yorgun şimdi sevgiler, Vakit geçti bir kere, Geçtik yolun yarısını bil ki, Bağlama ümitlerini bitimsiz gecelere, Sevildiğine pişman değilsen, ne iyi. Bil ki ben yalnız sana tutkunum, Çaresiz değilim, karamsar değilim, Yeter ki sen üzülme, İkimize de yeter umudum. Ahmet Beltekin |
Yalnızlıkmı O'mu Efkarlıyım Çalıkuşu* uzakta Mutlu olsun sığındığı kucakta Türkmen Ağam iş yok, senin Bıçakta Hasret Zincirini Kesemiyorum. Kaldıralım dağa dersin hiç olmaz Bozulmuş bağlara bu Bülbül Konmaz Diyorum ya Yağmur aşk ile yanmaz Yalnızlık mı o’mu seçemiyorum. Nebi Ünler |
BİZDEKİ ACIYI ÇEKMEYEN BİLMEZ, ELİMİZDE KADEH BİRGÜN EKSİLMEZ BİZ SEVERİZ BİZİ KİMSELER SEVMEZ ADIMIZ SERSERİ KALBİMİZ DEĞİL DERTLİDİR ŞARKILAR DİLİMİZDEKİ BİR ÖMÜR ÇİZGİSİ YÜZÜMÜZDEKİ YAĞMUR DEĞİL YAŞTIR GÖZÜMÜZDEKİ ADIMIZ SERSERİ KALBİMİZ DEĞİL. Hakkı Yalçın |
| Saat: 20:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık