![]() |
Ah o yaz gecesi, o mehtap, o havuz! Balkonundan gül atan cömert sevgili! Aşkınla deli divane olduğumuz, Sarmaşığa tırmandığımızdan belli. Belki bugün bu yaşta tekrar olunmaz, İlk aşk gecesinin masum yeminleri, Fakat nerde ilk öpüşün verdiği haz? Saadet bilmiyorum o hazdan gayri. Cahit Sıtkı Tarancı |
Yalnız Kalırsın Hiç bir güç yalnızlıktan üstte değildir, Bir gün sende yalnız kalırsan, bunu anlarsın... Ne varlıklar, ne güzellikler hep kalıcıdır, Yaşadıkça gün be gün yok olduğunu anlarsın... Düşün var mıydı daha dün, yüzünde şu çizgiler, Peki ya şu beyazlar saçlarına ne zaman düştüler, Bak gözlük te takmışsın, gözlerin mi sana küstüler, Geri dön de bak, geçmişinden özüne ne kaldığını anlarsın... Hani aslan gibi kükrer, kartal gibi de kapardın, Ne zamandı o, sen ki her işin en hasını yapardın, Kalabalıkta bir başına gibisin, neredesin, hani sen vardın, Dememiş miydim sana bir gün yalnızlığını anlarsın... Ne kadardır gittiğin yol, kendi gücünle, dimdik başınla, Ölçüsü ne iyiliğinin-kötülüğünün, yarinle, arkadaşınla, Sevdan, anıların da yalnızlar şimdi, sen gibi, bir başına, Takatsiz bedenine baksan, ruhundaki boşluğu anlarsın... Gördün mü gençlik aşkın da senin gibi, yorgun ve bitkin, Yetti mi ayrılıklara varlığın, aklınla, beyin gücün, Gönlün inzivaya çekilmiş, korkarak, duyuyorsun ölüme kin, Demedim mi yalnızlığın tanrı'ya has ve paylaşılamaz olduğunu anlarsın, En sonunda bir mezar taşında bir tek isim kaldığını anlarsın... 17.01.2006 Taşkışla/Taksim Bayram Tunca |
Yüreğimi aç , kapıları arala , Uçurumlarda yürütme beni. Çalınmış özlemlerin yası, Atılan kurşunlardan değil , Acılardan, tâ içlerdeki acılardan. Acıları kurşuna dizseydim , Ölürler miydi? Yoksa yüreğimi sakat mı bırakılardı ? Doğar mıydı özlemlerle yeniden ? Vursaydım yüreğinden sevdanın , Ölür müydü ölümüne ? Yavuz Bayram Çalışkan |
ey yürekli değişen kesinlik bencil bir kinin erdeminde boğulan karınca -ağla diyorsun bana senin ülkende gözlerim kaldı inatla suladım yüreğimi sıradan bekleyişler ve kederli hıçkırıklar yarattım sana körpe sevinçler veren ıslak ve karanlık sokaklardan -ağla diyorsun bana gözyaşları aşkın kanıtı mı? Metin Güven |
Onu ilk gördüğüm gündü yüreğim sahile vuran dalgalar gibi göğüs kafesime çarpıyordu. sanki gizli bir el yelkovanı tutmuş zamanı durdurmuştu.yüzüne baktığımda anladım Kaderimde vardı.zamansız sevdanın yanlış kahramanlarıydık öylede yanlış bir yerde durmuştu ki düşe yakın gerçeğe uzak bir yığın kelime biriktirdim hani yüklemi bol olan eylemi hiç ne söylemeye dilim vardı ne de ........ Yüreğim şekilsiz bir demir gibiydi kor ateşte dövüle dövüle acının kalıbını aldı.şimdi soruyorum sevgili hangi mevsimin meşkinde neresindesin zamanın fotoğraftaki bakışın çoktan eskidi .penceremden düştü bir gün daha gelmedin ...baktığım yollar eskidi.eksilirken gamzelerden gülüşler gölgelendi yüzümde akisler dönersin elbet bir gün elinde yüzün bende derim sevgili yürekten silindi izin sevdan çok dan eskidi. Yine akşam oldu yandı bir bir sokak lambaları Kilitlendi kapılar duvarların arkasına saklandı yine insancıklar... DERYA DENİZLİ |
Gel...me! Gelme, yalanlar söyleyeceksen Birak yanlizligimla basbasa beni Gelme, gönlünü avutmak icin Daha henüz görüp sevmeden seni Yazma, mahrum kalayim mektuplarindan Ruhumu oksayan güzel sesinden Yazma, baska biri varsa kalbinde Korkum senden degil, gelecegimden Güzel sözlerinle ümit vermeden Kalbimi yoluna köle etmeden Sonu olmayacak bir hevesse bu Yazma, yalvarip inlesem de ben Kalbimi bir ümit atesi attin Icimi isitan bir sey var Benden bu yasta sair yarattin Ya sende bir karemet, ya bende bir hal var Gelme, bunlari yikmak icinse Kulagimda sesin, hatiramda resmin Gelme, onlari almak icinse Birazcik kalbinde var ise yerim Gel, eger kalbimi almak icinse Gel, eger gönlünü vermek icinse Vefa görür isem, canim fedadir Gel, eger yanimda kalmak icinse Gel, gözlerinden gönlüme dolsun sevgin Gel, sevda ile isinsin su yalniz kalbim Bana birseyler söyle deseydin Sana sadece, peki gel derdim |
YALNIZLIKLAR KOKAR ETRAFIM Ve bir yalnızlık şarkısı söylerdim sevdiklerime İçimde neyin, nereye gittiğini bilmediğim. Ürperti yayılır kalabalıklar arasından Yalnızlıklar cennetine… Geceye inat kokar yatağımın başucunda… Yazmaya kıyamadığım beyaz kağıtlar Üzerinde karalanmış izler… Kalemimin ucundan çıkacakları Tek bir kelimeye sığdıramam Kocaman sıfırları… Sonraları anladım Dile getiremediklerim, Gece ay ışığı altında Güneşe hasret bedenim Yıldızları tutmak ister. Boğazıma düğümlenen hıçkırıklar Ne kadar ürkütücü gelir bana Beynimi kemiren noktalar Sadece bir sese hasret Bedenim kalıyor özüme Bir yastıkta kocamış iki insan Sığınır gölgem emeğimin peşine… (25 Nisan 2004) İ s t a n b ul SÜREYYA AKTAŞ |
Ellerimden çıkmıyor ellerinin izi Yalnızlık çalarken sirenlerini, Sensiz duygular da anlamsız Nasıl yığdın aramıza Bunca dağı ovayı denizi Ayaklarıma dolaşıyor gözyaşlarım Özlem yine dizi dizi Sular akmıyor Sevişmeler yakmıyor tenimizi. Ben hüzün avcısıyım bilirsin Bu yakınmalar kendime Sen üstüne alınma Yalnız da çoğaltırım gizi Gece beni çağırıyor bak Şimdi dalarım cadde sokak Yüreğimde gecikmiş boşluk Ellerimde ellerinin izi. A.Kadir Bilgin |
ELİNİ YÜREĞİNE KOY BEBEĞİM Günler su gibi gelir geçer bir anda Anılar yolculuğa çıkar akıp giden zamanda Sevgi arıyorsan şu yalan dünyada Elini yüreğine koy beni hisset bebeğim Yalnızlık artık çekilmez olursa Gerçek sevgiden eser kalmamışsa Dünya dönmekten vazgeçip bir gün durursa Elini yüreğine koy beni unutma bebeğim Aşktan güzel bir duygu yok şu evrende Bulunursa taht kurar bu duygu tüm gönüllerde Aşkın her yerine iz bıraktı bu bedende Elini yüreğine koy beni orda gör bebeğim Bense aynaya baktım seni orda gördüm bebeğim… DERYA BADEM |
Adı Yalnızlık Gölgen gibidir yalnızlık Gecenin ıssızlığı, karanlığı gibi boş ve soğuk. Sarılırsın ararsın tutamazsın yoktur çaresi. Adı Yalnızlık Yazılmıştır birkere Yiğit olsan da büker bileği, Cesur olsan da sızlatır yüreği. İçindedir sevgi, insanın tek dileği Ateşten gömlek misali SEVGİ... SEVGİ... SEVGİ… Murat İnce |
| Saat: 15:00 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık