![]() |
Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme; ya onu kaybedersin ya kendini mahvedersin. |
HAYATIMDA GUVENDIGIM IKI SEY AYNAYA BAKTIGIMDA GORDUGUM YUKARI BAKTIGIMDA GOREMEDIGIM |
Kazanamayacağı savaşa sadece aptallar girer... (Cengiz HAN) (Merkitler ile yaptığı savaşta bu sözü dile getirmiştir ve karısının gözlerinin önünde kaçırılmasına bu sözle karşılık vermiştir.) |
BIZIM ELLERIMIZIN ULASTIGI YERLERE ONLARIN HAYALLERI BILE ULASAMAZ FATIH SULTAN MEHMET |
BIR MUM DIGER BIR MUMU TUTUSTURMAKLA ISIGINDAN BIRSEY KAYBETMEZ Mevlana |
Msxsöz Wikisöz'ü bilirsiniz.Günümüzde yasayan ve tarihte yasamıs insanlardan bizlere kalan arkalarında bircok mana yatan sözleri icerir.Biz de msxsöz gibi bir baslık altında bu sözleri paylasalım.Neler mi olabilir , sahibi belli olan bir söz olduktan gerisinin pek önemi yok.Ancak günümüz siyaseti hakkında olmamasına dikkat edelim.Bir de artık pek azımızın dikkat ettigi ahlak kurallarımız cercevesinden şasmasın, yeterli. Baslıyalım... Ne zaman insanlar benimle aynı fikirde olsa,yanlıs düsündügümü düsünürüm... (Oscar Wilde) |
EY KAHRAMAN TURK KADINI ,SEN YERLERDE SURUNMEYE DEGIL ,OMUZLAR USTUNDE GOKLERE YUKSELMEYE LAYIKSIN MUSTAFA KEMAL ATATURK |
Hiçbir şey için geç değil ve geç değil bir şey için hiç birşey... |
Menfaat karşılığı yapılan iyilik, iyilik değildir. İyilik, sebep ve netice zincirinin dışındadır |
Facito aliquid operis, ut semper te diabolus inveniat occupatum. - Hep çalışın ki şeytan sizi hep meşgul bulsun. (Aziz Jerome) |
kendini değiştirmenin ne kadr güç olduğunu anlarsan başkalarını değiştirmenin ne kadar güç olduğunu fark edersin... |
Hiçbirşey için "BENİMDİR" deme, sadece de ki; "YANIMDADIR" Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder DAİMA SENİNLE KALMAZ H. Lawrence |
Bütün kötülüklerin anahtarı, hiddettir. (Cafer bin Muhammed) |
dünyanın en centilmen insanı, karanlıkta bile esnerken ağzını kapatan insandır.. |
Önemli olan çok şey istemek değil, az şeye ihtiyaç duymaktır. |
Veren El,Alan Elden Üstündür |
"Hayat, silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır." John Christion |
Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir. (Hz. Ebubekir) |
Humanius est deridere vitam quam deplorare. - Hayata gülmek hayat için ağlamaktan daha uygar bir davranıştır. (Seneca) |
Sözleri tutmanın en iyi yolu, hiç söz vermemektir. (Oscar Wilde) |
|
Hominem te memento. - Sadece bir insan olduğunu unutma. |
Verdiğini hatırlamayan ve aldığını unutmayanlar, kutsal insanlardır. Elizabeth Bibesco |
İnsan ancak yüregiyle baktıgı zaman doğruyu görebilir.gerçegin mayasını gözler göremez. (Exupery |
Özgür olmadıkları halde, kendilerini özgür sananlar kadar hiç kimse tutsak olamaz. Goethe |
Nemo enim est tam senex qui se annum non putet posse vivere. - Hiç kimse bir yıl daha fazla yaşayacağını düşünmeyecek kadar yaşlı değildir. (Çiçero) |
-Ayakta ölmek, diz üstü yaşamaktan iyidir. ROOSEVELT -Bir ulusun büyüklüğü , nüfusun çokluğu ile değil , akıllı ve erdemli kişilerin sayısıyla ölçülür. VICTOR HUGO -En büyük acı, acıtmaz olmuş zincirlerin acısıdır; köleliği kabul etmenin, başkaldırmaktan vazgeçmenin acısıdır. A. NİHAT ASYA -İnsanlar önce para kazanmak için sağlıklarını,sonra da sağlıklarını kazanmak için paralarını verirler. GOETHE -İyi olmak kolaydır,zor olan adil olmaktır. V.HUGO -Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır. MEVLANA -Önyargıları kırmak atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur. EINSTEIN |
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışın. Dost isterseniz dostlarınız sizi geçsin. Rochefoucauld |
Ira furor brevis est. - Kızgınlık kısa süren bir deliliktir. |
|
Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin Don Herold |
İnsan yirmi yaşında dünyayı değiştirmek ister. Yetmiş yaşında ise, yine dünyayı değiştirmek ister ama yapamayacağını bilir. Clarence S.Darrow |
Aristo: "Sevmek aci çekmektir, sevmemek ölmek. Sevmek zevktir ama yanliz sevilmenin hiçbir zevki yoktur" |
Hedefi olmayan bir gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez. Montaigne |
Video meliora proboque deteriora sequor. -İyi yolu görüyor ve takdir ediyorum, ama kötü yoldan gidiyorum. |
http://http://img508.imageshack.us/img508/6637/48zq2.jpginsan hissettiği müddetçe yaşar |
Beni yıkamayan herşey beni güçlendirir. Nietsche |
Önyargıyı yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur.(Alber Einstein) |
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. Wendell Phillips |
Yaşamın uzunluğu değil nasıl yaşanıldığı önemlidir. Martin Luther King |
ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan iyidir |
Homo homini lupus. - İnsan insanın kurdudur. |
:turkiye:BAYRAKLARI :turkiye:BAYRAK :turkiye:YAPAN USTUNDEKI KANDIR :turkiyem:TOPRAK :turkiyem:UGRUNDA OLEN VARSA :turkiyem:VATANDIR:turkiyem: |
çare siz kaldığınızda bilinki çare siz siniz iki anlama da gelebilen söz dimi |
insanlar poşet çay gibidir,sıcak suya atılmadıkça gerçek renklerini vermezler... |
[html]"Eger insan seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her proslav(Hristiyan) ve her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhammediligi, tek Allah'ı ve onun peygamberini kabul ederdi." Lev Nikolayeviç TOLSTOY [/html] |
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bertolt Brecht |
Zannettikleri kişi olmadıkları,zannettikleri dünyada yaşamadıkları gerçeğini hazmedemeyecek kadar güçsüz olanlar ve güçlü olarak görülmeye ölesiye ihtiyaç duyanlar susarlar. |
Veritas odium parit. - Gerçekler nefreti besler. |
Bütün büyük yanlislarin altinda gurur yatar. (Ruskin) |
| Saat: 11:58 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık