![]() |
Yüceler Yücesi Rabb'imiz! Cismaniyetin ve hayvaniyetin zulümatlı dehlizlerinde şaşkın ve âvare dolaşan bu âciz kullarının ve bütün ümmet-i Muhammed'in gönüllerini lütfedip marifetinin ziyasıyla ışıklandır... İrfan güneşin kalblerimizin ve akıllarımızın üzerine doğsun; doğsun ki, onun nuruyla yümn ü eman içinde Sana ulaşabilelim... Ya Rahîm ü ya Rahman! Ayaklarımızı her zaman istikamet üzere sabit eyle ve bizi esenlik yurdu olan Cennetinle şereflendir!.. AMİN AMİN AMİN ECMAİN |
Hergün Okunması Gereken Önemli Dualar Cennet ehlinden olmak için duâ Şu duâyı yakîn ile inanarak gündüz okuyan kimse gece olmadan ölürse Cennet ehlinden olur. İnanarak gece okuyan sabah olmadan ölürse Cennet ehlinden olur. Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü eûzü bike min şerri mâ sana’tü ebûü leke bi ni’metike aleyye ve ebûü bizenbî fağfir lî feinnehû lâ yağfirüzzünûbe illâ ente. (45) Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim.Beni mağfiret et. Çünki günahları ancak sen bağışlarsın. Duâ kabul olduğunda yapılacak hamd Duâsı kabul olduğunda, Allahü teâlâ’ya hamd etmelidir. Hadîs-i şerîfde: “Sizden biriniz hastalıktan şifâ bulduğu veya seferden döndüğünde duâsının kabûl olduğunu sezerse, şöyle duâ etmelidir: “Elhamdü lillâhillezî biizzetihî ve celâlihî tetimmüssâlihât” buyurulmuştur. Duânın mânası: Hamd o Allahü teâlâ’ya mahsustur ki, izzeti ve celâli sayesinde bütün iyi işleri tamamlanır. Giriştiği işi başarır, arzû ettiğine kavuşursa, elhamdü lillâhillezî bini’metihi tetimmüs sâlihât der. Arzû ettiğine kavuşmazsa, elhamdü lillâhi alâ külli hâl der. Olmamasında gizli bir hikmet olduğunu düşünür. Çünki işlerin en hayırlısı, şüphesiz Allahü teâlâ’nın ihtiyâr ettiğidir. Başlanan işin kolay ve hayırlı olması için duâ Bir işe başlarken, bunun kolay ve hayırlı olması için devamlı şu dua edilmelidir: “Rabbi yessir ve lâ tüassir Rabbi temmim bil hayr.” (64) Aksırınca okunacak duâ Aksırınca “Elhamdülillah” demeli, bunu duyan müslüman da, “Yerhamükellah” yani (Allah sana rahmet etsin.) demelidir! Üçüncü biri varsa “Yehdina ve yehdikümullah” demelidir! Üçüncü bir kimse yoksa, aksıran cevap olarak aynı şeyi söylemelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Aksırınca "Elhamdülillah" diyen göz ağrısı görmez.” “Aksırınca Elhamdülillah diyeni, 70 türlü belâdan korunur.” Resûlullah’ı rü’yada görmek için duâ Resûlullah’ı rü’yada görmek: Rû’yâsında Peygamber Efendimizi görmek istiyen, ona çok salevat okusun ve şu duâyı okumağa devâm etsin: “Allahümme rabbel beledil-harâm veş-şehril harâmi vel-hılli verrükni vel-harâmı ver-rükni vel-makam ikra’ alâ rûhi Muhammedin minesselâm.” Ebû Hüreyre hazretleri,Resûlullah’dan bildirir: “Cuma gecesi iki rek’at namaz kılıp, her rek’atında bir Fâtihadan sonra bir Âyete’l-kürsî, oneş İhlâs okuyup selâm verdikten sonra bana bin salevât okuyan, öbür Cumaya varmadan beni rü’yada görür” buyurdu. Kötülerin şerrinden kurtulmak için duâ Resûlullah Efendimiz, düşmandan çekindiği zaman: “Allahümme innâ nec’alüke fî nuhûrihim ve ne’ûzü bike min şurûrihim” derdi. Hastalıkta okunacak dua Hastalık hâlinde, günahlarına tevbe etmesi sünnettir. Hadîs-i şerîfde: “Bir kul hastalanıp, sonra iyileşince, hâli iyi olmazsa, yanındaki hafaza melekleri, biz onu iyileştirdik, ama o âfiyyet bulmadı, ya’nî hâlini düzeltmedi derler” buyuruldu. Hasta iken şu duâyı çok okur: “Lâ ilâhe illâllahü vahdehü lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve hayyün lâ yemûtü ebeden. Sübhânellahi Rabbil ibâdi ve rabbil bilâd. Vel hamdü lillâhi kesîren tayyiben mübâreken fîhi alâ külli hâl. Vallahü ekberü kebîren, celâlullahi ve kibriyâühü ve azametühü ve kudretühü bikülli mekân. Allahümme in künte kadayte aleyyel mevte fağfirlî verhamnî min zünûbî ve eskinnî cennete adnin.” Hazret-i Âişe anlatır: Resûlullah’dan duydum: “Birinize derd, keder, hastalık gelince, üç defa “Sübhâneke innî küntü minezzâlimîn” desin” buyurdu. Hazret-i Enes anlatır. Resûlullah’a bir köylü gelip, “ben hastayım, yediğim içtiğim karnımda durmuyor; iyi olmam için bana duâ et” dedi. Resûlullah: “Bir şey yediğin veya içtiğin zaman, “Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fil-ardı ve lâ fissemâi ve hüves-semî’ul alîm, yâ hayyü yâ kayyûm” söyle, büyük de olsa, hastalık sana zarar vermez” buyurdu. Peygamberimiz Eshâbına, bütün ağrı ve ateşli hastalıklar için: “Bismillâhil kebîr eûzü billâhil azîm min şerri külli ırkın ne’ar ve şerri harrin-nâr” duâsını okumağı öğretirdi. Baş ağrısında okunacak dua Resûlullah, Hazret-i Alî’ye buyurdu ki: “Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresinin sonunu – Lev enzelnâ’dan itibaren – oku.” Resûlullah’ın Haşr sûresinin bu kısmını okuduğu zaman, mübârek elini, mübârek başına koyduğu ve: “Ölüm hâriç, bu her hastalığa şifâdır” buyurduğu bildirilmiştir. (Bu ayetler, ayatı hırz (76) dualarının içinde vardır.) Kaybolan kimseye kavuşmak için Ce’fer-i Huldî hazretleri buyurdu ki: Birşeyin kaybolduğu veya bir kimse ile buluşmak istediğin zaman, yâ câmi’an-nâsi li-yevmin lâ raybe fîh, innallahe lâ yuhlifül mîâd, icma’ beynî ve beyne ... (71) deyip, kimle ve neyle buluşmak istiyorsa, beni onunla buluştur söyleyip, noktaların olduğu yerde onun ismini belirtir. Böyle söylersem, Allahü teâlâ muhakkak seni o şey veya o kimse ile buluşturur. Bunu söylediğim her zaman, duâm kabûl edildi. Banyoya girerken çıkarken okunacak dua Banyoya girerken şu duâ okunur: “Allahumme innî es’eluke min’el-cenneti ve naîmihâ ve eûzu bike mine’n-nâri ve hamîmihâ “ (Allahım senden cenneti ve cennet nimetlerini istiyorum, cehennemden ve cehennemin hararetinden sana sığınıyorum) Banyodan çıkarken: “Elhamdu lillâhillezi ezhebe annî’l-ezâ ve âfanî” denilir. Fırtınada okunacak dua Resûlullah Efendimiz şiddetli rüzgârlar eserken dizlerinin üzerine oturup “Allahümmec’alhâ rahmeten ve lâ tec’alhâ azâben, Allahümmec’alhâ riyâhan ve lâ tec’alhâ lenâ rîhan” duâsını okurdu. Ya’nî Allahım! Bu rüzgârları hakkımızda rahmet kıl, azâb kılma. Yâ Rabbi bunları bizim için rahmet kıl, azab ve elem kılma demektir. Bir de: “Allahümme lâ taktülnâ biğadabike ve lâ tehlüknâ biazâbike ve âfina kable zâlike” duâsını okurdu. Burada da Allahım! Bizi gadabınla öldürme, azâbınla helâk etme ve bize âfiyetler ihsân et buyurulmaktadır. İbni Abbâs buyurdu: Gök gürlerken “Sübhânellezi yüsebbihurra’dü bihamdihî vel melâiketü min hıyfetihî ve hüve alâ külli şey’in kadîr” duâsını okuyan yıldırım düşmesinden korunur. Borç ve sıkıntı duâsı Ebû Abdullah el-Kureşî hazretleri, duâsı makbûl bir zât idi. Mısır’da bulunduğu sırada büyük bir kıtlık olmuştu. Bunun üzerine Mısır’dan ayrılıp Kudüs’e gitti. Filistin’deki Halîlürrahmân denilen yerdeki İbrâhim aleyhisselâmın makâmını ziyâret etti. Ziyâret sırasında İbrâhim aleyhisselâmın makâmı yanında uyuya kaldı. Rü’yâsında İbrâhim aleyhisselâm tarafından karşılandı. Ebû Abdullah el-Kureşî, İbrâhim aleyhisselâma; “Ey Halîlullah! Mısır’da büyük bir kıtlık var. Duâ buyurunuz” diye arzetti. Hz. İbrâhim de kıtlığın kalkması için duâ etti. Ebû Abdullah el-Kureşî daha sonra uyanıp Kudüs’e döndü. Çok geçmeden kıtlığın kalktığı haberini öğrendi. Abdullah Kureşî buyurdu ki: Bir gün hocam Ebü’r-Rabî bana, “Sana bitmek tükenmek bilmeyen bir hazîne öğreteyim mi?” dedi. Ben de, “Evet” deyince, Ebü’r-Rabî bana, “Şu duâyı devamlı oku” dedi... Okumamı istediği duâ şöyle idi: “Yâ Allah, yâ Vâhid, yâ Mûcid, yâ Cevâd, yâ Bâsit, yâ Kerîm, yâ Vehhâb, yâ ze’t-Tavl, yâ Ganî, yâ Mugnî, yâ Fettâh, yâ Rezzâk, yâ Alîm, yâ Hayy, yâ Kayyûm, yâ Rahmân, yâ Rahîm, yâ Bedîassemâvâti vel-ard, yâ ze’l-celâli vel ikrâm... Yâ Hannân, yâ Mennân infehnî minke bi nafhati hayrin tugnînî bihâ ammen sivâk... in testeftihû fekâd câekümü’l-feth... İnnâ fetehnâ leke fethan mübînâ... Nasrun minellahi ve fethun karîb... Allahümme yâ Ganî, yâ Hamîd, yâ Mubdi’, yâ Muîd, yâ Vedûd, yâ ze’l-arşil Mecîd, yâ Fe’âlen limâ yürîd, ikfini bihelâlike an harâmike ve agninî bi fadlike ammen sivâke vahfaznî bimâ hafizte bihizzikr... Vensurnî bimâ nasarte bihirrusül... inneke alâ külli şey’in kadîr...” (68) Sonra bana, “Her kim şu duâyı namazlardan sonra, özellikle Cuma namazından sonra okursa, Allahü teâlâ onu her türlü kötülükten muhafaza eder. Düşmanlarına karşı muzaffer kılar, ona ummadığı yerlerden rızıklar verir, geçimini kolaylaştırır. Borcu dağlar kadar büyük ve kabarık olsa dahî, Allahü teâlânın lutfu, keremi ve inâyeti ile öder” dedi. Kendisi şöyle anlatır: Bir gün Abdullah el-Muâvirî’ye gittim. Bana, “Ey şerîf! Başın darda kaldığı zaman, yapacak olduğun bir duâ öğreteyim mi?” diye sordu. Ben de “Evet” dedim. Bunun üzerine şu duâyı öğretti: “Yâ Vâhid, yâ Ehad, yâ Vâcid, yâ Cevâd, İnfehnâ minke bi nefhati hayrin inneke alâ külli şey’in kadîr...” (68) Başım darda kalmadı... Abdullah el-Muâvirî bu duâyı bana öğretmek için okuduktan sonra, başım hiç darda kalmadı, rızkım çoğaldı. Duâda, maksadın hâsıl olması için, duâ eden kimsenin i’tikâdının düzgün olması, namazını muntazam kılması ve dînin emir ve yasaklarına elinden geldiği kadar uyması şarttır. Ayrıca, bir kimse bir derde veya borca giriftâr olursa, “Allahümme innî eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike min galebetid deyni ve kahrirricâl” duâsını okusun, buyurulmuştur. Uykuda korkanın okuyacağı duâsı Eûzu bi-kelimâtillâhi’t-tammâti min-ğadabihi veşerri ibadihi ve min hemezâti’ş-şeyâtîni ve en yahdurûn (Allah’ın gazabından ve kullarının şerrinden, şeytanların uğramasından ve gelmesinden tüm kelimeleriyle Allah’a sığınırım). Namaza uyanabilmek için: Uyumadan önce, İnnâateynâ (58) suresini okuyanın ve sabah namazına kalkabilmesi için Allaha sığınanın namaza kalkması kolay olur. Öfkeli halde edilecek dua Kızgınlık halinde şöyle duâ edilir: “Allahummâğfir lî zenbî ve’zheb ğâyza kalbî ve ecirnî mine’ş-şeytâni’r-racîm (Allahım, günahımı bağışla, kalbimin öfkesini gider, beni kovulmuş şeytandan uzak tut.) Şeytân ve düşman şerrinden korunmak için E’ûzü Besmele ve Kul e’ûzü sûrelerini okuyup, sonra “E’ûzü bi-kelimâtillâhittâmmati min şerri külli şeytânın ve hâmmatin ve min şerri külli aynin lâmme” (25) okumalı ve “Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim” (16) okumalı ve yetmiş kerre “Estagfirullah min külli mâ kerihallâhül’azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel-hayyel kayyûm ve etûbü” okumalı ve hepsini okurken, manâlarını düşünmelidir. Estagfirullah: beni af et yâ Rabbî demekdir ve “Allahümme innî e’ûzü bike min hemezâtişşeyâtîn” (49) okumalı, sonra “Allahümme innî e’ûzü bike min azâbil-kabri ve min azâbinnâr ve min fitnetil mahyâ velmemâti ve min fitnetil Mesîhiddeccâl” (27) okumalıdır Resûlullahın bazı duâları Peygamber efendimiz, biz müslümanların nasıl duâ etmesi gerektiğini bildirmiştir. Bu duâlardan bazıları şunlardır: Ya Rabbi, sana ve Resûlüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle! Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmıyan ibâdetten ve kabul edilmiyen duâdan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım! Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahıret azabından bizi koru! Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibâdetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle! Sıhhat, afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle! Kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım. Kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip eyle! Ölünceye kadar ibâdet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasıp et ve Cennetini ihsan eyle! Ya Rabbi, bize dünya ve ahırette güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru! Kur’ân-ı kerîmi bitirdiği zaman Resûlullah şöyle duâ okurdu: “Allahım! Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana rahmet eyle, Kur’ânı bana îmân, nûr, hidâyet ve rahmet kıl, Allahım Kur’ân-ı kerîmden unuttuğum oldu ise bana hatırlat, anlamadığım olduğu ise bana anlat, gece ve gündüzde Kur’ân okumayı bana nasib et, Kur’ân-ı kerîmi lehimde hüccet kıl. Ey âlemlerin Rabbi.” |
Rabbim..!! Bizi bizden çok düşünen... Almadan veren... Bilmediklerimizi bildiren... Cahilliğimizi örten,gideren... Karışılıksız seven,koruyan,gözeten... Nankörlüklere rağmen tevbe kapısını hiç kapatmayan... Affetmek için vesileler kılan... Ol demesi ile olduran... Herşey... Her an... Her yer.. O'nu tesbih eder,yalnız O'ndan medet umar.. O ki Alemlerin Rabbi,kulunun gönlünü mesken edinmiş... O ki,insanı en şerefli varlık kılmış ve bizi insan olarak var etmiş... O ki,hiçbir zahmet çekmediğimiz halde bizi İslam'la şereflendirmiş... Nimetlerini saymaya gücüm yetmez,dilim dönmez,aklım ermez ya Rabb.. Bu kadar nimetin içinde Sana sıkıntısını arz etmekten haya etse de bu kalp,bilirim ki sıkıntılar rahmet sebepleridir..Rahmetini umarak Senden diliyorum... Ey Alemlerin Sultanı olan Rabbim,iyiliğimizi dile,iyilerden eyle... Sen'i bilmemize müsade ettiğin,Sen'i anmamıza izin verdiğin gibi bir ömür boyu yalnız Sen'in rızan için yaşamayı da bizlere nasip et... Ölüm gelip çattığında da Rabbim deyip Sen'i anabilmeyi cümlemize nasip et.. Rabbim,Rabbim,Rabbim...! Velhamdülillahi Rabbilalemin....! amin amin amin ecmaiN.. |
Allahım! Yalnızken de, insanlar içindeyken de, senden yalnızca senden korkmayı dilerim Rıza ve öfke hallerimde de, senden ihlas kelimesini dilerim Fakirlikte ve zenginlikte tutumlu olmayı dilerim Senden, bitmeyen nimeti isterim Senden kazadan sonra rızayı isterim Senden, kesilmeyen göz aydınlığı isterim Senden, ölümden sonra güzel bir hayat dilerim Cemâline bakmak ve sana kavuşmak lezzetini dilerim Kimsenin zararına uğramamayı ve saptırıcı fitneye düşmemeyi dilerim Bizi iman süsü ile süsle Bizi doğruya eren ve doğru yolu gösterenlerden eyle |
Körlük gözde kalsın, Sağırlık kulakta, Dermansızlık dizde kalsın, Sükûnet dudakta, Lakin yürek sağırlaşmasın, Körleşmesin, dermansız kalmasın ki, Seni görsün, Seni duysun, Sana koşsun çatlarcasına, Yürekte yaşanmazsa, göz görüneni neylesin, Gönül hissetmezse, kulak duymuş neylesin, Kalp sevmedikçe, el dokunmuş neylesin, Ya Rab nurunla donat ki kalplerimizi, Gafletin kirleri ve pasları yerlere serilsin… Aminn... |
Sen sevdiklerini kollarsın, İbrahim gibi teslim olamasam da Sana gülşene çevir yangınlarımı, YARABbi Eyyub’a musallat olan kurtlar kalbimi kemirirken Yunus kulun gibi karanlıklarda bırakma beni, YARABbi Dilim kendime zulmettimlerle inlerken Belki tutarsın diye kaldırıyorum kirinden utandığım ellerimi: Sensin Kadir, kudret Senin… Sensin Rahim, rahmet Senden, Aziz Sensin, Ğafur Sen… ve Ya Latif ! Ben bana yetemem, bana yetiş lütfen…ALLAH'ım amin amin amin ecmaiN.. |
Amin! Ey sapanlari hidayete getiren, gunahkarlara merhamet eden, kayip,gidenleri dogruya erdiren, Allah'im! Buyuk hata sahibi bu kuluna ve tum muslumanlara merhamet eyle! Bizi,verdigin nimetle riziklanan, peygamberler,siddiklar,sehitler,salihler ile beraber, hayirli kullarindan eyle! Onlar ne guzel arkadastir... Ey merhamet edenlerin en merhametlisi... Amin! |
|
RABBİME SESLENİŞ.. Çaresiz akıllarda bir tek SEN umutsuz hallerde avuçlarda SEN kötülük dolu kalplerde SEN bitmeyen ufuklarda bir tek sen olasın ya RAB! kötü düşüncelerın en dıbınde SEN bedenlerın en alıcı yerınde SEN ruhların en ınce yerınde SEN akılların içinde birtek sen olasın ya RAB! dogan güneşin varlığında SEN solan yaprakların rengınde SEN doğanın yaratıcılığında SEN gökyüzünün maviliğinde birtek sen varsın ya RAB! kelımeler yetmeyen dudaklarda SEN bakmaktan usanmayan gözlerde SEN yazmaktan yorulmayan ellerde SEN her satır başlarında birtek sen olasın ya RAB! neşenınde,kederınde içinde SEN biticek bu omrun sonunda SEN mezar başımda okunucak fatıha'da SEN mahşerde mekanımda yanımda sende olasın ya RAB!.. |
Ey Alim! Ey yüceler yücesi! Bir soğuk kış gecesi beni ısıttın ılıklığınla, hecesine ömürler verilecek sözler işittirdin Birdin, sonsuzdun, tektin; insanda gizlenmiş yürektin. Beni sevecektin, sevdin; beni görecektin, gördün; beni işitecektin, işittin! Nasıl bir zamanlar İn dedin indiysem şimdi Din dedin dineceğim. Seni Hakkıyla bileceğim; seveceğim. Ey Rabbim! Ey öteler ötesi! Senden gelen bu sesi, bu nefesi seni söylemekle tüketeceğim! Seni dinleyeceğim ve ney gibi inleyeceğim bu nefesin havalarından ama nefsin hevalarından değil asla; neyzenin nevalarından! Revalarından deva bulacağım; sevap umacağım. Ey kalbim! Ey özeler özesi! Sızdır gözlerimden özüme sıcak bir akışla aşkını ve beni bağışla Sözlerimdeki bu yanış ve yakarışla aydınlat alnımı, kaş altından bir bakışla kaybolsun tüm günahlarım! Affedilene kadar ahlarımdan sabahlarım. Ey sevgilim! Ey özneler öznesi! Eylemlerimi etkili kıl ve tümle beni, zarfım ol koru, bağla beni kendine yine Yükle yüksündürtmeden; özneme özeneyim, peykinde gezineyim, kokuna bezeneyim ve bileyim ki gizli hazineyim. Deneyim ve dineyim senin izninle ve izinle. Ey gizim! Ey neşideler neşidesi! Endişesi sen olan bir insan eyle beni ve kendimi eylememe izin verme. Kır bütün oyuncaklarımı, yak kâğıttan kayıklarımı, yık çiktigim kapıları! Yapıları uymayan ne varsa yaptırma bana, sapılacak yollardan uzak tut ve unuttur senden gayrıyı! İbadete layık sensin, kabul et bu ayrıyı. Ey efendim! Ey önceler öncesi! Neyim varsa al benden yeter ki sen kal! Beni yoluna sal razıyım yağmurdan sonraki doluna Dolunay gibi günü yansıtan; kıl beni vasıtan ki bütünleşeyim. Ey Allah'ım! Ey niceler nicesi! Sensin tek ilahım! Buncadır bütün ahım! Amin... Amin... Amin... |
Rabbim! kalbimi tut, etrafımı saran uçurumlara düşmemem için, düşüncelerin oluşturduğu bilinmezlik denizinde kaybolmamam için, nefsimin ve şeytanın gönlümü esir almaması için, ellerimden tut Rabbim. Rabbim!geçici ve boş şeylerle yorulan kalbimi Sevginle doldur her şeye Senin sevginle bakabilmeyi öğret... |
Ey ALLAH’ım! Nimetini üzerimizden eksik etme! Nefislerimizi azdırma! Yolundan ayırma! Tembellikten koru! Sevdiklerini sevdir. Sevmediklerini nefsimize hoş gösterme! Nimetini salih kullarına vâd ettiklerinle tamamla Ya Rabbi! Yolumuzu aç! Dualarımızı aziz ve yüce İsmin hürmetine kabul et. Bildiğimiz bilmediğimiz her türlü tehlike ve kötülüklerden koru. Bildiğimiz bilmediğimiz her türlü güzellik ve iyiliklere eriştir. Bizleri muvaffak ve muzaffer eyle. Aminn... |
Allah'ım! Ellerimizi Bırakma
|
Allahım, tevbemi kabul et, günahımı temizle, duamı kabul et, delilimi sağlamlaştır, kalbime hidayet nasip et, dilimi doğrult, Allahım, ilmimi artır. Bana doğruyu gösterdikten sonra kalbimi kaydırma. Bana katından rahmet bağışla. Allahım, Senden başka ilah yoktur. Seni hamd ile tesbih ederim. Günahımı bağışlamanı dilerim ve Senden rahmetini isterim. Allahım, nefsime takva hasleti ver ve onu tezkiye et. Onu en iyi tezkiye eden sensin. Onun velisi ve sahibi Sensin. |
Sen'sin ilk ve son durağımız. Sen'sizlikten miydi bu hırçınlığımız? Sen'sizlikten miydi hep kalabalıklar içinde yalnız kalışımız? Yetinmekten,şükretmekten habersiz bakışımız. Hiç ölmeyecekmiş gibi hep bir yerlere yetişme telaşındayız. Sana ne kadar geç kaldığımızın farkına varamayacak kadar geç kalmışız. Ne zaman başlayacak uyanmak için hazırlığımız. Ne kadar zamanımız kaldıki yaşayacağımız? Sen'sin ilk ve son durağımız. Ebedi uykuya ulaşmadan varlığımız, Bir an önce varlığına uyandır bizi ALLAHIM... (amin) |
Ya Rabbi Tut Elimden.. Ya Rabbi, tut ellerimden. Tut ki parmaklarımın ucunda yürüyeyim. Yürüyüp kalbimin derinliklerine ineyim. İnip oradaki pencerelerden Sana yöneleyim. Ya Rabbi, tut ellerimden Sana geleyim. Ya Rabbi aç gözlerimi. Aç ki kainatın her zerresinde Seni arasın. Arayıp zerre zerre Seninle donansın. Donanıp ruhumun karanlıkları aydınlansın. Ya Rabbi, aç gözlerimi Seni göreyim. Ya rabbi tut ellerimden tut, bırakma beni.... |
|
Secdede ölmek isterim Allah aşkının ateşi,yüreğimde yansın isterim |
Ey bütün sanat güzellikleriyle donatılmış varlıkların sanatkarı olan, Ey hikmet ve gayelerle süslendirilmiş her yaratığın yegane yaratıcısı olan, Ey rızka muhtaç her varlığın yegane rızkını veren, Ey her mülkün gerçek sahibi olan, Ey her dertlinin ahını dindiren ve derdini gideren, Ey gam ve sıkıntıya düşmüş olanları ferahlandıran ve ağlamalarını gülmeye çeviren, Ey rahmet ve şefkate muhtaç olanlara merhamet eden, Ey bütün muhtaç ve düşkünlerin imdadına yetişen, Ey ayıpları örten ve çirkinlikleri saklayan, Ey zulme ve haksızlığa uğrayanların yegane sığınağı olan Rabbim, Ey tereddüt içinde bocalayanlara maddi ve manevi yolları gösteren, Ey sonsuz ihtiyaçları için yardım isteyenlerin imdadına yetişen, Ey ağır belalara düşen varlıkların feryatlarına yetişen, Ey azaptan ve felaketlerden kurtulmak isteyenleri koruyan, Ey günahkarların sığındığı, Ey günah işleyenlerin bağışlayıcısı, Ey korkulu hallere düşenlerin korkusunu gideren ve onları emniyet,güven içine alan, Ey acizlere ve düşkünlere merhamet eden, Ey vahşet ve kimsesizlik dehşetine düşenlerin üzüntüsünü gideren, Ey darda ve sıkıntıda kalanların dualarına cevap verip onlara yardım eden Rabbim. Sen her türlü noksan ve kusurdan münezzehsin. Senden başka İlah yok ki bize imdad etsin. El-aman,el-aman! Bizi cehennem azabından muhafaza eyle. AMİN....AMİN... |
YARABBİ!.. Yağmur gibi hiç birşeyi ayırt etmeyip, aktığı her yere canlılık bahş edenlerden. Işığıyla hiç birşeyi ayırt etmeyip tüm varlığı aydınlatanlardan. Toprak gibi herşey üstüne bastığı halde, hiç birşeyi ayırt etmeyip nimetini herkese verenlerden olmayı bizlere lutfet.. AMIN.. |
Allah'ım ! Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da, serden de geçemiyorum. Menzile erememe korkusu sardı benliğimi Kolum kanadım kırık , gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi ! Yaraları saran , dağılanı toplayan Sensin ! Varlığım Senin varlığının şahidi Varlığım Senin Rahmetinin şahidi! |
Rabbim!... Geldiğim, geleceğim, eğildiğim, ağladığım, yok olduğum, varlığında var olduğum tek kapı ,tek yol SENSİN… Varlığınla beni var et Dualarımı kabul eyle Tevbelerimi kabul et Pişman olup, tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni Kapındır; gideceğim tek kapı Sevgindir; koyacağım kalbime en güzel sevgi… ALLAHım! Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun, SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma... Elimin, dilimin, gözümün, kalbimin, düsüncelerimin kirlerini arındır Allahım ... Çoğalan acılarımı sil yüreğimden Günahlarım çok, ellerim boş geliyorum sana hergün Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür… Sadece senin yoluna… Sadece senin… AMİN. |
Ya Rabb!.. Ne azabına dayanacak halim ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim var... Vefasızlık edip senden uzak kalsamda halim; sensiz edemeyeceğimi haykırmaktadır!.. Vefasızlığım nispetinde değil , ihtiyacım nispetinde senin lütfuna talibim... Ey bütün kapıları açan Rabb'im!.. Hayra açılan kapıları aç bizlere... Kaldıramayacağımız yük yükleme... AMİN... |
ALLAH'im! Kereminle affeyle gunahlarimi... ALLAH'im! Gunahlarimin coklugu Senin adaletinden dolayi beni korkutuyor. Dogru; fakat rahmetinin buyuklugu yine de bana umit veriyor. ALLAH'im! Cennetine layik isler yapamadim ama cehennem azabina da dayanamam. Benim kaderim tamamen Senin keremine, lutfuna ve affina bagli. O dirilis gununde eger yuce Rabbim, bize ne getirdin diye sorarsan; ''Ya Rabbi, hapisten cikan bir sefil sirtindaki elbisesinden gayri ne getirebilir ki? Lutfunla merhametinle Ya Rabb, ''Arindir beni kirlerimden, rahmeyle bu aciz kuluna!'' diye cevap verecegim. ALLAH'im ! Eger ben Sana cehennem korkusuyla ibadet ediyorsam Yak beni cehenneminde! Eger ben Sana Cennet umidiyle ibadet ediyorsam, Kov beni Cennetinden! Ama ben Sana,sirf Senin rizan icin kulluk ediyorsam , Beni Sen'den ayirma, ezeli ve ebedi guzelligini esirgeme benden. AMIN! Rabiat-ul Adeviyye'nin duasi... |
Y A R A B B İ... Sana Meryem'in temizliği ile gelmek istiyoruz, Günahlarla kirlenmemize izin verme. Sana Musa'nın duasıyla geliyoruz, Şeytana uymamız için peşimizden koşanlardan kurtar bizi. İsmail'in tevekkülü ile boynumuzu büküyoruz, Bizi ve soyumuzu Sana kul olarak yaşat. Sana ibrahim'in şefkatiyle geliyoruz, Sana gelmemize engel olan şeyleri bize gösterki onları kurban edelim. Sana İsanın ruhu ile geliyoruz, Bizi katına almanı diliyoruz. Sana Yunus'un duasıyla yalvarıyoruz, Bizi yutan nefsimizin karanlıklarından kurtarmanı bekliyoruz. Bizi selamet sahiline ulaştır. Sana Yusuf'un gömleğiyle geliyoruz, Bizi düştüğümüz ümitsizlik kuyusundan çıkarmanı diliyoruz. Sana Muhammed'in kulluğu ve Aşkıyla geliyoruz, Ubudiyetimizi Mirac'ın sırrıyla taclandırmanı diliyoruz.... ALLAH’ım... Sana tutunuyoruz, kimsenin yere atmasına izin verme... Âmîn... Âmîn... Âmîn... |
SAMEDSİN SEN İstiyorum belki hak etmeden, haddimi bilmeden. Allah( c.c.)’ım; hak etmiş olarak ta istemeyi senden istiyorum. Yarabbi Geri kalan ömrüm hayırlı, Rızkım helal ve bereketli, Neslim Kur’an’a sevdalı, Son nefesim dahi, imanıma şahit olsun. İstiyorum, İlk sözde son sözde Allah(c.c.)’ın dedirtecek ilmi istiyorum. Hamd sana mahsus. Şükrüm sana. Saletu selam olsun bütün elçilerine. Selam olsun Rabbini seven ve Rabbinin sevdiklerini sevenlere. Bize dünyada ve ahirette iyiliklerle buluşturacak ameller işlemeyi nasip eyle. Seni seven yürekleri, rahmetinle, sevginle buluştur Yarabbi. AMİN AMİN AMİN ECMAİN. |
|
|
Benİ Kalbİmİn Ellerİne Bırakma..! Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi… KALBİM Kİ KÖRDÜR istediğinden gayrısına… İstediğinin hayır mı yoksa şer mi olduğuna… Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi.. Kalbimin elinden çektim çekeceğimi yıllarca… Şimdi dönüp içimde bir karanlık görüyorsam Ve bu karanlığın korkusuyla AYDINLIK SANDIGIM HER KÜÇÜK YILDIZBÖCEĞİNE KOŞUYORSAM Bunu acizliğimin duası say Ya Rabbi Cahilliğimi bağışla Ve ihtiyacı neyse onunla nimetlendir kalbimi… Gözümün pınarında her daim yaş hazır bekliyor. Yürek sanki bir açık yara, ne değse sızım sızım sızlıyor. Canı yanınca feryad ediyor insan Canı yanınca yanında kim varsa ona uzanıyor Şifa senin elindedir Ya Rabbi. Yanlış adreslerden çevir adımlarımı DENENMİŞ YALNIŞLARLA YENİDEN YALNIŞA DÜŞÜRME BENİ.. Ben külhanbeyi cümlelerini çok kurdum Külhanbeyliğine soyunup kul olduğumu hatırladığım yollarda çokça yoruldum Şimdi birkaç hayat yaşamışçasına yorgun Birkaç hayat yaşamışçasına bitiksem Suçlu aramaya ne hacet Suçlusu benim Ben hem kendi hayatımın HEM YİTİRDİĞİM ZAMANIN KATİLİYİM. Şimdi ben adına herşeyimi tüketmiş kapında duruyorum Bir aralasan rahmet perdeni diye dua dua bekliyorum Ne hakkım var istemeye ne yüzüm biliyorum… Lakin senin keremine sınır konmaz. Senin rahmetin öyle bir deryadır ki benim günahlarım ona bent olmaz. Affet Ya Rabbi Affınla yeniden yeşert kalbimi… Affet Ya Rabbi İSRAF ETMEME İZİN VERME KENDİMİ.. |
Allahım, tevbemi kabul et, günahımı temizle, duamı kabul et, delilimi sağlamlaştır, kalbime hidayet nasip et, dilimi doğrult, Allahım, ilmimi artır. Bana doğruyu gösterdikten sonra kalbimi kaydırma. Bana katından rahmet bağışla. Allahım, Senden başka ilah yoktur. Seni hamd ile tesbih ederim. Günahımı bağışlamanı dilerim ve Senden rahmetini isterim. Allahım, nefsime takva hasleti ver ve onu tezkiye et. Onu en iyi tezkiye eden sensin. Onun velisi ve sahibi Sensin. |
Seni anmadığım vakitler için AFFET Sana verdiğim sözü unuttuğum için AFFET Değerimi düşürdüğüm için AFFET Emredilenleri yapmadığım için AFFET Affedersin ümidiyle işlediğim günahları AFFET Hep ertelediğim için AFFET Yapmadıklarım için AFFET Yaptıklarım için AFFET Senin için bir damla gözyaşı dökmediğim için AFFET Ölümü unuttuğum için AFFET SENi anmadığım vakitler için AFFET SENi anmayı hatırlamadığım için AFFET Boşa geçmiş vakitlerimi AFFET SENi bildiğim halde secde etmediğim vakitler için AFFET Sevdiğin şeylere gereken değeri vermediğim için AFFET Her güzellikte SENi anmadığım için AFFET Gecenin bir vaktinde SENi anmadığım için AFFET Bütün kusurlarımı AFFET Beni bunları yazmaya iten hatalarımı AFFET Beni bunları yazmaya iten günahlarımı AFFET… Ve Kabul et ALLAH’IM SENi azda olsa zikrettiğim anları KABUL ET Az da olsa, kaçırmışta olsam Namazlarımı KABUL ET Döktüğüm gözyaşlarını KABUL ET Az da olsa iyiliklerimi KABUL ET Şükrümü KABUL ET Dualarımı KABUL ET Affına nail olmak için ettiğim Dualarımı KABUL ET ALLAHım sana olan sevgimi KABUL ET ALLAHım ibadetlerimi KABUL ET KABUL ET ALLAHIM… Ve telafi etmemi nasip eyle, Huzuruna tertemiz bir şekilde çıkmayı nasip eyle... |
ALLAHIM: cimrilikten, fakirlikten,korkaklıktan sana sığınırız.Sana ibadet etmede, seni zikretmede bizlere yardımcı ol yarabbim.. |
Ney olup ağlamaktır duam Ey ezelde biz yok olduktan sonrada varlıgı sonsuz olan Allahım, Devran senın buyrugunda boyun egmekte,yedi felek,emrinin dizginlerini cekmektedır. Biz,senın kapını calanlardan, senın yolunda dunyasından gecenlerdeniz. Dergahında birer koleyız.senden baska sevenımız,merhamet edenımız yok. Butun umutlar ve korkular senın icindir. Bagıslayıcı sensın ey kerem sahıbı,bizi bagısla. Biz caresız kullarına care ver,Sen kapından kovarsan,kime yuz ceviririz. Mademkı sen,bızım,kendı bagından oldugumuzu, mulkunde boynu halkalı kumruların oldugumuzu kabul edıyorsun, o halde bu dilimizdeki kusur nıye,bu eksıklık neden. Soylenmıs ve soylenmemis sözlerin tumu pısmanlıktan ıbarettır. Ey Rabb'im,bizi nimetlerimizle bagısla, Senın karsına başsız ayaksız gelsek de yine Sana varma umuduyla geliyoruz. Ey bizim sahibimiz olan Allah'ım,bu caresizligimize bak sıgınagımız Senın eşsiz kapındır. Kaçındıgımız kapıdan bize el uzatacak olan da Sensin. Senin dergahından baska bır kıbleye asla yönelmeyecegiz. Ey matemlilerin dostu,bize yar ol. Ey çaresizlerin çaresi,bize çare ol. Bizden önce,Senin merhametine kim el açtı. Bizden cok kim gözyası doktu. Suclarımızı bagısla, Sana yalvarıyoruz, bize care bul, çunku Sana sıgınmısız.' Allahım çok korkuyorm beni bana bırakma... Beni nefsime bırakma... Beni sensiz bırakma... Ney olup ağlamaktır duam... |
Yüreğim neden böyle kırılgan oldu Ya Rab! Ben ki, senin iznin kaabilinde tüm tasalara göğüs gererdim. Peygamber hatırası bir tebessümle karşılık verirdim Elini kaldırıp üstüme yürüyene bile… sabrederdim. ……….Ve sen Ya Rab! Yine senin lütfun ile sahip olduğum bu ahlaka şükretmem için hep izin verdin. Korumam için hep yardım ettin. Gün olmadı ki, bu davranışlarımın karşılığında Katından bir ödül bulmayayım… Gün olmadı ki, dilimden düşmediğin anlarda Tebessüme dönüşmesin bahşettiklerin… Ne zaman ki senin sohbetinden sıyrıldı yüreğim, İşte o günden beri biçareyim! Ne zaman ki kalbimdeki yerini başka heveslere pazarladım, İşte o andan beri avareyim! Senden uzaklık ateşmiş Ya Rab! Yanıyorum, merhamet et! Gül kokulu bahçeler düşlemedim. İçinde türlü nimetlerin olduğu cennetler hayal etmedim. Sana sığındığımda tek duam vardı dilimde… “Rabbim sana layık olmam için bana yardım et.” Seni her zerremde hissetmeyi diledim hep… Dert ortağım sendin. Dostum sendin. Kendi kendimle konuşmalarımda ve hesaplaşmalarımda Tasdik edicim sendin. Sorularıma yanıtlar bulurken baktığım her yerde, Kaynağının sen olduğunu bildiren sendin. Lakin senden uzaklara düşürdüm yüreğimi… Şimdi ümitlerimi ellerimle baltalıyor, Nefret rütbeleri giydiriyorum benliğime. Ne zaman ki, dalganın kıyıdan çekilişi gibi Çekildi yüreğim nihai hedefinden, Bil ki canlı olan ne varsa yok oldu bedenimden… Tüm kiri görünür oldu gözüme benliğimin. Senden uzaklık perişanlıkmış Ya Rab! Ölüyorum, merhamet et! Şimdi Yunus’ça yalvarıyorum. O Taptuk ki, senin kulundu, Varamadı aşık Yunus dergahına eğri odun ile… Bense tüm dalları eğri bir ağacım. Affet beni Ya Rab! Yine yüreğime kurdum tahtını.. Sana döndür yüzümü, beyaza boya bahtımı... Rabbim! Bedenimi de ruhumu da öyle bir kapla ki varlığınla, SENDEN BAŞKA BİR ŞEY KALMASIN! Döndür Ya RAB Döndür Bizi Yönümüzü sana döndür Resulhttp://www.istikamet.eu/images/smilies/allah.gif(Sallhttp://www.istikamet.eu/images/smilies/allah.gifu Aleyhi vessellem) aşkı için Yönümüzü Sana döndür aşk ile döndür ya RAB cemalin ile döndür ya RAB... Aminn... |
ALLAH'ım! Bana dilimle değil, halimle vazetmeyi nasip eyle, ALLAH'ım! Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret.. ALLAH'ım! Bakışımızı ibret, Sükûtumuzu hikmet, Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, ALLAH'ım! Boşa bakanlardan, Boşa susanlardan, Boşa konuşanlardan eyleme.. amin.. |
Beni Bağışla Zayıflığım için bağışla beni. Bilgisizliğim için... Gururum için... Penceremin önündeki tek saksı çiçek için bağışla beni... Ellerimi yumuşatan kediler için... Göz göze geldiğimiz kuşlar için... Duvarlarındaki yazısıyla sade odam için... Okuduklarım için... Uzaklara, çok uzaklara, içimde Senden daha yakın bırakmayan uzaklara bakarak mırıldandığım dualar için beni bağışla... Cömertliğin için beni bağışla... Fakirliğim için beni bağışla... Verdiğin hayata bağışla beni, hayata katamadığım hayat için beni bağışla... Ölecek olmam için bağışla beni... Ölmeyecek olmam için bağışla beni... Bir çekirdekten ancak Sen bir ağaç yapabilirsin! İçimde orman orman çoğalan bir çekirdek için... Özüm için beni bağışla. Temiz bir sözüm için bağışla beni Aminn.. |
Yeri göğü yaratan güzel Allah'ım,Anne ve babamızı başımızdan eksik etme..Hepimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür bağışla... |
ALLAH'ım! Bana dilimle değil, halimle vazetmeyi nasip eyle, ALLAH'ım! Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret, ALLAH'ım! Okuma, öğrenme, öğrendiklerimizi uygulama aşkımızı, salgın ve saygın bir hastalığa dönüştür, ALLAH'ım! Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan, acıkınca da inançlarımızı yemekten cümlemizi muhafaza eyle, ALLAH'ım! Beni, beni benim önüme engel olmaktan, Beni, benim hayatımın kemirgeni olmaktan, Beni, bana yalan söylemekten muhafaza eyle, ALLAH'ım! Bakışımızı ibret, Sukutumuzu hikmet, Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, ALLAH'ım! Boşa bakanlardan, Boşa susanlardan, Boşa konuşanlardan eyleme, ALLAH'ım! Zenginlerimizi hamiyetsiz, Fakirlerimizi gayretsiz, Alimlerimizi amelsiz, İdarecilerimizi adaletsiz bırakma, ALLAH'ım! İdarecilerimizin, feraset, merhamet ve basiretini, Halkımızın da hürmet, hizmet ve hamiyetini artır ALLAH'ım! Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız, cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, ALLAH'ım! Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi; cehaletin,tembelliğin,zaman israfının şerrinden de sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle, ALLAH'ım! Önce Hak'tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle, ALLAH'ım! Yetenek israfından, Kapasite israfından, Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle ALLAH'ım! Ertelemekten, üşenmekten, yılmaktan, vazgeçmekten, yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle. Bu hastalıklara karşı Alim, Hakim ve Şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle ALLAH'ım! Beynimizi, malumat ishali olmaktan, Aklımızı, öfkenin esiri olmaktan, Bedenimizi, şehvetin kölesi olmaktan, Midemizi, depo haline gelmekten muhafaza eyle yapılan dualarımızın kabulü temennisiyle... Aminn... |
"Rabbim,beni ve soyumdan gelenleri devamlı namaz kılanlardan eyle.Ey Rabbimiz, duamı kabulbuyur!" " Ey Rabbimiz hesab görüleceği gün beni , anamı,babamı ve tüm mü'minleri bağışla!" İbrahim Süresi 40/41 |
ALLAH'IM SANA LAYIK KULLAR OLMAMIZ İÇİN BİZLERE YARDIM EYLE..NEFSİMİZİ ÖLDÜR ŞEYTANI BİZDEN UZAK TUT KALBİMİZE İMAN AŞKI,NAMAZ AŞKI,İBADET AŞKI VE EN ÖNEMLİSİ SENİN AŞKINI VER SANA LAYIK BİR KUL PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED MUSTAFA S.A.V 'ME LAYIK ÜMMET OLMAMIZI BİZLERE NASİP EYLE...AMİN... |
Ey Allah'im, kalbimi nifaktan, amelimi riyadan ve gözümü hiyanetten arit. Süphesiz ki , Sen gözlerin hiyanetini ve kalplerin gizledigini bilirsin. Ey Allah'im günahlarimi bagisla, rizkimi bollastir, huyumu güzellestir, kazancimi temiz kil, bana verdigin rizktan dolayi beni kanaatkar kil, bana vermedigin seye nefsimi sürükleme, Sen benden razi oluncaya kadar beni dünyadan cikarma. Ey merhametlilerin en merhametlisi, bana rahmetinle muamele et. Ey Allah'im ömrümün en hayirli kismi sonu olsun. Amellerimin en hayirlisi sonunculari olsun, ve en hayirli günümü Sana ulastigim gün kil. Ey vahsete kapilanlarin cana yakin dostu, ey yalnizlarin arkadasi, ey ümidi kesilenlerin (kimsesizlerin) yardimcisi, ey yoksullarin vari, ey zayiflarin kuvveti, ey fakirlerin hazinesi, ey gariplerin sikayet makami, ey büyüklügünde tek olan, ey bagislari ile taninan, ey fazli, keremiyle bol veren Allah, Muhammed (sav) ve ali hürmetine, SIKINTILI zamanimizda yardimimiza yetis. AMIN |
Sensin kainatın kalbine insanı koyan Sensın insanın kalbıne aşkını koyan Zerrenın kabındekı cezbe Senın aşkından. Yıldızlar arasındaki çekimler senın aşkından. Senın aşkının ateşiyle döner felekler. Senın aşkının nefesıyle ateşlenır yıldızlar. Sende vuslata erer bütün aşklar. Sana firar eder bütün aşıklar. Senın aşkını ödünç almıştır maşuklar. Senın hatırına sevılır sevilenler. Senden başkası kalbımıze uzak ve yabancı durur. Senin aşkınla bana dağlar taşlar sevımlı olur. Senden başkası kalbimizi kanatır dıken olur. Senın aşkınla GÜL İLE GÜLİSTAN olur. Senın nazarına değmek için can da canan da perişan olur. Senın nazarın değdiği için inci mercan taçlara layık olur. Cemalini kalbımıze aşına eyle. Kalbimizi aşkına giriftar eyle. Aşkının ateşıyle yandır gölgemızı. Aşkının ateşıyle gülşenınde bülbül eyle dillerimizi. Aminn.. |
Ya Hayy!!! Ya RABBİ! |
SABAH DUASI.................. SABAH DUASI ALLAH’IM! BAŞLAYACAĞIM BU YENİ GÜN İÇİN SENDEN HAYIRLAR DİLİYORUM VE BUGÜNÜN İÇİNDEKİ ŞERLERDEN SANA SIĞINIYORUM,GÜNAH İŞLEMEKTEN,BİR KULUNA HAKSIZLIK ETMEKTEN, BİRİSİNDEN ZULÜM GÖRMEKTEN SANA SIĞINIRIM, KORKAKLIKTAN TEMBELLİKTEN,ACİZLİKTEN, CİMRİLİKTEN, HASTALIKTAN,BUNAKLIKTAN,ŞİRKTEN,KABİR AZABINDAN VE DİĞER DÜNYEVİ,UHREVİ KÖTÜ HAL VE AKİBETLERDEN SANA SIĞINIRIM. ALLAH’IM! BUGÜN YAPACAĞIM BÜTÜN İŞLERİN İBADET OLMASINI NASİP ET. ALLAH’IM! BANA HELAL KAZANIP,HELAL YEMEĞİ NASİP ET. ALLAH’IM! BANA SON NEFESTE İMANLA GÖÇMEYİ NASİP ET. ALLAH’IM! BANA HAKKI HAK,BATILI BATIL GÖSTER;HAKKA SARILIP BATILDAN KAÇMAYI NASİP ET. ALLAH’IM! BENİ SEVDİĞİN KULLAR ARASINA KAT,BENİ ÇOK SABREDEN,ÇOK ŞÜKREDEN KULLARINDAN EYLE,ÇOK ÇOK ANAYIM (ZİKREDEYİM) ÖMRÜM SEVDİĞİN,RAZI OLACAĞIN İŞLERLE (AMELLERLE) GEÇSİN.BANA İLİM VE TAKVA SAHİBİ OLMAYI NASİP ET.SIHHAT VE AFİYETTE DAİM EYLE. ALLAH’IM! EVLATLARIMIZA DA SIHHAT VE AFİYET,HAYIRLI İŞLERİNDE MUVAFFAKİYET VER, UMDUKLARINA NAİL, KORKTUKLARINDAN EMİN EYLE, KENDİLERİNİ ALİM VE SALİH KİŞİLERDEN EYLE.ONLARA İSLAMI SEVMEYİ VE İSLAMA HİZMET ETMEYİ NASİP ET.RIZIKLARINI GENİŞLET, ÖMÜRLERİNİ MUTLU KIL.HER TÜRLÜ KÖTÜ GÖZ VE AKIBETTEN MUHAFAZA BUYUR. ALLAH’IM! MÜMİN KARDEŞLERİMİZDEN HASTA OLANLARA ŞİFA, DERTLİ OLANLARA DEVA,BORÇLU OLANLARA EDA,SIKINTIDA OLANLARA GÖNÜL FERAHLIĞI VER. ALLAH’IM! ÜMMETİ MUHAMMEDİ KAFİRLERİN VE ZALİMLERİN BOYUNDURULUĞUNDAN KURTAR VE UYANIKLIK VER. ALLAH’IM! AKRABALARIMDAN VE SEVDİKLERİMDEN İMANLA AHİRETE GÖÇENLERE KABİR AZABI GÖSTERME;MEKANLARINI CENNET EYLE. SAĞ OLANLARA SIHHAT VE SELAMET VER.HİDAYET NASİP EDEREK İSLAMI SEVMEK VE İSLAMA HİZMET ETMEK ŞEREFİNE NAİL EYLE............. |
Allah'ım! Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Senden yine sana sığınırım. Sana övgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin. |
ALLAH'ım! Bana dilimle değil, halimle vazetmeyi nasip eyle, ALLAH'ım! Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret.. ALLAH'ım! Bakışımızı ibret, Sükûtumuzu hikmet, Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, ALLAH'ım! Boşa bakanlardan, Boşa susanlardan, Boşa konuşanlardan eyleme.. amin.. |
Allah'ım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beli lütfunla (zengin kılarak) Seneden başkasına muhtaç etme. Amin.. |
Ey bağışlaması ve ihsanı sonsuz olan Allah’ım! Ayıplarımızı ört, kalplerimizi pak eyle; hastalarımıza şifa; dertlilerimize deva, borçlarımızı ödemek imkanı ver. Din ve dünya işlerimizi islah eyle yâ Rabbi! Ey yerleri ve gökleri yaratan, gizli ve açık her şeyi hakkıyla bilen ve bütün varlıkların biricik sahibi olan Allah’ım! Gerçek bilir ve bildiririz ki, Sen'den başka Allah yoktur. Bizleri nefsimizin çılgın istek ve arzularından muhafaza eyle. Şeytan’ın bozguncu telkinlerinden Sana sığınırız. Allah’ım! Gönlümüzü, bütün azalarımızı sönmez, sonsuz nurunla aydınlat. Yâ Rabbi! Bize, küfre açık kapı bırakmayan eksiksiz bir iman nasip eyle. Allah’ım! Bizi, yolunu şaşıran ve saşırıtanlardan değil, hidayete eren ve hidayete eriştiren kullarından eyle. Yâ Rabbi! Görüşümüz kıt, gücümüz çok az; bu yüzden rahmetine ta'rifsiz derecede muhtacız. Ey her şeye Kadir, gönüllere şifa veren Allah’ım! Sen'den rahmetini dileriz. Duâmızı kabul eyle. Yâ Rabbi! Maksadımız Sen’sin. Biz her isimizde Seni, her şeyde Seni kasd ederiz. Yalnız Seni isteriz. Bütün isteğimiz de, Senin bizden razı olmandır. Bizi, sevgili kullarından eyle Allah’ım! Yâ Rabbi! Bizleri, iyilik yaptığında sevinen, kötülük yaptığında hemen pişman olup Sen’den afv dileyen seçkin kullarından eyle. Allah’ım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz bütün günahlarımızı bağışla, çok bol olan rahmetini bizlerden esirgeme. Yâ Rabbi! Bütün işlerimizin sonunu hayr eyle; dünyada rezil olmaktan, Ahiret’te de azabından muhafaza eyle. Allah'ım! Bizi dirlik ve doğruluk üzere yaşat, aramızdaki sevgi bağlarını güçlendir, kalblerimizi ayni görüş ve düşünüş halkası içinde birleştir. Dinden, imandan, doğruluktan, Sana ibadet ve taatdan ayırma Yâ Rabbi! Yâ Rabbi! Bizleri, verdiğin ni'metlere karsi sükür borcunu yerine getiren; nimetlerin karşısında nankörlük değil, bol bol hamd eden kullarından eyle, üzerimizden nimetlerini eksiltme, Allah’ım! Allah’ım Son nefesde, ölümün aklı baştan gideren acılarından bizi koru. "La ilahe illâllah Muhammedün Resûlüllah" Ve "Eşhedü en la ilahe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh" diyerek, ruhumuzu teslim etmemizi nasib eyle Yâ Rabbi! Amin |
Allah'ım! Dinimi güzelce yaşat ki o benim güvencemdir. Dünyamı düzelt ki o benim geçim kaynağımdır. Ahiretimi hazırla ki o benim son durağımdır. Hayatımda her türlü hayrı ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü şerlerden muhafaza eyle. Amin.. |
Her nefesimde Sen’i anayım.. Ey ruhum! ALLAHütaalaya çok yalvar. ALLAH için çok ağla ki, Cehen-nem ateşinden emin olasın.Dünyanın çıkar ve menfaatlerini Ahiret yurduna tercih etme. Mutlaka Hz. Muhammed (sav) sünneti üzerine yaşamaya çalış.Ey gönül! Ehli dil için Tasavvuf bir irfan mektebidir. Gönül ehli olan kişi bu mektebe sabırla devam eder. Ey gönül eri! Tasavvuf Hazreti Muhammed’in yolunun adıdır. Bu yol Mü’mini gönülde kurulmuş olan şehre götürür. Ey Mü’min!Sende Halik’in isimlerini dilinde zikir ederek; kalbini ALLAH sevgisine aç. Şunu unutmaki; Halik’in isimlerini zikirden lezzet alan dil, onu anmaktan asla usanmaz. Ey Mü’min! zikrinle, fikrinle öyle bir gül bahçesine girki; O bahçeye senden önce Nebizişan girmiş olsun. Ey Mü’min! Sende seherde uyan ve nişan gözle.Birgün mutlaka, gözlediğin nişandan kalbine feyiz gelir. Kalbine gelen feyizden birkere lezzet alınca , bir daha asla terk edemezsin. Ey Mü’min! Gülün tasavvuftaki yeri çok kıymetlidir. Çünkü güldeki koku, Nebizişan efendimizin kokusunu hatırlatır. Unutma ki; gönül bağına, ilk önce Nebizişan girdi ve gülü aşıka bir nişan olarak dikti.O güle konan aşıklar, dünya hayatını unutup ; Ahiret yolunu tercih ederler. Ey Mü’min! Aşık olan kişi , gül üstünde sebat eder. O gülden asla inmeyip ; gece gündüz ALLAH-Tealayı zikir eder ve ALLAH için söyler. Gül üstünde sebat eden kul, zamanla en yüksek derecelere ulaşır. Dünyadaki en kıymetli şeyler, onun için kıymetsiz ve alçak sayılır. Gece ve gündüz, o gülü beklediği için, hal ehli olur ve ALLAH-Teala’nın sunduğu ahiret rütbelerini çok üstün görür. Ey Mü’min! Dünyanın cazibesine aldanıp, sakın gülden inme.Unutma ki! Gülü, Nebizişan aşıka vermiştir.Bunun için, ALLAH-Teala Hazretlerine çokca yalvarıp, diyelim ki ! Ey Rabbimiz! Sen her şeyin eniyisini bilir ve her şeye yardım edersin. Ey Rabbim! Sen her zaman aşkımı çoğalt.Ey Rabbim! Resuli Erkem’in gösterdiği yolda kapına geldim. Sen çok cömertsin. Beni muhabbet gülünden indirme.Senin aşkını kalbimden eksik etme.Ey Rabbim! Mürği Bülbül gül için nasıl ötüyor, yanıp tutuşuyorsa, bende senin ismini zikir edeyim, senin aşkınla yanıp tutuşayım.Her gün başka bir hale geçeyim. Bülbül nasıl daldan dala konuyorsa, bende maneviyat bağında gezineyim. Bana sunduğun gönül bahçesindeki gonca güllerde, Hakkı tesbih edeyim ve Haktan söyleyeyim. Ey Rabbim! Namazımda ve tesbihimde sana çok yalvarıyorum. Maneviyat kapılarını bana aç ve beni manevi halden uzaklaştırma. Ey Rabbim! Dualarımı sen kabul etmezsen, ben kimlere halimi arz ederim. Senin kapından başka gidecek kapım yoktur benim. Ey Ezel ve Ebed olan Rabbim! Cümle mahlukatı yaratan Sensin Sen cümle mahlukatın rızkını, en güzel şekilde verirsin. Benim rızkımı hikmetinden ver ki; manalı hoş sözler söyleyeyim. Dilimi açki, çokca tövbe edeyim. Her nefesimde Sen’i anayım. Aminn... |
| Saat: 11:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık