![]() |
Hasretin sürgüsünü çektim yüreğime özlemlerime gem vurdum Artık dayanamaz oldum bu ayrılığa artık kudurdum. Ağlamaktan eskimiş yüzüm şişmiş gözlerim Yıllardır tek başıma içlenirim işte böyle susarım susup ta sitem ederim tüm kalleşliklere. Hırsımı çıkarttım gecelerden art arda uyumam çoğu zaman; dört gün dört gece . Saatlerin hazin ilerleyişindeyim ve ayaktayım günlerdir günlerdir kendi sinemdeyim. Yokluklara yazdım bu şiiri bu gece bir başka andım seni. Yine lal oldum yine amayım yine tutmuyor sol elim sağ ayağım. Şu sabrı kırık melodi yok mu bir alev çırpıntısı gibi Sen simsiyah bir akşamda terkedip gittin ya oysa sevmiştim seni. ______30.10.1999 Mustafa Çelebi Çetinkaya |
|
kac bahar geçti yine yoksun kaç bahar geçti sensiz kaç kere ağladım senin için kaç kere unutmaya çalıştım her hayalini unutmadım unutamadım bekledim hep umutla seni vefasız olduğunu bilsem severmiydim seni verirmiydim kalbimi sana düşünmeden hiç kaç bahar geçti sensiz ağlayarak kaç bahar geçti sensiz umutla yarına bakarak... şimdi yine yapayalnız baharlardayım sensiz sokaklarda seni aramakta senin için aglamaktayım... halılı ıslam |
Sana bu mektubu uzaklardan yazıyorum.. Adresini çoktan unuttum.. Bir şiirin şişesine kalbimi koyup sulara bırakıyorum.. Ah benim eski türküm.. Ah benim hazin öyküm.. Yanlışım.. Yanılışım.. Ne yaptıysam seni mutlu edemedim. Oysa bir kemanım vardı. Birde sen.. Acımadın ezdin beni, üzdün.. Hiç anlamadın!! Yavrusuna yanan bir anne gibi içime gömdüm depremlerimi Ceketimi alıp gittim Derin derin iç çekişim bu yüzden İnadına suskundum oysa.. İnadına vurgun.. Geç uslandım.. Sen göremedin ama.. Altı mosmor gözlerimle ıslandım.. En çok istavriti severdin Sıkıp limonu maydanoza Şaraba vururdun hani Eski bir kasette bizim şarkımız alıp götürürdü seni Salaş meyhanelerde ve kumsallardaki ayak izlerinde Kırılan hayallerim, Ümitlerim Ve seni bekleyişlerim her yağmur akşamında.. Daha bir mutluyduk o günler.. Herşeye rağmen özgürdük.. Kitap alacak paramız olmasada Ucuz tütün içsekte Pahalıydı düşlerimiz.. Ne kadar çok isterdim şimdi bu şarkımı duymanı Kanayan bir gül misali Saçlarına taktığım Suskun çığlıklarıyla inleyen şu kemani Ki her notası hayatla yüzleşmenin ve ödeşmenin katranı Hatırlarmısın parasız kalmıştık da bir gün Kardeşinin kumbarasını boşaltıp konsere gitmiştik.. İmzasını almıştık sevdiğimiz sanatçının Birlikte fotoğraf çektirmiştik Bir şişe gazozu Ve bir kaşarlı tostu bölüşmüştük Hey gidi günler hey.. Az mı şiir yazdık ders kitaplarına Otobüse biletsiz mi binmedik Komayamı girmedik her beşiktaş maçında Şimdi hastahane akşamının yorgun penceresin de Maziye dalıp dalıp gitmelerimsin artık Ne kemanım var yanımda Ne de sen varsın.. Mevsimlerden hüzün Aylardan pişmanlık ve karanlık.. Sen ki bu mektubu saklayacaksın.. Öpüp öpüp koklayacaksın belki.. Ve artık gelmeyeceğimi bile bile bekleyeceksin.. Ah benim eski türküm.. Ah benim hazin öyküm.. Yanlışım.. Yanılışım.. Seni hiç üzer miyim.. Ben bu mektubu defalarca yazmış, Defalarca yakmışım..! ORHAN GÜR |
Seni Beklesem Seni değil görsem de tek, Hayalini çiçeklesem. Hem güneş, hem ay bilerek, Seni beklesem, beklesem. Gönül sevgi denen çağda, Hangi tılsım var bu bağda. Yazın kırda, kışın dağda Seni beklesem, beklesem. Ölüm gözlerimde solsa, İçim mısralarla dolsa Ne gün olsa, ne yıl olsa; Seni beklesem, beklesem. |
Yalnızlığım Düşsüz ve gülüşsüz bir çölse akşam yararı yok mangal yüreğim ne senin tutarsızlığın ne benim vefasızlığım zaman ummanına düşen bir sigara kulü bir saman çöpü yalnızlığım |
Yalnızım Yalnızsın Yalnızızhttp://www.aruz.com/huya-siir/metin.gif kimse içimdeki boşluğu görmüyor bir adresi yitirmek neler hissettirir insana kalp atışlarından uzak olmak soluğunda duyamamak mevsimleri, düşünmüyor çok şey bilmenin hoş karşılanmadığı zamanlardayız ciddiye alınmıyor sorularımız gün afrikalı kalmaya kararlı bu dünyadan olmamak da yetmiyor ve siz geliyorsunuz, sarı elbisenizle bir silüet hayatımdaki eksikleri gösteriyorsunuz küçülüp silikleşiyorum, hafifliyor bedenim yalnızlığım dağılıp çoğalıyor sesinizde ben artık sadece kuşların şarkısını dinliyorum http://www.aruz.com/grafs/resim/kare.gif Metin Celâl |
|
Sevgiliye Titrer o hatıralar dumanlı gözlerimde. O vefasız diyardan ne zaman sorsam seni Hasret ateşi yanar şahlanan hislerimde Aşkına bel bağlayan gönlümde ansam seni Hasan Azkıran |
HAYDİ GÜLE GÜLE GÜLÜM http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Haydi güle gülü gülüm haydi güle güle Hani ağlamak yoktu? Ağlama kızım, gözüne batacak sürmelerin. Taksiye bindin işte, işte hapishanesinde yattığım şehrin geçiyorsun içinden. Şöför belki ben yaşta bir adam dikiz aynasından bakıyor sana anlıyor bu güzel kadının ağlamasını. Belki onunda içerde yatanı vardır, belki tanır beni, belki kendiside bizdendir. Biliyorum: Demirlerden seyrettiğim bu şehir kaplıcalar türbeler ipek fabrikaları ve kocaman bir çınardır. Ve sahici insanları benim insanlarım nasılda perişan... Fakat yüzlerine güneş vurmuş gibi olmuştur sen gözyaşları arasından onlara baktığın zaman. Sen bu şehre bundan öncede geldin demek? Sen bu şehre gelesinde beni aramayasın! Öylemi? AĞLA GÜLÜM! Hemde hüngür hüngür ağlamalısın. Hayır ağlama, Allah belamı versin benim ağlama! Etrafına bak: Ben ve şehir çoktan arkada kaldık nazım hikmet |
| Saat: 18:58 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık