![]() |
Senden ayrı yaşamak yaşamak değil Bakma öyle arasıra tebessüm ettiğime Sensizde nefes alabiliyor sensizde görebiliyorum Lakin sensizliğe dayanamıyor yüreğim Sana hasret olan ben değilim canım Bir çift göz sana hasret ağlayan Ben değilim günboyu sensizliğe çıldıran Avuçlarım var avuçlarına hasret terleyen Yoksa ben yıllardır yalnızlığa alıştım Benim için gündüzün geceden farkı olmadıki Oysa gözlerim alışamadı senin yokluğuna Nasıl hasretse geceler mehtaba sana öylesine hasretim anla Seni gecelerboyu özleyen ben değilim canım Sana böylesine mısralar karalayan ben değilim Ahh... o yüreğim varya o yüreğim Sana hasret kanayan bir bilsen. Nazım Yıldız |
kanadık toprak olduk çekildik bayrak olduk döküldük yaprak olduk geldik bugüne ekmeği bol eyledik acıyı bal eyledik sıratı yol eyledik geldik bugüne ekilir ekin geliriz ezilir un geliriz bir gider bin geliriz beni vurmak kurtuluş mu körolasın demiyorum kör olma da gör beni Hasan Hüseyin Korkmazgil |
Kalbim Unut Bu Şiiri Uğuldayan ve hep uğuldayan bir orman kadar üşüyorum şimdi yanlış rüzgârlar esiyor dallarımda yanlış ve zehirli çiçekler açıyor Kanımda kocaman gözleriyle bir çığlık Su ve ses kadar beklediğim ne kaldı geride, bilmiyorum uzanıp uyumak istiyorum gölgeme ve sarınmak o kocaman gözlerin uğuldayan rüzgârlarına Bir acıyı yaşarım ve zehrinden çiçekler üretirim kömür karası uçurum kadar bir yalnızlık yaratırım kendime, atlarım Anısı yoktur küçük rüzgârların Yapraklarım yok artık kuşlarım yok büsbütün viran oldu dağlarım ezberimdeki türküler de savrulup gitti ömrümün karşılığı kalmadı sesimde sesimde yalnız ormanların gümbürtüsü Yanlış, daha baştan yanlış bir şiirdi bu, biliyorum ve belki ömrümüzün yakın geçmişi bu kadar doğruydu ancak, kimbilir Kalbim unut bu şiiri ahmet telli |
YÜZÜMÜN AYNADAKİ BOŞLUĞU http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Uçurum dibinde nasıl göründüğümü Merak ederim hep. Yüzümün aynadaki boşluğuna hep bakmak isterdim. İnançlarımın kırık döküldüğü yeri anlamak için kalabalıklar içindeki yalnızlığıma dokunmak isterdim... Aşktı adın uçurumda, yanı başımda aynadaki suretimdi yüzüm, aykırı kanardı bana. İnançlarımın çoğu yalanmış alay ederdi benimle. Çok geç anladım, kalabalıklar arasındaki senmişsin dokunamadığım... Yalnızlığım diye küçümsediğim senin sevginmiş, Geceleri ansızın uyanıp incitilip durduğum senin yokluğunmuş... Onca sevişmeden sonra değişememişsem, sihirli bir aydınlıkta, içimde bir yer sonsuz hasret kaldığı içinmiş... İşte onca yalan geçen hayatımda buymuş tek gerçeğim... cezmi ersöz |
Herşeyi Birden İstemek O kitabı da okudum bitirdim Hani o genç kızın beni unuttuğu Bir ara fena halde fikrindeydim Dudağındaki nem gözündeki buğu Durmadan hayal değiştiriyorduk Çetrefil bir hayat herkesin koktuğu Kaderlerimiz kalındı sevinçlerimiz çabuk Yaşamadan dağılıyor yarısından çoğu Erteleyip durduk suç ortaklığımızı Asıl mutluluğun içinde bulunduğu Bazı ben yanlıştım o yanlıştı bazı Çünkü gecikmenin ağır yorgunluğu Yanıldığımız herşeyi birden istemekti İsteği gerçekleştirmez isteğin yoğunluğu İhtiyaç başka bir boyuta geçmekti Devreden çıkarıp gereksiz sorumluluğu Tekrar loş yalnızlıkların en dibindeyim Sararmış yaprakların usulca savrulduğu Köprüler yıkıldı artık kendimleyim Parmak uçlarımda ölümün soğukluğu atilla ilhan... |
Kaldırımlı sokaklarda,bilmem saat kaç! Nemli gözlerim saati bile görmüyor. Ilık bir rüzgar esiyor yağan yağmurla Üşümüyorum,aksine terliyorum. Sensizliğin vermiş olduğu sıkıntıyla, Sokaklar karanlık,sokaklar ıssız. Birazdan ekip arabası gelecek. Saat beş otuz olacak,yine beni alacak. Dün ve daha önceki günler gibi,sorgulayacak! Onlar soracak,ben susacağım Ben soracağım onlar susacak. İki sokak sonra "hadi,git dolaşma" diyecekler. Gözdağı verecekler... Sabah oluyor yine, Sokaklarda ayak sesleri çoğalıyor. Beynim uyuşuyor.gözlerim kapanıyor Bak,sensiz bir sabah daha oluyor YASEMİN ÇINAR |
Şiir vardır; -------Anında unutulur Şiir vardır; -------Ruhlarda yankı bulur. Şiir vardır; -------Değeri bir anlıktır Şiir vardır; -------Tarihlere anlatır. Şiir vardır; -------Yığınla söz cümbüşü Şiir vardır; -------Yıldızın göz kırpışı. Şiir vardır; -------Fırtınalar koparır Şiir vardır; -------Karanlığı parlatır. Şiir vardır; -------Ruhlara ışık saçar Şiir vardır; -------Düş'e pencere açar. Şiir vardır; -------Erkekçe bir haykırış Şiir vardır; -------Yüce Rab'be yakarış. Şiir vardır; -------Yüreği dağlamaklı Şiir vardır; -------Usulca ağlamaklı. Şiir vardır; -------Sular gibi dupduru Şiir vardır; -------Kelimeler kupkuru. Şiir vardır; -------Mısralar sevda yüklü Şiir vardır; -------Nota gibi ahenkli. Şiirde kelimeler; nağme gibi akmalı, Yanık türküler gibi,yüreğe köz atmalı. Şiir; gönüllerin duygu selidir, Şiir; düşüncenin nazlı dilidir... Dursun Elmas |
Kalbim de hep yangın olur seni yanımda görmeyince Dayanmak çok zor olur seniz bu viran şehirde ister su gibi ister rüzgar gibi gel artık; sensizliğe dayanacak gücüm kalmadı bekleyemiyorum gözlerim hep seni arıyor, nereye baksam sen varsın senin yokluğun kor gibi çöktü yüreğime hiçbir yağmur yetmedi içimdeki hasret ateşini söndürmeye; hiçbir sey yetmedi senin yokluğunu gidermeye ben her gece beni sana getirecek yollarda yürüdüm doğduğunu hiç anlayamadığım güneşle beraber, bende batıyorum sensiz bir kez daha… sensiz hep kanalıktayım gel dayanamıyorum SEMA YILDIZ |
Korkızıl bir renge dalınca ufuk Yorgun düşmüş günü yutar akşamlar Hicranı ruhuma salınca ufuk Hüznü gözlerime katar akşamlar Gül yüzüm semayı seyre dalıyor Rüzgâr acıları ruha salıyor Yokluğun öcünü böyle alıyor Dertleri kalbime atar akşamlar Sensizlik içime yalnızlık eker Çaresiz özlemler boynumu büker Gölgelerde beni kendine çeker Sessiz ölümden de beter akşamlar Hüzün kokar gurup güneş sönerken Bir kıyamet kopar yürek kanarken Kalemim hep ağlar içim yanarken Böyle geldi böyle biter akşamlar Gel içelim aşkı aynı kaseden Nasıl vazgeçerim tatlı buseden Anlar çekinmesin dertten, tasadan Vuslata ermeye yeter akşamlar Sevil Nizamoğulları |
Nereye gitsem yanımda götürüyorum sevgimi ve nefretimi... Her sabah yeniden sayıyorum kaç gündür görüşmediğimizi. Rüyalarımda görüyorum karşılaştığımız anı, başımı çeviriyorum, bulamıyorum söyleyeceğim kelimeyi... Nefretimle uykuya dalıp ve sevgimle kalkıyorum. Her sabah yeni bir güne başlasam da, sensiz yeni bir hayata başlayamıyorum... Sabahları cebime koyup "iyi ki"lerimi, "keşke"lerimi, pişmanlıklarımı, çıkıyorum yola, günün bir saatinde "keşke"lerimi alıyorum, başka bir saatinde "iyi ki"lerimi yanıma... Bir cebimde ise hasretin hala duruyor, yapacak hiçbir şey bulamayınca kalbim bu yorgun kelimelerden medet umuyor... Senden gittiğimde sadece yaralandım sandım, aslında ruhum bedenimden ayrılmış, geriye kalan bir et parçasıymış anladım... Artık kiminle konuşsam ruhum sendeki gibi havalanmıyor, bugün kiminle tanışsam kalbim sendeki gibi atmıyor... Yanımdan geçen herkese sen misin diye bakıyorum, seni gördüğüm anda başımı çevirip kaçıyorum. Senden uzaklaşmak için sana doğru koşuyorum... Bir gün ararsan, açmayacağım diye kendime sözler veriyorum, her telefon çaldığında sen misin diye heyecanlanıyorum. Seni aramamayı cesaret sanıyorum, aramak mı zor aramamak mı bilmiyorum... Hiçbir gelen senin yerini doldurmuyormuş, hiçbir giden senin kadar acıtmıyormuş... Sensiz bir hayatta da mutluluk yokmuş aslında, yokluğunun acısı sevgimden büyükmüş aslında.... GÜLSEN DEMİRAY |
| Saat: 15:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık