![]() |
Artık sözcükler bile ifade edemiyor yalnızlığımı.kaybolmuşum koca bir boşluğun içinde kendime sığınacak bir liman arıyorum.Arıyorum ama….. Duygularım oyun oynuyor bana onlarda yalnız bırakıyor…hep olduğun gibi Off yüreğim taşıyamıyor artık bunları,eziliyor,canım yanıyor Yalnızlığımla yalnızlığımı harmanlıyorum sözüm ona yaşıyorum.sitem ediyorum çoğu zaman kendime,var olmaya çılışıp ta aslında sacede rolünü oynadığım şu hayata… Hayatımın ritmi bile aynı hep aynı.değişen hiçbir şey yok.sözcükler aynı,bakışlar aynı Sevip sevmediğim ne varsa aynı.aslında hiçbir şey aynı değil aynı olan yüreğim o kadar aciz kalmış ki Artık ne yüreğim kimseye ait olabilecek,nede yüreğini sarılabileceğim birini isteyeceğim Hapsolmuşçasına yüreğim. Unuttum kendimi artık eski gülüşleri,sıcak sevmeleri,duygulu bakışları,unuttum artık unutturdular,yaşamaya dair hiçbir şey bırakmadılar Karanlıklara gömdüm gömdüm çünkü yüreğimin yalnızlığını sadece o giderebilir sadece o merhem olabilir. şimdi tozduman,paramparça Yalnızlığım kör etmiş artık gözlerimi,Parçalanmış yüreğim Kıyamete kadar kapattım kalbimi !! |
Bir akşam ışıkların dağlara güldüğünü Bir akşam bulutların seyre döküldüğünü Görürsün hasretiyle sabah ezgilerinin Bir akşam gözlerin ufka dalar pek derin Kuşlar öter, uçuşur yeşil dallara konar Umutlar yaprak yaprak alevlenir de yanar Son mutluluk sesleri dökülür dudaklardan İnsanlar gölge gibi çekilir sokaklardan Rüzgâr okşamaktayken anne gibi tenini Gecenin kolları sessizce yakalar seni Anlarsın gözlerinin dolup boşaldığını Anlarsın yalnızlığı ve yalnız kaldığını... Nurullah Genç |
ELLERİMDE BİR GÖZTAŞI http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Ellerimde bir göztaşı, gözlerim boş gidiyordum Ne bileyim, bir damlanın böyle deniz olduğunu Şaştım, mavi bir fal gibi açılınca önümde Giritli bir ölümüm varmış, bir balıkçı fitil gibi Patlayacakmış avucunda otuz çubuklu gençliğim Üç günde mi desem, üç gökte, üç kulaçta mi Ben ki, o camgöbeği çiçekler açan ağaç Kırılmaz bardaklar gibi tuzla buz olacakmış Ne zaman boğulsam böyle yosun kokuyordu ışık Sabahçı kahvelerde bir çiroz ötüyordu Ve dalgalarımı geçen o deniz şoförleri Böyle uyur düşlere bindirmiş gemiler Uyuklar gibi üstünde mermer masaların Bir tahta parçasıydım, osmanlı bir kazadan kalmış Yüzüyordum, islam kaptanın ahşap ayağında Öbür tahtalara öbür insanlara doğru Cumhurdu mürekkep balığı, simsiyah yüzüyordum Ne bileyim, bir korkunun böyle destan olduğunu Ağardım, nişanlayınca gece ve yavrulayan yalnızlık Ya da ilk insanın doğdugu, öldüğü dağdi Moby Dick Nefes aldıkça filbahriler köpürüyordu sulardan çanlar çalıyor kulaklarımda, yunuslar yarışıyordu Alyuvarlar, dolkuşları ve rüzgar midyeleri Dedim, dünya gibi bulut yok dünya üstünde Ellerimde bir göztaşı, gözlerim boş gidiyordum Ne bileyim, bir türkünün böyle Veysel olduğunu Açıldım, çıkmaz bir sokak gibi, kapanınca denizde. can yücel |
Karanlık. Burnunun ucunu bile göremiyor insan, kalkmış türkü söylüyorsun oysa sen. -Hadi ölüversene artık, diye gakıyor karga. -Duan batsın, sen de türkü söyle artık günün ağarsın. -Türkünün dehşetinden çıkıver, kökün tepesinden iniver; türkünün dünyanın neresinde yankılandığını işitebilmem için. -Hadi ölüversene artık, diye gaklıyor karga. Karga, sen de türküye dur artık kes şu gaklamayı ya da konuş insansan eğer. Hava başka yere akıyor. (Çeviren: Suat Engüllü) Radovan Pavlovski |
Yalnızlık zor be gülüm bu iskelede Alışmışım her gün denizin yosun kokusunu seninle koklamaya… Ekmek kırıntılarını atmasını martılara Güneşin doğuşunu alışmışım gülüm seninle! Ne zormuş sensiz oturmak bu iskelede! Bu sefer ellerim ellerinle değil de Bir sigara bir şişede şarapla dolması koydu be gülüm! Mazi aklıma geliyor, her yer sen dolu bu iskelede Çok sevmiştim seni… Ayın denize mehtaplaşması kadar gerçek Ve büyüleyiciydi benim SEVGİM! Gece iskeleye iniyorum Yıldızlara küfür ediyorum! Çünkü sen demiştin bana Yıldızlar kadar gerçekçi benim sevgim diye! Hadi oradan sende… Kalbimi yakıyor be gülüm bu iskele! Yaralı kalbime tuz basıyor her gece Yeter artık! Ve sona yaklaştık… Ben dayanamıyorum her gün bu iskelede ölmeye Artık benim gitme vaktim geldi Kendine iyi bak! Bu arada elindeki mektubu iki yere gönderdim İkisi de aynı mektup ama Tek farkı var sadece Biri sende biriyse iskelede… Cansız bedenimde! arif argül |
Yanlizlik artik zor geliyor bana... Hic birseyin anlami yok sen olmayinca... Kalbim senle,Ellerim boslukla dolu... Gözlerim caresiz,Yüregim sessiz... Sen olmayinca,Ben yetim,Ben öksüz... Cicekler,acmaz.Güller solmus... Bülbüller konmaz dalina... Geceler yildizsiz,Aysiz... Gündüzler soguk,Günessiz... Dostlar vefasiz,insanlar vicdansiz... Sarkilar anlamsiz,Kelimeler yetersiz... Sokaklar karanlik,Ben caresiz... Yüregim sensiz,Rüyalarim anlamsiz... Iste birtanem,senin yoklugun neye mal oluyor... Birde sen görsen,duymakla olmuyor iste... Seni seviyorum GÜLÜM..Herseye ragmen buda bana yetiyor... Adem YILDIZ |
SEN HİÇ ÖLDÜN MÜ? Sen! ... Hiç öldün mü? ... Yaşadığın ânı anlamadan Seni ben gönül kuşuna, Seni ben kendime adadım. Sen! ... Bir ömürdün... En sevdiğim şarkıda... Dile geldiğim... Acı çeken hayât zindânında |
Yalnızlığımı büyütür kalabalık Gökdelen'in gölgesine siner Karanfil Sokak kalınlaşır yoksul kadın çocuklarıyla çöplerin üzerine konar gözleri cam kırıkları sevgilim gelir yalnızlığım büyür çocukken gökkuşağına düştüğüm gökyüzü gelir kirli güvercinleriyle. Kimin öznesiydi mevsimler işkence öyküleri kimindi ayrılığın sesi miydi adımnlarım suyu bekleyen uçurum mu kanatlandım yalnızlığımla son mevsime içimde bir kedi yavrusu. A. Kadir |
Yanlızlıkta YürüyorumYalnızlıkta yürüyorum Sokak ışıklarının altında Rüzgar eser yavaşça Uğultuları kulağımda Yalnızlıkta yürüyorum Bir ramazan ayında Sokaklar sessiz sakin Arkadaş arıyorum yanımda Yalnızlıkta yürüyorum Deniz kıyısında Bir yanda kız kulesi Bir yanda temiz hava Ah negüzel bu dünya Bir de yalnızlık olmasa Emrecan Durmuş |
Yalnizim Issız odam soğuk ve sessiz Yine yalnızım, yine sensiz Öylesine ki bu duygu Sen yoksan yok hiç sonu… Aradım tadını ben her yerde O güzel günler nerelerde..? Akarken zaman sessizce Kaybolup gittiler belkide... Şimdi çıkıp gelsen aniden Tanısak biz aşkı yeniden Hani derdin ya hep eskiden Sonsuz, korkusuz, derinden |
| Saat: 15:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık