![]() |
ŞİMDİ BU ŞEHRİN TÜM SOKAKLARINI, TÜM CADDELERİNİ VE HATTA TÜM EVLERİNE TEKER TEKER BAKSAM BİLİYORUM Kİ ARTIK YOKSUN SEN GİDELİ AYLAR OLDU HALA DÖNECEKSİN DİYE BEKLİYORUM KALBİMDE SENSİZLİĞİN IZDIRABI VE YANLIZLIĞIM SEN YOKKEN HERŞEY ANLAMSIZ BİRGÜN GELECEKMİSİN BİRGÜN BURDA SENİ BEKLEYEN BİRİ OLDUĞUNU HATIRLAYIP DA GERİ DÖNECEKMİSİN TEKRAR SANA SARILABİLECEKMİYİM SENİNLE BERABER BEN BENLİĞİMİ DE KAYBETTİM BEN BEN DEĞİLİM SANKİ EN SO GELDİĞİNDE HATIRLIYORUMDA TAM BİR AY KENDİME GELEMEMİŞTİM YİNE GİTTİĞİN FİKRİNE ALIŞMAK ÇOK ZOR GELDİ MERVE NUR |
Yanlızlığa Bir Adımyanlızlığa her gün bir adım atıyorum yavaş yavaş ne sevenim var ne sevdiğim yürüyorum yollarda bir yuva bulmak için aydınlık bir yer bulmak için düşüyorum yollara. Sena Akman |
Bu şehrin bütün sokaklarına sinmiş yalnızlığım Sensizliğin köşe başındayım Avuçlarımda kırık dökük pişmanlıklar Avuntusuz çıkmazlara doğru yürüyorum Bütün umutsuzluğuma inat Yine seni arıyorum... Dudaklarımda bildiğin o ıslık Sokak lambalarına sığınıyorum Hafiften bir yağmur ağlıyor benimle Bir deli rüzgar saçlarımda Yalnızlıktan üşüyorum Bulamayacağımı bile bile Yine seni arıyorum... Anlatacak nelerim var bir bilsen İçimde ihtilaller kopmuş Kendime sürgüne verdim Mutluluğum çoktan iflas etmiş İtiraza hakkım yok biliyorum Beni savunmak sana düştü Seni arıyorum... Yarım kalmış şiirlerim gibisin Yaşanmamış çocukluğumsun anılarımda Öylesine eksiğim sensiz Öylesine sahipsiz İşte bütün umutlara havlu attım gidiyorum İçinde geç kalmışlığın çaresizliği Çocuklar gibi ağlıyorum Ve gel gör ki her damla gözyaşımda Yine seni arıyorum... Ahmet Selçuk İlkan |
Yanlızlıkta YürüyorumYalnızlıkta yürüyorum Sokak ışıklarının altında Rüzgar eser yavaşça Uğultuları kulağımda Yalnızlıkta yürüyorum Bir ramazan ayında Sokaklar sessiz sakin Arkadaş arıyorum yanımda Yalnızlıkta yürüyorum Deniz kıyısında Bir yanda kız kulesi Bir yanda temiz hava Ah negüzel bu dünya Bir de yalnızlık olmasa Emrecan Durmuş |
Nicedir sensizliği görmez olmuş gözlerim… Sayfalarım boş… Ben, sensiz anlamsız… Ama bir okadar anlamlı gidişine, kelimelerim çığlık çığlığa… Yazdıkça, çoğalıyor.. Çoğaldıkça, kanıyor.. Kanadıkça, ağırlaşıyor sensizliğim ! Ve yine..yeniden… Gidişini yüreğime yazıyorum, sensizliğin bilmem kaçıncı durağında… Ayrılığın kokusu tenimde, bırakıyorum ‘’sen’’i puslu gölgelere… Gecede saklı firari korkularım… Gizleniyor yıkıntılarım, sen’li caddelerimde… Yürüyorum yorgun yüreğime.. Yetişemiyorum dilsiz düşlerime ! Susuyorum… Sustukça, boğuluyorum…! Sensizliğe çare yine ‘’sen’’… Ama bensizliğime çare yine ‘’sen ‘’… Ve yine.. yeniden… Sessiz bir gecede hatırlanmak üzere, Kapatıyorum sensizliği tozlu sayfalara… AHMET KOCA |
Tüm Yalnızlığıma Yalnızlığımın sesidir ve de anlamsızlığın Odamda yankılanan, Bütün boş şeylerin çırpınışlarıdır Titrek mum alevinde gördüğüm Bir yudum sevginin son demlerinde Ve... Sigaramdan çektiğim son nefeste Aklıma gelen son şiirsin Mısraların seninle dolu olduğu Haykırışımın tek cevabısın Karanlık gecelerin ıssızlığında Ve... Hükmetmeme sebep olansın Tüm Yalnızlığıma !... Mehtap Erbakan |
kilitlenip kalmışım aşkına kelepçe misali kolay mı çıkarıp atabilmek? kör dönemeçler,boz bulanık aynalar gölgesi suya düşen salkım söğüt halimi görmelisin sevgilim.. soğuk duvarlar,gölgeli odalar duygusuz,duyarsız ruhsuz her şey sensiz dudaklarım bükülüveriyor hafiften zamanın buruk dalgaları yüreğimi sallıyor, kör girdablara yuvarlandıkca ruhumu ve bedenimi bitiriyor sensizlik. belleğim isyanlarda aciz gözyaşlarım, içime dönük korkak fısıltılar. hüzünlerin kabuğunu kırmalıyım sesimi yükseltip bağırmalıyım sensiz olmuyor,sensiz yaşanmıyor şu dünya da.. BAHAR ERGİN |
Yalnızlık PaylaşılmazYalnızlık, yaşamda bir an, Hep yeniden başlayan... Dışından anlaşılmaz. Ya da kocaman bir yalan, Kovdukça kovalayan... Paylaşılmaz. Bir düşün'de beni sana ayıran Yalnızlık Paylaşılsa yalnızlık olmaz. Özdemir Asaf |
BÜYÜK YALNIZLIK http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Önce çaresizlik çaldı kapıları Sonra yoksulluk Bütün aşina çehreler silindi aynalardan Bir anda boşaldı dünya Yapayalnız kaldık Tez tükendi umut ekmeği Bitiverdi suların hayali Çevirdik derin bir karanlığa gözlerimizi Sen ey büyük yalnızlık Bir sen terketmedin bizi ümit yaşar oğuzcan |
Yalnızımsessiz kalan yakarışlarımla bitirmeye çabalıyorum sesime dostlarım bile yanıt vermiyor artık penceresiz kaldım şairin dediği gibi kuytu köşelerde acılarımla yanlız kaldım ve ben bunu artık kabul ediyorum yapayanlızım şu sınırları dikenli tellerle çevrili açık hava ceza evine benzeyen mekanda acılarımla ve ızdıraplarımla yanlızım. yanlızlığım bağrımı sıkıyor kimsesiz oluşum duvarlar konuşmuyor gökyüzü yüzümü güldürmüyor artık çalan bir telefonum bile yok mecburi istikametgahımda. günleri tarihi unutum zamanın dışında yaşıyorum ölü bir beden gibi ruhsuz yüzü gülmeyen dalgın biriyim artık oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibi geceleri gizlice gündüzleri gözyaşlarını içine atarak ağlıyorum. kalabalıklar içinde yanlızım kimsesiz oluşu öğrendim kimsesiz kaldı sesim Ahmet Doğru |
| Saat: 15:00 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık