![]() |
Yalnızlık Kalesi Yorgun düşmüş,Avucumda aşkın son ter damlacıklarını silmeye çalışıyorumGözümden akan her damlaBir inci tanesi misali seni yansıtıyor bana hüzünlü bakışlarlaDalgalı saçının tek teli;Ki senden kalanGözümden bile sakındığım en nadide hazineYüzümü okşuyor yumuşacık ellerin gibi,Senden bana ilk hatıra.Bir kurşun gibi saplanıyor beynime alev dolu bakışlarınIsırıyor, koparıyor bedenimden parça parça Tutulamayan sözlerin hoş anılarıBeynimin içini bir kurt kemiriyorAdı sensizlikYedikçe adını sayıklıyor banaDudaklarıma yansıtıyor isminin ilk harfleriniÖlümle pençeleşen bir hastanın bilinçaltındaki arzusu gibi.Bana son kez sarıldın,Ölüme mahkum bir kanserlinin acısını unutturmaya çalışırcasınaSon kez elimi tuttun,Sürgüne gönderilecek bir lanetlinin hasretini hafifletmek istercesineSon kez öptün,Savaşa gidecek ve dönüşü belirsiz bir askeri cesaretlendirmek umuduylaFarkında değilsin halbukiBen ne sana sarılmayaNe elini tutmayaNe de seni öpmeyeAsla doyamamYine de yeterdi banaYanımdan ayrılmayan bakışların ve gülüşlerin en güzeli.Gözlerime baktığında görmeni isterdimBenim için ne kadar anlam taşıdığınıKalbime dinlediğinde duyacaktınSenden saklayacak bir şeyimin olmadığınıBana tüm bunları bildiğini,Benim ne kadar iyi olduğumu söylesen de,Savaşının ben olmadığımı desende Kalbinin ve ruhunun derinliklerini aradığındaSeni bekleyenin ben olduğumu anlamanı isterdimDüşüncelerim tüm umutlarımı törpülese boşunaDuygularım o kadar güçlü ki;Seni hatırladıkça tırnağımdan daha hızlı uzayacaktır sevgimin filizleriAlev denizi gözlerin ve gözlerinde benHep varolacak en derin rüyalarımın sonsuz okyanuslarındaTüm zamanlar senin olsun,Bana senin varlığın yeter... Fikret Çalışlar |
Bütün Yalnızlığım Güneş kayınca ufuktan Ay çıkınca gökyüzüne Yıldızlar da göründüğünde gözüme Elimde bir kağıt Ve bir kalem Geçmişin anıları Hep penceremden gelip geçen İçimde kurtulamadığım Bir elem Sessizlik bir bıçak gibi keser Dudaklarımdaki ezgiyi Şiirler de değiştirmez Alnımdaki yazgıyı. Kaybolur tüm ışıkları şehrin Bir alev söner karşıki dağda Bir ateş düşer yaralığı yüreğime Ne düşünsem kar etmez Ne yapsam fayda etmez Olmaz derim işte olmayacak Hayat beni bir dere yapmış Yatağımı engebeli bırakmış Kim bilir ne zaman kavuşağım O bilinmez görünmeyen denize Bütün yalnızlığım hep bundan işte Mustafa Durukan |
En kötü ihtimalle ben bir yalnızlığının saçına dolar ellerimi, kaybolurum salkım saçak... Kalabalık bir yalnızlıkta, baş başa sakin, sessiz, bir öksüz edayla dolaşırım. Aşkın affına sığınsam da affedilmem biliyorum döner dururum pervane gibi, kapısında dilenişim olur... Vazgeçip yıldızlardan aya değdi ellerim bu gece Geceye değer gözlerin, hüzün irkilir... Hüzün de düştü ellerimden, tenhadayım üşüyorum... Süslü yalanlar, yalandan bozma hikaye... Sevdası kadar sahtedir pişmanlığı bu kentin Yoksul hayallere yardım toplanır ruhumdan habersiz, Oysa benim uyku denizinde yüzerken bir rüya ayaklarımı kanattı Kalbinin ellerindeyim, zifiri karanlık zindanındayım, Sen kadar anlamlı bir yalnızlıkla düşüyorum yüreğinin coğrafyasına, Hangi hayalin elinden tutsam kırılır buzdan parmakları, Adını, yalnızlık makamında hecelerimle gecenin sessiz varlığında alırım yerimi... Hep bekleyen olmak ne acı; "bekleme salonu yalnızlığındayım" Çığlıklarımı duymak için kulak kesilmiş yaratıklar, şimdi nerdeler? Bedenimde ki yara izlerini daha mı kanatmak isterler? Asimile bir vurgun, kırgınlıklar kadar saçmalık... Özlemler kırık dökük bir cami avlusunda biriktirilir ki dualara değer can kırıkları, Gece sinmiş; yalnızlığımın geleceği silinmiş, geçmişi izsiz... Şiddetli telkinlerle kapıyı açmaya çalışanların elleri, düşmez mi geceye? "Kapıyı açamadığım için üzgünüm"... Yalnızlık; çok basit; "yalnız bir yalnızlık" hepsi bu... Son basamağındayım yalnızlığın düşüyorum... İfadesi alınmış yalnızlığın bertaraf edilmiş sol kesiğiyim... Düşlerimi ateşe veriyorum bir kibritin ucunda; Güle güle yalnızlığım , güle güle masalımda ki son yalan... |
ben gece ve sensızlık senden sonra akşamlara düşman oldum her gece yarısı sensizlikle yüzleşme saati ben gece ve sensizlik uykuya karşı sürekli galip ve yine firar edip yatağımdan sokaklara sabaha karşı yürürüm hızlı adımlarla kaçarcasına ve yine anlarım her zaman ki gibi nafile tüm çırpınışlar insan kendinden kaçamaz ki ben buyum |
Yağmur Kaçağı elimden tut yoksa düşeceğim yoksa bir bir yıldızlar düşecek eğer şairsem beni tanırsan yağmurdan korktuğumu bilirsen gözlerim aklına gelirse elimden tut yoksa düşeceğim yağmur beni götürecek yoksa beni geceleri bir çarpıntı duyarsan telâş telâş yağmurdan kaçıyorum Sarayburnu'ndan geçiyorum akşamsa eylül'se ıslanmışsam beni görsen belki anlayamazsın içlenir gizli gizli ağlarsın eğer ben yalnızsam yanılmışsam elimden tut yoksa düşeceğim yağmur beni götürecek yoksa beni ATİLLA İLHAN |
YALNIZLIKTAN KURTULUŞ YOK Yalnızlıktan kurtuluş yok Duygulu bir şarkı gibi Her nakaratta Tekrar eder kendini Yalnızlıktan kurtuluş yok Okyanusta kaybolmak gibi Bir yardım beklersin Kimse uzatmaz sana elini Yalnızlıktan kurtuluş yok Pranga zinciri gibi Her adımında seni takip eder Bırakmaz hiç peşini Yalnızlıktan kurtuluş yok Hüzünlü bir şiir yazmak gibi Bu son dersin hep Ertesi gün yazarsın yenisini Yalnızlıktan kurtuluş yok Yağmur yağarken güneşi beklemek gibi Güneşle ısıtmak istersin Yalnızlığın buz kestiği bedenini Yalnızlıktan kurtuluş yok Karanlıkta gölgeni aramak gibi Paylaşmak istersin bulamazsın Yüreğinde biriktirdiğin sevgini Yalnızlıktan kurtuluş yok Soğuk bir ölüm gibi Dolunaylı bir gecerde kapnı çalar Anlamazsın Her şeyin bir anda bittiğini Yalnızlıktan kurtuluş yok Yaşlandığında gençliğini aramak gibi Bir türlü kabul edemezsin Akıp giden zamanın asla geri dönmeyeceğini sempatik_25 |
Biliyorum yorgunsun. Acıyan yanım da yorgun. Acıyan yanım kış. Acıyan yanım hasret. Acıyan yanım yalnızlık. Acıyan yanım sensin. Sen neredesin..? Nerede üşüyor yüreğin.? Saçlarıma dokunan ellerin Boşlukları mı sarıyor.? Biliyorum aramızda yatan Uzaklığa gülümsüyorsun. Acıya gülmektir bu. Acıya gülmek bizim dilimizde Sevdadan geçmektir .. Biliyorum yorgunsun.! Gidişler böyle yorgun mu bırakır insanı.? Geride kalanı böyle yalnız mı.? Hüzün kokuyor yalnızlığım. Ağlayışlarımı yutkunuyorum Hüzünlü bir melodinin geçiminde..! EKREM HAFIZOĞLU |
şimdi yaz yağmuru yağıyor durmadan gözyaşım gibi sessiz ve durmadan sen seni kurtarmadan ve evini kurmadan hem yedi günlük ölüyü bile koymadan yaz yağmuru yağıyor şaşkın ve durmadan deniz üzerine gelirken biraz daha doluyor biraz daha gün yüzüne acı vuruyor şimdi yaz yağmuru yağıyor durmadan Ethem Vayvaylı |
Ekinleri dolu vurmadı çekirge gelmedi kurak olmadı Yorgunum demiyeceğim bir evimiz olsa demiyeceğim Yüreğim daralıyor demiyeceğim Bir baksan gözlerime başını çevirmeyeceksin Yürüyüp gitmeyeceksin elini çekmeyeceksin Bir baksan gözlerime Dağda yakılmış ateşler göreceksin Aç kapıyı kim geldi bak Bak nasıl havalandı güvercin Açmam diyemezsin artık Aç. Berin Taşan |
Peşimde Yalnızlığım "Günlerden kahrolası bir pazar, İçimde dün gecenin ıstırap şarkıları." Elimde fitili ateşlenecek bir sevda, Gönlümde aşkın hazirun cetvelleri. Nedir ulan senden çektiğim? Krizantemler gibi işliyorsun benliğime. Ben kurtarmaya çalıştıkça kendimi, Daha da giriyorum köklerine hazanın. Günlerden yine kahrolası bir pazar... Söz vermiştin, Ay yıkanmayacaktı batarken sularımda, Patlamayacaktı maytapların her kahkahanda. Ne oldu şimdi!!! Geride bıraktığım ****** gecenin Kalıntılarında perişanlığım Ve zifiri karanlık gecenin tek ışığı olan Safran sarısı saçların refakatındayım. Bir de; Bir de tabii ki, Yaşam boyunca, Peşimde yalnızlığımın... Işın Ergüney |
| Saat: 13:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık