![]() |
sensizlık Koştum peşinden durmadan aylar boyunca Neden çok gördün ki bir tebessümü bana Sanma ki biter kolay kolay bendeki bu sevda Yalnızlık değil sensizlik tak eder şu canıma Neden satıp gittin ki beni lüks bir arabaya Sever mi o da seni benim gibi ölümüne daima Evet aşk ile karın doyurulmaz biliyorum ama Sensiz de bu hayat geçmiyor ki beni anla !!! |
YalnızlıkYalnızlığımı; içime çekip hissettim bir kez daha gözlerimde ise sonsuz bir karaltı yanımda dost bildigim iki bira beni anlayacaksan,deger veriyorsan; hisset kokumu,nefesimi ,bedenimi,yanlızlığımı yanlızlığı anlayacaksın elbet, yakamı bırakmayan illeti. ağlayıp gözyaşlarınla sulayacaksın, senin yüzünden gittiğim, hep yapayalnız kalacağım mezarımı. uzerımde ne bir çiçek bitecek ne de bir kus gezinecek anlayacaksın! yakamı bırakmayan illet Erkan Balaban |
Sensizlik Gece,yıne sensız ve karanlık, yanlızlık yıne yanıbasımda, tam karsımda, bırsen yoksun yanımda, aramıza gıren Şu mesafeler bıle bılır senı bekledıgımı, bİR gece gelrsın umuduyla camda bekledıgımı, herkes,ay,yıldızlar ve gece...hepsı bılır SENİ NE KADAR COK SEVDİGİMİ, bır sen bılmıyosun!!!gecelerı, gölgeler oynasıyor lambaların ısıklarında, bıze benzetıyorum onları.. karanlıktan korkmuş, guneşe hasret, ve yanlız... ÖZLEM SEVİMLİ |
|
Yalnızlıkİnsanlar inlerine çekildiği zaman Köpekler doldurur meydanları. Sinsi sinsi dolaşmalar olur; Çöp bidonlarının etrafında... Gece olup, yalnızlık çöktüğü zaman, Devrişmeler, bağrışmalar bozar sessizliği Sokak sokak öteden gelen, Belirsizliktir ay ışığı... Ve bidon sesleri yankılanır, Kara bulutlu semadan. Gökyüzünde ki tek ışık; Yeryüzünde kurban arar kendine... Bir gaz bombası düşmüştür zamana, Pis kokular sızar Ağustos gecelerinden. Küçük evlerin büyük gölgeleri, büyük gözler Karanlık içinde korkunun suretidirler... Bir el görünür simsiyah saçlarda dolaşan; İntikamdır... Karanlıktan bakan bir çift göz; Ürpertir, sokak lambalarına biriken sinekleri Dört ayaklı devidir ejderha, çakalların Ağaçlar korku salar ışıksız odalara; Yüzseksen derece döner başı; bir katilin Gözlerde korku uykusuzluk belirtisidir... Rüzgar, huu! huu! çeker ıssızlıktan Yıkık bir evin kırık penceresi önünde Titreyen bir çocuk bulunur, Gecenin ortasında Küçük bir çocuğun; Büyük korkusudur yalnızlık. Büyük bir çocuğun, Küçüklük senaryosu... Bolu 02.09.2003 Ali Şen |
Eğer yorulduğunu hissediyorsan Bir an için dur. Sonsuz semayı bile kirletecek Çöl tepecikleri Toplanmış olacak Ey edebi danscı!... Senin dans dalgaların, Daimi olarak Ölüm banyosuyla Bütün dünyayı Saflaştırıyor. ... Ey Şair!..... Dans eden dünyanın Belindeki kemerin zilleri... Ve onun Durmak bilmeyen adımları tarafından Çılgın bir deliye döndürüldün Rabindranath Tagore |
Hiçç kanser olmaz onlar Gnl.mdr.ler Holidingler Politikapçıklar T.S.K.'ler T.K.K.'lar Hiç hiç kanser olmazlar Ama bizim Yaman durduğu yerde Pankreas kanseri ölür Nedini bir şair tanır Yunan Adı Pankreatitis Yani yeni bir rol (Güle Güle Seslerin Sessizliği) Can Yücel |
Zamanın amansız sarnacında bekleyişlerimin adını arıyorum, yavaş yavaş öğreniyorum, yokluk ve acı nedir... yavaş yavaş .... Senden yana çizdiğim yollarım çıkmaz sokak, iyi ki varsın, çünkü arayışları öğreniyorum, kendimi yitirip yitirip sende arıyorum, bulmak için değil acıyı öğreniyorum, iyi ki varsın... Günlere kaç yazı sığdırıyorum, hangi harfin neyi anlatığını ve neden kanadığını, iyi ki varsın öğreniyorum. Uzak kelimesinin ne anlama geldiğini önceleri bilmezdim, bilmezdim yaşam neden bulanık akar içimize... Öğrendim iyi ki varsın... Anıları da öğrendim, içime işleyip sonra kanatmayı, en çokta içime ağlmayı, iyi ki varsın.... iyi ki varsın, çünkü acıya kurşun işlemediğini öğrendim. Yenilmeyi yenildikçe direnmeyi... En çokta kaybetmeyi öğrendim iyi ki varsın... İyi ki varsın, çünkü, acımı kin rengine boyamayı öğrendim, ezgisiz akşamlar inerken sabahlarıma mahcup bir çocuk gibi yıldızlara bakıyorum, her kayan yıldız da bir dilek diliyorum, iyi ki varsın çünkü bana hasretlerin adını saydırıyorsun... Ezberlediğim uzaklığın kaç ayrı anlamı olduğunu, iyi ki varsın... Öğretiyorsun... Yitirdim o bildik söz ustalığımı, mistik bir dille anlatıyorum artık yaşamdan arta kalanları, ya da kalmayanları. Zulamda sakladğım bir tek cümlem var: iyi ki varsın, çünkü sustuğum kadar (t)uzağımsın... Düşün ki enkaz yığını bir kentim, kimsenin yolunu bilmediği uğramadığı bir kent. Ya da hücredeyim ah ne çok isterdim kavgam için ölmeyi, şimdi bir kentin ortasında çığlık çığlığayım... İster duy ya da hiç duyma.... İyi ki varsın, çünkü F tipi yalnızlığımsın. |
|
http://img20.imageshack.us/img20/1262/showletter9ge.gif ___Yalnızlığım____ Sana hapsoluşumun yüzüncü yılındayım sen hala bir çocuk olduğumu düşünüp, ninniler fısıldıyorsun yüreğime rüyalarımda... uykulu bedenim küs sana! güneşin doğmayacağını bile bile uyuttun beni avuçlarında. damla damla aşk yetmedi doyurmaya aç ruhumu. kırgın dünyam, uzak sana!,_nefes kadar yakınken_ aldattım seni! evet aldattım! yüzsüzüm ve dürüstüm aldatıldığını yüreğine haykıracak kadar hem de... oysa sen yanı başındayken bile, gelmemi beklerdin. özleyerek, kaybederek, aşık gibi severdin... bense; aldattım seni! evet aldattım! bir gece vakti, uyandım rüyalarımdan. hayır hayır ben rüyaya hasretm! _kavustu onlar_ uymadığını farkettim tutsaklığının serseri benliğime az serseri, az şımarık, az çocuk... aldattım seni, evet anlatım... işine gelmedi diye buruşturup yakma satırları, anla artık aramızda koca bir yalnızlık var! yalnızlığımla başbaşa, senden ırak _nefes kadar yakınken sana_ yarınlarıma sakladığım bir ayrılık var, bir aldatış, bir yalnızlık var. |
| Saat: 02:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık