![]() |
http://img.blogcu.com/uploads/hobisiir_rosefil.gif Aşık Kendi Kanını Helal kıldı ma'şuka aşık kendi kanını Ma'şuk nakşından okur aşk eri Kur'anını Yardan ayrı olunca asılıp ölmek yeğdir Aşık kendi bırakır boynuna urganını Gitmez aşık gözünden hergiz ma'şuk hayali Nitekim zilha verir Yusuf'un nişanını Dirlik budur aşıka ma'şuk yolunda öle Sorarlar ise aydam aşıkın burhanını Belkıys ile Süleyman aşka düştü bir zaman İsteyip bulmadılar bu derdin dermanını Gökteki Harut Marut aşk için indi yere Zühre yüzün görecek unuttu Rahman'ını Güzaf görmen siz aşkı kime oğradı ise Sultanı iltir baştan yitirir hanmanını Ferhat bu aşk yolunda başın külünge tuttu Hüsrev Şirin derdinden dosta verdi canını Leyli'yle Mecnun işi acebdür ( ür ) bu halka Abdürrezzak terk etti aşk için imanını Zemane vefaları cefa gelir yunüs'a Bir doğru yer bulucak fidi kılar canını Yunus Emre |
YalnızlıkYalnızlığımı büyütür kalabalık Gökdelen'in gölgesine siner Karanfıl Sokak kalınlaşır yoksul kadın çocuklarıyla çöplerin üzerine konar gözleri cam kırıkları sevgilim gelir yalnızlığım büyür çocukken gökkuşağına düştüğüm gökyüzü gelir kirli güvercinleriyle. Kimin öznesiydi mevsimler işkence öyküleri kimindi ayrılığın sesi miydi adımlarım suyu bekleyen uçurum mu kanatlandım yalnızlığımla son mevsime içimde bir kedi yavrusu. A. Kadir Bilgin |
Yalnız Gazel yollara gazel diye bir aşk gizledim yalnız her kozada sır gibi seni düşledim yalnız ben senin dağlarında şarkı söylemedim hiç toprağında süründüm, aşkı diledim yalnız göğe bir şey dokundu döndü yağmura yüzüm dokundukça saçıma bir can bekledim yalnız yalnızlık kollarımda büyüyen bir sarmaşık bu şulesiz yangında bir ben özledim yalnız sana ne çok benziyor üşümüş her tomurcuk kapında bir bekleyiş oldum izledim yalnız sağnakta şemsiyesi yoktur hiçbir şairin bir aşığa özendim şiir söyledim yalnız bana bir düğün getir gözyaşlarından başka sevdan ağır suç ise ben aşk istedim yalnız... Mehmet Şamil Baş |
Yalnızlığı Öğrendin umutsuz bir gece ve yine kalbin bomboş düşünülmediğini hissetmek yalnızlığını alevlendiriyor hayat daha fazla tutunmak için çaban kalmadı biçare gecelere sığındın anlatacak kimsen olmadığında geceler koştu yardıma güneşi kovdun odamdan aciz yıldızların ucuz yansımaları zifiri karanlığa karıştı sen yalnızlığını saklamadın sahte gülüşlerin ardına yüzünden okundu ağır sözlerin hayatı tanıyamadın, anlayamadın nasıl yaşanır öğrenemedin bi türlü tıpkı onun da seni sevmediği gibi sen de onu hiç sevemedin karşılıklı diye düşündün ne zaman ki hayat karşına seni anlayan birini çıkardı güneşin doğuşundan mutluluğu öğrendin yaşamayı o gün sevdin gözlerinin içi güldü o gün herkese selam verdin kısaydı ama, fazla uzatmadı hayat, oyununu ucundan gösterdi mutluluğu şekeri elinden alınmış masum bir çocuk gibi kalakaldın mutluluğun ardından ağlamayı öğrendin yine gecelere açtın kollarını serin, karanlık sonbahar gecelerine ısıtmadı geceler ama güneş gibi, hayat gibi kandırmadı sıcacık olduğuna inandırmadı her zaman olduğu gibi soğğuk ve siyahtı ışık sahteydi bir gün sönüp giderdi gecelere açtın kollarını dürüst, karanlık sonbahar gecelerine gece ışık tutmadı yalnızlığa giden yola karanlıkta yolunu kendi hislerinle buldun mutluluğun ardından ağlamayı öğrendin bulamasan da mutluluğu duygulara dokunmayı öğrendin aşkı hissettin sümük gibi cıvık ve yapışkan |
Otursak bir yerde şöyle yan yana, Koyu bir sohbete dalsak can cana, Doldursa sâkiler biz kana kana, İçelim seninle desem, var mısın? Farkına vardın mı? Bu iş uzadı, Düşünmeden vur bıçağa masadı, Bizdik sevgi eken, şimdi hasadı, Biçelim seninle desem, var mısın ? Dediğin Olsun - Kıvılcım Yayınları 2000 Mümtaz Beğen |
http://img524.imageshack.us/img524/9867/12bq6.png sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu hayat sustu zaman acılar konuşuyor yalnız acılarım konuşuyor kimse duymuyor... duymuyor... duymuyor... artık duy sesimi... http://www.radyolazmix.com/images/Tango-Future/smilies/016.gif |
Adı Yalnızlık Gölgen gibidir yalnızlık Gecenin ıssızlığı, karanlığı gibi boş ve soğuk. Sarılırsın ararsın tutamazsın yoktur çaresi. Adı Yalnızlık Yazılmıştır bir kere Yiğit olsan da büker bileği, Cesur olsan da sızlatır yüreği. İçindedir sevgi, insanın tek dileği Ateşten gömlek misali SEVGİ... SEVGİ... SEVGİ… Murat İnce |
Yalnızlığıma Dair Her ah'la yırtıldı hayat defterim, Tebessüm gönlümde varılmaz nokta siyah ufuklarda yaşar kederim. yüreğimi buldum, sonsuz bir yokta... Sandım ki bu yokluk beni yakacak, kavrulan her yanım, küle dönerken, geriye sadece adım kalacak, inanmış bir nesil beni gömerken... Bu bir perinin yalnızlığı değil, ya da, köşebaşlarında kalanların bu benim yalnızlığım ki sersefil, peşinden gidiyorum yalanların ne beyazım kaldı ne de siyahım, bir renk cümbüşü çöktü gökyüzüme karanlık içinde, gelmez sabahım, hep yalnızlığım doluyor gözüme... ve sonunda biter satır arası, kavgalarım,kalemim düşer yere. öldüğüm an kalmaz gönül yarası, bulunmaz derde ne merhem, ne çare... Kenan Yördan |
Vurun Yalnızlığa Yalnızlık öldürdü beni Işığını gözlerimin önce Yüreğimin sevincini Yalnızlık aşkımı hevesimi Gücümü kuvvetimi Gözgöze geldiğim Bütün karanlık pencerelerde Yalnızlığın gözleri Sokağa çıkan Eve dönen Yıllardır yalnızlıktı benimle Her kış gecesi saat yedide Yalnızlıktı esen Konak önünde Yalnızlıktı oturmuş meyhanede Bekleyen beni Gülmek istemiyorsam Konuşmak istemiyorsam Sevişmek istemiyorsam Yalnızlık sebebi Kımıldasam Değiştirsem yerimi İtsem elimin tersiyle Gider gene gelirdi Bir gün girerseniz odama Cansız uzanmış bulursanız beni Bakın başucuma Bakın dört duvara Yalnızlık orda Sizinle nefes nefese Sizinle burun buruna Uzanmış yanıbaşımda yatağa Geçmiş masama Saymayın güldüklerimi Saymayın sevdiklerimi Bilin doymadım ben Ne aşka ne dostluğa Vurun yalnızlığa NECATİ CUMALI |
YalnızlıkBüründün gecenin karanlığına Sensizliğin sensiz ve derin Acısında kayboluyorum Gözümün önünde parlayan gözlerin Ve aklımda yine bir tek sen Unutuyorum tüm dünyayı Dünyayla insanları İnsanlarla doğayı yani,yani yaşamayı Yaşamak sendin çünkü Solunan her nefes,içilen herdamla suydun Sevmek sendin Bir gülüşün bedelini Binbir gözyaşıyla ödetsende Herşeydin,herşeyin içindeydin Ve yine sensizliğin sonsuz acısında Kayboluyorum bu gece Hiç bir şeyin farkında olmadan Tüm dünyadan elimi ayağımı çekmişim Ve yanlızım....tek başımayım Etrafımda milyonlarca insan Olmasına rağmen yanlızım ÇÜNKÜ SENSİZİM.. Yasin Mercan |
| Saat: 07:56 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık