![]() |
Böyle demiştim bir süre önce burada.. Ölüm mü, ne Ölümü... Ölümü Siz Bana Sorun.. Tam, Yedi kere Öldüm ben.. Hastaydım, sevdiğim sağlıklıyı seçip gitti ÖLDÜM.. İyileştim, hastayken tanıdığım güzel insanlar (hastaydılar) birer birer öldüler, Hepsiyle ben de ÖLDÜM.. Sevdiğim döndü, yalandı sözleri , yine ÖLDÜM.. Ailem yaşadıklarıma dayanamadı ağır krizlerini, hastalıklarını gördüm. ÖLDÜM.. Yine aldandım, aşağılandım, hakarete uğradım ,ÖLDÜM.. Hata bende değildi, hatalı gibi suçlandım, silindim, ÖLDÜM.. Tam 7 kere öldüm ben.. 7. nerede mi ? Artık içim öldü,güvensiz, yarım, yalnız yaşamak ölmek gibi... Bir çok önemli ekleme yapmak istiyorum.. Artık O öldü..benim 7 kere ölümüme neden olan, kendisini öldürdü... Kişiliğini, kişiliğimi hiçe sayarak öldürdü.. Ama ben neden bu kadar üzgünüm.. Yazan-Yaşayan : BEN |
Ölümdar ben tuhaf ben garip bir yıldız gibi ışıksız evrende içimde ne zamandır uğuldar kurt soğuğu hangi çerçeve taşır ki artık gövdemi ben kaysam hangi yörünge kabul olur teyel asılan kaç kayıp değer taşır kendine yitmek o değil midir belirsiz imge bir kabre yazılsam desem içimde inanmak zorlanır umudun gölgesinde ben tuhaf ben garip bir arı kovansız elim kolum bal olsa kim görür yalnız ah erisem bir ateşin sesinde kim ağlar umarsız gidişime Ahmet Aksoy |
ÖLÜMÜMDEN BİRAZ SONRA Ölümümden biraz sonra anladım Olmayınca oyun. Gözlerim dışına kapalı, içine açık. Kalıbım belirsiz bir yerde artık. Sırtüstü yatıyorum, up - uzun. Öyle bir dünyadayım ki şimdi, Ellerim tutabildikleriyle kalmış, Büyük beynim kıvrım kıvrım, donuk. Artık ne karanlık var benim için, ne aydınlık, Ne sıcak, ne soğuk. Özdemir Asaf |
bana yaşamayı öğretin, ölmek gelir elimden. |
ÖLÜM Hep…… Animidir çırpınışların ölüm Sonlara yok mudur çıkışların Apansızlıklar mı kaderin ölüm Hep…… ***** pusular mı yoldaşın ölüm Kara diken ellerin Sonralar…. Yok mu kitabında ölüm Hep….. Gecelere mi doğarsın ölüm Bahara eren sabahların yok mudur Güller içinde bülbülü Dinlemez mi ğüleklerin Çıraların can alevi sızmaz mı Karanlıklarda mı alemin ölüm Hep… Viraneliklerde mi gezersin ölüm Yeşil sarayların ortasından hiç geçmedin mi Duldasında oturmadın mı çınarların Yavukluna beyitler dizen Dillerin olmadı mı Üzmelerde mi defterin ölüm Hep……. Senden ötesi yokmu dersin ölüm Muradı bulan ersin istemezsin Kimle kindesin Bilirde bilemezcisin Deryalara ermeden Geçer mi güzlerden elin Mavileri zifirilere Neden sen koyarsın ölüm Hep…. Sevmelerden kovarsın yürekleri ölüm Elinde candan kürekleri Kan fışkıran Kesik başlı bilekleri Nasıl bükersin ölüm Höykünerek Sökük bedenleri Dikersin toprağa ölüm Hep düşükler sana ölüm Yakarmalar alışmışlar Dar yakana İflah olmaz keremlerde Yazıklanmış alışkanlıklar Çoğalmış zaferlerin Kör yüreğin eğilirde bir gün Ölümü bilirmisin ölüm Hep…. Sevmelerde olduğunda dün Yakınırda ararsın Hor bakışlarda yanarsın üzgün Sende çaresizce ölümlere ağlarsın O gün çağlarsın be ölüm Feriha Ceylan |
Alıntı:
|
Ölüm her şeyi eşit yapar. CLAUDİANUS Ölümden niçin korkayım ki, ben varken o yok, o varken ben yokum. EPİKUROS Ölüm, bazen bir ceza, bazen bir armağan, bazen de bir iyilik olur. SENECA Doğar doğmaz ölmeye başlıyoruz. MANİLİUS Gerçekten ölmeden önce, binlerce kere ölüyoruz. W. E. HENLEY Gençler ölebilir; yaşlılar ölmelidir! LONGFELLOW Ölmeyi göze almazsan, yaşayamazsın. SCHİLLER |
evet, katılamaK elde degil; ölüm en ve hatta tek adil olay belki insan ırkının başına gelen. |
Öldürmeselerdi anne........... senin yokluğunda, hasret koynumda.. coştum bir deli tay edasıyla sana koşmak istedim anne.... olmadı, bir gün gelir de sana sunarım diye bir yürek büyüttüm anne... yakmasalardı.... bir gün gelir de avuçlarına bırakırım diye bir çicek büyüttüm anne koparmasalardı.... bir gün gelir de gözlerine bırakırım diye bir mavi büyüttüm anne kirletmeselerdi.... hiç bir mavi senin kadar sonsuz değildi... bir gün gelir de umutlarına bırakırım diye bir sevgi büyüttüm anne çalmasalardı bir gün gelir de yüreğine bırakırım diye bir aşk büyüttüm anne almasalardı bir gün gelir de yarınlarına bırakırım diye bir çocuk büyüttüm anne bir çocuk, öldürmeselerdi anne öldürmeselerdi... Turgut Gündoğmuş |
Çocukların ölümü geleceğin ölümü demektir. Geleceğimizi öldürmesinler. |
| Saat: 17:56 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık