![]() |
Yorgun tirenlerin ırmağımızı Köpürttüğü yere gelince Saçların serin başlayan akşamdı Gözlerin ayaza çalan gece Dalgalarını gömmüş içine Sakin bir denizdim Karanlıkta birdenbire Parlayan yakamoz gibi Koynumdan çıkıp gittin Sonra patlayan fırtınada Sendeleyen gemi Gömüldü denizin dibine Aşkım batık bir gemi şimdi Saçlarıma istiflerken yağmuru Bütün otobüsler çoktan gitmiş Son tireni de kaçırmıştım Kalbim tenha bir istasyondu Sokaklarda üşenmeden denedim Yalnızlığın bütün biçimlerini Bütün yıldızlar bir oldu Bir oldu sabaha kadar Hiçbir yalnızlığıma yetişemedi Aşklar içinde aşkım belkide Artık küçücük bir hiçtir Aşk benim içimde gitgide Büyüyen tarifi en zor sevinçtir |
Yalnızlıkacı çektim ya günlerce hatta gecelerce bekledim seni aylarca, yıllarca gönlüme bir ağrı inceden bir sızı saplandı bir anda olduğum yere seriliverdim öylece kaldım orada ne gelen vardı ne de giden yapayalnızdım be sevgilim yapayalnızdım arayıp nasılsın diyen bile yoktu o kadar yalnızdım ki aradan zaman geçti tabi ki bir gün bir baktım saçlarıma erimeyen karlar yağmış ben şimdi ne yapacağım be sevgilim yalnızlık beter sensizlik daha da sensizlik daha da beter be sevgilim dön artık dön artık ne olur bana geri dön be sevgilim sensiz yapamıyorum sensiz olamıyorum en sevdiğim Fuat Asığ |
Bir küçük kayığım var, Sana kızıp küfredemediğim zaman bindiğim, Kayığım duygularım, Küreklerim gözlerin olmuş Ardımızda bıraktığımız iz şiir. Gözlerinden şiirler yazdım denize, Köpük, köpük göz yaşlarımı gördüm Kifayetler içinde... Saçlarına taktığım tokalar ellerimde, Kokun nerde diye ağlarken duraksadım, Denizin ortasında seni aramak geldi içimden, Seni bulamayacağıma sevindim, Tükürdüm geldiğim yerlere, Sen gibi yüzüme değil yere, Başımı kaldırdım, Dilek diledim sessizce, Dileğimden utandım, Gözlerim düştü denize, Uyandığımda güneş yalıyordu yüzümü, Kör olduğumu sıcaklığı hissedip görmediğim de anladım. Sensizliği bir türlü anlayamadığım gibi, Sanırım bu gün de yürümeli şiirlerimin üstünde... Gözlerin düştü ya denize... |
Yalnızım Yalnızım Sessizim Ve Sensizim Oysaki İçimde fırtınalar kopuyor Adın hücrelerimde Seni dünyaya haykırıyor… Arif Ayan |
GECE Sözcükler birbirini götürdü, Kitaplarda aklım kaldı. Yaşamımda bir düğüm, Ve gecede sivrisinek, Kaldım . |
Yalnızım Şu an dert yüklüyüm hem de katar katar Bir dert alır beni, öbürünün kucağına atar Dertlerle geçiyor nefes aldığım her bir gün Mutluluk çok uzak ve ben mutluluktan sürgün Ve garip duygular var içimde Yakıp yıkıp eritiyor durmadan Her günüm başka biçimde Akşam gelir daha sabah olmadan Özlerim dostların sesini, telefonda olsada Bulunmaz biriymişim? Gelde bul kolaysa Ben istersem buluyorum, nasıl olur bilmiyorum Nedense bazı dostlarımı bir türlü silmiyorum Dostluğun anlamını insanlar anlarsa eğer Gerçek bir dost ölüme değer Dostlukların tadı vardı, artık eskilerde mi kaldı? Şeytan ruhları bu kadar mı satın aldı Artık böyle olmuş dünya böyle olmuş gerçekler Kim başkasının derdini paylaşıp kendisine ekler? Demek ki herkesin hayat kapısı sadece kendisine açık Sevilen bir yana artık dostlardanda ayrılık Yerim belli yurdum belli ben bulunmaz biriyim Ben artık ne ölüyüm ne de diriyim Bulmak zordur beni, hatıraların aktığı diyardayım Bulunamam kendimde, çünkü ben hep yardayım Hiçbirşey koymadı bana, son zamanlarda yaşadıklarım kadar Bilmezler ki yüreğim nasıl yanar? Seslendiğim insanlar, bu sesimi duyuyor musunuz? Saat gecenin dördü, yoksa siz uyuyor musunuz? Boş ver be gönül, bu yaşadıklarına baş kaldırma Sensin zaten bana istediğimi aratan Olmasada isteklerin aldırma gönül aldırma Seni sevmektedir YARATAN… isimsiz kral |
BİLİYORUM SANA GİDEN Biliyorum sana giden yollar kapalı Üstelik sen de hiç bir zaman sevmedin beni Ne kadar yakından ve arada uçurum; İnsanlar, evler, aramızda duvarlar gibi Uyandım uyandım, hep seni düşündüm Yalnız seni, yalnız senin gözlerini Sen Bayan Nihayet, sen ölümüm kalımım Ben artık adam olmam bu derde düşeli Şimdilerde bir köpek gibi koşuyorum ordan oraya Yoksa gururlu bir kişiyim aslında, inan ki Anımsamıyorum yarı dolu bir bardaktan su içtiğimi Ve içim götürmez kenarından kesilmiş ekmeği Kaç kez sana uzaktan baktım 5.45 vapurunda; Hangi şarkıyı duysam, bizimçin söylenmiş sanki Tek yanlı aşk kişiyi nasıl aptallaştırıyor Nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini Çocukça ve seni üzen girişimlerim oldu; Bağışla bir daha tekrarlanmaz hiçbiri Rastlaşmamak için elimden geleni yaparım Bu böyle pek de kolay değil gerçi... Alışırım seni yalnız düşlerde okşamaya; Bunun verdiği mutluluk da az değil ki Çıkar giderim bu kentten daha olmazsa, Sensizliğin bir adı olur, bir anlamı olur belki İnan belli etmem, seni hiç rahatsız etmem, Son isteğimi de söyleyebilirim şimdi: Bir geceyarısı yazıyorum bu mektubu Yalvarırım onu okuma çarşamba günleri |
Ne içimde seni unutmak gibi bir his var Nede aşkımı körükleyen bir rüzgar Ne seni görmeyecek kadar güçlüyüm Ne de görmeye dayanacak kalbim var ******************************************* Bir insanın idaelleri olmalı sonsuzluk gibi, Bir insanın özlemleri olmalı umutla açan çiçekler gibi, Bir insanın "BİRTANESİ" olmalı "BENDEKİ" "SEN" gibi ******************************************///////// Sevgim sonsuz ama anlayana, Aşkım sonsuz ama yaşayana, Dostluğum gerçek ama paylaşana, Dertlerim sıradan ama unutturabilene, Sen "Birtanemsin", her zaman da öyle kalacaksın. ********************************************* Mal kaybeden, bir sey kaybetmemistir. Onurunu kaybeden, bircoksey kaybetmistir. Esaretini kaybeden, herseyini kaybetmistir ********************************************* |
DİYEBİLSEYDİM Anladım diyemem ki! Suçluyum Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim En kötüsü beni koyup gitmendi O öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın, ve hiç gitmezdin, değil mi Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim. |
RÜYAMDA.GÖRDÜM.SENİ Rüyamda seni görüyorum en masum halinle Yine buluşup çay içiyoruz bir yerde Saatlerce oturup konuşuyoruz gelmeyecek bir gelecek için. Bazen sevişioruz, o bile masum be. Buğulanıyorum tenine dokunurken Birdaha dokunamamaktan mı ne? Rüyamda seni görüyorum hep en geç 3 gün içinde Ağzım çok bozuldu sövüyorum herşeye. Olmayışına, seni tutamayışıma , gidişini çaresizce izleyişime, hiçbirşey yapamayışıma, bakkala bile sövüyorum hep. Rüyamda seni görüyorum ' anca rüyanda görürsüncesine '' Ne güzeldi başlarda seni görmek. Hiçbirşey bitmemişti sanki daha, yaram tazeydi hissetmiyordum herhal. Ama artık koymaya başladı her sabah yok olduğun gerçeğini ispatlamak, Başım ağrıyana kadar bağırıp duvarları yumruklamak. Gözyaşlarım da cabası. Seni ancak rüyamda görüyorum. Bu sabah seni yine rüyamda gördüm Yarın yanıma gel dedin. Heycanlandım acaba tekrardan mı başlıyacaktık... Rüya bu beklermiyim hemen gittim yanına. İlk kez beni ewine götürdün. Saniyelerce sarıldık, saliselerce seviştik. Herşey aşkım gibiydi ; masumdu , gerçekti ve ilk kez oluyordu. Birden sensizlik melodisiyle irkildim, Vakit dolmuştu sabah olmuş saatim çalıyordu. Kapadım gözlerimi uyanmak istemiyorum, devam etsin rüyam. Olmadı.. Bu sefer bağırmadım, duvarları yumruklamadım. Biraz öfke vardı sadece, beraberinde de hüzün. Seni ancak rüyamda görüyorum. Seviyorum, bitiyorum... |
| Saat: 09:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık