![]() |
VESSELAM Oturmuşum ah ile geceleyin İşte tabiat İşte kavak yelleri İşte kalbim Sözü yoksa aşka dair kimsenin Diyeceğim başka şeydir vesselam. İşte bu ağulu ezgiler kalbime yazılmıştır İşte bu sessizce yürüyen hayat İşte acılar denizindeki gizemli dalga Ateş gibi olan yalnızlık Diyeceğim başka şeydir vesselam. Mutlaka tutulmuştur tutanakları Bütün cinayetlerin Hayretler içerisinde bir zaman Bütün suçlar ve bütün göz yaşlarıyla Bize yıldırım gibi olan destan Kırmak gerekiyor artık kalbini yalnızlığın Diyeceğim başka şeydir vesselam. N.DUMAN |
Hasret Zor Ama Hasret zor Ama Özlediğim sen olunca Hasreti seviyorum . Gülmek güzel Ama Gözyaşlarım senin için akınca Ağlamayı seviyorum. Ben seni Senden biraz uzak Sana biraz yasak Epeyce de yanaklarımı ıslatarak Öylece seviyorum. Ya sen beni nasıl seviyorsun? isimsiz kral |
BIRAKIP GİTTİN BENİ Bırakıp gittin beni bütün kapılardan. Bütün çöllerde tek başıma kodun beni. Şafakta arayıp öğle vakti yitirdiğim Vardığım hiçbir yerde değildin. Sensiz bir odanın sahrasını nasıl anlatsam ! Hiçbir şeyin seni andırmadığı bir pazar kalabalığını, Denizde dalga kıranda da boş boşluğunu bir günün, Seslenip de senden cevap alamadığım sessizliği.. Bırakıp gittin beni kalarak olduğun yerde hareketsiz Her yerde bırakıp gittin beni gözlerinle Düşlerin yüreğiyle bırakıp gittin beni. Yarım kalmış bir cümle gibi bırakıp gittin, Gelişigüzel bir nesne, bir "şey", bir iskemle gibi, Yazla birlikte biten bir kısa tatil, Çekmecede bir kart gibi bırakıp gittin. Senden düşen hep ben oldum en küçük kımıldanışında. Başını çevirdiğin için ağladığımı görmedin hiç Bana bakıp görmediğin için, Ben yokken içini çektiğin için. Ayağına düşen gölgene acıdın mı sen hiç ? Louis Aragon( 1897 -1982 ) |
MAYIN HATTI Bunlar, aşkların vurgun yediği gündüzlerde ısıttığım sokakları soğutacak, öptüğüm kadınları ağlatacaklar. İşte bunlar, diyorum bizi çıldırtacaklar; bunlar, buruşturup sevinçleri göğü kanatacaklar... Mayın hattında bunlar, bizim olan yamaçları bir bir kuşatıp, yüreğime uçurduğum güneşi çalacaklar... Mayın hattında ömrüm, olur olmaz gülmeyin; yaralanır, düşerim koğuşlara, umurumda mı, gelmeyin! Gider tüfek çatarım dağda, hiç ardıma düşmeyin, efkârıma ilişmeyin! |
Yalnızlıklar İçinde İşte gemiler gidiyor, Bırakıp beni kumsalda. Kırık gönlüm ; Koskoca bir ıssız ada Her yanda yalnızlık Her yanda hüzün var. Ne sevenim Ne gülenim yüzüme Yalnızım,yalnızlıklar içinde.. isimsiz kral |
İTİRAF ISize açabilmeliydim içimiGeceler yalnız sizeVe yüzüm kızarmadanÇocukluğumun küçük aşklarınıAnlatabilmeliydimGeceler yalnız size.IIBenim de aşklarım olduVe alabildiğine günahlarım.Halbuki bigünah olmak istedimBütün ömrümce.IIIAnam,Ben topaç çevirirken sokakta,Benim güzel oğlum,Paşa olacak derdi...Halbuki ben hâlâTopaç çeviriyorum sokakta. Rüştü Onur |
Yalnızlık Olduğu Gibi Yalnızlık olduğu gibi karanlığa benzer, Kimseyi göremezsin. Sessizlik olduğu gibi güvensizliğe benzer, Kimseyle dertleşemezsin. Bir maske takıp gerçek yüzünü gömersin karanlığa, Sahtelik olduğu gibi herkese benzersin. Kalbinden bütün damarları kopardığında, Sende olduğun gibi herkese benzersin. Canın acır, yüreğin bağırır, kalbin sızlar, gözlerin ağlar, Sanki kanın alevler üzerinde kaynar. Kemiklerin...kitlenir birden ellerin, Dizlerin tutulur aniden bel kemiğin, Sanki ruhun isyan eder İşte senin en büyük derdin. Boynunu büküp maskeni çıkartır, Kalbine kan akıtan damarları yeniden bağlarsın, Göz yaşlarını bir daha ağlamamak için siler, Yüreginle bu zalim dünya’ya baş kaldırırsın. Yalnızlık olduğu gibi sana benzer, Kimselere benzemeyemezsin, Yalnızlık olduğu gibi ölüme benzer, Bu dünya’ya ayit değilsin. Levent Çetin |
YAĞMUR DUASI BEN geldim geleli açmadı gökler Ya ben bulutları anlamıyorum Ya bulutlar benden bir şeyler bekler Hayat bir ölümdür aşk bir uçurum Ben geldim geleli açmadı gökler Bir yağmur bilirim bir de kaldırım Biri damla damla alnıma düşer Diğerinde durur göğe bakarım Ne şehir, ne deniz kokan gemiler Bir yağmur bilirim bir de kaldırım Nedense aldanmış ilk gece annem Efsunlu bir gömlek giydirmiş bana İişte vuramadı gökler bana gem Dinmedi içimde kopan fırtına Nedense ilk gece aldanmış annem Biri çıkmış gibi boş bir mezardan Ortalıkta ölüm sessizliği var Bana ne geldiyse geldi yukardan Bana ne yaptıysa yaptı bulutlar Biri çıkmış gibi boş bir mezardan İyiki bilmiyor kalabalıklar Yağmura bakmayı cam arkasından İnsandan insana şükürki fark var Birine cennetse birine zindan İyiki bilmiyor kalabalıklar Yağmur duasına çıksaydık dostlar Bulutlar yarılır hava açardı Şimdi ne ihtimal nede imkan ar Göğe hükmetmkten kolay ne vardı? Yağmur duasına çıksaydık dostlar Ben geldim geleli açmadı gökler Ya ben bulutları anlamıyorum Ya bulutlar benden bir şeyler bekler Hayat bir ölümdür aşk bir uçurum Ben geldim geleli açmadı gökler S.KARAKOÇ |
Onurumda dökük bir yüzdü topladığım, sayfalara mefta düşen bir özne kaldım sana, ağır bir soluk giyindim ağzıma,boğazıma kılçıklı nefesler sürdüm, yeminimi içtiğim gecenin ziftini kustum soframa, alnım çatladı avazımdan... sessiz gemilerle göçtüm istanbul'dan,ardımdan yaralı bir albatros gibi kaldı bakışın... mutlanan yanında kafası koltuğunda sevinçler kaldım sana, yittiğimle kaldım kaldığımla yittim, şimalime geçirip tırnaklarımı seni içimden söktüm, kangren onulmazlıklarda çektim dilime şişleri, yüzünün odalarında kurdum tebessümel darağaçlarını,tükendim... ölü gülüşlerden dem vurdum içime bu yüzden paslıdır gamzelerim, kalın harflerini yüklendim alfabemin, cümlesizliklerde yittim, gözleri kör martılardan izledim İstanbul'umu katre katre tükenişi resmoldu içime, ayaklarım akıl adımlarına dolandı düşlere koşmaya meyilliyken... miyadı doldu intiharların,kapılar yüze vuruldu, duası dil yakar oldu bekleyişlerin ve bulduklarımızda kayba döndü yaşam, en ücra yerlerime damarlarıma hücrelerime kadar sızdı acı, beynim aşım oldu önüme, intiharlar her gece öldürmese de beni alıştı bedenime |
Sevgisiz Yürek Eser rüzgar gecenin soluk nefesinde Leyla başka hayal denizinde İsteyem sev diye bir gün can teknesinde Feryadım yürek sancısı meyhanenin şarap şişesinde yürüyorum yolların sokakların sessiz çığlıklarıyla elimde bitmeyen sigara arkadaşlık ediyor dumanıyla hayalini görüyorum sanki yanlız direklerin ışıklarıyla bitmedi bu çile sanki sevgisiz bir gülün feryadıyla her gün sensiz geçen gecelerimin isyanı bitmeyen sigaramın asi dumanı solmuyor bu aşkın bu yürek sevdası sen sevmesen de beni gelecek bir gün zamanı.. isimsiz kral |
| Saat: 06:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık