![]() |
SEN YOKTUN... Kar kesti yolu sen yoktun. Oturdum karşına dizüstü seyrettim yüzünü gözlerim kapalı. Gemiler geçmiyor uçaklar uçmuyor sen yoktun. Karşında duvara dayanmıştım konuştum konuştum konuştum ağzımı açmadım. Sen yoktun, ellerimle dokundum sana ellerim yüzümdeydi. Nazım Hikmet Ran |
Yalnız Geldim Yine Yalnız Giderim Gurbetlik dokunur yine bu aksam Batmakta olan güneşle biterim Yildizlar cogalirken gökyüzünde Yakilan mumlar misali eririm Yazlar kislar gelir gecer üstümden Bir atesim ne azalir ne sönerim Rüzgar gelip oksadikca sacimi Ben oturur dizlerimi döverim Ana baba gardaş yetti hasretlik Biri biter biri baslar çekerim Sarilacak dostumda yok yanimda Yalniz geldim yine yalniz giderim Seher yeli dokunmayasin bana Bir kuru yaprak misali titrerim Hep sen gelip oksadikça saçimi Ben oturur dizlerimi döverim. i.k |
yüzümü dönüyorum kendimi görüyorum sende seni kendimde özlüyorum kendimi sende kalabalık sessizlik bozulurken gözlerimde kum taneleri ağrınız başımı koymuşum açlığına kuşlar kanatlanırken yönsüz ne zaman bi grup inse gizlerime dönüp o an eskitiyorum tüm korkuları dilsiz Fadıl Öztürk |
UMUTLARIM VE BERABERINDE GELEN YEMINLERIMI HIPOTEKLEDIM CAMURLU AYAKLARIMI SURDUGUM ANNEMIN IPEK HALISI UZERINDE HIC BILINMEMIS ASK DESTANLARI FISILDADIM SEVGILIM YALNIZLIGA SABAHIN ILK SIGARASI OLUP ICIMDE BIRAKTIGIM ZEVKLE ZEHIRLEMEK ISTEDIM KENDIMI ... HUZURA ADAMAK ICIN SON ANLARIMI UNUTMAK GOZLERINDEN SUZULEN KARANLIGI VE KILITLEMEK ICIMDEKI UMUTSUZLUGU SONSUZLUGA YOKETMEK BEYNINDEKI AGLARI VE YARATMAK ICINDEKI KORKUDAN IKI KUCUK GOZBEBEGI HEDIYE OLAN SEVGILIM YALNIZLIGA |
YA SENİNLE YA SENSİZ Ya hep ya hiç sevgilim Ya seninle ya sensiz Olamaz başka biri Ya seninle ya sensiz İstersen al at beni İstersen yarat beni Dağ gibi deniz gibi Ya seninle ya sensiz Olmasa da sevenim Ağlayanım gülenim İlk sözüm son yeminim Ya seninle ya sensiz İstersen sevme beni İstersen bekle beni Taş gibi toprak gibi Ya seninle ya sensiz Yalnız bir mevsim değil Yalnız bir bahar değil Her zaman her yerde bil Ya seninle ya sensiz İstersen öldür beni İstersen güldür beni Gün gibi güneş gibi Ya seninle ya sensiz sevda.tk |
LAVİNİA Sana gitme demiyeceğim. Üşüyorsun, ceketimi al. Gününen güzel saatleri bunlar Yanımda kal. Sana gitme demiyeceğim. Gene de sen bilirsin. Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim, İncinirsin.. Sana gitme demiyeceğim. Ama gitme,LAVİNİA. Adını gizleyeceğim, Sen de bilme, http://www.gify.nou.cz/fa2_andel2_soubory/a128.gif http://www.gify.nou.cz/r_ornament_soubory/or37.gif |
Gitme... Gitme kal bu sehirde benimle paylas yasami, birazdan toplanacak çöplerin içine atalim yalnizligimi eksik olan yarilarimizi tamamlayalim. Yeniden sekillendirelim bu sehrin arka sokaklarini iyiligini ve temizligini bulastiralim onlara. Sen den uzakta bu gece yüregim binlerce parçaya bölünüyor ve her bir parça milyon kere parçalaniyor gecenin karanliginda tam ortasinda. Ne olursa simdi olacak gerisi ötesi yok artik. Saatler gece yarisini çoktan geçti birazdan sabah ezanlari haykiracak ulu çinarlar gibi yükselen minarelerden ve sensiz bir benin oldugu sehrin üstünde. Gecenin tam ortasinda bir yürek haykiriyorsa susmali evren hiçbir ses bir yürekten daha anlamli ve derin konusamaz bu saatlerde. Gitme kal bu sehirde ne olur, neler olacak bir bilsen gidisinle konusturtmazsin beni böyle uzun uzun. Kavgalar olmayacak artik bu sehirde, insan onuru ayaklar altina düsmeyecek, açliktan ölmeyecek hiçbir çocuk, bombalar patlamayacak ansizin gün ortasinda artik, gitme kal güzellikler seninle varolacak bu sehirde. Çitirtilarini dinle yitirilmekte olan bahar aksamlarinin. Bir kadinin çigligi yükselecek birazdan beyoglunun arka sokaklarindan, bir genç kizin umutlari bes paraya satilacak karanlik pis odalarda, bir erkek olabildigince rezillesecek gecenin yarisinda, bir ana çaresizlikten sokak lambalarinin aydinliklarinda mendil açacak, gitme kal bak neler olacak sensiz yasadigim bu sehirde. Katlanabilirim saniyordum gidisine zaten yoktun ki yanimda ve elinde olsa kalacagini bildigim için izin vermistim istemeyerek ama pismanim,yanilmisim, geri dön sensiz yasanmiyor bu sehirde. Simdi uzaklarda bensiz bir yerlerde baska gönüllerdesin ama ben hüküm sürmekteyim senin gönül sarayinda biliyorum. Gece bütün verdigim sözlerden geri döndürecek kadar deli akmakta yüregime, reddediyorum sensiz bir hayati ve hesap soruyorum seni benden ayiran kaderimden. Bana birileri bir seyler söylemek zorunda gecenin gözü kara, damarlarimda deli bir kizin kani dolanmakta ve her türlü felakete müsaitim bu gece. En dipsiz kuyulardayim bu gece sensiz, en deli hayaller düslerimde, ve korkuyorum bu gece ilk defa sokaktaki serseriden gecedeki bilinmezden degil bu gece kendimden korkuyorum. Erciyes geri istiyorum sevdigimi senden duyuyormusun. Istersen buzlu tepelerinde yatarim günler geceler boyu ama geri ver sevdigimi bana. Erir buzun kalmaz hükmün aglatma beni geri ver sevdigimi bana. Dinle sevdicegim sen dinle beni. Yüreginin kapilarini arala biz seninle konusmadan anlasirdik sadece beni hisset bu gece. Baska elleri tutmasin ellerin, baska gözlere dalmasin bal rengi gözlerin, ve daim olsun saltanatim yüreginde dinle beni yalnizca beni dinle, bu gece senin olan yüregim parçalaniyor yoklugunda duyuyormusun ..? Sevda.TK |
Yalnız Yapayalnız koskoca dünyada Bir ben birde yalnızlığım var Yalnızlığım bana Ben yalnızlığıma arkadaş Elimi uzatıyorum Gri bulutlar hızla üzerimden geçiyor Tutamıyorum Hafiften rüzgâr saçlarımı dalgalandırıyor Çığlıklar atıyorum duyan olmuyor Boşluğun Boşluğun pençesinde çırpınıyor Sesim çıkmıyor Yüreğimdeki sesi duyan olmuyor Gözlerimden yaşlar akmıyor Beni benimle bırakmış Yalnızlık çekilmiyor ALLAH`IM dersse yanlızlık Bana yanlızlık bir derse verçekse Yalnızlığım bana doğru birşeyler anlatsın... HAVVA KALKAN |
SİTEM * Sitem bu sitem Seni benden çalana, Seni benden ayırana sitem. Başka kollarda olduğun, Beni ayyaş yaptığın, Dipsiz kuyuya attığın için sitem. Bu yüreğin altına elini koyamadığın, Bu yüreği bitirdiğin için sitem. Hissedemediğin aşk, Soldurduğun busem için sitem. Denizlere sel olup akıttığım göz yaşlarımı Dalgalar vurur sahiline diye günlerce beklediğim için Aptallığıma sitem. Riyasız, çıkarsız, sınırsız davranıp, İhanete uğradığım için saflığıma sitem. Başımı dik tutamayıp onurumu, gururumu Ayaklar altına aldığım için Kendime sitem... |
|
| Saat: 05:21 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık