![]() |
Biz dünyayı çok sevdik.. Ölüm bizden uzak olsun.. desek de... Ölümle yaşamak istemiyorum.. Ölümlü olduğumu bile bile.. |
En Sıcak, En Samimi, En Sadık, En Karşıkonulmaz Kucak. |
Sen söyle ellerden duymak ağır gelir. Sen söyle dertlerle kalmak ölüm gelir Bir başka sevda var belki dönüşün yok Al git bana çok gördüğün sevgini Al git zaman kamçılıyor hasreti Bir yanlışa kurban ettin her şeyi Her yalan senin her ceza benim Suçum sevmekse bitsin Seninle ölürüm yokluğun ölmek demek Derdimle ölürüm ölmek çareyse eğer Seninle ölürüm yolunda ölmek güzel Derdimle ölürüm ölmek çareyse eğer |
İLK VASİYET Oğlum Deniz'e 1 Ben bütün yenilgileri yaşadım Kalmadı sana hiçbir şey Oğlum, biricik muradım Bir su damlasıdır kapıyı gözler Tükürür gibi bakıyor yüzüme dünya Kırılmış ağacımın o tek sürgüsünü Oğlum, biricik muradım Benden ötelere döndür yüzünü 2 Uzun bir sözcükse ömrüm Oğlum, son iki hecesin sen Günüm geceye ilikli Yanımda yok bir kimsem O küçücük odada soluğun Mavi resimler çizer havaya Avludaki kiraz içini çeker Elma, armut, akasya Artık evin erkeğisin sen Erkencisin bu konuda Seninle büyüyecek bil ki Uzaktaki şu baba 3 Geçip gidiyor günler Boğuk bir sis altında Elimin ucunda defter Köpürüp duruyor boyuna Ne yazdımsa oğlum Bugüne kadar böyle Sanki bir yaz günü Savruldu akşam esintisinde Geçip gidiyor günler Evim uzak, yol yakın Ölüme kedere, acıya Cinner, cehennem, intihar… 4 Gecenin son otobüsü Hoşçakal oğlum Alnımda bir seğirme Yüreğimde hüzün Gecenin son otobüsü… Şimdi soluk bir ışık Gençliğimin kenti Dönüş yok artık Gecenin son otobüsü.. Götür beni uzaklara Gecenin son otobüsü Oğlum gelir nasılsa 5 Yağmurun diliyle konuştum Uzandım taşların eliyle Oğlum seni düşündüm Galata'da eski bir evde Denizin dikeninde uyudum Uyandım ter içinde Oğlum seni düşündüm Geçmiş zaman kipinde Yolların arklarından baktım Gözyaşların merceğiyle Oğlum seni düşündüm Hasretlerin ikliminde Deniz...ölümde bile… 6 Oğlum unutma adını Sana boşuna konulmadı o Oğlum unutma adını Göğe çizilen resimleri hatırla Oğlum unutma adını Dağları teğelleyen suları Oğlum unutma adını Kardeşliği, cesareti ve yanılgıyı Oğlum unutma adını Tarihe karşı yürüyen bedenleri hatırla Oğlum unutma adını Ve tarih olan sonra Oğlum unutma adını Hep ipte olacak boynun Oğlum unutma adını Yaralı, acılı bir yurdun Oğlum unutma adını Kanı, çiçeği olarak... Deniz...unutma adını… AHMET ERHAN |
süreğen bir unutuştan sızlayan beden 'donmuş kentler'de döner 'kavruk yangın yeri'ne bir gün biz gideriz bir gün isli bir kalabalık kalır o kentlerde kor bir 'hatıra' kalır bir gün biz gideriz bir gün yaz bir yangını imler söz yanar ve yaz yaz bir yangını imler dirilip külümüzden nicedir yakılırız yangın can içindedir yangınlarla kavrulan o yanık gülümseme bengi bir düşü fısıldar karanfiller açar da sevgili yüreklerde o sevda aydınlanır eğilmez bir hatıra gezgin bir gülüş kalır bir gün biz gideriz bir gün kanayan bir hasret kalır güneşin burçlarından o 'uzak çan' duyulur sözümüz o gün üzredir alıntı. |
Öldümmü Bune zulüm bunlar zebani olmalı, Nerede güzellikler zeynim daha durmadı, Çocuklara zulüm cehennemde olmadı, Bunları sende gördünmü yoksa ben öldümmü. Şeytan değil kim bu vurdumduymaz, Hiçbir canlı yavruya kıymaz, Bakıcıya bırakmazsan böyle olmaz, Bütün bunları gördünmü yoksa ben öldümmü. Dünyaya bakmak işkence bana, Yarıdan fazlası kemlikten yana, Riyakârlar zamana ana, Bunları görmesem,Kusura bakma rabbim ölsem. Mustafa Yazka |
Ölümdün Yüreğime gelişlerin ölümdü yüreğime, oysa hasrettim geleceğin güne, çok istedim sarılmayı,sıcak tenine, dokunamadım,bakamadım gözlerine.... kalbim aşka mezar kazmış, aşktan yana hep yanmış, sevdan yüreğimin düşmanıymış, anladım sevdan harammış.... gene karşımdasın,geldin(!) ama benim değilsin, elsin, her gün öldürüyor gelişin beni gömmek için mi geldin.... hep yandım, hep ağladım, derdimi kimseye anlatamadım, sevdan yüreğimdeydi bırakmadım sensizken de hep ağladım..... |
öLüm ßeni aRıyoR.. ßende O'nu.. Her qece öLümü ßekliyoRuM ßu kaçıncı intihar , kaçıncı yok oluş ? azRail qöRevini Yapmıyor öLümLe yüzLeşemiyoRuM öLümü tadamıyorum ßekçisi oLdum öLümüN Yine Kanıyor ßiLeKLerim Yeni ßir Çaßa öLüme qiTmeK içiN.. azRaiL ! ßu sefer qüLdür yüzüMü ßu sefer aL Canımı ßu sefer yap qöReviNi ! |
Ecele Mektup Ecel geçit verme bana Yalvarıyorum Yaradana Kurbanım Azrail sana Gel götür ecel beni Kanım akmaz Sesim çıkmaz Benim gibi kimse Canından bıkmaz Her gece kabuslarla uyanırım Bunca derde nasıl dayanırım Bir daha uyanmayayım diye yalvarırım Her sabah yine uyanırım Al götür ecel beni Dağları aşırırsın Yolumu şaşırırsın Sabrımı taşırırsın Artık götür ölüm beni Kapanmaz oldu yara Vâkit bul beni de ara Gel götür ecel beni Hani atlı candan geçilmezdi Ekinler yeşilken biçilmezdi Bu ruhum canından bezdi Gel götür ecel beni Dertlerim olmuş dizi dizi Görmez mi beni Ecelin gözü Neyleyim kimseye geçmeyen sözü Dert verip gezdirirsin Ecel vermez ezdirirsin Artık canımdan bezdirirsin Gel götür ecel beni. |
Ölüm Şiiri Ölüm Şiiri Ölüm gelir acıyı katlar ölüm Bana gelince sırayı atlar ölüm Ölümle başlar düğünüm toyum Kıskanır yaşayanlar çatlar ölüm Ellerim bembeyaz kınalanmış yüreğim Melekleri bir bir toplar ölüm Canımı meleğe sunarım korkulu Kirlerimi yolcu duasıyla aklar ölüm Merhamet sonsuz bir deniz ötesi yok Sura kadar emaneti saklar ölüm Elbet ulaşır bu yolculuk vatana Selam olsun tabutumdan tutup toprak atana Ben yaşamak oyununa şaşarım Oyuncular sonsuzlukta yatana Memduh Atalay |
| Saat: 03:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık