![]() |
Başarılı bir insan olmaya değil, değerli bir insan olmaya çalışın... (Albert Einstein) |
ÇALIŞMADAN, ÖĞRENMEDEN, YORULMADAN RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞ MİLLETLER, EVVELA HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ VE DAHA SONRADA İSTİKBALLERİNİ KAYBETMEYE MAHKÜMDURLAR. GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK |
İnsanı kendisi kadar kimse kandıramaz. GREVİLLE |
Onurun olmazsa özgür olsan ne olur olmasan ne olur..İnekler çayırda özgür! |
Bencil Değil, Sencil bir Söylemdir Bu.... Kafa yorgun Beden yorgun Düş yorgun.... Gönlümü sorma...! Belleğim izinli dünden Bedenim de kıştan ________hazırdı zaten Tatile çıkıyorum Kırılan aynalarda bırakarak _______paramparça yüzümü.. Bir eldiven gibi Ters yüz ettikten sonra _________ dışıma içimi Merhaba diyorum şimdi Sevdaya ve hayata yeniden... Sabahtan Günaydınlar biriktiriyorum _________içimin sarnıcında Artık kanatlarına yazıyorum ___________________kuşların Durgun suların aynasına yazdığım __________________mektuplarımı İkişer el kendime sıktığım..... Ezgiler topluyorum __martı çığlıklarından Ve tayfaların şen şakrak _______kahkahalarından Lodosların uğultusunu.... Bilmediğim bir dilde -kuş dili değil- Aryalar söylüyorum. Serenad yapıyorum geceleri Avaz avaz penceremde ______________elimde gitarım... Nazım Ustam’ın sözüne uyup Fidanlar dikiyorum gönül bahçeme Akasyalar, erguvanlar, bahar dalları... Unutuyordum Kocaman bir ceviz fidanı bir de Meyve vereceğine bakmadan ama.. Bir de gül dalı uzatıyorum sana Ucunda tetiği düşürülmüş bir gonca Bilmiyorum beyaz mı sarı mı _____________pembe mi yoksa? Sevindiği besbelli, Saklıyor sır gibi rengini ama! Utanıyor olmalı biraz da................. isimsiz yazar |
|
Zenginlik insanı ya destekler ya da yönetir. HORATİUS |
Bir bilgeye " Nasil insan oluruz?" diye sormuslar. "Üç adim atlama" gibi bir cevap vermis bilge kisi: Önce sana kötülük yapanlara kötülük düsünmemen gelir, Insanliga attigin ilk adim budur... Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildigin an ise ikinci büyük adimi atar ve hakiki insan olmaya baslarsin. Nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasinda bir fark hissetmeyecek hale geldigin zaman insan olursun |
Nescire autem antequam natus sis quid acciderit, id est semper esse puerum. - Doğmadan önce olanları bilmemek sürekli çocuk kalmaktır. (Çiçero) |
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. Whoopi Goldberg Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. Cucong Herşeye karşın herkes sevdiğini öldürür. Kimi bunu sert bakışıyla yapar, kimi de yüze gülen bir sözcükle, korkak kişi bunu bir öpücükle, cesur adam bir kılıçla Oscar Wilde |
Sayısız güzellik doğar da her günde, birini sevmek için bir ömür yetmez. F. N. Çamlıbel |
Aklımı Bulandırma Benim Dostumdan başka düşman tanımadım, bir de sen sevme. Daha sevda türküleri söylemeden terk edeceksen eğer, Sarılmadan darılacak, kanmadan kandıracak Ve yanmadan yakacaksan, ben yokum! Oyun değil aşk dediğin koyun değil yar dediğin, güdüleceksem eğer, yanına kalmaz kâr dediğin. Şımarma bakışlarımdan, kördüğümdü sende gördüğüm Aşk değil prangaydı yüreğime ördüğüm. Hep terk edildi fedakârlığım, gittiler işte sonunda, Boşunaymış hepsinin uğrunda defalarca öldüğüm. Şimdi git; dokunma benim derdime Sen serçe parmağına ilk baharlar konmuş yeni bir sevda bul kendine. isimsiz kral |
Şanssızlığa katlanabiliriz , çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan , yaptığımız hatalara hayıflanmaktır. Oscar Wilde |
düşündüğü gibi yaşamaya çalışanlar, çokca düşünür, az yaşarlar. yaşadığı gibi düşününler az düşünür ve yaşarlar |
|
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana |
Doğruları SöyledimLeyla’nın aşkı, mecnunu düşürdü derde nerde o keremler şirinler nerde acımadı aşk, ne merde, ne de namerde gönül ummanına dalan çıkmadı çekilecek gibi değil ki acım el-alemin yüzünden ağardı saçım nice sevdalara eridi içim uğrumda bir Leyla olan çıkmadı el-alemi dürüst kendimi has sandım yıllarca beyhude adini andım kaç selvi boyluya yar deyip yandım su gönlümü benden çalan çıkmadı her söze aldanma demiştim canan önce ahu feryat ardından aman teşvik buyurup da hayli bir zaman gönül sarayında kalan ç1kmadI onca çeşmeyledin ömrüne doyup her biri burun büktü sevgini duyup gönül seni adam yerine koyup iki tatlı kelam salan çıkmadı gönül hep içinde tuttun su kızı dinmedi dinmezde bu garip sızı sen oldun alemin gönül hIrsIz1 senin kalbini çalan çıkmadı bu sevda naçar olup bitecek demedim mi sana bitti bitecek bu kara kız seni heder edecek gör bak hiçbir sözüm yalan çıkmadı Selahattin Su |
Yirmi yaşında yakışıklı, otuz yaşında güçlü, kırk yaşında zengin, elli yaşında akıllı olmayan insan hiçbir zaman yakışıklı, güçlü, zengin ve akıllı olamaz. HERBERT |
Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir. (Balzac) |
|
sevgidien söz edip bencil davranan, merhameti bekleyip nefret ile düşünen, hamuru çamur, katkısı kan'a benzer. çamurdan eser kandan besin ancak vahşiliği gösterir. |
Bu zamanın bilgisiz densizleri kendisi günah işler bilmez kendini (Mevlana) |
kendi eksiğini düşünmeden insanları suçlamak, kör gözün güneşe sönük olduğunu söylemesi gibidir, oysaki göremediğinden güneşin ışığını karanlık olduğunu sanıyor âmâ olan kalp gözü |
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin. La Rochefoucauld |
|
Abdala “kar yağıyor” demişler, “titremeye hazırım” demiş. Yoksulluk ve sıkıntı içinde yaşayıp eziyet çekmekte olan kimseler, karşılaşacakları zor şartlardan endişe duymazlar. Çünkü onlar bu şekilde yaşamaya alışıktırlar. |
“İnsanların en hayırlısı, Allâh’ın kitâbına sığınan ve sarılandır.” (Hz. Osman r.a.)http://takvim.ihya.org/rsm/blank.gif |
Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz. Bir kimse sevdiği işi döne döne ve uzun süre yapmaktan bıkmaz. |
En güvenilen kimseler eski dostlar; en rahat okunanlar da eski yazarlardır. BACON |
İnanç hayatın kuvvetidir. Tolstoy |
İnat, iradenin eşekliğidir... |
insana sadakat yaraşır görse de ikrah doğruların yardımcısıdır Hz.ALLAH |
♥ Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır. Tagore |
Bak, aynı zamanda da baktığını gören ol. ( :smiley25: ) |
Dünyada en zor şey, insanın kendini bilmesidir. THALES |
Eger elinizde bir çekiç varsa her sey gözünüze bir çivi gibi görünmeye baslar. (ABRAHAM MUSLOW) |
Yaşamın ilginç yanlarından birisi de, en iyinin dışında bir şey kabul etmeyenlere genellikle en iyisini vermesidir. (W. Somerst Maugham) |
Cehalet her zaman kendisine hayran olmaya hazırdır. (Santra Guitry) |
Beni az, ama uzun sev. MARLOWE |
sizin tek kurtulusunuz kurandir ( Hz. Muhammed s.a.v. ) |
Bereket, büyüklerinizle birlikteliktir. Hadis |
Günün parlak ışığında görebileceğimiz en uzak cisim güneştir, fakat gecenin karanlığında milyonlarca kat uzakta olan yıldızları görürüz. Özel dünyanızın karardığı gelecek seferde bunu hatırlayınız... (Good Reading Dergisi) |
Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez. |
İnsanlara dostluk ve muhabbet aklın yarısıdır. İlmi soruda naziklik, samimilik ve güzellik bilginin yarısıdır. Hadis |
cahil insan davula benzer cok ses çıkartır ama içi boş tur |
yonca gereksiz bir bitkidir cahil insan yoncaya benzer biçersin biçersin inatla çıkmaya devam eder |
Ayakkabının kalleşi ayağı arkadan vurur. |
KARINCALAR HAYVANLAR ALEMİNİ 2 SINIFA AYIRIRLAR: 1-ASLAN,KAPLAN VE ÇINGIRAKLI YILAN GİBİ ŞEFKATLİ VE İYİ HUYLU HAYVANLAR. 2-TAVUK,ÖRDEK,KAZ GİBİ YIRTICI HAYVANLAR. "HERŞEY NEREDEN BAKTIĞINIZA BAĞLIDIR..." JİMMY POWERS |
Ders alınmış başarısızlık başarı demektir. ( ? ) |
Aşka burun kıvırma sakın; O çöl ortasındaki yemyeşil bahçedir. O bahçeye laik bir bahçıvan olmak için her bitkini sürekli bir bakıma ihtiyacı olduğunu unutma kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et ilkini acısını bir an öfkenin vicdanın azabı bir ömür boyu sürer. |
| Saat: 11:58 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık