![]() |
USTURA YÜZLÜ YALNIZLIKLARIMLADÜŞLER KURDUM BEN SENSİZKEN Ben sensizken...... Üşüdüğümde ısınmak için gidişinde Gözlerinden çaldığım ateşi Gecelerin ayazına yaktım.... Ben sensizken..... Uykularımı bir dilenciye verdim,sadaka diye Ve gelen her geceye günaydın dedim Ben sensizken..... Düşler kurdum ustura yüzlü yalnızlıklarımla Ve seni kesmesinler diye Beynimden yaraladım kendimi,kalbim yerine.... Ben sensizken..... Elimde kalan sensizlik silahının namlusuna Dokuz milimetre ayrılıklar sürdüm Ardı ardına kendime sıktım.... Ben sensizken...... Doğmamış yarınlarımıza ağıtlar yaktım Gölgelerin aydınlığından sızan loşlukta.... Ben sensizken...... Senin geçtiğin yerlere basmadım Bıraktığın izlere basıp,seni acıtmamak için...... Ben sensizken...... Maviler biriktirdim gözyaşlarımdan Senli günlere dair..... Ben sensizken..... Kırılgan hayallerimi cam pamuklarına sardım Üşümesinler diye Kül artığı ellerimle..... Ben sensizken.... Kendimleydim..... Ben Seni sevdim..... Galip SİNECİKLİ |
Yalnızlık Gölgen gibidir yalnızlık Gecenin ıssızlığı, karanlığı gibi boş ve soğuk. Sarılırsın ararsın tutamazsın yoktur çaresi. Adı Yalnızlık Yazılmıştır bir kere Yiğit olsan da büker bileği, Cesur olsan da sızlatır yüreği. İçindedir sevgi, insanın tek dileği Ateşten gömlek misali SEVGİ SEVİLİM |
YALNIZLIK..... Geniş, siyah gölgesi hayatımı kaplayan, Tepemde kanat germiş bir kartaldır yalnızlık. Kalp çarpıntılarıyla günleri hesaplayan Bir benim, benim olan bir masaldır yalnızlık. Gördüm yapraklarımın bir bir döküldüğünü, Baharda yaşamanın bilmedim nedir tadı. Gemi yüzü görmeyen bir limanın hüznünü Kimsesiz gönlüm kadar hiçbir gönül duymadı. Bir ayna parçasından başka beni kim anlar, Bir mum gibi erirken bu bitmeyen düğünde? Bir kardeş tesellisi verir bana aynalar; Aynalar da olmasa işim ne yeryüzünde?:cry: CAHİT SITKI TARANCI |
Yalnızlıklar Üstüne Yalnızlığım bırakmıyor yakamı. Geceler nasıl sabah olmaz bilirmisin, Kaçarsın kendinden korkarsın dünden bu günden! Yastığındır dostun,o bilir seni;anlatamaz. Anlamaz dostların büyüttüğün dostlukların Dokunamazsın kaybettiklerine, Ararsın köşe bucak düşlerinde geçmişini Ağlamaklı olursun bir vakit, Ağlayamazsın... Yalan söylersin kendine pişman degilim! Pişmansın top oynayıp yatağa düştügün günki kadar. Pişmanlıkların,mutsuzlukların,yalnızlıgın, Öc alır senden. Ne kendinden kaçabilirsin,ne geleceginden,korkularından. Sen şekillendirdin arzularını,şehvetini,düşlerin senin. Kaçışın yok... Aşk intikamını alacak geçmişinden. Seveceksin hak ettigin gibi... Yalnızlığım bırakmıyor yakamı Geceler nasıl sabah olamaz bilirmisin, kaçarsın kendinden korkarsın dünden bu günden! Serkan Çekirge |
Yoksun Bezgin bulutlar Üşüştü Yoksun! Şehrin üstü Gri mi gri, Güneşe perde düştü, Tanımadığım yüzlerce insan Yüzümde görünmez bir örtü Simsiyah Kapkara Yoksun! Kararıyor şehir, Üşüyor kaldırımlar Ellerim mor, Nedensiz, hissiz, İlerliyorum ağır ağır Akşamı doğuruyor zaman Ve bir sancı saplanıyor yüreğime Yoksun Ölüyor şehir! ! ! Koca bir şehir ölü... Mevsim ayrılık! Kirpiklerim bile sızlıyor, Bir yıldırım gibi düşüyor sözlerin Savaşın ortasında yalnız bir çocuk gözlerim Ürkek, çaresiz Yoksun Esir düştü şehrim Acıya tutsak yalancı gülüşlerim Sokağa düşen şu gölgem bile Yalnızlık fısıldıyor... YOKSUN! .... Gül Yazganarıkan |
Kahretsin Bu sabah yine bendesin. Bende olmadığın an yok ki. Ama bu sabah bir başka bendesin. Nesin sen? Nasıl olurda hep bendesin? Kanatlı bir melek mi? Sihirli bir değnek mi? Yoksa uçan bir kelebek mi? Kahretsin... Bu sabah bir başka bendesin Hangi yöne baksam karşımda gözlerin, Neye el atsam avucumda ellerin, Dokunduğum her yerde tenin. Düşünüyorum beynimde sen, Dalıyorum gözlerimde sen, Yazıyorum şiirlerimde sen, Yaşıyorum kalbimde bir ok gibi yine sen. Sen...sen...sen. Kahretsin... Bu sabah bir başka bendesin. Çayımın deminde, Sigaramın dumanında, Kahvemin telvesinde. Dinlediğim şarkıda, Her yanımda, Her adımda, Her anımda, Bir başka çarpıyor kalbim bu sabah. Kahretsin... Bu sabah bir başka bendesin. Hikmet Yakışır |
Yalnızım Çevremde yüzlerce insan Ben yalnızları oynayan İnsanlar karşısında rol yapan Neşeli olarak yalnızım ben Niye bu kadar kötü Niye bu kadar karamsar Acımasız Dünya döndükce yalnızlığım artar Bir zamanlar cılgındım ben Deli doluydum Niye bu kadar mutsuzum Yalnızım ben Biliyorum yalnızlık Yalnızlığı bilmeyen Tanımayan için her zaman iyidir Ama bilmezlerki yalnızlığın Ne kadar zor insanı Huzursuz ve mutsuz yaptığını Yalnızım ben yüzlerce insan Yüzlerce mutlu insan arasında Yalnızım ben yalnızım Erol GİRGİN |
iki beden... iki ruh... iki yürek... ikiye bölünmüş tek sevda... bölünen sevdaların yüklendiği düşmüş omuzlar... yerlere sürünen ayaklar... yerlerde sürünen sevgi... hazırlanıp seçilmiş iki ayrı yol... ve işte start sesi, "hoşçakal..." ve saniyeler sonra, herkesi tek başına yapan ve tek başına kalan mutlu olan! Ayrılık... |
Pusuda yalnızlık karacadağ yamaçlarında kardelen çiçekleri her bahar umuda rengini verir ve her bahar dicle’de ak köpüklere üşüşür papatyalar siverek düzü hayata vurgun yürekli yiğitleri ve sabahın eteklerinde ter taneleriyle "memleketimdir benim" orada tüfekler yağlanır ker*** damlarda türkü kaçak tütün kaçak kaçak çay buğulanır şavkı vurur mağlara ve korku ve umut ve can pusuda pusuda yalnızlık karacadağ, önü diyarbekir’dir ben hüznü avuçlarken ora mahpuslarında bulutlarla yalpalayan rüzgarları resmedip bakıp bakıp iç çekerdim doruklarına karacadağ, patikalarında ceylan ölüleri ve bakır renkli göğüslerimizde görkemli güneşiyle sabıra tutunan sevdaların gönüllü erleriydik ve yollarımızda ayaklarımıza batıp çıkan devedikenleri özlemler biraz uzak biraz diri bekleyişlerde alçalıp yükselirken köpük köpük yalnızlık Yılmaz Odabaşı |
Bu Gece Ağlayacağım... Birazdan akşam olacak bitanem Yalnızlık aç kurtlar misali Üstüme çullanacak. Ben çaresizlik içinde Sana teslim olacağım Kör sağır gecelere tutsak Sana mahkum yaşayacağım Özlemin devleşecek içimde Yüreğim titreyecek Ellerim soğuyacak sensizlikten Dudaklarımdan, şarkımız dökülecek Yarım yamalak, bir kez daha Seni sensiz yaşayacağım... Bu gece ağlayacağım sevgilim Hangi saatte bilinmez Kendimi bir kenara çekip sorgulayacağım. Ne yapmak istiyorsun, böyle nereye gidiyorsun deyip, Biraz da çatacağım. Hatırladıkça seni Sevdan kokacak evimin her yanı. Sensizliğin çaresizliği çökecek Kan gibi yüreğime Kahredecek yokluğun beni milyon kere... Bu gece ağlayacağım sevgilim Sen de benimle ağlayacaksın Uzaklarda bir yerlerde Biliyorum, biliyorum ki Yüreğin yüreğime değecek. Aynaya baktığımda Hep ben yerine sen olacaksın. Adını bile bilmediğim bu duygular için Sen de, sen de benimle ağlayacaksın... alıntı... |
| Saat: 04:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık