![]() |
yalnızlık yalan doğrudan karanlık aydınlıktan kaçar gÜneş yalnızdır ama etrafına işık saçar unutma doğruların kaderi bu yalnızlık kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar alinti |
Yalnızlığa Çağrı Namusum üzerine yemin ederim Bu şehri bu evleri bu sokakları sevmiyorum Tiksiniyorum bu iğrenç kalabalıktan Yalnızlığı özlüyorum Yalnızlıkta sen varsın Dilediğim gibi düşünebiliyorum seni Bir ayna karşısında soyunuyorsun çırılçıplak Dudaklarından öpüyorum Kapatıyorum gözlerimi yağmur yağıyor Bir bulut görüyorum sana benzeyen Sevinçten ürperiyorum Yalnızlıktan bütün teselliler yalnızlıkta Hoşça kalın sokaklar, caddeler, insanlar İşte başımı aldım gidiyorum. Ümit Yaşar Oğuzcan |
HANİ PAYLAŞACAKTIN Hani paylaşacaktın benimle Hani deniz en derin yurdumuz olacaktı Hani konsun diyordun kalbimize martılar Hani avuçlarımız yağmur ile dolacaktı Hani kartallar gibi kanatlanıp doruğa Hani bölüşecektik mevsimleri Neden yine bin parça eyledin resimleri Hani gök,nerde ufuk,neden sustu dalgalar Ayaklarımda yine bu zalim prangalar..... Nurullah GENÇ |
Ilık yaz akşamında Ay ışığı altında Bütün güzellikler karşımda Eksik bir sen varsın yanımda Böyle geçen gecelerde Yaşıyorum sensizliği Ankara bürünüyor benimle mateme Sensiz geçen gecelerde Biliyorum ben kadar yakınsın bana Lakin yıldızlar kadar uzak Uzakta olsan aydınlığın ulaşıyor bana Tek tesellim sevgin varlığın yanımda olmasa da Gelsen bir an olsun yanıma İşte o anı yaşamak arya Bir resmin bile yok karşımda Gözlerimi kapatır seni hayal ederim YALNIZLIĞIMLA.... MUSTAFA KAŞİFOĞLU |
AĞLAMAYACAĞIM Çok derinden hayal etmişim ki, kendimi bir an yanında sanıyorum. Derin bir nefes alıp kalıyorum, Ah ne vardı şimdi yanında olsaydım. Ellerim ellerinde. Gözlerinin derinliklerinde, seninle iç içe. Biliyorum imkânsız, ama düşüncesi bile güzel.. Sensiz yarınlarda ne yaparım acaba? Hayatımın akışı değişiyor, üzüntülerim var. Sensiz yaşamak da zormuş. Ne yapayım? Bol bol seni düşünürüm.. Hatırlar mısın, ağaçlara salıncak kurardık. Uçar gibi ağaçların içine doğru sallanırdık. Ayrılık vakti geldiğinde, uçarcasına evlerimize koşardık. Rüyalarimizda da ayrılmazdık, öylece uyuyakalırdık.. Başka ne yapardık? Seninle balığa giderdik. Oradan çay bahçesine gelirdik. O günlerde çok erken kalkardık. Güneş doğar doğmaz birbirimize kavuşurduk. Seninle kırlara giderdik, kirçiçekleri koparırdık. O temiz havalarda dertlesirdik, azığımızı paylaşırdık. Mutlu yarınlardan bahseder, geleceğimizi kurardık.. Olmadi, yapamadık... Bekle beni yanına geliyorum, diye avaz avaz bağırmak geliyorsa da içimden, susuyorum.. Çünkü çaylarımızı yudumladığımız o çay bahçesinde değiliz.. Hatta şu an nerede olduğunu bile bilmiyorum ki.. Adama deli derler.. Ve sana kavuştuğum gün, işte o gün bir daha ağlamayacağım.. Ahmet ARSLAN |
Bir yalnızlık sahnesi olsa gerek bu, İlk gösterinin birinci ve sonuncu perdesi, Ne seyirci izlemekte, ne de görevli dolaşmakta, Tek bir kişi sahnede durmakta, Boş koltukları gezen bakışları. Yalnızlığı anlatmakta.... vahan isaoğlu |
ARARIM SENİ Akşam erken çöker yalnızlığıma Sokak sokak gezer ararım seni Hasretin gönlümün yangınlarında Alev alev yanar ararım seni Gözyaşlarım kurur yanaklarımda Hüzünlü bir ıslık dudaklarımda Sigaram sabahlar parmaklarımda Nefes nefes çeker ararım seni Gölgen düşer sanki hep yollarıma Adım adım yürür izlerim seni Bir çılgın özleyiş girer kanıma Yudum yudum içer ararım seni.... Ahmet Selçuk İLKAN |
Yalnızlığım benim terkedilmişliğim Çöllerde susamışlığım vakitsiz ağlamışlığım Tipide kaybolmuşluğum dalgaya kapılmışlığım Yalnızlığım benim vefalı yarim? Çarmıha gerilmiş günahım Hırçın dalgalı denizim Kana susamışlığım Gidip gelen dönüşlerimin kırıntısı Yalnızlığım benim kederli yüzüm Badesiz sarhoşluğum İnleten ağlatan baş ağrılarım benim Kırmızı gecelikli ölümüm Yüreğimdeki hançerim yalnızlığım benim Vuslata hasretliğim kanayan yaram Ayağı kırık topal sevmişliğim benim Paslı dişim kanlı gözüm Ateşsiz sigaram akıntıya kapılmışlığım Bir an yalnız bırakmayan yalnızlığım benim Uykuda kabuslarım garibim yetimliğim Kıyıda ağlayan martım Mezar taşım ağıdım Uykusuzluklarımın ninnisi Yalnızlığım benim vefalı yarim... SERVET TAMER |
SAKLANBAÇ Aşkı arıyorum... O hep saklanan Bense hep ebe... Aşkı arıyorum Şarkılarda... Türkülerde... Araya araya bulduğum Kendisi değil Saklandığı yerler: Beyinler...gönüller... Yerini buldum ya Şimdilik bu da yeter... Pusudayım... Aşkı arıyorum Ayak seslerini duyuyorum Umutlanıyorum... Mutlaka bir gün O da elime geçer diyorum... Alper Kürük |
Ve işte gidiyorum Nazlıgüneş Yalnız gecelerin uzak sabahlarında Bir düş görürsen şayet beni hatırla Oysa karanlıktı gece Ve Sevgisizdi hayat Yalnızlığıma hediye ettiğim bir damla sevgiyi Ve Bir hayali,gökyüzünü ve geceyi Sana verdim karanlık düşlü sokaklarda Al düşlerimi ve geleceğimi Sadece şunu bil ihanetin adı yoktur sesimde Ve senle beraber var ettiğim o kainatı Düşlerimle bırakıyorum sana İlerde birgün düşlerinde ürperirse hayalim Ve bir damla gözyaşı görürsen Bilki senin içindir Ve İşte gidiyorum Nazlıgüneş Yaratılışım yok olmam gibi Ama ağlamıyorum çünkü biliyorum gerçeği Al düşlerimi al ve git daha ne bekliyorsun İşte gerçek hadi durma git ve yalnız bırak beni Hadi git daha ne duruyorsun ALPER ESKİKILIÇ |
| Saat: 07:33 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık