![]() |
|
ADIM YALNIZLIK BENİM Önce seni Sonra kendimi Bugün de kimliğimi kaybettim Hükümsüzdür Bulanlar Boşuna yorulup getirmesin yazık Çünkü Ahmet'i türkülere Selçuk'u şarkılara İlkan'ı şiirlere gömdüm artık Bundan böyle 'Adım yalnızlık benim Soyadımsa ayrılık' Ahmet Selçuk İlkan |
Herkesin konuştuğu bir dünyada ben sustum! ne kadar susulacaksa o kadar sustum! kendimle konuşuyorum şimdi yalnız... yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime kimse duymuyor... Sustum! Bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum! sustu benimle deniz, sustu deli dalgalar, sustu martılar... umutlarımı sarıp rüzgarlara uzaklara savuruyorum her gece yıldız yapıp serpiyorum gökyüzüne kimse görmüyor... Sustum! Tam acılarımı haykıracaktım ki, sustum ne kadar susulacaksa o kadar sustum! bir çığlık kanıyor demedim, en derininde yüreğimin... içimdeki volkanları boğarak sustum! açmadım kimselere yüreğimi hançeri sadece kendime sapladım sapladım ve sustum! hüznü yüzümde, acıları gözlerimde topladım sustum!.. |
Büyük Yalnızlık Önce çaresizlik çaldı kapıları Sonra yoksulluk Bütün âşina çehreler silindi aynalardan Bir anda boşaldı dünya Yapayalnız kaldık Tez tükendi umut ekmeği Bitiverdi suların hayali Çevirdik derin bir karanlığa gözlerimizi Sen ey büyük yalnızlık Bir sen terketmedin bizi Ümit Yaşar Oğuzcan |
Senden öncede bilirdim ben yalnizligi ve hasretleri gurbetin yamacinda tanirdim, Sensiz karanlik sevdalara bürünürdü gözlerim. Yoklugunda gözyasimdan utanirdim.. Bu bekleyismiydi hayati yasanilir kilan? Ve bu bekleyismiydi öldüren gün be gün? Aylar gecerdi son bakisinin ardindan yillari kaybolurdu koca ömrümün... Sen bilmezdin seni düsündügümü, üsüdügümü bilmezdin.. Buz tutardi ellerim gidisinin baharinda.. Geriye hic dönmezdin.. Senden öncede bilirdim ben yalnizligi ve hasretleri yüregimin kuytusunda tasirdim, Her gelisinde sana baglanirdim. Sen her gelisinde gözlerimden dahada uzaklasirdin. Bu umutsuzlukmuydu beni sana mecbur kilan? Ve seni benden uzak tutan bu umutsuzlukmuydu? Koca bir ömür biterdi avuclarinda apansiz, zamansiz kesilirdi nefes alislarim. Kendimi bildim bileli aglamazdim, Yüregime dökülürdü gözyaslarim.. Bir defa olsun sessiz aglayislarimi görmezdin.. Bir yerlerde kalirdi gönlünün bir kösesi, geriye hic dönmezdin.. |
gülsün artık yüzün bundan böyle yokum ben olmayacağım istesende olmayacağım istesemde olamayacağım artık sana çok uzağım başını kaldırdığında benim baktığım yere bakıyor olacaksın gecenin bir vakti ama artık beni bulamayacaksın dilerim bu seni yaralamaz beni yaraladığı kadar umarım bu aşkın cezası sadece benim omuzlarımda olandır özlemek bana kalsın özlenmek sana beklemek bana kalsın beklenmek sana ama şunu unutma bir gün mutlaka karşında bulacaksın beni, unutulmuşluğumu ansızın bir günbatımı herşey yoluna girmişken karşında bulacaksın beni şimdi ben nasılsam öyle olacaksın ve tüketmiş olacaksın bana dair herşeyi benden olan herşeyi özgürlük bana kalmış olacak o an yapayanlızlık sana yapayanlızlık sana.... Ömer Seydi Ekinci |
yanlızlığını anlat bana http://img105.imageshack.us/img105/6993/animation611222119sflx5.gif BULMAK AMA GÖREMEMEK Asla değiştiremeyeceğin şeyler için üzülme. Değiştirebileceğin ama istediğin halde değiştiremediğin şeyler için mutsuz ol veya asla asla bir daha sevmeyeceğim deme.. Mahcup olursun... Asla sevgiyi arama çünkü sen aradıkça o saklanır kapı arkalarına.. Sevgi seni istedi mi bulur.. Zamanı vardır..tıpkı baharı kışta arayıp da bulamayacağın gibi... Ya da bulsan da asla onun gerçek bir bahar olmadığını kabul etmek zorunda olacağın gibi .. O bulduğun sadece bir aldanmışlıktır.. Aldanırsan,tıpkı kış ortasında Çiçek açan erik ağaçlarına dönersin.. Kisin ortasında sevinçten çiçek açarsın.. Kış gerçek yüzünü gösterince de donarsın, Anlarsın ki yaşadığın bahar kış ortasında yaşanan yalancı bir baharmış.... Erik ağacı gibi donarsın O zaman ve o yaz boşa geçer..meyvesiz kimsesiz Sevgi aranmaz..Sevgi istedi mi seni bulur. Hiç ummadığın bir anda arkanda beliren bir dost olur bu bazen.. Vapurda ensende hissettiğin bir nefes alır götürür seni sevgiye, Bir tesadüf sana sevgiyi taşır.. Sen sevgiyi aramamışsındır. Tıpkı gecikse de gelen ve geleceğinden emin olduğun bahar gibi....... Tıpkı bir sabah kalktığında baharın pürüssüz yüzü ile karşılaşman gibi bulmuştur seni sevgi............ Sevgiyi Kaybederken de cesur olmalısın.. Yüreğin dolu olmalı sabır ve güçle Her kaybedilen kazanılan bir derstir zaten Sevgi çok şey öğretir severken ve kaybederken Sevgiyi kaybederken Sevgiliyi kaybetmenin ne zor olduğunu öğrenirsin Sevgiyi kaybederken Aslında onu hiç kaybetmek istemediğini öğrenirsin Sevgiyi kaybederken Onu kaybetmenin, bulmak kadar güç olmadığını Ama acısına katlanmanın ne güç olduğunu öğrenirsin Sahipken sevgiye hep yanında olacakmış gibi Onu hoyratça harcamışsındır.. Kaybettiğinde ise her an yanında olacağına inanmakla Ne büyük yanlış yaptığını anlarsın Ve bir daha ki sevginde daha temkinlisindir.. Hem severken, hem kaybederken Bir önceki sevgi öğretmiştir bunu sana.. Her kayıp bir derstir almam gereken Çünkü hiçbir sevgi tek başına var olamaz.. Ayrılamaz daha öncekilerden... |
Yokluğun kadar hissediyorum varlığını Beni hissettiğin kadar yoruluyorum seni sevmekten soğukluğun söndürdükçe yürek yangınımı, sözlerin şah çekmeden mat ettikçe beynimi, Çırpındıkça batarken umursamazlığının denizinde Sonunu görüyorum başlayamadığım sevdanın Bir çiçeğin tabiata seslenemediği gibi, haykırıyorum seni sevdiğimi Susarak... Hiçbir yere ulaştıkça daha bi seviyorum seni Toprağın altında tohum sana olan aşkım, çaresizliğimin gözyaşlarıyla suluyorum ama Bakışının, gülüşünün güneşi olmadan Açamıyorum sevgimi sana. Bir çığ altında kalıyorum,seni gördüğüm her rüyadan uyandıkça Aslında baktığım her yerde gördüğüm kadar uzaksın bana, kokladığım her çiçekte hissettiğim kadar daha da yalnızım şimdi, okuduğum her dua kadar savunmasız kalbim Dönüşü olmayan bir yolun son durağında indirdim, İçimde biriktirdiğim sevgi sözcüklerini Ruhumdan akan çürümüş bir isyan bulandırdıkça umutlarımın rengini, İntihar kokmaya başlıyordu bütün güller. Artık son sözlerini söylüyordu hayat, son kozlarını oynuyordu mutluluğa karşı.. Varsın olsun , Ben bir ölüme gülerim, bir gülüme ölürüm... FATİH DÜZ |
Menekşeler açıyor, gözlerinin renginde, Güvercin kanadından, alırım müjdesini... Itırlı rüzgarlara, seni çağırsın diye, Saçlarını anlatıp, fısıldarım ismini... Kuytulara sinerken, erguvan pembeliği, Yüreğimde bu akşam, bir ceylan ürkekliği... Uzaklarda bir tambur, sevdalarda geziyor, Gönlünün körfezinde,gönlümü yüzdürüyor... Bu hülyalı, şaheser, bu sevdalı semai Hatıralar şehrimden, getiriyor maziyi... Gözlerimi kapayıp, akşamı dinliyorum, Bir hüzünlü şarkıda, seni bulsam diyorum... Mısralara sinerken gözlerinin özlemi, Yüreğimde tutuşur o sevdanın külleri Uzaklarda bir tambur, sevdalarda geziyor, Gönlünün körfezinde,gönlümü yüzdürüyor... Ceyda Görk |
Zamansızlıkta Yaşamak İçin... Bir nefes kadar uzağındayken...dokunamadan sana,duyumsayamadan sıcaklığını...daha yaşayamadan, ben SENİ, sen BENİ, biz BİZİ... gidilir mi? gidilir mi sevdiğim? Biten saatlerin korkusu yüreğimde çığ gibi büyüyor,yer kalmıyor yarına ait sevinçlerime.Bedenimi sarıyor umarsızlığın dikenli telleri.Gözbebeklerimde güvercinler ağlıyor.Uğurlarken senden,KENDİMİ.Bırakıp giderken ellerine yüreğimi. daha,dün... daha,dünden evveli... daha, gece... daha... daha bu sabah, bu sabah ya! 'Tüketirken sözcükleri sıcak fısıltılarla yüreğimizin yansımalarında, tamamlarken eksik kalan sözlerimizi. İsyanım, sana değildi,sana değildi sevdiğim. seni...seni sığdırmaya çalıştığım zamanlaraydı. her gün, her saat, hatta her dakika sana yakınlaşan yüreğimle...yalnızlığın koynu olan yatağımda uykuya teslim olmadan direnen gözlerimle dilsiz duvarlara resmettiğim sana, ''canımsın benim,canım'' deyişindeki ses tonuna doymadan gidilir mi? gidilir mi sevdiğim? Bilmiyorum...gidişim hangi duraktan? hangi gardan? hangi alandan? ...hangi hain zamanın kollarından olacak? oysa, tüm saatleri geri aldım.Hatta seninle olabileceğim bir zerre mutluluğa karşılık,dudaklarımda takılı kalan o son gülümseyişimi vermek için yalvardım Akrebe, Yelkovana. yalvardım. Zamansızlıkta yaşamak için seni,zamana... Leyla Işık |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık