![]() |
Alıntı:
BEN GİDENİ DEĞİL GİDEN BENİ KAYBETMİŞTİR... bende bir cümle ile tamamlamak istedim.. |
yalnızlık elimde değil, değirmenin üzerinden rüzgar eksildi, hüzündür getirisi; benden de gidildi... ne sen öyle gitmelere yakışırdın; elmişin gibi ne ben böyle ağlamalara; gelmişin gibi ne bu kahrın ellerime yattığı uykular kalır; sabah'a ne bu öfkem; aldırmadığın bahara... şimdi yüzünün mevsimlerinden güzdür senin yüzünden güzler geçiyor; benim yüzümden bütün hüzünler... sararmış hayaller deryasında bir kaptan kadar alışığım aşığımın ayrılışına; aşkımı aşıran ayışığına... ki ben seninle uzun bir yolculuk hevesinde bulmuştum kendimi toplasan bir mutluluk etmezdi oysa yaşadığımız, nerden baksan, iki insan kadar yakınlaşmıştık başka türlüsü mümkün değildi, yalnızlık elimde değil, benden de gidildi... dünyanın dörtte üçü sudan sebepler, kalanı, gidenler ne kadar özler? senin yüzünden bu güz de yalnız geçiyor senin yüzünden bende baştan ayağa dolaşan keder bütün bunları söylemek umurumda değildi yalnızlık elimde değil hacıyatmaz devrildi... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifLevent ÖZGÜR |
Bırakma beni sevdiğim Gidişine dayanamam Hasret gözyaşlarımla Kendimi avutamam Dönerim dersin ama Kadere inanmam Bıraktığın anılarınla Ben sensiz yaşayamam |
bak bugün yokum,sen kokan kaldırımlarda gidiyorum siyah beyaz resimlerin uçuştugu puslu caddeler ardında ki,köşe başlarına bak!kaçıyorum yarına ugurladıgım vuslata loş odamın duvarlarında,artık bakışların suretin siliniyor yavaş yavaş gözlerimde salıyorum kendimi,ugurluyorum sensizliğe darıgınım bu yıl kendime,küsüyorum gençligime cıvıl cıvıl şiirlerimin ayazlarındayım satırları bir hoş artık mektuplarımın köşeleri tutuşmuş yazdıgım sayfaların gidiyorum artık,pusulasız yollardayım bak!benim sokakların arnavult taşlı boylu boyunca bütün kaldırımlarım yamalı batsın güneş,bakmam ardıma yüklerim sevdayı sen aldırma,gözlerim ağlamaya çok önce alıştı http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifFerhat BİÇER |
Yarım Kaldım... Gitmek mi zor? Yoksa kalmak mı? Güle güle diyebilmek mi? Yoksa hoşça kal demek mi? Kolay Olan? Ardında bıraktığın sahile sen vuracaksan; Baharlar senin renginde çiçekler açacaksa; Olmadığın halde kumlara ilan-ı aşk yazılacaksa; Bırakmak mı kolay bırakılmak mı? Sen gittin ya; yarım kaldım… Sözlerim yarım, okuduklarım yarım, Gördüklerim bakışlarımın yarısı… Adımlarım yarım, yüreğimin atışı yarım, Cümlelerimin öznesi yok; yarım.. Ortadan ikiye bölünmüş sevgi sözcükleri gibi, Suların kesik akması gibi, Yarım gibi, yarım… Söyleyebildiklerimin Yazabildiklerimin Yarısı Olduğu Gibi… Sen gittin ya, yaşadıklarımın yarısını da götürdün… Merhaba diyebilmek mi zor? Hadi eyvallah diyebilmek mi yoksa kolay olan? Beraberken yaptıklarımızın yarısını yapabiliyorsam, Şekerin kalmamışsa şekeri ve tuzunda tuzu.. Yani hayat tadını buruklaştırmışsa.. Hüzünlü bakıyorsa aydınlık, gece gibi.. Eksik değil mi bir yanımız? Kolay olan.. Arkana dönüp el sallayabilmek mi? Yoksa yüreğimin yarısını götürdüğünü bildiğin halde, Zoraki gülümseyebilmek mi? Sen gittin ya, yarım, yarım kaldı!.. İçimde dört nala koşan ayrılık, Sende kalan parçamı mı arıyor? Ellerini mi? Gözlerini mi? Sözlerini mi? Her yerim sende kaldı, Her yerin bende... Daha ne arıyor ki bahane, Yarım sende, yarın bende kalmışken?.. Beraberken bütünleşeceksek… Ardından el sallayabilmek mi kolay?.. Yüreğimi götürdüğünü bildiğin halde.. Gidebilmek mi? |
dönüşü olmayan yolculuk gidiyor işte bugün, yüzünün en tatlı tebessümlerinide götürüyor, yeni bir hayata gidiyor ve bensiz gidiyor ağlayabilseydim eğer bugün,belki gitmezdi ama o entatlı diliyle gidiyor ve ben ağlayamıyorum. saçlarım ağardığı zaman dönecek belki ama ben o zaman benliğimden çıkmış olacağım sensizliği ise gözyaşlarımla boğacağım........... ne olursun gitme |
Feryat !.. Feryat !.. Feryat !.. Birde sitem var Bırak artık ne olur bırak gidem Yar Bu dünya sana geniş banaysa çok dar Şikayet dilekçesi şu gözyaşlarım. |
Gitmek... Kaçıp Gitmek bitirir mi herşeyi Oysa kaçarken yakalmak Sevmeyi Düşünmezken Sevmek yokmu Beklersin bir şeyin gerçekleşmesini Ummadığın Anda gerçekleşmez mi Kaçmak kaçıp gitmek... Gerçekten bir kaçışmıdır... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifAdar KAYA |
Gitmek mi zor kalmak mı? Herşey yoluna girmeye başlayor mu nedir bilmem ama Ayışığı'nın benim için uğurlu geldiği kesin. Böyle devam etse hiç bozulmasa ne olur şansım. Buralardan gitmek acaba bana iyi mi gelecek? Beni neler bekliyor acaba? Bakalım bunu zaman gösterecek. İş kesinleşti ya korkuyorum işte. Bunca yıldır yaşadığım, alıştığım, sevdiğim bir çevreden uzaklaşmak. İlk başta ürkütücü geliyordu, ama şimdi biraz cesaretlendim sanki. Ama başka çarem de yok zaten. Gitmeliyim, bunu biliyorum sadece. Uzaklaşmalıyım buradan ve anılardan. Bir umuttu yalnızlık birşeyleri paylaşamamaktı belki, gözler dalıp giderken, yaralı bir serçeye ağlayan bir buluttu belkide, belki belkilerle dolu bir hayattı bu... |
Gelen gider Gelen gittiği zaman Geriye kalandır sevda Daha bir seversin Ama Bir daha sevemezsin Alışırsın yüreğindeki Bu ılık, bu hoş sıcağa... Geriye kalandır sevda. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifÜlkenur KAYNAR |
| Saat: 03:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık