![]() |
|
Allahım! Değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için bana cesaret, Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmem için sabır, Her ikisini birbirinden ayırt etmek için akıl ver. |
Allahım! Başladığımız yeni günde senden hayır diliyoruz ve bu günün içinde şerlerden sana sığınırız. Bizleri doğru yolundan ayırma.. Amin.. |
Allahm sen birsin sen bütün canlıların yaradanısın rabbim!!! |
ALLAHIM sen birsin rabbim!!!senden yardım ister senden korkar senin icin dua ederiz |
Allah'ım sen kimseyi açlıkla terbiye etme... |
"Allâhümme innâ nec'alüke fî nühurihim ve ne'ûzü bike min şürûrihim." "Allâh'ım! Senin kudretinle onların karşısına dikilmeni istiyoruz. Onların şerlerinden sana sığınıyoruz." |
Allah'ım! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi! Amin.. |
Allah'ım ! Son nefesimizde senin adını zikrederek ölmeyi nasip et.Bizleri razı olduğun kullarından eyle.Ölüm geldiğinde,bizlerden razı olarak canımızı al ve Ahirette senin huzuruna geleceğimiz zaman,bizlerden razı olarak huzuruna çıkar. Yüzümüzü Senden başkasına secde etmekten koruduğun gibi, ellerimizi de Senden başkasına açmaktan koru.Bizleri senin yolundan ayırma...Amin... |
Allah’ım! Başlayacağım bu yeni gün için senden hayırlar diliyorum ve bugünün içindeki şerlerden sana sığınıyorum, günah işlemekten, bir kuluna haksızlık etmekten, birisinden zulüm görmekten sana sığınırım, korkaklıktan tembellikten,acizlikten, cimrilikten, hastalıktan,bunaklıktan,şirkten,kabir azabından ve diğer dünyevi,uhrevi kötü hal ve akibetlerden sana sığınırım. Allah’ım! Bugün yapacağım bütün işlerin ibadet olmasını nasip et. Allah’ım! Bana helal kazanıp,helal yemeği nasip et. Allah’ım! Bana son nefeste imanla göçmeyi nasip et. Allah’ım! Bana hakkı hak,batılı batıl göster;hakka sarılıp batıldan kaçmayı nasip et. Allah’ım! Beni sevdiğin kullar arasına kat,beni çok sabreden,çok şükreden kullarından eyle, çok çok anayım (zikredeyim) ömrüm sevdiğin, razı olacağın işlerle (amellerle) geçsin. Bana ilim ve takva sahibi olmayı nasip et. Sıhhat ve afiyette daim eyle. Allah’ım! Evlatlarımıza da sıhhat ve afiyet,hayırlı işlerinde muvaffakiyet ver, umduklarına nail, korktuklarından emin eyle, kendilerini alim ve salih kişilerden eyle. Onlara islamı sevmeyi ve islama hizmet etmeyi nasip et. Rızıklarını genişlet, ömürlerini mutlu kıl. Her türlü kötü göz ve akıbetten muhafaza buyur. Allah’ım! Mümin kardeşlerimizden hasta olanlara şifa, dertli olanlara deva, borçlu olanlara eda, sıkıntıda olanlara gönül ferahlığı ver. Allah’ım! Ümmeti Muhammedi kafirlerin ve zalimlerin boyunduruluğundan kurtar ve uyanıklık ver. Allah’ım! Akrabalarımdan ve sevdiklerimden imanla ahirete göçenlere kabir azabı gösterme; mekanlarını cennet eyle. Sağ olanlara sıhhat ve selamet ver.hidayet nasip ederek islamı sevmek ve islama hizmet etmek şerefine nail eyle. Amin.. |
Senin gücün her şeye yeter ! Tüm Müslümanları Koru Rabb'im ! |
bizim için hayırlısını ver ya rabbim |
Allahım başlayacağım bu yeni gün için senden hayırlar diliyorum ve bu günün içindeki şerlerden sana sığınıyorum. Günah işlemekten, bir kuluna haksızlık etmekten,birisinden zulüm görmekten sana sığınırım. Korkaklıktan, tembellikten, acizlikten, cimrilikten, hastalıktan, bunakliktan, şirkten, kabir azabından ve diğer dünyevi, uhrevi kötü hâl ve akıbetlerden sana sığınırım... Amin.. |
Ramazan yeniden başlamak için fırsattır. Rabbim; Ramazan ı bize mübarek eyle.. Bizi Ramazan ile mübarek eyle.. Amin.. |
YA RABB... Çorak bir bozkır gibiyim huzurunda.. Ne bir ot bitmiş bugüne kadar toprağımda, ne de bir hayra uzanmış elim... Hakkıyla zikredemedim Seni, hakkıyla el açıp yalvarmasını bile beceremedim. Bir damla gözyaşı bile dökemedim huzurunda.. Gafletimi affet Ya Rabb... Sana layık kul olamadığım halde Huzuruna geldiğimde "kulum" demeni istiyorum, cüretimi affet... Sen, hep yanımda olduğun halde, ben Sana uzak kaldım.. Yalnızca Seni araması gereken bu kalbim, Sen'den başka her şeyi aradı, ne olur affet.. Her gün adım adım da olsa ilerlemem gerektiği halde, hep geri geri gitti ayaklarım, hep yerimde saydım, ne olur affet... Aşkından ağlaması gereken gözlerim, hep başka sevgiler uğruna yaş akıttı, ne olur affet... Seni ağırlaması gerken kalbim, Sen'den başka her misafiri ağırladı, ne olur affet... Hep Seni söylemesi gereken bu dilim, Sen'den başka her şarkıyı söyledi, ne olur affet... Ama, bizler Senin kulunuz Ya Rabb'i, kula hatasını bilip tövbe etmek, Efendisine ise affetmek yaraşır.. Ümmet'i Muhammed'i affet... Affet... Affet... Affet Ya Rabb'iii... AFFETT.. |
zülmedenleri cehennemine kabul eyle |
Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibâdetten ve kabul edilmiyen duâdan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan, kötü arkadaştan, kötü komşudan ve şaytanın şerrinden sana sığınırım! Amin.. |
Sen büyüksün,gücün her şeye yeter ! Sen yücesin,bilgesin ! Allah'ım,sen bu Dünya'yı,beni,ailemi,tüm insanlığı koru Ya Rab'bim...Amin... |
Peygamberimiz (s.a.s.) “Allah’ım! Saygı duymayan kalpten, kabul olmayan duadan,doymayan nefisten ve fayda vermeyen ilimden sana sığınırım.” (Tirmizî, De’avât,69)ٍس ْفَن ْنِمو ُعَم ْسُيَل ٍءاَعُد ْنِمَو ُع َش ْخَي َل ٍبْلَق ْنِم َكِب ُذوُعَأ يِّنِإ َّمُهَّللَا راَّنلا َباَذَع اَنِقَو ًةَن َسَح ِةَرِخْٰلا ِيفَو ًةَن َسَح اَيْنُّدلا ِيف اَنِتآ اَنَّبَر َّمُهّٰللَا |
Razıyız senden, razı ol bizden, hayırlar yaz başımıza iyileri çıkar karşımıza.. Amin.. |
Ey Rabbim...! Ben eksik,kusurlu ve sonunda ölecek olanım; eksiksiz,kusursuz ve ölümsüz olan Seni ararım... Başında bulduğum Sensin... Sonunda bulacağım Sensin... Yokluğumda vardığım Sensin... Varlığımda talebim Sensin... Hep Seninle eyle bizleri... Aminnnnnn... |
Ya Rabb..! Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle.. Amin.. |
Allahım haramı bize zorlaştır, helali ise kolaylaştır... |
Ya Rabbi! cümlemizi dua edenlerden, her daim şükredenlerden, Allah rızası için sevmeyi bilenlerden, dogru ve dürüstçe yaşamayı seçenlerden eyle. Amin.. |
.Beni iyi bir kul eyle.İyi kul olanın zaten herşeyi iyidir. .Bundan önce ettiğim ve bundan sonra edeceğim tüm dualarımı kabul eyle |
ALLAH’IM! Ruhumu DaraItma, KaIbimi Karartma, Darda koyup Aratma, Hak yoIundan Saptırma, Beni SENDEN Başkasına YALVARTMA. amin. Bir Gönül Duası... ALLAH ım! Büyük hakkın için, kerim zatının nuru hürmetine, Arş-ı azîmin hakkı için, Kürsi'nin taşıdığı şeyler hürmetine, Levh-i Mahfuz'unun sırrı hakkı için, İlm-i Gayb'da kendine seçtiğin isimlerinin hürmeti için; suların coştuğu, güneş, ay ve dünyanın döndüğü Aşk isminin hürmetine, Kur'an-ı Azîm'de bildirdiğin Esma-ül Hüsna'nın hürmeti hakkı için, yarattıklarından hiçbir kimseye öğretmediğin, katında çok gizli olan isimlerinin hürmetine isterim. ALLAH ım! Âdem Safiyullah, İbrahim Halilullah ve Eyyüb Aleyhisselam'ın Sana dua ettiği isimlerin hakkı için, Musa Aleyhisselam, İsa Aleyhisselam, Nuh Aleyhisselam ve Davud Aleyhisselam'ın dualarının ve içindeki isimlerinin hürmetine, en temiz seçtiğin, en doğru kıldığın bütün peygamberlerinin sana ettikleri dualarda kullandıkları mübarek isimlerin hürmetine, isterim Senden zeytin yaprağı üzerinde yazılı olan mektuplardaki İsm-i Âzâmın hürmetine isterim! Onunla sana dua olunduğu zaman mutlaka kabul ettiğin, azametliden de azametli İsmin hakkı için isterim. Senden gizli-saklı, mübarek, tayyib, tâhir, mutahhar ve mukaddes İsmin hürmetine isterim. Habibin sevgili Peygamberimiz Hz. MUHAMMED Sallu Aleyhi Vesellem üzerimize olmasını, onun hakkı için isterim ve, Senden ister ve Sana dua ederim ki Bizleri Senin ve Habibin'in sevdiklerinden eyle.]Bizleri yakîn kıl, arif eyle. Allahım! İmanımızı arttır, güzelliğimizi ve ilmimizi arttır. Sana ezelde verdiğimiz ahd ü vaadimiz üzere bizleri sabit kıl. Ne aldananlardan, ne de aldatanlardan eyleme. Son nefesimizde, canlarımızı müslüman olduğumuz halde al ve bizleri salih olan atalarımıza ilhak et VE NOKSAN SIFATLARDAN MÜNEHZEHSİN,EMAN VER BİZE EMAN İSTİYORUZ. |
ALLAH'IM EN YAKINLARIMA BİLE DİYEMEDİĞİM AMA İÇİMDE HİSSETTİĞİM ACI VEREN DERTLERİME DERMAN OL ! |
Ya Rabbim sen bizi affedensin sen duaları kabul edensin şimdi yapacağım duayı kabulet: Allahım sen müslümanları koru,evsiz olana ev,yalnız olana bir arkadaş, kıyafetsiz olana kıyafet,ahlaksız olana ahlak,hastalara acil şifalr ver AMİN! |
AIIah’ım! Beni, bana nasip etmeyeceğin bir şeyin peşine düşürme! |
Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana. Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle. Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle. Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim. Amin... |
ALLAHIM BUGÜN ÖYLE BİR GÜN OLSUN Kİ AF OLUNMAYAN KUL,KABUL OLUNMAYAN DUA, DEF EDİLMEYEN BELA,ŞİFA BULMAYAN HASTA,HUZUR BULMAYAN KALP, ALLAH DEMEYEN DİL KALMASIN... AMİN... |
|
|
Ya Vehhab! Yokluğa sırf yok olduğu için varlık bahşedersin Nankörlerin bile rızkını kesmez inkar edenlere bile nefes verirsin Varlığım senin lütfundur senin ihsanındır Aciz varlığıma lütfunu ihsanını daim eyle Ya Rezzak! Hazinende yok yoktur ol dersin her şey olur Yarattığın her canlının rızkı senin katında saklıdır Vahyin mümin kalplerin selin akılların rızkıdır Ya Rabbi! Sana muhtaç olmak en büyük zenginliğimdir Senin fakirin eyle beni Senin verdiğinle doymak en büyük lezzetimdir Sofranda ağırla beni Ya Melik! Kimsenin kimseye fayda vermediği gün hüküm senin Gökler yarılırken sahibim sensin Yıldızlar dağılırken sahibim sensin Varlığım bana ait değil varım yoğum senin Elimde olanlar benim değil sahiplendiklerim de senin Yokluğa düşürme beni an senin Darlık verme kalbime mekan senin Amiiin |
Allah'ım ,beni zarara uğratacak işlerin içinde bulundurma! |
Rabbim hayırlısını ver. |
|
ALLAH’ım! Bir lahza dahi bana bırakma beni! Sen bana yetersin, yetmem ben bana Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster! Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen. Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver! Sen “Ol!” deyince olur, olmaz “Ol!” demezsen. Canana can, cana canan, kalbe ferman ver! Al işte ellerim, uzattım Sana Ne olur, ne olur bırakma beni bana! Sen bana yetersin, yetmem ben bana ALLAH’ım, ellerimi bırakma! ALLAH’ım Bırakma bizi.. Tut elimizi!.. |
|
Allah'ım, beni iki dünyada ki korkularımdan emin kıl! |
ALLAH'ım ! Beni kovmaz diye kapına geldim Affı boldur diye affına geldim Tuttum günahımdan yüzüme perde Kulluk edemedim, lütfuna geldim! |
AIIah’ım! Bana ve benimIe beraber bu dua’yı okuyan herkese iman, ihIas, huzur, sağIık, mutIuIuk, heIaI kazanç; güç ve sabır ver. Amin |
ALLAH’ım! Ağlamayan gözden, sızlamayan özden, kızarmayan yüzden Sana sığınırım. Şirkten, küfürden, müşrikten, Cahilden, gafilden, kafirden Sana sığınırım. Harama dayalı servetten, Hak edilmemiş şöhretten Sana sığınırım. Korkaklıktan, pısırıklıktan, kıskançlıktan Sana sığınırım. Hasetten, fesattan, kesattan, nifaktan, Fısktan, fücurdan Sana sığınırım. İftiradan, ihanetten, cimrilikten, kincilikten Sana sığınırım. AMİN. |
Allah'ım! Benim ayaklarımı sevdiğin kullarına ,onlarınkini de bana yönlendir. |
ALLAH’ım! Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da serden de geçemiyorum. Menzile erememe korkusu sardı benliğimi Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi! Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin! Varlığım Senin varlığının şahidi Varlığım Senin rahmetinin şahidi! AMİN... |
|
ALLAH’ım! Sorunlarımızın elinde imanımızı kar gibi eritme! İmanımızın elinde sorunlarımızı kar gibi erit. Bizi dünyalıklarımızın altında at etme. Dünyalıklarımızı altımızda Burak et! Sahip olduklarımızın bize sahip olmasına izin verme! Aklımızı ak, aşkımızı ak, yüzümüzü ak eyle! İmtihan potasında bizi cevher et, cüruf etme! Bize götüreceğimiz yükü yüklet! Götüremeyeceklerimi yükletme! Kahrından lütfuna sığınırız ALLAH’ım! Celalinden cemaline sığınırız ALLAH’ım! Senden Sana sığınırız ALLAH’ım! Yalnız Sana sığınırız ALLAH’ım! AMİN... |
Allah'ım! Namazlarımızın, merasime dönüşmesinden, Camilerimizin, gıybethane ve tembelhaneye dönüşmesinden, Cemaatimizin, merasim kıtasına dönüşmesinden, Oruçlarımızın, açlığa dönüşmesinden, Haccımızın, seyahate dönüşmesinden, Kandillerimizin, bayramlarımızın, festivale dönüşmesinden, ibadetlerimizin,adete dönüşmesinden, Alimlerimizin, bilgisayara dönüşmesinden, Evlerimizin, lokanta ve pansiyona dönüşmesinden, Evliliklerimizin, evcilik oyununa dönüşmesinden sana sığınırız,bizleri muhafaza eyle Ya Rabbi! AMİN... |
Allah'ım dünyadaki tüm müslüman kardeşlerimin günahlarını bağışla. Benim ve sevdiklerimin gelecekteki hayatlarını hayırlı olmasını nasip eyle. Kötü insanlarla karşılaştırma. Amin. |
|
| Saat: 10:09 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık