![]() |
UYUMA Bir istasyon bir kaç yolcu.. Bir telaş bi korku.. Belki bekleyenlerin var arkanda.. Belki beklemesini istediklerin.. Belkide dudağında bi ıslık.. Yazdıklarımın özeti şudur canım,zordur yalnızlık.. Uzaklardan mı geliyor sesim duyuyor musun..? Yoksa bi şiiri bile beklemeyi bilmeden uyuyor musun..? ahmet akyol |
Bir istisnayım artık kuralı bozuyorum Mışlı geçmiş bir şark çıbanıyım Şimdi yaşamın yüzünde sızlıyor izim Gündemde ilave tedbirler var, infaz bildirileri Ecelimi bir hamaylı gibi boynumda taşıyorum Potansiyel suçluyum, yasa da ceza da benim Lanetlidir artık gözlerine mil çekmiş Kurşun damlaları akıtmış kulaklarına Kösnül kasıklarında yalaz, üstü başı kan Şimdi isterik bir ******yu oynuyor zaman Bütün kapılara ayrılığın suretini astılar Derme-çatma aşklar onarmaktan bitkinim Dün erkendi, yarın gecikmiş sayılırım Bir parça uçurum alıyorum terkime Kutsuyorum yolları bir iklim bulmak için Bozdum tüm oyunları şimdi satırbaşıyım Sıcak uzun yazlardan, kış uykulardan Sustukça derinleşen büyüyü bozdum Karlar içinde yorgun bir selam gibi Vakitsiz ve davetsiz giriyorum gecene Gözlerinin sıcağına konuk et beni Sonunda öğrendim konuşmayı, yürümeyi öğrendim Geçtiğim tüm köprüleri yaktım, dönüş yok Yollarla artık uğraklarla anlatırım kendimi İçime akmıyor kanım, yaramı sevdim Tazeleyin çoban ateşlerini ey ateş ustaları Kavallarınıza yeni delikler açın Emzirin sığınaklarımı uyak bulsun koyaklar Yeni bir sayfa açtım işte ömrümü çiziyorum Sensiz hiçbir şeyin hükmü yok benim için Ölüm durmadan tazelese de hünerini Yeni bir sayfa açtım kanımla yazıyorum artık Kod adım aşk'tır Ömrüm bu uzun hecenin ömrüne kayıtlıdır Çünkü miladı yoktur kod adı aşk olanın Ateşten gömlek giymiş bir şiirdir ülkesi alıntı |
Alnımın yazısı sensiz kalmakmış bir ömür... Ararken bekleyip, beklerken arayıp da buldum seni. Herbir günü bir asrı bulan bekleyişlere karıştım yine, yine üşengeç zaman dilimlerine misafir oldum ve hep bir yerde son bulan sabır tükenmek bilmedi bu kez, karşı koyuşuyla umudumun. İnanmadım sevdamı ödünç verdiğimi sana. Çok uzaklardan kulağıma gelen sesin güç verdi, eşlik ettim türküne. Güç kattı ay yüzüne konan zeytin gözlerin gönlüme. Üşümez oldum ve geceleri ürkütmedi karanlık. Gülen gündüzleri kovaladı sayende huzurla uyuduğum geceler. Alnımın yazısı sensiz kalmakmış bir ömür... Zaman zaman ellerime anlattığım bir gerçekti yokluğun. Kaçarak bu gerçeği hatırlamayı hep ertelerken ben, alnımın yazısıymış diye geçiverirdi içimden. İyimser olmazdım daha fazla yazık ki ve bir damla kanım daha akardı acıtarak değdiği yerleri ve şafak rengine bürünürdü ortalık, kan kara bir şafak. Alnımın yazısı sensiz kalmakmış bir ömür... Sabahları çağırdığım o insafsız gecelerde odamın şampanya rengi duvarlarına çizdiğim resimlerini görsen sen, son verirdin bu zulme. Geri al bu uykusuz geceleri gözlerimden. Kırsam da kalemi bir çırpıda, korkma, gözbebeklerimde taşırım seni ben. Ellerime oturtup hiç yummam avuçlarımı, üzülme sen. Alnımın yazısı sensiz kalmakmış bir ömür... Muhtemel bir yalnızlıktı bu içine düştüğüm. Uzan da çek kurtar beni n'olur. |
yanlızlığım Kalın Bir Kitap bizim şarkılarımız Ellerin Mi Oldu Ellerin Mi Oldu Ellerin Kiminle Doldu Kiminle Kirlendi O Temiz Saf Kalbin. Vaybe! Demek Bunuda Görecektim. Demek Yiyecektim Feleğin Sillesini Ve Sen Bana Birgün, Defol Git Dünyamdan Diyecektin. masumluğun Rolmüydü? Rolün Bumuydu? Bukadar Ucuzmuydu Ellerin Ellerde Olan Neydi Bende Olmayan, Gittide Kırılası Ayakların Geri Gelmedin şimdi Yanlızım Kimse Duymuyor Adımımdaki çığlıkları, Yaşatamıyor Gözlerimdeki Mahsum Sevdamı Ben Mi Yanlışım Terazide Değilmi Hayat Bir Masaldan Ibaret Herşey Yanlızlığım Kalın Bir Kitap... kadir Saydan |
|
Hep ardımızda eksik kaldı Biz yürüdükçe yığınlaştı hayaller Koştuk adeta Umutla kovalarken Uzaklaştılar yakalanmamacasına Sevinirken bazen Büyüttüğümüz yapaylarımızla Büyüyen yalnızlığımızdı oysa ümit fatma uçar |
Sanki karanlıklar, almış onun göğsünü Unutamıyoruz biz,aşkını sevgisini Oluyor sessizlik,saklıyor hevesini Gelmeden yanarsa,duyamadım sesini Zor ayrı ve sesiz,başka yapamam ondan Yalnız ve uzaktır,can duramam aşkımdan Yakar yüreğimi,ateşi hiç sormadan Korkarım kalk yarim,sana hiç dokunmadan Bir gelip gidiyor,yar sessizce ayrılık Tükenmiyor yaşam, gerisi hep karanlık Sevgililer hasret,dolmuş korkunç şaşkınlık Yaşamak korkutur, acı veren yalnızlık Bahattin Tonbul |
Öyle yalnızım ki Kelimelere sığmıyor yalnızlığım Haykırmak istiyorum yalnızlığımı Başaramıyorum bir türlü Her defasında boğulup kalıyorum Sessiz kalan kelimelerimin arasında Ne zaman haykırmak istesem Sana olan sevgimin sonsuzluğunu Boğazıma düğümlenip kalıyorlar Sevgi yüklü kelimelerim Ağlayamıyorum artık Hıçkırıklara boğuluyorum Göz pınarlarım kurumuş Göz yaşlarım akmıyor artık sensiz Geçen hüzün dolu zamanlarıma Sessiz ağıtlar yakıyorum yalnızlığıma İstemiyorum yalnızlığım kaderim olsun Uzatıyorum sana ellerimi sessizce Bir öksüzün garibanlığında boynum bükük Ulaşamıyorum sana her defasında,feryatlarımın Sessizliğinde ellerim bomboş kalıp iki yanıma Düşüyor çaresizce Ümitlerimi yitirmek istemiyorum yinede Belki de bir gün duyurabilirim sessiz çığlıklarımı Sana da,tutarsın ellerimden çıkarırsın beni Yalnızlığımın karanlık dipsiz köşelerinden de Kavuşurum sana AŞKIM… mustafa ata |
yalnızlığım Ve Ben Yalnızlığımla Başbaşayım Yine Hayaller Ve Anılarla Yaşamımı Hatırlayıp Ağladığım Yalnızlığımlayım Sadece Duygularımı Paylaşan Kader Var Yanımda Yalnızlığa Düşmüş Bir Kuş Gibi çaresiz Kanadı Kırık Yinede Yılmadan Ama Gözyaşlarına Yenilerek Terkedilip Bırakılan Bir Güvercin Gibi Anılarımla Ve Kaderimle Paylaşıyorum Herşeyi çaresizliğimi, Umarsızlığımı Yalnız Bırakılan Fakat Yılmayan Kimseye Muhtaç Olmadan Ama Ağlamayan Bir Dağ Yamacına Oturmuş Geceyi Ve Gündüzü Düşünüyorum Sadece Sadece Içimi Yakan Ateş Gibi Kıvılcımlanıp Yaşadığım Acı Günleri Yakmak Istiyorum Yakmak Istiyorum Ki Kül Olup Ortadan Kalksınlar Diye Beni Sadece Yalnızlığımla Bıraksınlar Diye Düşünüyorum Seni Düşünüyorum Yinede Yılmadan Bıkmadan Damla, Damla Dökülen Yağmurlar Gibi Iste Yine Yanaklarım ıslandı Yine Aynı şey Oluyor Ne Zaman Seni Düşünsem Hep Aynı şey Oluyor Bana Ama Sen Ben Hiç Sevmedin Ki Beni Yalnızlığımla Başbaşa Bıraktın şimdi Kuş Olup Uçmak Isterdim Bulutların üzerinde Aşağıya Bakmak Isterdim Seni Görürüm Diye Sevgimin Bitmediğini Sana Göstermek Için Sensizliğin Acı Yüzünü Sevmenim şevkatsizliğini Gözyaşlarımın Bile Ezildiğini Sana Göstermek Için. Ahmet Yılmaz |
Yalnızlık Yalnızım Yalnızlığın dibine, Yavaş yavaş dalıyorum. Savaş açtım dost sesine, Kanmam dünyanın yalan süsüne, Bu sessizlik çile değil, Benim şiddetim dil'e değil, Benim hiddetim yaban el'e... Benim hiddetim, Bir sağ el arayan Şu taşıdığım sol el'e... Yalnızım, Yalnızlığın dibinde Kendimi buluyorum. Çıksam yukarılara, Yine bensizlik var, Derinlerde boğuluyorum. Doğuluyum batıda, Batılıyım doğuda, Ne yöne bakarsam, Yine yalnızlık. Bu kendine yabancılık, Bu tek başına kalmışlık, Bilmem hangi yöndeyim, Ama hep diplerdeyim. Narin hislere çivi darbesidir, Derin hissedilir yalnızlık, Parçalar yalnızlık, Kırar yalnızlık. Gökhan Yazıcı |
| Saat: 16:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık