![]() |
Yanlızlığım Bugün yine yanlızım İnsanı yakan bir güneş Hafifçe esen,serin bir rüzgar ve İnsana öyleki bir ah çektiren Vurup düşündüren bir yanlızlık Herkes bir yerde Herkes biriyle Ben ise YANLIZIM Çaresizliğimle uğraşıyorum Acizliğime bakınca Kahrolup duruyorum. İnsanlar, Ne kadar mutlu ve neşeli Ben ise mutsuz ve yanlız İçimde bir sızı,bir burukluk Gölgemde ise bir yanlızlık var... Erkan Yarar |
YALNIZIM Gel desem gelirmisin? Tut desem ellerimi Baksam gözlerine tükeninceye,bitinceye kadar Yok olsam yüreginde Gözlerinde esir kalsam Hapsolsam yüregine Bırakmasan ellerimi Nerdesin gel desem gelirmisin? Gel gel ... Tut ellerimi.. Mahkum olayım yeniden gözlerine,yüregine Gülüşlerim yeniden anlam kazansın gülüşlerinde Sözlerim hayat bulsun dudaklarında Yüregim yüregim yeniden hızla çarpsın sende Unutma sen gelirsen maviliklerde gelir.. Gülüşlerimde anlamlı olur.. |
Parıltı Ateş gibi bir nehir akıyordu Ruhumla o ruhun arasından Bahsetti derinden ona halim Aşkın bu unutulmaz yarasından. Vurdukça bu nehrin ona aksi Kaçtım o bakıştan, o dudaktan Baktım ona sessizce uzaktan Vurdukça bu aşkın ona aksi... A.Haşim |
Yalnızlığına Karşı Oturmuştun tam mavi üzerine halikarnas'a karşı Sıcak ama acıları çekilmiş suların Yüzünde uyanırdın eski bir tarih gibi Pembe zakkumlar düşerdi dokunsan karanlık sulara Ve bir balıkçı teknesi süzülürdü Gümüş balıklarından örülmüş bir geceyle Yazmıştın ak bir martı kanadına yalnızlığına karşı, Sevgisi tüketilmiş yüreklerin Uzaklığına karışırken eski bir sevdan Nedense hep beyazlar giyerdin düşünsen sabah mavisini Ve bir ses duysan yüzyıllar öncesinden Oturup mavi üzerine ölü martıları severdin.. Feriha Özkurt |
Birlikte çıkmıştık yola heyhat şimdi yalnızım, Tek hatıran bir hıçkırıkla bir de yürek sızım, Nerede kaldı verdiğin vefadan yana sözün. Senden bana kalan neler var; ayrılıktan başka? Senin olduğun gecelerde sabahı bulurdum, Hiç yorulmam diyordum sayende çabuk yoruldum, Sen bana can derken ben yoluna kurban olurdum. Senden bana kalan neler var; hasretlikten başka? Baharda karlar eridi sel olup bendim aştım, Yüreğimde fırtınalarla Mecnun’la yarıştım, Yağmurlarca gözyaşı akıtıp sana ulaştım. Senden bana kalan neler var; gözyaşından başka? Karabağlı der ki bu yazgıyı ben yazmadım, Kazılsa da kuyum kimsenin kuyusunu kazmadım, Senden gelen sitemlere hiç mi hiç kızmadım, Senden bana kalan neler var; ızdıraptan başka? Reşat Karabağ |
Yalnızlığım Taa ezelden kurgulanmış Senfoni Yalnızlığın hüznünü çalıyor yine Hava buz gibi ağır Üşümekte yüreğim Nerdesin karanlığım? Nerde kaldın bindallım? Sevdiğim kokum, mavi gecem Seni tekrar üstüme Bir güzel giyebilsem Tadını almışken damağım Yaklaşmışken mutluluğun doruğuna Gene takıldı ayağım Bir başıma düştüm umutsuzluğuma Hüzünlerim, sevinçten dört köşe Halay çekiyorlar etrafımda Pür neşe Bir kez daha anladım ki Ne onlar bensiz Ne de ben, onlarsız Bu dünyada asla... ...Asla yalnız yapamayız Fatma Çağlayan |
ÜŞÜDÜKÇE SARILDIM YALNIZLIĞIMA, BEN YAZLNIZLIĞA SARILDIKÇA YALNIZLIK SARILDI BANA VE BENDEN EVVEL ZAMAN TERLEDİ:( |
Dertli bir yalnızlık koydum cebime Gidiyorsun ya! Şehir düştü peşine Ben kaldım. Kalmalıydım, kızma! Yalnızlığım bensiz yapamaz, Yoksuldur yokluğunda Biraz da muhtaç, Yalan da olsa ‘Gelecek’ kelimesini sürmeliyim dilime. Senden bir sensizlik aldım elime Gidiyorsun ya! Sevip okşuyorum onu İçinde sen var diye. Dertli bir yalnızlık çıkarttım cebimden Gitmişsin! Erkan Ayrancı |
Yalnız Nöbetteyim dağların doruğunda benim dünyam karanlık En doğusundayım hayatın kalbimi batısında bırakmanın hüznüyle Bilmezdim yeşili bu kadar seveceğimi aynı elbiseyi kırk gün giyeceğimi Hayatı hayallerde yaşar oldum puslu geceler sırdaşım oldu Havadan daha soğuk olan silahım arkadaşım Kim bilir bu halimi kaç kişi düşünür ölmüşüm kime ne Hayat bir mermi çekirdeği kadar ***** olabilir mi Korkmak ve cesaret arasındaki ince çizgideyim Ölümü kutlarcasına aydınlanıyor gece Kudurmuş köpek gibi saldırıyor üzerime düşman Düşüyorum acılar içinde damarlarıma sığmıyor kanım Isıtıyor kasvet dolu gecede bedenimi oluk oluk Postallarımın soğukluğunu hissetmiyorum artık Bedenim darmadağın annem kokuyor boş fişekler Son nefesimde ruhum da kaçıyor benden Şehit diyorlar ölümüme kimseler şahit olmadan Can Demir |
Bitmeyen Yalnızlık yine herzamankinden farksız birgün, dışarıda güneş we hareket içerde bir genç we yorgunluk bir de YALNIZLIK. we televizyonda reklamlar yukarı katta tıkırtılar aşağı katta sessizlik uzaklarda ölüm,yakınlarda yine ölüm bir yerlerde unutulanlar,bir yerlerde ise unutanlar bilinmeyenlerde bir genç kız we bir genç kız daha... uçurumun kenarında düşmek için hazırlananlar uçurumun sonunda ölüm çığlığı! arkada sonsuz gözyaşları, uzun bir sessizlik, anılarıyla başbaşa bir genç kız Ve BİTMEYEN YALNIZLIK!!!!!... -alintidir- |
| Saat: 15:33 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık