![]() |
Sen Hiç Küçük Yaşta Öldünmü? Gizemli sırlar dolaşıyor beynimde Ruhum kemikten bir yığın adeta Hüzün,nefret sarmış her yanımı Sen hiç küçük yaşta öldün mü? Özlemek vardır ölümün içinde Sırra kadem basmak vardır örneğin Gözü açık gittmek vardır hiç kapanmamak üzere Ha birde hatırlamışken sevmek vardır Kavuşmamak üzere Küçük bir çoçuğun baba özlemiyle yanmak Ana şevkatiyle kavrulmak vardır Ağlamak hiç susmamak üzere Birde veda vardır (gidenlere selam olsun) Gözlerini toprağa kapatmak Nefes almamak ve daralmaktır. Hasret böyle bir şey işte.... Rıza Toraman |
'Her ölüm erken ölümdür 'diyenler! 'Her ölüm gecikmiş ölümdür' aslında: erkendi ölüm: söylenmesi gerekenlerin ertelendiğindendi. seni seviyorum demeden gidilmişti. aman canım biliyor zaten onu sevdiğimi söylemeye ne hacetti. erkendi ölüm: daha yapacakları vardı: esasında daha yapacaklarınız vardı buluşuruz beraber yaparız deyip atlatılmıştı. erkendi ölüm: ne yaşadı ki: ne yaşadık ki aslında bayramlarda bile gitmemiş telefonla geçiştirmiştin. ne mi istemişti jelatinleri şakırdayan çikolata değildi sendin istediği öpüp bir yanağını,elini güleryüz göstermendi. erkendi ölüm: daha güzel günler göreceğiz deyip heveslendirdiğin, göz açtırmadığın kursağında bıraktığındandır. şimdi gör istediğin gibi...... 'her ölüm erken ölümdür' değil 'her ölüm gecikmiş ölümdür' insanın asıl sahibine kavuştuğu zaman nasıl erken olur. ancak gecikmiş ölümdür. kabul etmek istensede istenmesede ölüm varsa boşuna bu laflar. baki oluna kavuşulduğunda. Tuba Terzi |
Ölümü Özledim Sevmelerimin adını Hiç koymak istemedim, Sadece sevdim.. Sevmeyi sevdim.. Sevmek Sevilmekten ağır olsa da Sevdim. Ortasında iken kalabalığın Yalnızlığı sevdim. Yalnızlığımda Sevilmeyi özledim İstedim. İsteyip, özleyip, Dertlendim, Yalnızladım, Neredesiniz a dostlar? Dostlarımı özledim Dostlarımı sevdim Dostlarımı yedim Dostlarımı gömdüm.. Bazı dostlarımı içime gömdüm.. Rahmetlileri de sevdim Özledim.. Hayatı yaşarken Ölümü dahi sevdirdi dostlar. Ölüm, Neredesin canım? Çok özledim, Gel artık... (Sabiha Rana ) |
Ölüme Yakın Akşamüstüne doğru, kış vakti; Bir hasta odasının penceresinde; Yalnız bende değil yalnızlık hali; Deniz de karanlık, gökyüzü de; Bir acayip, kuşların hali. Bakma fakirmişim, kimsesizmişim; -Akşamüstüne doğru, kış vakti- Benim de sevdalar geçti başımdan. Şöhretmiş, kadınmış, para hırsıymış; Zamanla anlıyor insan dünyayı. Ölürüz diye mi üzülüyoruz? Ne ettik, ne gördük şu fani dünyada Kötülükten gayrı? Ölünce kirlerimizden temizlenir, Ölünce biz de iyi adam oluruz; Şöhretmiş, kadınmış, para hırsıymış, Hepsini unuturuz. Orhan Veli |
Ölümün Yükselişi ve Çöküşü Ne zaman bir yakını ölse birinin, Onu ilk-ölüm sanır kalır o. Ne zaman bir sevdiği ölse birinin, Onu en-ölüm alır kalır o. Ne zaman bir saydığı ölse birinin, Onu hep-ölüm bulur kalır o. Ne zaman bir-bildiği ölse birinin, Onu son ölüm sayar kalır o. Ne zaman bir umduğu ölse birinin, Onu yok-ölüm duyar kalır o. Ne zaman bir her şeyi ölse birinin, Kendini ölümlerle yaşar kalır o. Ne zaman bir kendisi ölse birinin, Ölümlerde kendini yaşar kalır o Özdemir Asaf |
Ölüm ölüm, karda ayazda ölüm, dağda denizde ölüm her yerde .... ölüm, kumda havada ölüm, suda toprakta ölüm değil uzakta ölüm, yolumda soluğumda ölüm, koynumda yatağımda ölüm aşımda yanıbaşımda. Neşe Ersoy |
İNTİHAR MAVİ Dağların dorukları dumanlı olur Geriye dönmez savaşçılar... Fırtınayla yıkanmıştır ömürleri Karla yıkanmıştır yüzleri... Bu yüzden asla vedalaşmaz Ve kılıçlarında taşırlar şiiri! . Bu yüzden sevdaları mahzundur Yürekleri kallavi! Alınları ihanet vurgunudur. Gözleri intihar mavi... Yusuf Hayaloğlu |
Ölürsem şaşırma Ölebilirim. Ölürsem, ağlama Yine gelirim Ölürsem, seslenme Uyuyacağım Ölürsem, üzülme Yaşıyacağım Ölürsem, bekleme Geri dönemem. Ölürsem, ölme Sensiz edemem. Ümit Yaşar OĞUZCAN |
Adım adım yakLa$ıyor öLüm.. HayaT izLemekDe beNi, Her$ey üsTüme qeLmekde.. KaranLık nE kadar koRur,sakLar beNi? GözLerim kiTlenir ı$kLara,parLayan ı$ıkLara.. Ne kadar uzakLar baNa! Simsiyah bir peRde çekiLmiş saNki önüme, Gördüğüm TabLo hep ayNı.. Haykırı$larım hep ayNı.. KurtuLu$um yokmu? Kimse yokki burda! Sesimi kim duyabiLirki.. TuTup çekse biRi beni, RenkLerin orTasına aTsa.. Tüm nefretLerim yok oLsa, Arınsam acıLarımdan, Üzerimdeki kanLarı yıkasaLar, Veee MeLekLer kadar qüseL qüLebiLsem..! alıntı. |
YAŞAMAK Biliyorum , kolay değil yaşamak, Gönül verip türkü söylemek yar üstüne Yıldız ışığında dolaşıp geceleri, Gündüzleri gün ışığında ısınmak; Şöyle bir fırsat bulup yarım gün, Yan gelebilmek Çamlıca tepesine ... - Bin türlü mavi akar Boğaz'dan - Her şeyi unutabilmek maviler içinde . Biliyorum , kolay değil yaşamak Ama işte Bir ölünün hala yatağı sıcak, Birinin saati işliyor kolunda. Yaşamak kolay değil ya kardeşler , Ölmek de değil; Kolay değil bu dünyadan ayrılmak... Alıntı |
| Saat: 07:56 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık