![]() |
Elektrik Bulunmadan Önceki Yaşam - Cevaplıyorum, Yararlanabilirsiniz. Elektrik bulunmadan ve elektrikli aletler icat edilmeden önce; insanların ulaşım, iletişim, ve teknoloji gibi lüksleri yoktu. Elektriğin bulunmasından önceki tarihlerde her iş insan gücüyle yapılıyordu. Yapılan işler kısa süerede yapılamaz ve günümüzde ki kadar profesyonelce olmazdı. Bkz; haberleşme günümüzde kolay ve hızlı yapılıyor. Fakat önceden haberleşmenin zayıf olması çok büyük zararlara yol açmıştır. Bilgilendirmekten kıvanç duydum, umarım yardımcı olmuşumdur =) |
lütfen ilk insanların yiyeceklerini nerelerde sakladıklarını söyleyebilir misiniz? ödevim var ama hiç bişey bulamıyorum :((((( çok kötü yaaa |
Alıntı:
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu Bugünkü gibi buzdolabında saklayacak kadar çok alım yerine günlük ihtiyaç olarak alınıyor, kuru gıdalar güneş görmeyen odalarda(kiler) saklanırdı. |
elextrıxx Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu |
ben sa beyler benim ödevim var böyle bana lütfen cevabı bulduysanız iltei gönderin |
lütfen cevaplayın ça buk eskiden tv yokken hayat nasıldı? |
arkadaşlar perpormas ödevim var acil site adı lazın sizden rica ederim |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu Kaynak: Eski çağlarda insanlar elektrik olmadan nasıl yaşıyorlardı? |
eskiden su yokken akçakalede nasıl geçinirlerdi |
lütfen ödevim acil :( |
| Saat: 13:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık