![]() |
ödevim var yardım edin maket paraşüt nasıl yapılır acele edin(resimlerle) |
Maket paraşüt nasıl yapılır? lütfennnnnnnnnnnnn yardımmmmmmmmm edin maket paraşüt nasıll yapılır değişik fikirler söylermisiniz:) |
yhaa kumaşın boyu ne kadar |
yah hic bise anlamadım yardım edin odevim var yaaaaaaaaa |
Maket paraşüt yapmak için gerekli malzemeler : Sağlam ve deliksiz bir torba Kağıt delgeçi Bir miktar hafif ip (Yün olabilir) Sürpriz Çikolatanın içinden çıkan yumurta şeklinde plastik. Maket Paraşüt Yapılışı : Torba üzerine çapı torbanın boyutları ile orantılı bir daire çizilir. Çizdiğiniz daire düzgün bir şekilde kesilir. Kestiğiniz parçanın kenarlarına eşit aralıklı 8 nokta işaretlenir. İşaretlediğiniz noktalar delgeç kullanılarak dikkatle delinir. İp (yün) eşit uzunluklarda (dairenin çağının yarısı uzunluklarda) kesilir. Delinen deliklerden ip (yün) geçirilerek dikkatlice düğümlenir. İpin serbeet kalan uçları sürpriz yumurtayı delerek ona sabitlenir. Kullandığınız torbanın ağırlığına ve türüne göre alttaki sürpriz yumurtanın içine ağırlık konabilir veya konmadan denenebilir. Maket Paraşütünüz hazır. |
Gerçek bir atlayış için güvenli olmayacağından evde paraşüt yapamayız ama bir paraşütün nasıl çalıştığını ve aerodinamik yapısını kavrayabilmek için minyatür bir paraşüt yapabiliriz.
|
PARAŞÜT paraşüt Malzemeleri Nelerdir ve Kısaca Yapımı .? Nası yapabilirim |
Alıntı:
1.Kalın bir kumaş 2.Kalın ve uzun bir ip 3.Destek olarak plastik bardak 4.Taşınacak malzeme Yapılışı Kumaşın birbirine paralel iki köşesi kesilir. İpler üstte kalan iki uzunluktan birbirlerine iliştirilir. (Ortada düğüm için yer kalmalıdır) Ortada düğüm yapılır. İpin kalanı düğümden aşağı atılır. Plastik bardak aşağı sarkan iplere iliştirilir. Deney için içine yumurta konulup bir kattan aşağı bırakılır. Kaynak |
Parasut sana Parasut poseti al ucuna hafıf bisi koy posetle ıple tuttur hafif bısıler koy kalem gıbı yuksek bır yerden bırak sana parasut ıste :S .d |
LÜTFEN SÖYLEYİN YARINA FEN BİLGİSİ ÖDEV OKULA GÖTÜRECEM LÜTFEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNN |
| Saat: 07:29 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık