![]() |
Alıntı:
D) şıkkı oluyor..Çünkü niteleme sıfatında "nasıl" sorusu sorulur.Sorduğumuzda ise " Nasıl at?" "Yağız at" buluruz... "Bir" sorusunada sayı sıfatı olur..Çünkü kaç sorusu sorulur ve "Kaç dakika?" "Bir dakika" cevabı alınır.... |
sıfatlar nedir? |
Alıntı:
|
lise 2 dil anlatım performans ödevim yardım edin!!!! herhangi bir metinde geçen sıfatlar nelerdir? yardım edinnn lütfen metin en az 2 sayfa olmalı acilllll.... |
nasıl kelimesiyle bir sıfat cümle |
sıfat Hangi yürek dayanır bu acıya? cümlesindeki sıfat |
zehracerenbeze [QUOTEtinkır 1698392]sıfat yapan -ki ile ilgili cümle lazımdı[/QUOTE] |
YUKARIDA GÖSTERİYO SIFATLARI AMA BİTANEDE BENDEN : 8 BENİM UĞURLU RAKAMIMDIR. KOLAY GELSİN............. |
sıfat bu örnekler yanlış sıfat değil.bir kaç tanesi sıfat.mesela; 1.Marketten üç sakız aldı.2.Sınıfta yirmi dokuz öğrenci var.3.Yaramaz çocuk sürekli ağlıyordu.4.Yaşlı adamı karşıdan karşıya geçirdi.5.Odasındaki yuvarlak masayı sildi.6.Benim mavi elbisem seninkinden daha güzel. AMA ÖRNEKLER İÇİN YİNE DE SAĞOLUN. |
Sıfat yapan ki Sıfat:Bitişik yazılır."Neredeki,Ne zamanki,Kiminki"sorularına cevap verir.ismi niteler. Örnek: 1.Masadaki tabaklar kırıldı. 2.Salı günkü maça İrem gelecekmiş. 3.Evdeki yabancı,gitmiş. 4.Cebimdeki para düştü. 5.Elindeki kalemi masaya bıraktı. |
| Saat: 14:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık