![]() |
"Kusurumuz ne kadar çoksa, o kadar kusur ararız." Cenab Şahabeddin Affetmek ve unutmak, iyi insanların intikamıdır. FRİEDRİCH RON SCHİLLER |
Bizden başkalarında olan yetenek ve beceriye biz şans deriz. (Michel Audiart) |
Aldığın Her Nefesi Fırsat Bil...Ot Değilsin Yeniden Bitemezsin... |
Acı acıyı bastırır,su sancıyı. Bir güçlüğü yenmek için başka bir güç yola başvurmak gerekir. |
affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır schıller |
Bildiklerini saatin gibi kullan; kendine sakla. Herkesin ortasında sık sık çıkarıp caka satma. CHESTERFİELD |
HATIRLADIĞIN SÜRECE HATIRLANIYORSUNDUR |
Sevmek keman çalmak gibidir, bilmeyen kötü sesler çıkarır. |
Acı patlıcanı kırağı çalmaz. Hayatta birçok problemlerle karşılaşıp bunlardan başarı ile çıkmış olanlar, bundan sonra karşılaşacakları zorlukları da atlatıp başarı ile çıkarlar. |
Elmas nasıl yontulmadan nasıl kusursuz olmaz ise;insan da acı çekme den olgunlaşamaz... (Konfiçyüs) |
Acı (kötü) söz insanı (adamı) dininden (çıkarır), tatlı söz (dil) yılanı deliğinden (ininden) çıkarır. Onur kırıcı, sert, kötü sözler insanı öfkelendirir; sabrını taşırır, çileden çıkarır, hoş olmayan davranışlara sürükler. Bunun aksine yumuşak, tatlı, hoş sözler de öfkeli, geçimsiz, saldırgan insanları yatıştırabilir; zarar vermelerinin önüne geçip onları doğru yola sokabilir. |
BEN SENİN NE YARİN NEDE CANIN AMA SEN BENİM NEFESİMSİN |
Abdalın arkadaşlığı yol görününcüye kadardır. Çıkarı dolayısıyla size yakınlık gösteren kişi, işini yürütecek başka yollar bulunca sizinle ilgisini keser. |
Doğumum anama hamallıktı Yaşamımsa bana.. Ölümüm de hamallık olacak Cenaze alayına |
her istediğini değil istediğini sana verir |
Bir olmak için ikiden ayrıl, iki ile bir olursan üç kalır Bir gözün varken ikiyi düşünme, iki göz dünyada kalır |
Besle kargayı ,oysun gözünü... anonim |
Kulaklarımızı da gözlerimi gibi istediğimiz zaman açıp kapayabilseydik, bu ne büyük bir rahmet olacaktı! (G.C. Lichtenberg) |
Yeteri kadar nedeniniz varsa, her seyi yapabilirsiniz. JimRohn |
Abdal abdalın ne umduğunu, ne bulduğunu ister. Sosyal seviyesi eşit insanlar birbirlerini çekemezler. |
Tanrı için kırık bir kalbi onarmak kolaydır. Yalnız insan onu bütün parçalarıyla O'na verirse. (Oscar Wilde) |
KİM BU DÜNYADA KAZANMAZSA BİR EKMEK PARASI DOSTUNUN YÜZ KARASI DÜŞMANIN MASKARASI (MEHMET AKİF ERSOY) |
Çevrelerine uymak icin kendilerini yontanlar, tükenip giderler. (R.HULL) |
BAŞKALARI İÇİN YAŞAYACAĞINA KENDİN İÇİN ÖL |
Gençken bilgi ağacını dikmezsek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır. S.R.Chamfort |
Hak serleri hayreyler Zannetme ki gayreyler Mevla görelim neyler Neylerse güzel eyler. erzurumlu ibrahim hakkı |
|
Son Eserim Hasret anlatılması zor bir isim, İnsanlık karanlıkta kalan tek resim, Beni düşünüp aynaya bak,eğer gülümsüyorsan İşte bu dünyadaki benim son eserim. isimsiz kral |
Pencereyi siz açarsanız temiz hava gelir; başkası açarsa cereyan olur. (Lucill De Chazal) |
HERKES İYİ OLSAYDI BENİM DEĞERİM NASIL ANLAŞILIRDI |
Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da. |
Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır: Kendi aklından faydalanmak, başkalarının akılsızlığından faydalanmak. Bruyere |
Vecizeler
|
"Duyu organlari akilsiz ruhlara hizmet ettikleri zaman kotu taniklardir. Esek samani altina tercih eder; kopek tanimadiklarina havlar. Domuz icin camur saf sudan daha degerlidir. Deniz suyu ister temiz ister kirli olsun, baliklar icin kurtarici insanlar icin ugursuzdur." Heraklitos |
ak akça kara gün içindir.. |
İnsan ancak kendisinin yerini, en aşağı kendisi kadar doldurabilecek bir başkasının bulunduğunu kabul ettikten sonra akıllanmaya başlar. (R.E. Byrd) |
Erkekler yasaları, kadınlar davranışları şekillendirir. DE SEGUR |
"Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hikmete râm ol Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol! " MEHMET AKİF ERSOY |
Müslüman Yüzü O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır; O yüz ki, göz değince Allah'ı hatırlatır. isimsiz kral |
HAYATIM SANMA Kİ ALDIĞIM NEFESTE HAYATIM AVUÇLARININ ARASINDA BIRAKMA ONU YOKSA ÖLÜR |
Bazı insanlar vardır, mümkün olmayan şeyleri başarmak için bütün ömürlerini verirler. Fakat mümkün olanı yapmak için bir dakikalarını harcamazlar. (Nüvit Osmay) |
Bir şekilde doğarız da ,…binbir şekilde ölürüz..! Erkek yaşını saklamaya, kadın ise saklamamaya başladığı an yaşlanmıştır |
Dağ vardır sesi iki misli aksettirir, dağ vardır sesi yüz misli aksettirir. |
Kendimizden ne kadar habersiz olduğumuzu, yazdıklarımızı yeniden okurken anlarız. (Paul Valery) |
NE YANA DÖNERSEN DÖN BİGÜN ÖZÜNE DÖNECEKSİN |
Söylediklerini kabul edemem, ama konuşma hakkını ölene kadar desteklerim. (Voltaire) |
Vücudumda yüz dil olsa da yine, şükretmiş olamam nimetlerine. (İmam-i Rabbani) |
Dostunu Uzakta Arama, O Sana Sendende Yakındır... |
Niceleri geldi neler istediler. Sonunda dünya'yı bırakıp giddiler. Sen hiç gidmeyecek gibisin degilmi? O gidenlerde hep senin gibiydiler. |
Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden önce ve kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. ---------------------------------------------------------------------------------------- Kanini tasiyandan baskasina inanma. ---------------------------------------------------------------------------------------- Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım ! Başbuğ M.Kemal Atatürk |
| Saat: 04:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık