![]() |
geceyi örtse de geçtiği mevsimlere hâlâ yalanların en güzelidir aşk gün bitecek paramparça döneceksin kendine silmeye çalışarak geceden suretini aynaya bakacaksın içindeki deliye kim bilir hangi aşkta bıraktığın gülüşün kırıkları olacak yaralı bakışında aynalarda gördüğün son cesettir kendine öldürdüğün diyecek gözlerinde kırılan ayna sen geceden gizleyip suretini gövdendeki hayalete sarılacaksın tanıdık kokular kesecek bileklerini yırtık fotoğrafları yeniden yırtacaksın geceyi örtse de geçtiği mevsimlere hâlâ yalanların en güzelidir aşk sarışın acılar gizlenir gölgesine böyle diyecek ayna, yine inanacaksın ilk kez inanır gibi huzura ve lanete paramparça bir yüzün son gülüşünden kalan cam kırıkları hâlâ kanarken yüreğinde geçtiğin sokaklara yeniden dönmek için içindeki delinin ardından koşacaksın sustuğun aşklar gibi konuşkan yalnızlığın gibi bin parça yeni bir gün çizerek yüzündeki aynaya kendine yeniden başlayacaksın |
Aşkın ölümcül bir yüzü daha varmış Seninle gördüm. Okyanusta dolaşan menzilsiz gemi gibi Asi fırtınalarda kayboluyorken, Sessiz yıldırımlar gibi düştün geceme. Güneşin batıdan doğuşu bir aşk Can çekişiyordu gecenin koynunda. Başı sonu belirsiz karmaşık öykü, Yazılamıyordu bir türlü. Ruhlardan kopan parçalar Rüyalara dadanıyordu arsızca.. En derin duygular tarumardı. Görmezden gelmelerin Hele o suskunluğun ve gece, Ayaz ve puslu gece Aşkın ölümcül yüzüydü.. Yiğitler yiğidi bir kalp, Tüm hüzünlerini yüklenmiş Bir türlü olamayan sabaha inat Küskünlüğünden nice sonra Uzanıp en olmadık zamanda En olmadık dokunuşu verdi. Yüzleşiyorken aşkla İşte tam o an,yalnızlığımın orta yerinde Sitemlerle öptün gecemi... |
Bir Yalnızlıksın Bir yalnızlıksın sen bana Yanımda olsan bile dokunamayacağım Sevsem bile hissedemeyeceğim Bir yalnızlıksın sen bana Ağlasam görmeyecek Seslensem duymayacak Asla ulaşamayacağım Bir yalnızlıksın sen bana Ama ne çare olmadı senden başka Varlığın kadar gerçek olan Yokluğunla benimsin Bedenimde içimdesin Ohhh kıskan sen bile senle Bu kadar başbaşa kalmamışsındır..... 19.05.2006 Sennur ÇETİN |
Öyle bir yalnızlığın ortasındayım ki; Neden herkes suskun Neden hiç kimse yok buralarda; Niye kaldım gene onunla; yalnızlıkla.. Herkes gitti bir ben kaldım buralarda Yeri göğü inleten bir çığlık atmak geliyor içimden Belki ışıklar yanar evlerde, Belki bozulur sessizlik, sesimle.. Gidiyorum, düşünüyorum, Sanki karanlık olan bu kenti İçinde hayalleriyle, Üzerimde taşıyorum Bu kentte mi paylaştım dostluğumu Bu kentte mi paylaştım aşkımı Bu kent mi aldı varımı, yoğumu Öyle bir yoğundu ki trafik Gidemiyorduk ileri, Herkes mutluydu, her taraf ışıklara esir.. Belki de yolumu kaybettim, Bilmiyorum ben nerdeyim, İşte gene geldi aklıma gidişin Feryatlarda, çığlıklarda kalbim, Niye gitmiştin.. Ve sen öyle bir sevgiliydin ki sevgilim Giderken elveda bile demedin.. Sen sevdiğimdin benim.. Aklıma geldiğinde huzurla dolardı içim Gitmişsin... Niye gitmişsin.. Bu kent neler aldı benden, Ben ona seni verdim Sen sadece seni almadın giderken Şimdi içimdeki külleri yok etmeyeceğim, Yok etmeyeceğim ki; Bir gün alev aldığında Yangınım göklere vardığında; Seni de yaksın, tıpkı beni yaktığın gibi.. Bir gün verecek mi bu kent bana seni Verse de ben alacak mıyım geri Gidişin bu kadar yıktı beni Niye gitmişsin? Niye.. Niye... alıntı |
Yalnızım Yalnızsın Yalnızız https://www.msxlabs.org/forum/metin.gif kimse içimdeki boşluğu görmüyor bir adresi yitirmek neler hissettirir insana kalp atışlarından uzak olmak soluğunda duyamamak mevsimleri, düşünmüyor çok şey bilmenin hoş karşılanmadığı zamanlardayız ciddiye alınmıyor sorularımız gün afrikalı kalmaya kararlı bu dünyadan olmamak da yetmiyor ve siz geliyorsunuz, sarı elbisenizle bir silüet hayatımdaki eksikleri gösteriyorsunuz küçülüp silikleşiyorum, hafifliyor bedenim yalnızlığım dağılıp çoğalıyor sesinizde ben artık sadece kuşların şarkısını dinliyorum https://www.msxlabs.org/forum/../../grafs/resim/kare.gif Metin Celâl |
Yalnızlıktı kapımı çalan, Soğuk bir kış akşamı İçeri aldım üşümüştü Soğuk dokundu ellerime, Yüreğim üşüdü. 04.05.2006 Tomris Meteoğlu |
Yalnizlik Üşümek gibi bir duygu hissettirirsin Ama bir cehennem masalı gibisin Nasıl bir ruh, nasıl bir alemsin Yalnızlık! paylaşamadığım tek şeysin Boşluktan ibaret dünyan Karanlıksa gözün gibi Bazen bakarsın aynadan Bazende gölgen geçer, soğuk duvarlardan Musluk damlası gibi çığlığın Puhu gizeminde her gecede kelamın Ayak seslerimi kaçırıyor seni Aslında, öteki adı sensin zamanın Neden tek kahramanı benim, anlattığın yokoluş masallarının Kan ve gözyaşı olmuş; elin, ayağın Sende önemi var mı? akrebin, yelkovanın Yalnızlık! bitmiyor ki bende şafağın... Arda Gönen |
Yanlızlık macerası Öyle yalnız kaldım ki hayatımda Kimi gün öldüm kimi gün ilah oldum Çok zaman annemin dizlerine hasret Koydum başımı kendi dizlerime Doya doya ağladım Paylaşırsa dost paylaşırmış İnsanın derdini sevincini Dost ümidiyle ortalığa düşmeye gör Hangi kapıyı çalsan kimseler yok Hangi omuza dokunsam yabancı çıkar Aşık mı olmadım taparcasına Bir Mecnun geçti o çöllerden bir de ben Diz mi çektirmedim alemde Kerem gibi Ferhat gibi gürz mü sallamadım dağlara Ne Leyla yar oldu bana ne Aslı ne Şirin O gün bugün sırtımı kendim sıvazlıyorum Sabahları sokağa çıkmadan evvel Cesaret şairim cesaret Kendi saçlarımı okşuyorum geceleri Sevgilimin saçları niyetine. Cahit Sıtkı Tarancı |
Yalnızlık Bilmezler yalnız yaşamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler. O.Veli Kanık |
Yalnızlık I Yalniz kaldınız sanırsınız, Biliyorum. Yalnız bırakılmışsınız, Biliyorum. Ötesi yok. II Ötesi var: Yalnızlık Müziğin bile seni dinlemesidir. Yalnızlık İnsanın kendine mektup yazması Ve dönüp-dönüp onu okuması Yalnızlığın da ötesidir. |
| Saat: 03:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık