![]() |
http://img389.imageshack.us/img389/3500/a351k49di4.jpg Ben geldim bakkal amca.. Bu sefer can kırıklarımla geldim. Verdiğin 'Aşk'ı geri getirdim. Tembihlediğin üzere, gözüm gibi baktım ona. "Çok iyi pişmiş, dolapta uzunca kalır, küflenirse şikayet edin, sıcakta bozulursa gel iade et' dediğin 'Yarım Kilo AşK' varya hani, dün avuçlarımın arasından kayıp düştü yere... Engel olamadım.. Yüzlerce parçaya ayrıldı, yapıştırmak istedim, gözyaşlarım silip süpürdü 'O'nu. Kalan bikaç parçası ile geldim... Sonra çok ağladım bakkal amca. Annemin elini tuttuğumda geçer sandım. Meğer ben ne çok büyümüşüm! Babam benden gittiğinde bile bukadar ağlamamıştım. Asıl vurgun buymuş bakkal amca, yürek ağlamandan yorulurmuş, gözyaşlarında boğulurmuş... Nefes alamadığım da anladım.. Sizin zamanınızda iki bisküvi arası lokuma, bir baş soğana, bir demet ıspanağa, sevgiyi dillendirmek ayıpmış ama, en kalitelisinden saygıya, gönüller alınırmış. Verilen sözler tutulup, işin içine yalan dolan karışmayınca, bir de Allah can kattıkça cana, seneler hiçe sayılırmış. Dün elimi tutarken anlattı annem bunları.. Zoruma gitti şimdilerde yaşamak.. Neyse bakkal amca.. Ben gideyim artık. Aldığım 'AşK'ı tezgahın üstüne koydum. Kendi de istemedi zaten artık beni. Çok kırmışım 'O'nu. Sevgi dilenmek de istemedim. Ağladım bu sefer sadece bakkal amca. Yeniden almak için gelmiştim aslında.. Ama bedelini ödeyemediğim bu aşkın ne günahını almak isterim, ne de bu aşka ihanet ederim... Veresiye defterinden silme sakın. Öderim elbet birgün.. Bitti bakkal amca. Hoşçakal. |
Sahilde kırık bir bankta oturuyorum. Yalnızım. Tenimi ısıran soğuk bir hava Ve soğuktan uyuşmuş parmaklarımla Sigaramı güçlükle içiyorum. Bir nefes çekiyorum içime Yalnızlığımın tütün kokusu sinmiş dudaklarıma Ve elbette seni düşünüyorum. Gözlerim sisler altında uyuyan Kız kulesine takılı Deniz kurşuni hırçın. Haykırmak,sesimi sana duyurmak Ve seni senle yaşamak istiyorum. Ve sevgilim inan Seni çılgınca seviyorum. Alıntı. |
Geceye teslim olur senin zarif bedenin Yapayalnız yaşanmaz şu üç günlük dünyada Dövünmek çare değil dönmüyorsa gidenin Sevgiye varmak için umut ara ziyada Gecenin hüznü sarar küçücük yüreğini Zor olur sabahları yapayalnız uyanmak Soldurma yüreğinde açan aşk çiçeğini Tükenmez acı verir hasret odunda yanmak Fırtına sonrasında darmadağın ki gülşen Güller belden kırılmış hayata küsmüş tek tek Ağlayıp yakarsan da bir şey yok ki değişen Sevince yorgun kalpler yaşama duyar istek Hayat acımasızdır hasret ölümden beter Çaresizlik içinde bedenin isyanlarda Yüreğin yaslanmaya şefkatli omuz ister Sevda yok olur gider bitimsiz nisyanlarda İbrahim Coşar |
yalnızlıklara Ayça KargılıOf be of geceler... sessizliğin sesini dinlediğim geceler Sensiz bensiz savunmasız geceler Kirpiklerimin uçlarından asılı geceler Uzaklarda gözlerini aradığım geceler Sevgilerimle sevgisizliğe yorgan olan geceler Yaşamayı seninle süsleyip sevdiğim geceler Ah be ah dünya... karalara bürünmüş beyazlarım Efkarımda katmerli suskunluklarım Akıl almaz sonsuzluklarım Gecelerimde şafaksız selamım Kaçışlarımda kaybettiğim hecelerim Derinliklerimdeki doğru kelimelerim Vah be vah yaşam... sahte olmayan boyutlarım Yaşama sunduğum en insani yönlerim Siyahtan zifirimi zifiri korkularım Isınamadan çalınmış güneşim Bana benden baskın bakışlarım Neden ödülsüz darbelerim Hey be hey aşk... özgür sevdam Koparmayacaksan kasırgalar uğrama limanıma Yaşamıyacaksan girme yüreğime Her hücremi titretemeyeceksen değme hislerime Unutacaksan bakma çaresizliğime Olacaksan ayak izim yollarıma Hoşgeldin yalnızlığıma... |
Yalnızlığımıda Alıp Gidiyorum Erteliyorum Hayatımı Sen olmadan gidebilmenin planını yapabilmek için Beni sevmekten vazgeçersen,tutsaklığını yenersin derdin Çoçukluğumu,gençliğimi aşkımı..... Senin için aldattığımı düşünmeden Dün Hisarüstünde,görmedin beni Elin başka bir elin içindeyken Görmemen değil,görünememem öfkelendirdi beni Sana bakan erkeğin arzuladığını görerken, gözlerinde.... Geçmişte; Ben seninle beraberken, aşkımla aldatıyordum Şimdi; Başka bir kadınla beraberken kendimle aldatıyorum Gelecekte; Ben seni sevdiğim için hayatımı,yalanla aldatacağım Seni unutabilmek için bir tek neden! bİr tek neden! arıyorum Buldum! Seni hayatımın başyapıtı yapabilmek için YALNIZLIĞIMIDA ALIP GİDİYORUM! Cengiz Tepe |
Yağan yağmurla birlikte Su sesine karışırdı ortalık Terimizde ten kokusu Tenimizde maviküf kokusu Yağan yağmurla birlikte Gözlerimizden hüzün yağardı Mavi denize dönerdi gözler Mavi yazmalarda örtülüydü zaman Yağan yağmurla birlikte Bizden alıp giderdi mavi düşleri Mutlu gülüşleri sırtlardı uzaklara Gidişi erkendi gelişi geç Yağan yağmurla birlikte Sessizlik mavi boyalı pencerede Çiçek açmıştı kardelence Yalnız mavi emek görebilirdi Yağan yağmurla birlikte Yalnızlığımı maviliğe sardım Bakışın sıcak gözlerin mavi bahar Mavi yüreklere doğar Ozan Efe |
Beni de hayallerim ile bırak.... Gidişin susturdu parmaklarımı, ardından bakakaldı gözlerim...Gidişin kuruttu ilham kaynağımı, peşinden gitme diyemedi cılız kalan sesim... Küstüm kendime, karanlıklara hapsettim kalbimi, içerisine tıka basa doldurduğum düzensiz, bumburuşuk, paçavra benzeri artık sevdam ile yollardayım tekrar... Ne çok özenirdim bir limana sığınıp orayı kendi egemenliği ilan eden insanlara, buldum sanmışken tekrar arayışlara girmek üzüyor beni; yoksa gidişine değil isyanım... Yokluğun öyle zor geliyor ki senden önce ne yaptığımı hatırlayabilsem, vakit geçirecek bir meşgale bulurdum kendime ama senden öncem yok ki benim...Yoksun yanımda, elin elimde gözün gözümde değil. Bir daha bana gelme, bir daha sana dönmeyeyim diye elim bir başkasının elinde artık... Arama beni ne olur! Daha fazla bitirme kuş kadar kalbimi, ömrüm erimesin sesini duyduktan sonra... Benim olduğunu sandığım "herşeyin" xxxxnda hayalden ve yalandan ibaret olduğu gerçeği acı bir tokat gibi yüzüme vurulduktan sonra ne yapabilirdim ki. Beni suçlamaktan vazgeç, "sen" beni öldürdükten sonra bile ben seni suçlamadım... Hep bir savunan tarafım oldu yüreğimde seni, sevgine inandım, beni sevdiğine inandım, benim olacağına inandım ama artık yoruldum, oysa hiçbir sebep benim deli ruhumu yormaya yetmedi yıllarca ,o gün o an o dakika duyduklarımdan sonra yılların yorgunluğu var, uyumak istiyorum kafamı yastıkların altına gömüp aylarca hatta yıllarca uyumak istiyorum, kalbim ağır geliyor bedenime taşıyamıyorum ya bu parçayı al benden ya da beni gerçekten bitir, yorgunum... Gittiğinden beri daha bir yakınız birbirimize, bana acıdığın için mi yanımdasın, kendime bir şey yapabilme ihtimalim mi seni benim yanımda tutuyor, ya da sevgin mi bilmiyorum ama artık yanımda olma, dimdik dikilemeyecek olsam da hayatın karşısına artık ,tekrar emeklemeyi öğrenebilirim. Beni bana bıraktıracak ne çok dengesizlikler yapıyorum görüyorsun ve üzülüyorsun değil mi? Hak etmediğim bir senaryo verdin ve oynamak zorundayım şimdi, lütfen biri çıkıp "dur" desin uyumak istiyorum... Ruhum üşüyor, kalbim yanıyor, ellerim tutmazken gözlerimden kıpkırmızı hayal damlacıkları akıyor, ben bunun için sevmedim seni, üzmek üzülmek istemedim. Kırmak istemedim kırılgan olan kalbimi. Hayatıma son noktayı kendim koymak istemedim. Sadece benim ol istedim. Benim için varolduğuna inanmak istedim inandım da, her güzel şeyin sonu var derler di, ben bunu hiç düşünmedim. Düşündüm ki bizim sonumuz bir çınar altında beraber bitecekti... Olmadı bir tanem, hayata benden çok önce başlamıştın sen ve benim hiç ama hiç hakkım yok benden önce yaşananları silip dağıtmaya, işte bu yüzden şimdi elim bir başkasında... Yaptıklarıma bir anlam yükleyebildiğin zaman ne kendini ne beni suçlayacaksın, beni canlandıran ve ardından dipsiz kör kuyulara atan senin hiçbir suçun yok bende... Tek suçlu sevmek idi, ben sevdim çok sevdim... Sevmek bir ateş oldu bende.... Sana çizmeye çalıştığın yolunda, bensiz ama benden öncekilerle mutluluklar dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden. Küçücük minicik gülümseyişi soldurmaya benim hakkım yok, hani demiştim ya geldiğin güne kadar bekleyeceğim diye, sakın gelme beklemeyeceğim. Benim hiç kimsem yok artık, istediğimi yapabilecek kadar özgürüm... Keşke kalbimde olmasa ve acı vermese. Git artık! Senin hala o sokakta olduğunu bilerek burada yaşamak en azından yaşamaya çabalamak çok zor hadi git artık. Ben ne yaptıysam seni öldürmek bendeki seni bitirmek için yaptım yoksa kalbim hala senin... Seni hak eden ben olsaydım yıllar önce beni buluştururdu kader seninle, benim önümde koskocaman bir hayat var sensiz, seninkindeyse gitmenle sevinecek minicik bir yürek onu bekletme git ,ben beklemeyeceğim hayal kurmayacağım artık... Bıraktım hayallerimiz sonsuzlukta yaşasın. Yaşamak istediğimiz şehirde yaşamak istediğimiz gibi yaşatsınlar hayallerimizi başkaları, sana kızsam da sinirden deliye dönsem de bitti artık ne ben geri dönebilirim sana ne de sen açabilirsin kapılarını artık bana, öyle ise durma git... Söz ağlamayacağım artık, aklın bende kalmasın... Adına sevgi denilen bir şey yaşamasam da bir kez daha hayat devam ediyor.... Sadece çok özleyeceğim seni, yapayalnız kalmış gibiyim belki geçecek bunlar ama yokluğuna alışamayacağım hiç kimsem yok olmayacakta, beni benden çok tanıyan bir sen çıkmayacak karşıma. Ben buna üzülüyorum sadece gidişine , gitmek zorunda kalışına değil. Git artık öykü'ne ...Beni de hayallerim ile bırak.... |
Yalnızlığım Ve Ben Biz iki gerçek dostuz Hiç bırakmıyorsun beni sağol . Hep yanımdasın günler geceler boyu Bir ömür boyu Ne zaman kalabalıklar içinde bunalsam Sana koşuyorum Ardıma bakmadan Ne zaman incinsem/kırılsam Seni arıyorum çevremde deli gibi Senin omzunda ağlamak istiyorum Ne zaman sevdiğimden ayrılsam Biliyorum beklediğini Avutmak için Ne zaman anlaşılmadığımı hissetsem Buluyorum kendimi yamacında Hissediyorum sarıp sarmaladığını Ne zaman sevsem/aşık olsam Unutuyorum Vefasızlar gibi... Boğuluyorum suçluluk duyguları içinde Ne olur affet beni ! YALNIZLIĞIM Arzu Ayman |
MAHŞER YALNIZLIKLARI I Akşamın alacası çöküyor şehrin üzerine Sokaklarda melankolik bir vurdumduymazlık Bahçelerde sükut Yıkıntılarda sessizlik İzin gitmiş kaldırımlardan Hangi yağmurdur bu süpürüp götüren? İnanmazdım sel olsalar bile sileceklerini Yorgun bedenimi taşıyor avare adımlarım Bedbin çaresiz nihayetsiz bir yalnızlık Tüm bu çektiklerim. II Yürüyorum… Mahşer yeri yalnızlığındayım Kalabalık içinde kaybolmuş yön duygularım Nereye baksam boşuna Nereye baksam tanıdık bir yüz yok Kaygılar çevrelemiş düşüncelerimi Oysa… Hesapsızdı sevmelerim Hep veren ben olmuşum meğerse Kendinden Sahte aşklar sunulmuş önüme Görmemişim Boğulmuş sevgilerim yusuf’un kör kuyusunda Boş yere vurmuşum kendimi ferhat’ın dağlarına Masalmış mecnun misali yanmak, Leylaların yüreğinde Beyhude imiş yaralı Mahmut’lar gibi elif’leri beklemek Ve vuslat koskocaman bir yalanmış III İzbe sokakların yalnız yolcusuyum Birazdan güneş doğar karanlık gecenin üstüne Mahşeri bir kalabalık dökülür caddelere Yolcu yolunda gerek Yalnızken yalnızlık kalabalıklardaki yalnızlık değildir Dertleşirsin kendinle İsteyerek Durma… Neyine lazım senin insanları seyretmek Her biri başka bir yöne gidiyor işte Heyhat… Nerde başlar nerde biter umut Konuşmak mı lazımdır? Yoksa Lazım olan mıdır sükut IV Mahşer yalnızlıklarındayım Gel ellerimden tut Bırakma esfeli safilinde Bırakma beni kalabalık güruhların seline Ne olur al yanına Ne olur, Yüreğimden tut HUSEYIN AKOVALI |
Yanlızlığıma Sende bırakıp gitti Beni yanızlığımla başbaşa. Ama olsun Bu benim kaderim, Alışığım nasılsa böyle hayata. Ben gündüzleri yalnızım Geceleri yalnızlık çekmiyorum. Karanlık dost Gözyaşlarım teselli diyor bana.. Birgün gelecek Gündüzleride yalnız olmıycam, Seninle paylaşcam dakikalarımı Ve belkide karanlığa, Gözyaşlarımada ihtiyacım olmıyacak Çünki,sen olacaksın yanımda Bana dost,teselli,belkide Sevgili... Hatice Türkmen Yurtseven |
| Saat: 10:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık