![]() |
Ravza'da Felekler, melekler bütün kainât Sevginle varoldu cânım Efendim Sen yar olduğundan kürre ve zerrât Rabbine yâr oldu cânım Efendim Allah'ın has kulu habibi sensin En büyük derdimin tabîbi sensin İlâhî lisanın edîbi sensin Sevgilim, sultanım, hânım Efendim Hasretinle yandım kapandı yollar Arzuladı açık kaldı bu kollar Menzil yaklaşıyor geçtikçe yıllar Sevgisiz geçmesin ânım Efendim Lütfeyledin vâsıl oldu vücûdum Mihrabında başka oldu sücûdum Erisin yok olsun cümle mevcûdum Uğruna revândır kanım Efendim Niyâzım yolunda Hakk'a kul olmak Mührünü taşıyan geçer pul olmak Ayağını öpen toprak, çul olmak Benim ancak budur şânım Efendim |
Rahmetinden Bir Damla Gücüm yok ölümden kacmaya Yüzüm yok Sana elim acmaya Bir gün gelecek i$iklar sönecek Burda ne yaptiysam bana geri dönecek Bir bir sorulacak her$eyin hesabi Halim harab unuttuysam Mevla´yi Sen koru beni Rabbim Seni unutmaktan Sana siginirim nefse, $eytana uymaktan Korkum ölüm degil, asil derdim amelim Bunca günah ile huzuruna nasil geleyim Sana layik kul olamadim, affeyle beni, bagi$la Hakkiyla Iman edemedim, yol göster $u günahkara Benden razi gelmeden canimi alma ey Rabbim "Sensin Rahim, Sensin Kerim, Rabbim Sana sundum elim" Ne ho$ bu Yunus´un sözleri Ne yapayim ben Seni görmeyen gözleri Gönlüme Iman ver ya Rab, gönlüme Iman Rasul-u Ekrem´e layik ümmet eyle Ya Rahman Senin anilmadigin yerde huzur yok, olamaz Seni hakkiyla bilen emrinden cikmaz, cikamaz Seni hakkiyla bildir bana, muhtacim yardimina Bana sevgini bagi$la, rahmetinden bir damla... |
Medine'de bir Namaz Vakti... GİRDİM MEDİNE'DEN İÇERİ ARIYORUM NEREDE MESCİDİ NEBEVİ GÖRDÜM SOKAKTA OYNARKEN ABBAS OĞLU ABDULLAH VE ENESİ BİLAL ELİ KULAĞINDA BEKLİYORDU GİRECEK VAKTİ ASHAPTAN BAZILARI GİRERKEN CAMİYE KİMİSİ TAZELİYORDU ABDESTİ DARALIYORDU NEFESİM ŞİMDİ İÇERİ GİRECEKTİM VE O EN ÖNDE İŞARET BEKLİYORDUM HADİ GEL SENDE DESİN DİYE YÜZÜNE BAKMAYA YÜZÜM YOKTU TİTREDİ DİZLERİM VE ÇÖKTÜM GÜNAH YÜKÜM ÇOKTU UZANDIM BİR DAHA BAKTIM NURDAN KAMAŞTI GÖZLERİM O ANDA İÇERİ GİRDİ ÖMER'İM GÖRMEDİ BENİ SANMAM İŞTE ALİ YANINDA FARİSLİ SELMAN NAMAZA HAZIRLANIRKEN HER BİRİ GÖZLERİM ARIYORDU EBU BEKİR'İ EVET İŞTE ORDA ONUN YANINDA HİÇ YALNIZ BIRAKMADI PEYGAMBERİ OSMAN VARDI GALİBA SOLUNDA ONLARLA BERABER OLMAK NE GÜZEL HAYALDE BİLE OLSA MEVLAM SANA ŞÜKÜRLER OLSUN DİLEĞİM AHRETTE GERÇEK OLSUN (AMİN) |
Hak Yol İslam Yazacağız Kör dünyanın göbeğine Hak yol İslam yazacağız. Kuşların göz bebeğine Hak yol İslam yazacağız. Yola, ağaca, pınara Esen yele, yağan kara Yağmur yüklü bulutlara Hak yol İslam yazacağız. Koç burcuna, yay burcuna Bebeklerin avucuna Minarelerin ucuna Hak yol İslam yazacağız. Bucak bucak, köşe köşe Kara taşa, kor ateşe Yıldıza, aya, güneşe Hak yol İslam yazacağız. Askerlerin miğferine Kağnıların tekerine Budanın tunç heykeline Hak yol İslam yazacağız. Her kapının eşiğine Her sofranın kaşığına Balaların beşiğine Hak yol İslam yazacağız. Herkes duyacak, bilecek Saklanmaz gayrı bu gerçek Yaprak yaprak, çiçek çiçek Hak yol İslam yazacağız. Abdurrahim Karakoç |
Uğrarsan binbir türlü belâya Katlanmalısın her bir cefâya Böylece varır insan sefâya Melekler gibi çıkar semâya |
Hak Yolunda Gidenlerin Hak yolunda gidenlerin Asa olsam ellerine Er pir vasfın edenlerin Kurban olsam dillerine Torunuyuz bir dedenin Tohumuyuz bir bedenin Münkir ile cenk edenin Silah olsam ellerine Bir üstada olsam çırak Bir olurdu yakın ırak Kemiğimi yapsam tarak Yar saçının tellerine Vücudumu kavursalar Yönüm yare çevirseler Harman edip savursalar Muhabbetin yellerine Vakit kalmadı durmağın Kaldır Seyrani parmağın Deryaya akan ırmağın Katre olsam sellerine Seyrani |
ALLAH’IM Ellerim Sana açık, kalbim Senden duacı Affet benim günahım, dursun artık bu acı. Yabancı her şey bana, ah bu dünya yabancı, Şu günahkâr hâlimden kurtar beni ey Şahım. Ayırma daim beni Senden rahim Allah’ım. Geldim nurlu yoluna, ilâhî kelâmınla Nasıl çıkarım Yarab, bu hâlle huzuruna. Mağfiret kıl ilâhi, şu günahkâr kuluna, Mağfiret kıl, bağışla dursun artık hep acım, Göster bana doğru yol, ey benim kurtarıcım. İstemem artık Yarab,ne eğlence, ne de mal Bir tek istediğim var, bulsun imanım kemâl Sensiz bana bu dünya, hem cehennem, hem zindan, Ayırma beni Senden yol bulamam penahım, Yardım et hem bağışla, kurtar beni Allah’ım. |
Cennet İlahileri http://www.kalbinsesi.com/logo.gif Biz Kur'anın Hadimleri Biz Kur’an'ın hadimleri Pür imanlı ve zindeyiz Biz bu yoldan dönmeyiz asla Peygamberin izindeyiz İslamın nurlu gürsesi Kaldırdı zülmet-i ye’si Alemlerim efendisi Peygamberin izindeyiz Hayra koşan şerden kaçan Bize nurlu yolu açan Alemlere rahmet saçan Peygamberin izindeyiz Hak habibim dedi ona Bizden feda can uğruna Alem şahit olsun buna Peygamberin izindeyiz Onu sev sen onu tanı Odur tende canlar canı Gönüllerin tek sultanı Peygamberin izindeyiz Odur ahir hak peygamber Ona selam salat gönder Cihanda en büyük önder Peygamberin izindeyiz http://www.kalbinsesi.com/logo.gif http://img243.imageshack.us/img243/4919/askresim178no.jpg |
Ey Kutlu Nebî Bu naat-ı şerif âlemlerin efendisi Hz. Muhammed (s.a.v)'e ithaf edilmiştir Makâmı Mahmud'a selamlar olsun Ey kutlu nebî sen Hâkka tek yolsun Sevginle dolmayan gönüller solsun Makâmı Mahmud'a selamlar olsun Yetimle garîbin oldun yanında Dertlerine çâre oldun anında Güneş gibi doğdun zulüm çağında Makâmı Mahmud'a selamlar olsun Seninle insanlar hidâyet buldu Senden önce onlar putlara kuldu Senin gelişinle Hâkkı buldu Makâmı Mahmud'a selamlar olsun Gülüşün vardı ki bin ömre değer Tenin de kokardı hep miski amber Seni bir kez gören aşkına düşer Makâmı Mahmud'a selamlar olsun Her yer aydınlandı senin nurunla Nice canlar fedâ oldu yolunda Her şey yaratıldı senin uğrunda Makâmı Mahmud'a selamlar olsun Seni sevmek demek Hâkkı sevmektir Sünnetine uymak hayra ermektir Yücelik, yolunda canı vermektir Makâmı Mahmud'a selamlar olsun İnsanlığa oldun en güzel örnek Yaşayacak İslam kıyâmete dek Çarpar ALLAH ALLAH diye her yürek Makâmı Mahmud'a selamlar olsun |
NA'T-I ŞERİF Muhammeddir anın ism-i şerifi Mutahhardır anın cism-i latifi Cemi-i enbiyanın efdalidir Bu mahlûkat içinde ekremidir Anınla buldu rahmet cümle âlem Şifâlar buldu dert ehli dahi hem Kim olmuştur anın hil’ati levlâk Anın çün halk olundu cümle eflak Ana müştak oluptur cümle âlem Nebi mürselmelekler zümresi hem Anınla buldular şevki melekler Anın aşkına devreder felekler Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl Hüdâ’nın zatına hem oldu vâsıl Habip etti anı kendiye Mevlâ Anın şanı durur gayrette a’la Anın hürmetine hep enbiyalar Necat buldu kabul oldu dualar Hüdâ’ya âşık olmuştu ezelden Ki daim söyler idi lemyezelden Severdi cümle halkı can ü dilden Dahi kin tutmadı hergiz gönülden Kamu küffâra ederdi duayı Hidayet vir deyü idüp ricayı Dahi kimseye hor bakmazdı ol şah Ki incüdüp gönül yıkmazdı ol mah Şefaat eder idi suçlulara Komazdı hiç birini yüzü kara Hüdâ’dan ister idi ümmetini Gece gündüz ider de himmetini Habibin hürmeti çün ya ilahî Suçumuz avf edüp mahvet günahı Suçuna ger mukır olsa günahkâr Umaram avf eder ol Rabb-i Gaffar İlâhi umarız senden atayı Şefi’ edüp Muhammed Mustafa’yı Anın hürmetine bizi kabul et Rızana yol bulam anı şefi’ et. Terzi Baba (Erzincanlı) (Miftah-ı Kenz,sh.16,17) |
| Saat: 17:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık