MsXLabs
Sayfa 2 / 3

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Mühendislik Bilimleri (https://www.msxlabs.org/forum/muhendislik-bilimleri/)
-   -   Hobby Elektronik Devreler (https://www.msxlabs.org/forum/muhendislik-bilimleri/22431-hobby-elektronik-devreler.html)

WaGGiSH 4 Mart 2008 23:06

Alıntı:

aysagun adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 785913)
ilginize teşekkür zederim

tüm devreyi değiştirmen lazım

ssbsd 5 Mart 2008 23:00

ya çok hoşuma gitti keşek biraz devrelerden anlasaydım daha basit yolu yok mu bunun??

sumo77 13 Mart 2008 20:25

Arkadaşla harıka bır bölum olmuş yakın zamanda harıka devreler paylaşıcam...muhendıslık 3 sınıf ögrencısım ınanıyorumkı benımde işime yarıcak cok devre olucak burda sağolun..paylaşımlar için...

cellular 19 Mart 2008 13:40

Alıntı:

aysagun adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 766817)
Elimde 3 metrelik alanda yayın yapın oyuncak bir telsizim var.Bunun frekansını(yayın alanını)yükseltmek istiyorum.Sözgelimi,5km,veya 10 kmkarelik bir alana yükseltmek istiyorum.ne yapmam gerekiyor,veya bunlarlla uğraşmayıp,sil yeni baştan bu değerlerde bir telsiz şema ve parça listesi konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?Saygılar...

elindeki telsizin çalışma frekansını yazarsan ona göre cıkış katına bi preamplifier devresi verelim .. ancak bu devre muhtemelen 12 voltla çalışıcak vede telsizin üzerine monte edilmeyecektir bunun yanısıra harici bir anten kurman gerekir dalga boyu orantılı ve geridönüş sinyal şiddeti (s.w.r) signal wave ratio 1.1 olmalı aksi halde yaptığımız çıkış katının transistörleri aşırı ısınıcağından yanacaktır! (H)

kompetankedi 20 Mart 2008 16:04

1 ek
Hobby Elektronik Devreler - Tekil Mesaj - MsXLabs
mesajına ek yeni bir hesaplıyıcı bu sefer sadece drenç değil kondasatörlerinde hesaplanması eklenmiş..

madmaks 9 Mayıs 2008 11:05

slm arkadaşlar yaptığınız işler çok güzel... sizden bi ricam olucak yukarıdaki video da çalan müziğin adı ne ve nerden indirebilirim ?? çok hoşuma gitti. yardımcı olursanız sevinirim...

slm video daki müziğin adı ne acaba nerden indirebilirim.hoşuma gitti yardımcı olursanız sevinirim...

thyssen 25 Ocak 2009 22:33

paylasımın için tesekurler

led tabela kayar ve diger sekillerinin şeması lazm palısım için şimdiden teşekkürler

FisTiK 25 Ocak 2009 23:27

Alıntı:

kompetankedi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 384698)
Bu konu başlığı altında uygulamasını bizzat yaptığınız elektroniğin en basit bileşenlerinden tutun yarı profesyonel devrelere kadar kullanıcıyı fazla masrafa sokmayan elektronik devre çizimleri ve anlatımlarını paylaşıcağız..

kolay gelsin.

çook iyi ya bayıldım emeğine sağlık

cya 1 Şubat 2009 20:06

iyi günler.. benim eski oyuncak arabamdan parçaladığım 27 mhz'lik bir adet alıcım ve 1 adet vericim var... ben bunlarla telsiz yapabilir miyim acaba?

potalak 5 Şubat 2009 02:06

iyi forumlar... benim sorum soyle: yaptigim 2+1 sisteme eklemek istedigim bi devreyle alakali... dusuk frekans sesinin siddetine gore verdigi isigi azaltip arttirabilen 9-12 ledli bir devre... bazi fikirlerim var ama onlari uygulamadan once bir danisayim dedim... yardimlarinizi bekliyorum :)

Saat: 23:13
Sayfa 2 / 3

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık