![]() |
#9 (mesaj-linki) Misafir comparative cümleleri İki şeyden birisinin üstün olmasına göre yapılan karşılaştırmaya COMPARATIVE diyoruz. Bunu da karşılaştırılan isimlerin önüne "more" getirerek, sıfatlarda ise ya yine başına "more" getirerek ya da sonuna "-er" takısı getirerek yapıyoruz. Örneğin "beautiful" --> "more beautiful than", "experienced" --> "more experienced than", "great" --> "greater than", "small" --> "smaller than" olur. Burada önemli bir nokta, bazı sıfatların değişiklik gösterdiğidir; "good", "better" olur; "bad", "worse" haline gelir. İsimlerde ise "money" --> "more money than", "water" --> "more water than" durumuna gelirler. Aşağıda comperative cümlelerine ilişkin bol sayıda örnek bulacaksınız: Learning English is easier than learning Japanese. --> İngilizce öğrenmek, Japonca öğrenmekten daha kolay. Kader is shorter than her son. --> Kader oğlundan daha kısa. My suitcase is heavier than your suitcase. --> Benim bavulum seninkinden daha ağır. Wool is warmer than cotton. --> Yün pamuktan daha sıcak. Plane is faster than bus. --> Uçak otobüsten daha hızlı. Hidayet is taller than İbrahim. --> Hidayet, İbrahim'den daha uzun. Our grandfather is older than my mother. --> Büyükbabam annemden daha yaşlı. Ships are slower than submarines. --> Gemiler, denizlatılardan daha yavaş. Kızılırmak is longer than Çoruh River. --> Kızılırmak, Çoruh nehrinden daha uzun. The Pacific Ocean is broader than the Mediterranean. --> Pasifik Okyanusu, Akdeniz'den daha geniş. Ayşe is older Fatma. --> Ayşe, Fatma'dan daha büyük (yaşlı). My camera is more expensive than yours. --> Benim fotoğraf makinam sizinkinden daha pahalı. Taxi drivers drive less carefully than others. --> Taksi sürücülerinden diğerlerinden daha az dikkatli araba kullanırlar. This winter is hotter than the winters of 1970's. --> Bu kış, 1970'lerin kışlarından daha sıcak. İstanbul is more expensive than Malatya. --> İstanbul, Malatya'dan daha pahalı. Maybe I am happier than you. --> Belki de ben senden daha mutluyum. A great computer is better than PC's. --> Büyük bir bilgisayar PC'lerden daha iyidir. Pelin is stronger at bridge than I am. --> Pelin briçte benden daha güçlü. Truck is bigger than car. --> Kamyon arabadan büyük. May be this grammar topic, comparative, is easier than others. --> Belki de bu dilbilgisi konusu, Comparative, diğer konulardan daha kolay. |
Comparative Of Adjectives (Short)
Superlavite of Adjectives
|
proje ödevim için örnekler istiyorum |
superlative superlative çoktan seçmeli ve sade superlative olsun superlative-comparative karışık istemiyorum. |
biraz dahaaaaaaaa |
ya ne olursunuz soru cümleleri yazınız :(((( |
lütfeeen süper latıve cümle örnekleri. |
ya su cumlelerin olumsuz örneklerini bulun lütfenn yaa acil lazıımm |
YAA HADIN VERİN CEVAAP |
lütfen blurmusnz yrn performans ödevini vrcm |
| Saat: 18:55 |
©2005 - 2025, MsXLabs - MaviKaranlık