MsXLabs
Sayfa 2 / 10

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Taslak Konular (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/)
-   -   Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/214-fenerbahce-cumhuriyeti-34-fb-1907-a.html)

Misafir 26 Nisan 2006 12:50

Onlar derbi sever

http://www.zaman.com.tr/2006/04/26/spor.jpg Cumartesi günü Avni Aker'deki Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması zirveye şekil verecek. Bu sezon hiç derbi kaybetme- yen Vahid Halilhodziç ile Christoph Daum arasındaki taktik düellosu da merakla bekleniyor.
F.Bahçe'nin G.Saray'ı yenmesiyle liderlik koltuğu el değiştirse de şampiyonun belirleneceği kritik bir üç hafta bizi bekliyor. Özellikle haftasonu Avni Aker Stadı'nda oynanacak Trabzonspor-F.Bahçe maçı zirvenin rengini ortaya çıkaracak. Bu önemli karşılaşmada dikkat çeken bir başka unsur ise Vahid Halilhodziç ile Christoph Daum'un mücadelesi olacak. Zira bu sezon Süper Lig'de iki teknik adamın da derbilerde bilekleri bükülmedi. Boşnak ve Alman çalıştırıcıların Karadeniz'deki taktik düellosunda testilerden biri kırılacak.
UEFA Kupası'na katılma hesapları yapan Trabzonspor, aynı zamanda Fenerbahçe'den 1996'dan kalma rövanşı da almak istiyor. Şampiyonluk için mutlak kazanmak zorunda olan F.Bahçe ise liderliği sürdürmenin peşinde. F.Bahçe ve Trabzon'u yakından takip eden yazarlar Ömer Üründül ve Zeki Çol, her iki taraf için büyük önem taşıyan 90 dakikada galibiyeti ‘teknik adamların' getireceğini düşünüyor. Üründül, sahaya doğru 11'i çıkarması durumunda Daum'un son üç yıldır olduğu gibi Trabzon'dan yine galip ayrılacağını iddia ediyor. Halilhodziç'in kafasında Trabzon'u bitirdiğine inanan Zeki Çol ise, Boşnak çalıştırıcının istemesi halinde maçı kazanacağını söylüyor.
Daum, Trabzon karşısında 100. kez takımının başında Süper Lig maçına çıkmış olacak. Alman teknik adam, bu sezon Beşiktaş'ı 2-1, Galatasaray'ı 1-0 yenerken; Trabzonspor ile Kadıköy'de 2-2 berabere kalmıştı. Rövanşta Beşiktaş'la 2-2 sonuçlanan karşılaşma sonrası G.Saray'ı 4-0 mağlup etti.
Trabzonspor'un Galatasaray'a 4-1 yenildiği maçı tribünlerden izleyen Vahid Halilhodziç, takımın başında sahaya indiği Fenerbahçe maçında rakibini 2-2'lik skorla elinden kaçırmış, Beşiktaş'ı 1-0 yenmiş ve Galatasaray'la 1-1 berabere kalmıştı. Sezon sonu Bordo-Mavili takımda kalıp kalmayacağı konusunda henüz karar veremeyen Halilhodziç, ‘büyük maçların çalıştırıcısı' unvanını sürdürmek için Fenerbahçe'ye yenilmek istemiyor.
Trabzon avantajlı
F.Bahçe, 4-4-1-1 oynuyor. Bu dizilişte Nobre veya Semih tek adam oynar. Ama Nobre sakat. Şimdi Daum'un yapması gereken Semih'i oynatmak. Ancak Daum, tepkilerden çekindiği için orta sahadan birini kenara çekip Anelka’ya şans verecek. Dolayısıyla avantaj Trabzon’a geçecek.
ÖMER ÜRÜNDÜL
Spor yazarı

Fener bir adım önde Bireysel yetenekleri fazla olan F.Bahçe favori. UEFA'yı kovalayan Trabzonspor da çabuk pes etmeyecek. Her iki savunmanın da işi zor. Bol gollü maç bekliyorum. Beraberlik olacağını düşünmüyorum. F.Bahçe, oyunun kontrolünü deplasmanda olsa bile tutmayı başarırsa, maçı kazanır.

Misafir 29 Nisan 2006 06:41

Bana ve Fener'e küfür edenleri futbol federasyonu besliyor

http://www.zaman.com.tr/2006/04/29/fener.jpg F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tribünde aleyhine bağıranları ve küfür edenleri Futbol Federasyonu’nun beslediğini iddia etti.
Yıldırım, “Olayları organize eden o yöneticiyi biliyorum. Her şeyden haberim var. Bunlar çirkin şeyler. Başkan Haluk Ulusoy bana haber gönderdi, bu ismi açıklamamam için araya ricacılar koydu. Onun isteği üzerine bu şahsın adını deşifre etmedim, sustum; ama İl Spor Güvenlik Kurulu'nda konuyu anlattım.” dedi.
Futbol Federasyonu'ndan Süper Lig'deki rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a kadar herkese meydan okuyan Yıldırım, “Bizi yıkmaya çalışsalar da başaramayacaklar. İki yıl içinde tamamlanarak Fenerbahçe'yi Avrupa'nın bir numaralı kulübü yapacak projem hazır.” dedi. Bugün piyasaya çıkan Futbol Extra Dergisi'ne çarpıcı açıklamalarda bulunan Yıldırım, Sarı-Lacivertlilerin geleceğiyle ilgili önemli planlarını da anlattı. “Hayata geçirmeye hazırlandığım projeyle birlikte kasamıza her yıl 400 milyon dolar girecek.” diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdiden söylüyorum, 2010'da rakipsiz kalacağız. Avrupa'nın bir numaralı takımı Fenerbahçe olacak.” Verdikleri sözlerin maketlerde veya kağıtlarda kalmadığını kaydeden Yıldırım, Galatasaray'a taş atarak; “Biz ‘yaparız' dedik mi yaparız. Bu yıl 215 bin forma sattık. Seneye bu en az 500 bin olacak. 2010'da Fenerbahçe'nin üye sayısı inşallah 1 milyon.” dedi. Aziz Yıldırım, ayrıca Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcu kontenjanı konusundaki kararının Türk futboluna ihanet olduğunu savundu. Yıldırım, dünyada Arnavutluk ve Küba'nın dışında kapısını yabancılara kapatan ülke kalmadığını belirterek, “18 takımın 9 tanesi ‘serbest kalsın' görüşünde birleşirken, sen bunu uygulamazsan o zaman keyfi davranıyorsun demektir. Yabancıda sınırlama kalksaydı Kore veya Japonya'dan bir tane iyi bir futbolcu getirecektim. Kafayı kumdan çıkaralım. İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerin federasyon yöneticileri aptal, biz çok bilgiliyiz, öyle mi?” diye ağır konuştu.
‘Aksu olmasa, Beşiktaş bir gün bile ayakta duramaz’ F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü’nün Murat Aksu sayesinde ayakta durduğunu söyledi. Yıldırım, "G.Saray ve Beşiktaş başkanlarıyla muhatap değilim. Bir şey gerektiğinde arkadaşlar görüşüyor. Bazen Murat Aksu'yla konuşuyorum. Murat iyi çocuktur. Zaten o olmazsa Beşiktaş yönetimi bir gün bile ayakta duramaz, yıkılır." şeklinde konuştu.

Misafir 30 Nisan 2006 03:57

Fenerbahçe, engelleri bir bir aşıyor

http://zaman.com.tr/2006/04/30/spor.jpg 4-0'lık Galatasaray galibiyetinden sonra Fenerbahçe, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ecel terleri döktü.
Bir ara yenik duruma düşen Sarı-Lacivertliler, liderliği kaybetti; aldı. Luciano ve Nobre'nin yokluğunda özellikle gol yollarında sıkıntılar yaşayan Kanarya, savunmada da rakibine birçok pozisyon verdi.
Oysa karşılaşmaya daha atak ve etkili başlayan Fenerbahçe, neredeyse 11 kişiyle savunma yapan Trabzonspor'un katı defans anlayışı karşısında oldukça zorlandı; ancak mücadelesinin mükafatını 90 dakika sonunda aldı. Bulduğu birçok gol pozisyonunu Anelka'nın olması gereken yerde bulunmamasından dolayı değerlendiremeyen Sarı-Lacivertliler'in imdadına orta sahada görev yapan Tuncay ve ikinci yarıda oyuna giren Semih yetişti. Önce gol yememeyi, bulduğu kontrataklarla da gol atmayı planlayan Bordo-Mavililer, amacına 35’te ulaştı. Bu dakikada Fatih Tekke'nin sağ kanattan ortaladığı topta Kanarya savunmasının bir anlık hatasını Polonyalı futbolcu Szymkowiak affetmedi. Kale önüne sızan Szymkowiak, adeta saçının uçlarıyla Rüştü'yü geçmeyi başardı: 1-0.
Alex'in gölgede kaldığı karşılaşmada Appiah ve Aurelio'yla ataklar geliştiren Fenerbahçe'yi durduran Stepanov'du.
Son devrede atılan goller ve zoraki kurtarılan üç puan bir ara 1996'daki galibiyet ve sonrasında gelen şampiyonluğu anımsattı. Yağmurun şiddetini artırmasıyla goller de birbiri ardına ağlara akmaya başladı.
55'te Tuncay Şanlı, sağ kanattan Deniz'in ortaladığı topu jeneriklik bir vuruşla Jefferson'un uzanmasının güç olduğu noktaya bıraktı: 1-1. 66'da ise ‘kurtarıcı veya altın yedek' denebilecek Semih, sahneye çıkarak Trabzon'daki bir avuç Fenerbahçe taraftarını yumak haline getirdi: 1-2. Genç futbolcunun gösterisi devam ediyordu; 79'da ise Alex'in pasörlüğünde kariyerinin en rahat gollerinden birine imza attı: 1-3.
80'de Fatih Tekke, akıl dolu bir vuruşla ve biraz da Rüştü'nün ikramıyla takımını hırslandırdı; 2-3. Ve Fenerbahçe, Teknik Direktör Christoph Daum'un 100. maçında galibiyete Semih'le uzanırken; üç puanı cebinde İstanbul'a liderliğini koruyarak döndü.
İlk maçtaki gibi sonucu yine hakem belirledi
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, maçtan sonra hakem Selçuk Dereli’ye yüklendi. Maçın sonucunda hakemin ve şansın etkili olduğunu belirten Boşnak çalıştırıcı, “Sonuçtan memnun değilim. Mağlubiyeti hak etmedik. Şanslı olan takım maçı kazandı. F.Bahçe yine hakem yardımı gördü. İlk maçta da hakem yardımı almışlardı. İki maçı da hakem tayin etti. Bence ikinci gol ofsayttı.” dedi. Bu arada Halilhodziç, Trabzonspor başında çıktığı dördüncü derbi maçta ilk kez yenilgi ile tanıştı. Öte yandan Fatih Tekke, Yattara’yı yedek bırakan Halilhodziç’i eleştirerek “Yattara bence oynamalıydı. Her maç 2-3 kişiyle hücum ediyoruz.” dedi.

‘Şansla birlikte galip gelmeyi başardık’,
Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Trabzonspor karşısında alınan galibiyetle henüz birşey kazanmadıklarını, belirterek 3 puanı şansın yardımıyla aldıklarını söyledi. Maçın kırılma noktasının Trabzonspor'un art arda iki şutunun direkten döndüğü an olduğunu ifade eden Daum, “Şayet orada geriye düşmüş olsaydık, maçı kazanmak çok daha zor olurdu. Çünkü beraberlik bize yetmiyordu. İkinci yarıdaki performanstan memnunum. Şansla birlikte galip gelmeyi bildik.” dedi. Hakemin hatasız bir maç yönettiğini savunan Daum, “Bazen 'hakemle birlikte kazanıldı' görüşü ortaya atılabiliyor. Hakemin performansı da gayet iyiydi.” diye konuştu.

Maçtan sonra tatsız olaylar yaşandı
Fenerbahçeli taraftarlar maç çıkışında taş yağmuruna tutuldu. F.Bahçe taraftarlarını taşıyan otobüslerin camları taşlarla kırıldı. Polis ekipleri, olayları gaz bombası kullanarak yatıştırmaya çalışırken, her iki takımın taraftarları atılan taşlar ve kırılan camlarla yaralandı. Bu arada maç öncesi 3 otobüsle İstanbul’dan Trabzon’a gelen F.Bahçe taraftarları, yanlarında kesici alet, sopa ve taş bulundurduğu için emniyet güçleri tarafından Beşikdüzü ilçesinde bekletildi ve aynı otobüslerle geri gönderildi. Öte yandan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler, Avni Aker Stadı'ndan polis minibüsüne bindirilerek havaalanına ulaştırıldı.

Kanarya, Avni Aker’de geleneği bozmadı
1995-96 sezonunda Trabzonspor’u Avni Aker’de 2-1 yenerek şampiyonluk için büyük bir adım atan F.Bahçe, güçlü rakibini yine devirmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler aynı zamanda ligde Trabzonspor ile oynadığı son 9 maçı kaybetmemiş oldu. Sarı-Kanaryalar, bu maçtan önceki son 9 karşılaşmada Trabzonspor’a karşı 7 galibiyet 2 beraberlik alırken 19 gol atıp 8 gol yedi. Fenerbahçe en son 2001/2002 sezonunda deplasmanda Trabzonspor’a 2-1 yenilmişti. Bu arada Fenerbahçe’nin başında dün gece 100. lig maçına çıkan Alman Teknik Direktör Christoph Daum, bu sezon hiçbir derbi maçta sahadan boynu bükük ayrılmamış oldu.

Semih Şentürk çifte sevinç yaşadı
Karşılaşmanın 56. dakikasında Selçuk’un yerine oyuna giren Semih, maça damgasını vurdu. Aynı zamanda 24. yaş gününü kutlayan genç futbolcu, attığı 2 golle takımını galibiyete taşıdı.
TRABZON: 2 - F.BAHÇE: 3

TRABZONSPOR: Jefferson 4, Fatih Akyel 5, Stepanov 7 (Dk. 68 Ferhat 3), Erdinç 4, Lee Young 5, Hüseyin 6, Szymkowiak 7, Adem 4 (Dk. 72 Yattara 5), Hasan 4 (Dk. 83 Ömer Rıza ?), Gökdeniz 5, Fatih Tekke 7.

FENERBAHÇE: Rüştü 4, Önder 6, Deniz 7, Servet 6, Ümit 7, Aurelio 7, Selçuk 4 (Dk. 56 Semih 8), Alex 6, Appiah 7, Tuncay 7 (Dk. 85 Serkan ?), Anelka 5, (Dk. 90+3 M. Yozgatlı ?)
GOLLER: Dk. 35 Szymkowiak, Dk. 80 Fatih Tekke / Dk. 55 Tuncay, Dk. 66 ve 79 Semih.

SARI KARTLAR: Deniz, Önder, Rüştü.

HAKEMLER: Selçuk Dereli, Adil Sinem, Ekrem Kan.

STAT: HÜSEYİN AVNİ AKER

Misafir 30 Nisan 2006 18:14

Fener’i zafere Tuncay taşıdı

Yaklaşık bir yıllık ayrılıktan sonra sabahın erken saatlerinde Trabzon’dayım. Puslu bir hava karşılıyor beni. Hafif irkiliyorum ve derhal bir taksiye atıyorum kendimi.

Malum; Trabzon futbolla yaşayan bir şehir. Taksiciler ise apayrı bir birikim. Biraz polemik fena olmaz diye düşünüyorum. Futbolu sevmekten bahsediyorum. Aşırılıkların, husumetin, kavganın günah ilmiğini yöneticilerin ve medyanın boynuna doluyorum ve soruyorum: F.Bahçeli bir müşteri arabana binmek istese almayacak mısın? ‘Alırım tabii’ diyor ve ekliyor: “İlk müşterim F.Bahçeliydi.” Öyleyse diyorum, ‘Bizim hayatlarımız, işimizle, ailemizle, değerlerimizle yoğurulmuyor mu?’ Futbolu tiyatro gibi, sinema gibi farklı bir uğraş olarak yerli yerine oturtsak, onu bir hobiye taşısak Fenerbahçe-Galatasaray düşmanlığı veya Trabzonspor-Fenerbahçe düşmanlığı diye bir şey olur mu? Ve sen kazandığın halde alkışlayarak gönderemez misin Fenerbahçe’yi Avni Aker’den.”
Samimi bir tebessüm açıyor taksicinin yüzünde. ‘Haklısın abi. Ben de senin gibi düşünüyorum.’ İçim ferahlıyor. Anlaşılmış olmanın huzuruyla arabasından iniyorum. Ve şehrin, henüz sükunete teslim sokaklarının arasına karışıyorum.
Yağmura göz kırpan, gel de demeyen fazlaca serin, bahar akşamında başlayan Trabzon-F.Bahçe oyununun ilk dikkat çekici tarafı aşırı temkinlilikti. Sarı-Lacivertli takımda, Luciano ve Nobre’nin yokluğu Daum için ciddi handikaptı. Çünkü, Luciano aklı ve becerisiyle sahaya hükmeden bir savunma oyuncusu. Ve Nobre’nin rakip defans üzerindeki yıpratıcılığı bu maç için çok aranacak bir özellikti.
Bana göre Trabzonspor’un en büyük kozu ne Fatih ne de Gökteniz’di. Teknik Direktör Vahid Halilhodziç’ti. Maç kadrolarına göz attığımda bu gerçeği daha iyi gördüm. Boşnak hoca, Yattara’yı yedeğe çekmiş, onun yerine daha dirençli ve dinamik bir orta sahayı hedefleyerek Hasan’ı ilk on bire almıştı.
Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında orta sahayı daraltarak rakibin yıldızlarını alan savunmasıyla etkisiz hale getirmeyi hedefleyen Vahid hoca, bu stratejisinde büyük ölçüde başarılı oldu. Alex, topla çok az buluşabildi. Aurelio, becerisini ve oyunu sürükleme özelliğini konuşturacak genişlikten mahrum kaldı. Keza Appiah da öyle. Anelka’nın pas ağı kesildi, Tuncay topa hasret kaldı. Daum, 20. dakikadan sonra Tuncay’ı sola, Anelka’yı sağa yolladı, yine olmadı. Sadece Gökdeniz’in savunma zaafını kullanarak zaman zaman soldan bindirmeler yapan Ümit Özat’ın isabetli ortaları, Daum’un erişebildiği taktik hedef olarak dikkat çekti.
Bu oyun anlayışı, tabii ki, Trabzonspor’un da hücum gücünü törpüledi. Bordo-Mavililer, geride çoğalamadılar, pozisyon bulmakta çok zorlandılar. Ancak, bazen bu tür kötü oyunlar, sürpriz gollere gebedir. Fatih’in ayağından çıkan orta Szymkowiak’ın kafa vuruşuyla gole dönüştüğünde ben bunu düşünüyordum. Trabzonspor’un adeta inadına atamadığı ikinci golden sonra, Tuncay’ın Manchester’a attığının benzerini andıran golü oyunun kaderini değiştirdi. F.Bahçe, psikolojik üstünlükle birlikte oyun hakimiyetini de ele geçirdi ve Daum’un Semih’i sahaya sürmesi, semeresini verdi. Sarı-Lacivertli takım Avni Aker’de 2-1 öne geçti. Trabzonspor’un yaşadığı şok süreciyle birlikte skor 3-1’e geldi. Sonrasında Fatih’in yaptığı klas vuruş Bordo-Mavilileri bir nebze olsun umutlandırdı; ancak Fenerbahçe gibi bir tecrübe ve kalitenin bundan sonra maçı bırakması düşünülemezdi. Sarı-Lacivertliler, Avni Aker’den altın değerinde üç puan çıkardılar.

Misafir 1 Mayıs 2006 01:38

Kendi tarihini yeniden yazmak istiyor

http://www.zaman.com.tr/2006/05/01/spor.jpg Trabzon engelini aşarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan F.Bahçe, K.Erciyes ve Denizli’yi de yenerse tarihinde ilk kez üst üste 3 kez mutlu sona ulaşacak. Kanarya, Türkiye Kupası’nı da Beşiktaş’ın elinden alır- sa 23 yıl sonra çifte kupa için umutlanacak.

Bundan 23 yıl öncesiydi... Şimdi aramızda olmayan Branko Stankoviç'in yönettiği Fenerbahçe, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nı zirvede tamamlayarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Selçuk Yula'nın Gol Kralı olduğu o sezon Sarı-Lacivertliler, fırtına gibi esmişti.
23 yıl sonra şimdi... Christoph Daum'un Fenerbahçe'si, Süper Lig’i ve Türkiye Kupası'nı zirvede tamamlanın eşiğinde. Daum ve futbolcularının bu büyük başarıyı egale etmesi için 3 maç yani 270 dakika kaldı. Sarı-Kanaryalar, çarşamba günü Beşiktaş'ı İzmir'de mağlup etmesi durumunda Türkiye Kupası'na uzanacak. Fenerbahçe, Süper Lig'de ise kalan iki maçını kazandığı takdirde, tam 23 yıl aradan sonra sezonu çifte kupayla kapatacak.
Bu büyük başarının önemini bilen Teknik Direktör Christoph Daum'un, izinleri iptal ederek; futbolcularına "Fenerbahçe tarihine geçmek istiyorsanız işte size fırsat. Elinizden geleni yaparak, önce Türkiye Kupası; sonra Süper Lig şampiyonluğunu yaşatın. Gücünüzü ispatladınız. Bunu başarabilirsiniz." gibi yüreklendirici ifadeler kullandığı bildirildi. Ayrıca 1973-74 ve 1974-75'i şampiyonlukla kapatan Waldir Didi, Fenerbahçe'yi üst üste iki kez mutlu sona ulaştırmıştı. Sarı-Lacivertli ekibi ilk şampiyon yapan Alman hoca olarak tarihe geçen Daum, Didi'nin bu rekoruna geçen yıl ortak olurken; sezon sonunda Sarı-Lacivertli takımı bir kez daha şampiyon yapıp bir başka rekora daha imza atacak.
Daum: En başarılı yılım
F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ‘Hiçbir takımda Fenerbahçe'deki kadar başarılı olmadığını' söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, Trabzonspor galibiyetinden sonra kariyerinin en üstün performansını sergilediği itiraf etti. Bir dönem Alman Milli Takımı'nın başına getirilmesi gündeme gelen Daum, sezonu iki kupayla kapatması halinde kendini aşacağını açıkladı. Daha başarılı olacaklarını iddia eden Daum, "Mayıs'ı iki kupayla kapatalım. Seneye Avrupa'da daha üstün oynayacağız." şeklinde konuştu. Bu arada F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, son dönemde Sarı-Lacivertli kulübe yönelik yapılan eleştiriler karşısında bugüne kadar gösterdikleri bilinçli duruşa devam edeceklerini belirterek, “Çünkü susmak da bazen bir erdemdir.'' dedi. Yıldırım, kulübün aylık dergisinin mayıs sayısındaki yazısında, F.Bahçe ile ilgili medyada yer alan bir dizi eleştirinin altında kulübe istediklerini yaptıramayanların ezikliği bulunduğunu ifade etti.
23 yıldır çifte kupaya hasret
Teknik Direktör Branko Stankoviç yönetiminde 1982-83 sezonunu şampiyon olarak bitiren F.Bahçe, finalde M. İdmanyurdu'nu eleyerek Türkiye Kupası'nı da müzesine götürmeyi başarmıştı. Sarı-Kanaryalar, 23 yıldan beri hem Türkiye Kupası'na hem de bir sezonu çifte kupayla kapatmaya hasret kaldı.
Kurtarıcı değilim; görevimi yaptım
Ç.Rize deplasmanıyla, Kadıköy’deki V.Manisaspor maçından sonra Trabzon karşısında da F.Bahçe'yi ipten alan Semih Şentürk, mütevazılığı elden bırakmıyor. Trabzon maçında 56. dakikada oyuna girmesine rağmen 2 kritik gole imza atan genç futbolcu, "Ben kurtarıcı değilim. Sadece görevimi yaptım." dedi. Çok uzun süreler şans bulamadığını hatırlatan Semih, "Yine de üzerime düşeni başardığım için sevinçliyim. Daum, ısınmaya gönderdiğinde oynayacağımı biliyordum. Gol atacağımı hissetmiştim. Oyuna girerken, beraberliği yakaladık. Ben de bir şeyler yapmalıydım. Galibiyeti getirebilecek miydim? Gol atacağımı hissetmiştim; ama ya oyunu kurtaramazsak. Allah'a şükür ikisini de başardım." diye konuştu. Sarı-Lacivertli takımın Brezilyalı yıldız futbolcusu Alex de Souza ise, Trabzonspor maçını unuttuklarını belirterek Türkiye Kupası'na kilitlendiklerini söyledi. Beşiktaş’la çarşamba günü zorlu bir final maçına çıkacaklarını kaydeden Sambacı futbolcu şöyle konuştu: "Maalesef geçtiğimiz sezon finalde Galatasaray'a yenilmiştik. Ama bu sefer gülen taraf biz olacağız. Beşiktaş'ı yenerek önce Türkiye Ku-pası'nı müzemize getireceğiz.” Spor Servisi
Kanarya, şampiyon gibi karşılandı
Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 yenerek şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alan F.Bahçe'yi, taraftarları İstanbul'da büyük bir coşkuyla karşıladı. Sarı-Lacivertli taraftarlar, maçın ardından Trabzon'dan özel bir uçakla İstanbul'a dönen sarı-lacivertli kafileye, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda karşılama organizasyonu düzenledi. Önceki gece havalimanına akın eden taraftarlar, oyuncular ve teknik heyet ile yöneticilere sevgi gösterisinde bulundu. Futbolcuların havalimanından çıktığı kapı önünde oluşan kalabalık, kafileyi görünce çılgına döndü. Taraftarların, sarılmak ve yakından görmek için futbolcuların üzerlerine akın etmesi nedeniyle izdiham oldu. Bu sırada güvenlik güçlerinin futbolcuların yolunu açmaya çalışmasına rağmen Sarı-Lacivertli kafile güçlükle otobüse binebildi. “İki kupayı getirin bize, canımızı verelim size” şeklinde uzun süre tempo tutan taraftarlar, futbolculardan Türkiye Kupası finalinde de başarılı bir sonuç istediler. Bu arada F.Bahçe, Beşiktaş ile İzmir’de yapacağı kupa final maçının hazırlıklarına başladı. İdmana Alex, Anelka ve Rüştü katılmazken yedek oyuncular çift kale maç yaptı.

asla_asla_deme 6 Mayıs 2006 03:48

Fenerbahçe'mizin Rekorları

Fenerbahçe bir sezonda hiç gol yemeden şampiyon olup bir DÜNYA REKOR'u kırdı. (1922-1923)
- Fenerbahçe tarihinde 83 kez resmi lig ve kupa şampiyonu olup en çok şampiyon olan takım olmuştur. Fenerbahçe'yi 75 şampiyonlukla Galatasaray izliyor.
- Fenerbahçe Resmi ve Resmi olmayan Kupalarla Türkiye'de en fazla Kupaya sahip olan takımdır. (Futbol: 124 kupa) Fenerbahçe Ayrıca Tüm Sporların toplam kupalarında da Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan kulüptür.
- Fenerbahçe ayrıca tüm sporların toplam kupalarında da Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan kulüptür.
- Fenerbahçe Türkiye Profesyonel 1. Futbol liginde ilk şampiyonluğu yaşayan takımdır.
- Fenerbahçe 1967 yılında Balkan Kupasını ilk kazanan Türk takımı oldu.
- Fenerbahçe 1967-1968 yılında tam 5 kupa birden kazanarak bir rekora imza attı. (Lig şampiyonluğu, Türkiye kupası, Cumhurbaşkanlığı, Spor-Toto ve Balkan kupası)
- Fenerbahçe ayrıca 1969-1970 sezonunda kalesinde sadece 6 gol görerek, çok büyük bir rekora daha imza attı.
- Fenerbahçe 1988-1989 Sezonunda Rakip Kalelere 36 maçta tam 103 gol göndererek Türkiye Liglerinde bir sezonda en fazla gol atan takım unvanına sahip oldu.
- En iyi performansa sahip olan takım. (1988-1989 sezonu 36 maçta, 29 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyet - Başarı ortalaması: %88.8)
- Futbolcusu bir maçta en çok gol atan takım. (Tanju Çolak, 6 gol, Fenerbahçe - Karşıyaka: 7-1, 1992-1993 sezonu, 14.hafta)
- Fenerbahçe 1996-1997 yıllarında ilk kez katıldığı şampiyonlar liginde, Kendi sahasında 40 Yıl (56 maç) hiç yenilmeyen İngiliz takımı Manchester United'i deplasmanda Boliç'in 78. dakikada attığı golle yenerek, AVRUPA REKOR'u kırdı.
- Türkiye'nin internette sayfaları bulunan ilk spor kulübümüzdür.
- Atatürk'ün, stadına büstünün konmasına izin verdiği tek kulübümüzdür.
- Aynı sezon A, B ve Genç Takımı yenilgisiz 3 İstanbul Şampiyonluğu birden kazanan tek kulübümüzdür. (1932-1933 Sezonu)
- Bir futbolcusu için jübile düzenleyen ilk kulübümüzdür. (Lefter Küçükandonyadis - 1964)
- Bir futbolcusu Dünya Karmasında oynayan ilk kulübümüzdür. (İsa Ertürk)
- Bir futbolcusu, yabancı bir milli takımı çalıştıran tek kulübümüzdür. (Koço Negroponti, Yunanistan)
- Atletizm'de uluslararası yarışmalar düzenleyen tek kulübümüzdür.
- Atletizm'de takım halinde yurtdışına çıkan tek kulübümüzdür. (Atina, 1951)
- Atletizm'de Avrupa Şampiyonu olan tek kulübümüzdür. (1993)
- Olimpiyat Oyunları'nd madalya kazanan tek Türk atletinin mensup olduğu kulüptür. (Ruhi Sarıalp)
- Bir spor dalında ülkemizi ilk kez takım halinde temsil eden kulubümüzdür. (1930 Balkan Tenis Şampiyonası)
- Uluslararası yarışmalarda birinci gelen ilk Türk kürekçisinin mensup olduğu kulüptür. (Tonguç Türsan, 1954) :P

virtuecat 6 Mayıs 2006 12:26

Bahiste "Derbi" Skandalı !
Almanya'nın resmi bahis şirketi ODDSET, bu haftasonu oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbi maçını listesine almadı! Bahis sitesi ODDSET, bu haftaya kadar oynanan maçlarda hem Fenerbahçemizin, hemde Galatasaray'ın maçlarına listesinde yer vermesine rağmen, bu haftasonu oynanacak olan derbi maçı bahis listesine almaması dikkat çekti. Yaşanan bu talihsiz olayı ülkemiz adına bir skandal olarak değerlendiriyor, bu skandala sebep olanları ayıpları ile başbaşa bırakıyoruz!

Böylesine önemli bir maçın liste dışı kalmasının akıllara gelen tek sebebi, sonucunun manüpülasyona açık olması, ilgili takımların etik değerler açısından güven vermemesidir!

Yediğini sadece bir yemekten ibaret sayıp, etik değerleri ayaklar altına alanlara bu ayıp ilelebet yeter!

05.05.2006 18:41

İkinci Yemek Skandalı
Yer; İzmir’in Üçkuyular semti... Mekan; Derya restoran... Beşiktaşlı yöneticiler, Çarşı Grubu üyeleri hep birlikte yemekteler. Aynı mekanda biri daha var: Bülent Demirlek. Yani saatler sonra finali yönetecek hakem.

FANATİK ortaya çıkardı
Beşiktaş’ın 3-2’lik sonuçla şampiyonluğa ulaştığı Fortis Türkiye Kupası Finali öncesi şok bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Merkez Hakem Kurulu’nun bu kritik sınava atadığı hakem Bülent Demirlek, karşılaşmadan bir gece önce Siyah-Beyazlı yöneticiler ve Çarşı Grubu Üyeleri ile aynı mekandaydı. İzmir’in Üçkuyular semtindeki Derya restoranda, Kara Kartallar’la aynı ortamda yemek yiyen Demirlek, çarşamba gecesi ise Atatürk Stadı’nda düdük çalıyordu.

Yıldırım zehir zemberek
Verdiği kararlarla eleştiri alan Demirlek konusunda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın rahatsızlığı büyüktü. Yıldırım’ın, maç bittikten sonra soyunma odası koridorlarında hakemlere, “Başkanınızın verdiği işi çok iyi yaptınız. Tebrik ederim. Bunu unutmayacağım, bir kenara yazacağım ve hesabını bir gün mutlaka soracağım” dediği iddia edildi. Ancak Yıldırım'ın bu sözlerinin ne hakem, ne de gözlemci raporlarında olmaması dikkat çekti.

Kaynak: FANATİK GAZETESİ (5 Mayıs 2006)

05.05.2006 14:30

Misafir 6 Mayıs 2006 22:15

TEK REİS FENERBAHÇE BAŞKANIDIR
Gerçek Fenerbahçe taraftarına buradan teşekkür ediyorum. Kombine alıyorlar, FENERIUM’dan bütün akrabalarına arkadaşlarına ürünler alıyorlar. Fenerbahçe Kulübü’ne maddi katkı sağlıyorlar. 5 senelik kombine alıyorlar. Ben istiyorum ki, oraya herkes aileleriyle gelsin, eşiyle dostuyla çocuğuya gelsin, orada FENERBAHÇE AİLESİ olsun.Fenerbahçe kimliği ve ailesi dışında bir topluluk olmasın. Tek olay Fenerbahçe ailesi olsun.Herkes pankartlarını assın, ama altına ismini yazmasın, reklamını yapmasın.Orada da Fenerbahçe ismi olsun. Ama bazıları var böyle değiller. Kendileri için varlar.
5 yıl evvel ben göreve geldiğimde de vardı. Açıklıyorum, ben hatta bunlara destek de oldum. Ama devlet bir yasa çıkardı. Bu yasaya uymak zorundayız. Bu yasadan sonra biz kulüpte bedava bileti kaldırdık. Geçmişte verdiğimiz bazı devlet kuruluşlarına bile bilet vermiyoruz artık. Hatta ve hatta engelli vatandaşlarımıza bile bedava veremiyoruz, bir yol uydurmaya çalışıyoruz.Tabii bunları yaparken, 22 bine yakın kombine aldı taraftarımız. Bunlar kendi içlerinde gruplar kurmuş. Bir sürü grup adı var, bunların hemen hemen hepsi arkadaş olarak bir araya gelmişler, Fenerbahçe’yi destekliyorlar.
Bedava bilet kesilince, otobüsler kaldırılınca bir ara tribunden kesildiler. Sonra ne oldu ?
Tam bunlar kesilirken, kendilerine sponsor buldular. Tekrar geliyorlar o sponsor yardımıyla. Pankart açıyorlar bana "sen kendini bil diyorlar, seni sev diyorlar", kendi kendilerine "bilmem ne reis" diye tezahürat yapıyorlar, maç öncesi dışarda ona buna turnikede numaralar yapıyorlar, biletlerini alıp maça giriyorlar.

virtuecat 8 Mayıs 2006 02:03

Takım Böyle Tutulur...!
Cezası sebebiyle bu akşam K.Erciyesspor karşısında seyircisiz oynamaya mahkum edilen takımımızı, taraftarlarımız yalnız bırakmadı! Gönülleri yasak dinlemeyen binlerce Sarı-Lacivert sevdalısı öğlen saatlerinden itibaren Kadıköy'e akın etmeye başladı. Ellerinde bayrakları, üstlerinde formaları ile sevdalarını yalnız bırakmayan taraftarlarımız, takımımız stada geldiğinde meşaleler ve tezahüratlar eşliğinde sevgi gösterilerinde bulundu. Maçın başlaması ile birlikte desteklerini stad dışından sürdüren binlerce taraftarımızın sesleri ekranlara kadar ulaştı! Attığımız gollere sevinen taraftarlarımız, tezahüratlarıyla maç boyunca takımımıza destek verdi!

Daha önce Salı pazarına kurulacak dev ekranda maçı izlemeyi düşünen taraftarlarımıza Valilikten engel çıktı. Çıkan söylentilere göre bu engelin arkasında İçişleri Bakanı'nın oğlu olduğu söyleniyor!

İşte muhteşem taraftarımızın muhteşem görüntüleri...!

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_001.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_002.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_003.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_004.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_005.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_006.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_007.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_008.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_009.jpg

http://www.antu.com/images/fb_kerciyesmaconcesi_010.jpg

NOT: artık federasyon seyircisiz mac oynatma cezasını deıstırır (statlara seyirci alınmayacak+ÇEVRESİNEDE)
:banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

Misafir 8 Mayıs 2006 04:12

Fener erciyes'i aştı mutlu sona yaklaştı

http://www.zaman.com.tr/2006/05/08/fb.jpg

F.Bahçe, cezası sebebiyle seyircisiz oynadığı maçta K.Erciyes’i 4-2 mağlup etti. G.Saray’ın da kazanması sebebiyle Kadıköy’de şampiyonluk turu atamayan Sarı-Lacivertliler, önümüzdeki hafta Denizli deplasmanında kazanırsa üst üste 3. kez mutlu sona ulaşacak.
function galeri() { window.open('http://www.zaman.com.tr/extentions/haberinfotografi/2006-05-07-galatasaray-besiktas-fenerbahce-kayseri/index.php','10x10','toolbar=no,status=no,scrollbars=no,location=no,menubar= no,directories=no,width=545,height=425')}

Kadıköy’de boş koltuklara oynayan Fenerbahçe şampiyonluk getirebilecek mahiyetteki maça adapte olmakta bir hayli zorlandı. Taraftarından yoksun Sarı-Lacivertliler birçok pozisyonda bocalarken 90 dakika sonunda üç puanı kurtarmayı bildi. Erciyesspor karşısında bolca pas ve kademe hatası yapan Kanarya 90 dakika içinde bir ara Avrupa yakasından gelen müjdeli haberle de şampiyonluğu tattı. Alışkanlıklar kötü bir şey, bazen gülünç olabiliyor. Mesela dünkü karşılaşmada futbolcuların polis kalkanlarıyla kimlerden korunduğu, ‘merdivenler boş bırakılmazsa kulübümüz yüklü miktarda para cezası alabilecektir’ anonsunun kimin için yapıldığı ve futbolcuların seremonide şeref tribününden sonra tam arkadaki maraton koltuklarında kimi selamladıkları soru işaretiydi. Karşılaşma boyunca Şükrü Saracoğlu’nu çevreleyen taraftarların futbolcuları görmemesine rağmen hiç bitmeyen tezahüratları görmeyen bir insanın yaşama sevinci gibiydi. Buruk ama azimli fotoğraftı. Yeşil zemine dönersek 15’te Alex ağları erken tartarak ‘her şey çok kolay olacak dese de ilerleyen dakikalar stresli geçecekti. Mehmet’in iki karşı karşıya harcadığı gol fırsatı, tepkisizliği ile bilinen pasör Alex’i dahi çıldırttı. 20’de Devran, Rüştü, Önder, Luciano’yu aynı anda geçerek oyuna eşitliği getirirken ‘Sarı-Lacivert’ ayaklarda da gerginlik baş gösterdi. Alex’in ikazıyla 11’e alınan Semih, rakip savunmayı bir hayli tahrip etti. Ancak arkadaşları oyunda değildi. İlk yarıda genç futbolcunun yanı sıra sadece Appiah, hareketliydi. 37’de Alex’in ortasını çıkaran savunma Appiah’a asist yaptı. Son devrenin başında dakikalar 51’i gösterdiğinde Appiah yine sahne aldı. 55’te Selçuk, Alex’in yardımıyla golle tanıştı. Bir dakika sonra Cenk kendisi için teselli golünü attı. Bu skorla karşılaşma sona ererken Dolmabahçe’de oyun Fenerbahçe’nin istemediği şekilde gerçekleşirken kutlamalar ertelendi.
Daum: Kalan 3 puanı Denizli’den alacağız
F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, kalan son üç puanı Denizli'den alarak şampiyon olacaklarını söyledi. Alman çalıştırıcı, maçtan sonra oyuncularını tebrik ederek, “Taraftarsız oynanan bu tip maçlar çok zorlu maçlardır. Şimdi galibiyet hedefiyle Denizlispor deplasmanına gideceğiz.'' dedi. Bu arada G.Saray ile sezon içinde oynadığı 2 lig maçını da kazanan F.Bahçe, ikili averajda üstün. Son hafta puan eşitliği halinde Sarı-Lacivertli ekip ligdeki 17. şampiyonluğuna ulaşacak. Ligin geride kalan 47 sezonunda şampiyonlar 3 kez averajla belli olurken, “3 Büyükler'' 1'er kez averajla mutlu sona ulaştı. 1984-85'te F.Bahçe, 1985-86'da Beşiktaş, 1992-93 sezonunda ise G.Saray averajla şampiyonluğu kucaklamıştı.
F.BAHÇE: 4 - K.ERCİYES: 2
FENERBAHÇE: Rüştü 4, Deniz 5 (Dk. 46 Serkan 4), Önder 5, Luciano 5, Ümit 6, Mehmet 5, Selçuk 6, Appiah 8, Anelka 5 (Dk. 90 Servet ?), Alex 8, Semih 6 (Dk. 56 Tuncay 5)
KAYSERİ ERCİYESSPOR: Fadhel 4, Gökhan 3, Bouazizi 4, Şenol 3 (Dk. 60 Murat 4), İlkem 4, İlhan 3, Devran 5 (Dk. 60 Ömer Közen 3), Emre 4, Timuçin 6, Agali 5, Cenk 6, (Dk. 80 Güven ?)
GOLLER: Dk. 15 Alex, Dk. 37 ve 51 Appiah, Dk. 55 Selçuk / Dk. 20 Devran, Dk. 56 Cenk HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Akarca STAT: Şükrü Saracoğlu

Misafir 15 Mayıs 2006 07:38

TEŞEKKÜRLER FENERBAHÇEMİZ...

http://www.zaman.com.tr/2006/05/15/fener.jpg
2004 ve 2005'i zirvede tamamlayan F.Bahçe, Denizli'de 2006'yı şampiyon kapatmanın peşindeydi. Ama sezonu lider geçiren Kanarya son maçta şampiyonluğu G.Saray'a kaptırdı.

İlk devrede Denizlispor gibi Fenerbahçe de kontrollüydü. Christoph Daum, 2006 Dünya Kupası'na çağrılmayan moralsiz Nicolas Anelka'yı kenarda tutarak Mehmet Yozgatlı'yla üstünlük kovaladı. İdeal 11'i ile mücadele veren Sarı-Lacivertliler, üç puanı almayı başaramadı. Açık vermeyen. kalesini iyi savunan ve hızlı atağa çıkan Yeşil-Siyahlılarda tek handikap Selahattin ve Mehmet Yılmaz'a tahammül etme zorunluluğuydu.
Kanarya'da futbolcuların gerginliği gözlerinden sonra ayaklarına da yansıyınca işler düğümlendi. Bu stresle 11'de Mehmet, 19'da Alex kaleciye takıldı. 40. dakikada Yusuf akıl dolu bir pasla savunma ve kaleci Rüştü'nün dalgın bakışları arasında topu Selahattin'le buluşturdu. Altı pas içinde son çizginin önünde, boş kale karşısında deneyimli futbolcu meşin yuvarlağı dışarı gönderdi. 45'te de Mehmet, sağdan sürüklediği topu kaleciye teslim etti. 61'de Daum, Semih'i oyuna alarak 3-5-2'ye dönerken uzaklaşan şampiyonluğu yakalamayı düşlüyordu. 3 dakika sonra Yusuf'un vuruşu Daum'un yüreğini ağzına getirdi. Levent'in pozisyonu da bir o kadar endişelendiriciydi. Daum'un hamlesi geride çok boşluk bırakırken ileride de sonuç vermedi. Son dakikalarda kendini bulan Selahattin, bir türlü Rüştü'yü geçemedi. Dakikalar 88'yi gösterdiğinde çok çabalayan Yusuf, Mustafa'ya golü attırdı. 90+4'te Tuncay, F.Bahçe'yi umutlandırdı. Appiah'ın kafa vuruşu üst direkten dışarıya çıktı. F.Bahçe son dakikalarda tek kale oynadı. Denizli, kale önüne etten duvar ördü. Bu skor- la F.Bahçe uzun maratonu acı sonla bitirdi.

Fener'e bir puan yetmedi
Denizli'de 3 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek olan F.Bahçe, küme düşme tehlikesi yaşayan Denizli'yi yenemeyerek ligi ikinci sırada bitirdi. Tarihinde ilk defa üst üste 3. kez şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Sarı-Kanaryalar, bu rekoru ertelemek zorunda kaldı. Bu arada F.Bahçe'de, Türkiye Kupası'ndan sonra şampiyonluğun da kaybedilmesi nedeniyle Teknik Direktör Daum'un gönderilmesine kesin gözle bakılıyor.

DENİZLİ: 1 - F.BAHÇE: 1

DENİZLİSPOR: Souleymanou 9, Bülent 7, Burak 8, Krotochvil 8, Mustafa 7, Tomas 8, İbrahim Ege 7, Serhat 6, Yusuf 8 (Dk. 90 İbrahim Çelik ?), Selahattin 7 (Dk. 90 Ahmet ?), Mehmet Yılmaz 6 (Dk. 51 Levent 6)

FENERBAHÇE: Rüştü 6, Serkan 4 (Dk. 61 Semih 3), Önder 5, Luciano 5, Ümit 5, Aurelio 4, Appiah 4, Mehmet Yozgatlı 4, Alex 4, Tuncay 4, Nobre 4 (Dk. 72 Anelka 4).

GOLLER: Dk. 82 Mustafa / Dk. 88 Tuncay.

SARI KARTLAR: Souleymanou, Selahattin / Mehmet Yozgatlı.

HAKEMLER: Selçuk Dereli, Adil Sinem, Ekrem Kan.
STAT: Denizli Atatürk

virtuecat 15 Mayıs 2006 11:28

Yanlı Kararlarından Dolayı Türkiye Futbol Federasyonuna
Yonettıgı Macdan Dolayı Sercuk Derelıye
Sahada futbol oynanmasına ızın vermıyen Denizlispor Taraftarına
Aldıgı parayı ve Giydigi Formayı Haketmiyen Bagzı Fenerbahcelı Futbolculara
kendilerine tek rakıp olarak FENERBAHCE yi Goren Diger Tum kuluplere
Ve özellikle Teknik Direktör Daum a

TEŞEKKÜR EDERİM

virtuecat 15 Mayıs 2006 22:16

"Fenerbahçe Büyüklüğünün
ADI KONAMAZ"

15 Mayıs 2006 Pazartesi
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/takimdenizli.jpg
FENERBAHÇE PROFESYONEL FUTBOL TAKIMI BU SEZON SÜPER LİG’DE HERKESİN YAKINDAN TAKİP ETTİĞİ VE TANIK OLDUĞU TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN , BAŞTA TARAFTARI VE CAMİASININ DESTEĞİ İLE , ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİNİ SON MAÇINA KADAR SÜRDÜRMÜŞTÜR.
ÜLKE FUTBOLUNUN YÖNETİMİNE TALİP OLURKEN DEĞİŞTİKLERİ SÖYLEMİNDE BULUNUP, EYLEMLERİ İLE SÖYLEMLERİ ÇELİŞEN, SPOR KAMUYOUNUN YAKINDAN TAKİP EDİP, TANIK OLDUĞU İCRAATLARI İLE DEĞİŞMEDİĞİNİ KANITLAYAN BU ÇARPIK DÜZEN İÇİNDE , FENERBAHÇE PROFESYONEL FUTBOL TAKIMI, ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİNİ CAMİASININ EŞŞİZ DESTEĞİ VE GÜCÜYLE LİGİN SONUNA KADAR ONURLU BİR ŞEKİLDE TAŞIMIŞTIR.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ OLARAK ÖZELLİKLE TARAFTARIMIZA , YURT İÇİNDEKİ VE DIŞINDAKİ TÜM FENERBAHÇELİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
HEDEF VE AMAÇLARININ ŞAMPİYONLUK OLMASI GEREKEN TÜM RAKİPLERİMİZİN FENERBAHÇE’YE KARŞI BU SEZON BİLİNÇLİ OLARAK BİRLEŞMELERİNİN TEK NEDENİ , FENERBAHÇE’NİN BÜYÜKLÜĞÜNDEN KAYNAKLANMAKTADIR.

BAŞTA SPORTİF OLMAK ÜZERE, ALTYAPI, EKONOMİ , KURUMSAL KİMLİK DEĞİŞİMİ İLE FENERBAHÇE’NİN RAKİPLERİ İLE ARASININ AÇILMIŞ OLMASI , BU ÇEKEMEMEZLİKTEN KAYNAKLANAN BİRLEŞİMİN ODAK NOKTASIDIR.

FENERBAHÇE’NİN BU SEZON ÜÇÜNCÜ KEZ ÜST ÜSTE KAZANACAĞI ŞAMPİYONLUK , TÜM RAKİPLERİN KORKUSU OLMUŞ , ELDE EDİLECEK BU BAŞARI İLE RAKİPLERLE ARANIN DAHA DA AÇILACAK OLMASI BU ORTAK HEZAYANININ DOĞUMUNU SAĞLAMIŞTIR. VE DE BİR BAKIMA FENERBAHÇE BİR TARAFTA , DİĞERLERİ DİĞER TARAFTA OLARAK SÜRDÜRÜLEN BU YARIŞTA ,FENERBAHÇE’NİN ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ ŞAMPİYONLUĞU KUCAKLAMASINA ENGEL OLUNMUŞTUR.
BELİRTTİĞİMİZ BU GERÇEKLER IŞIĞINDA FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ OLARAK BİZ BAŞKALARININ ALIN TERİ VE BAŞARISINI GÖRMEMEZLİKTEN GELMİYORUZ. ONLARIN DA ALIN TERİ VE EMEKLERİNİ ORTAYA KOYUYORUZ.

ANCAK BİZİM ALIN TERİMİZE KARŞI YILLARDIR ELDE ETTİĞİMİZ HER BAŞARI SONRASI OLUŞTURULAN CEPHE VE ORTAK EYLEMLERDE GÜNDEN GÜNE ARTARAK SÜRMEKTEDİR. BU DURUM VE RAKİPLERİMİZİN DURUŞU DA FENERBAHÇE’NİN NERELERE GELDİĞİNİ VE NE GİBİ HEDEFLERE ULAŞTIĞININ KANITIDIR.

NE YAZIK Kİ FENERBAHÇE’YE KARŞI KENDİ ARALARINDA BÜTÜNLEŞEN RAKİPLERİMİZE YERİ GELMİŞKEN ŞUNU HATIRLATMAK İSTİYORUZ Kİ ; FENERBAHÇE CAMİASI VE TARAFTARI İLE DAHA DA BÜTÜNLEŞİP ÖNCE 100.YILINDA ŞAMPİYON OLACAK ARDINDAN DAHA ÖNCE BELİRLEDİĞİ TÜM HEDEFLERİNE ULAŞACAKTIR.

FENERBAHÇE SPOR KÜLÜBÜ OLARAK BİZ TEK GÜCÜMÜZÜ CAMİA VE TARAFTARIMIZDAN ALMAKTAYIZ. BUNUN BİLİNCİ İLE DE TARAFTARIMIZIN VERDİĞİ BU DESTEĞE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

FENERBAHÇE BÜYÜKLÜĞÜ NE ŞAMPİYONLUK BÜYÜKLÜĞÜ NE KUPA BÜYÜKLÜĞÜDÜR. O’NUN BÜYÜKLÜĞÜ BAŞKA BİR BÜYÜKLÜKTÜR İŞTE, ADI KONAMAZ…

FENERBAHÇELİLERE VE KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

FENERBAHÇE SPOR KÜLÜBÜ YÖNETİM KURULU

virtuecat 20 Mayıs 2006 20:55

bu yazdıklarım malatya spor kulubu resmı web sitesinden alınmıştır yorum sizlerin

Malatyaspor`dan Federasyon`a Başvuru
http://www.malatyaspor.org.tr/yeni/img/newlogo.jpg Malatyaspor Kulübü, Turkcell Süper Ligi’nin 33. haftası Rize’de oynanan Çaykur Rizespor-Denizlispor ve 34. haftası (son hafta) oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçlarıyla ilgili olarak Futbol Federasyonu’na başvurdu. Malatyaspor, bahse konu 33. hafta maçının “şike” yönünden incelenmesini isterken, 34. hafta maçının tehir edilmesi gerektiği iddiasında bulundu.

Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Ali Cengiz, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Açıklama şöyle:

Turkcell Süper Ligi 2005-2006 sezonunun ikinci yarısı devam ederken kamuoyuna yaptığımız açıklamada ‘Futbolun adaleti varsa, Malatyaspor’un ligde kalması gerektiğinin’ altını çizmiştik. Maalesef ligin son haftalarında yaşananlar, futbolda adaletin olmadığını bizlere gösterdi.

Henüz lig devam ederken, Denizlispor Başkanı Sayın Ali İpek bir anda ortaya çıkıp şaibelerden bahsetti, “havada uçuşan para çantalarından” bahsetti. Sayın İpek’in takımı Denizlispor, Çaykur Rizespor deplasmanında 2-1 kazanırken, Rize takımının bir oyuncusu kendi takımının attığı gole sevinmek şöyle dursun, ellerini başının arasına alıp adeta üzüldü. Bu durum yayıncı kuruluşun yaptığı çekimle kamuoyunun gündemine taşındı; herkes neyin ne olduğunu tüm çıplaklığıyla gördü.

Haktan-hukuktan, adaletten, doğruluktan bahseden Sayın İpek’in takımı Denizlispor, ligin son haftası Fenerbahçe ile dünya futbol tarihine geçecek bir maç oynadı. Hatırlanacağı üzere, Malatyaspor Kulübü, olacakları önceden duymuş, sahaya yabancı madde atılarak oyunun geciktirileceğini öğrenmiş ve Futbol Federasyonu’na başvurup gerekli önlemlerin alınmasını istemişti. Yani biz Denizlispor’un sayın başkanı gibi “lig bitsin, konuşalım” demedik; bildiğimiz, duyduğumuz şeyi o anda kamuoyuna duyurduk. Malatyaspor’un tespitinin doğruluğu malum maç sırasında kanıtlandı. Denizli taraftarları sahayı konfeti yağmuruna tutup karşılaşmanın gecikmesine sebep oldular. Denizlispor-Fenerbahçe maçı normal bitmesi gereken süreden 20 dakika geç bitti.

Futbolda adaletten bahsediyoruz? Hangi adalet? Adalet olsa, maçlar aynı saatte biterdi. Adalet olsa Türkiye Futbol Federasyonu gerekli önlemleri alır veya aldırır, karşılaşmaların aynı saatte başlamasını ve bitmesini sağlardı. Statlara yabancı madde alınması yasak olmasına karşın, neredeyse bir kamyon konfeti içeri sokulmuş, meşalelerle yangın tehlikesine bile sebebiyet verilmiştir. Bu kadar konfeti ve meşalenin onca güvenliğin arasından stada sokulmuş olması, tam bir ibret vesikasıdır.

Kamuoyunun ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun şu noktayı çok dikkatle düşünmesini tavsiye ediyoruz: Bir Türk takımı bir başka ülkenin takımıyla resmi bir müsabaka yapsa, sahaya böylesine yoğun biçimde konfeti yağsa, o maç diğer maçlardan değil 20, bir 5 dakika geç bitse, FIFA veya UEFA ne karar verirdi? O Türk takımına nasıl bir yaptırım uygulanırdı? Hepimizin tahmin edebileceği gibi, maç o an ertelenir ve sorumluları en ağır cezalara çarptırılırdı.

Malatyaspor Kulübü olarak, Çaykur Rizespor-Denizlispor ve Denizlispor-Fenerbahçe maçlarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunduk. Denizlispor’un Rize’de kazandığı maçın federasyonun şikeyle ilgilenen birimince yeniden incelenmesini talep ettik; bu maçın mercek altına alınmasını istedik.

Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili talepte de bulunduk. Uyarmamıza karşın, oyun alanına o kadar konfeti yağarken karşılaşmanın tatil edilmesi gerektiğini düşündüğümüzü bildirdik. Denizlispor’un bu davranışından dolayı ağır cezaya çarptırılması gerektiğinin altını çizdik.

Denizlispor Başkanı Sayın İpek’i şiddetle kınıyoruz. Mücadele devam ederken ortaya çıkıp şaibelerden bahseden, “sonuç ne olursa olsun konuşacağım ve her şeyi açıklayacağım” diyerek ortamı bulandıran Başkan, her şey kendi istedikleri gibi sonuçlanınca susmayı yeğleyip, şaibe iddiasının içerisine kendisini ve kulübünü gömmüştür.

Sayın İpek’e soruyoruz: Çaykur Rizespor maçında kendi takım arkadaşının attığı gole üzülen ve rakibe ceza alanı içinde faul yapıp penaltıya sebebiyet veren malum oyuncu kimden etkilenmiştir?

Biz Sayın İpek’in suskunluğunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Dikkatleri başka yöne çekip kendi senaryolarını uygulamaya sokanların yaptıkları bir gün mutlaka karşılarına çıkacaktır. Ne var ki, Anadolu’daki takımları ile oynadıkları maçlarda en ince ayrıntıları cımbızla çekip çıkarma ve kendilerine göre senaryo yazma marifetini başarıyla gösteren bazı yorumcu ve medya mensuplarının İpek’in bu suskunluğu karşısında suskun kalmalarına anlam vermek mümkün değildir.

Biz Malatyaspor olarak onurlu bir mücadele sonrası küme düşmüş olmanın üzüntüsünü yaşarken, aldığımız her puanın alın terimizle hanemize yazıldığının bilinci içerisinde Süper Ligi başımız dik terk ediyoruz. İnanıyoruz ki, Malatyaspor bu onurlu mücadelesinde kişilikli çizgisini sürdürecek ve hak ettiği yer olan Süper Lige dönecektir. Süper Lig A kategorisinde önümüzdeki sezon misafiriz. Alnımızın teri ve onurumuzla mücadelemizi sürdürüp Süper Lige döneceğiz.”

Tarih : (17.05.2006 13:30:00)

Misafir 21 Mayıs 2006 04:58

Sol Campbell tamam, sırada Moriantes var

http://www.zaman.com.tr/2006/05/21/spor.jpg Aziz Yıldırım'ın istifasıyla sarsılan Fenerbahçe, Arsenalli Sol Campbell’dan sonra Premier Lig'in bir başka yıldız oyuncusu Fernando Moriantes'te sona doğru yaklaştı. Yöneticilerin Nobre'nin yerine 100. yılın kadrosuna İspanyol golcüyü katmasına kesin gözle bakılıyor.
Fenerbahçe, 100. yıl için süper transferleri bir bir çözüme kavuşturuyor. Kulübün kuruluş yılına güçlü bir kadroyla girmek isteyen Sarı-Lacivertliler kolları sıvadı. Süper Lig'in sona ermesinin ardından soluğu yurtdışında alan yöneticiler başarılı olacak yeni bir oyuncu topluluğu oluşturmak için büyük çaba harcıyor. Paris'te Sol Campbell transferini bitiren Fenerbahçe'nin idarecileri şimdi de Zürih'te Fernando Moriantes'i ‘Sarı-Lacivert’ renklere bağlamak için çaba sarf ediyor.
Fenerbahçe kulislerinde Aziz Yıldırım’ın, giderayak 100. yılın teknik direktörünü takımın başına getirip, dünyaca ünlü futbolcuları da kadroya katmayı planladığı konuşuluyor. Böylece Yıldırım’ın gönül rahatlığıyla kulübe veda edeceği ifade ediliyor. Bu nedenle Yıldırım’ın Sol Campbell’in ardından İspanyol futbolunun ünlü forvet oyuncusu Moriantes’i de Fenerbahçe’ye gelmesi için ikna ettiği öğrenildi. Transfer için İkinci Başkan Nihat Özdemir, asbaşkanlar Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu’nun yaklaşık iki aydır İspanyol golcüyle görüştükleri ortaya çıktı. Moriantes’i ikna etmeyi başaran idarecilerin, Dünya Kupası öncesi futbolcuyu İstanbul’a getirmesi bekleniyor.
Hatta yöneticilerin Moriantes’i transfer ettikleri için Marcio Nobre'nin Beşiktaş'a gitmesine seyirci kaldıkları da anlatılıyor. Ayrıca Fenerbahçe’nin son iki yıldır Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlığı göz önünde tutularak dünyaca ünlü bir yıldız arandığı, Liverpool'un gol yükünü çeken Moriantes’in ısrarla istendiği kaydediliyor. Geçtiğimiz yıllarda Monaco'yu ‘Devler Ligi’ finaline çıkaran Moriantes, Sarı-Lacivertliler için öncelikli transfer edilmesi gereken isim olarak görülüyor. 30 yaşındaki Moriantes, şimdiye dek oynadığı 43 milli maçta 26 gol attı. Bu yıl Premier Lig'de çok sık forma bulamayan İspanyol futbolcu, ancak beş kez ağları sarsabildi. Liverpool'un satış listesine koyduğu deneyimli golcünün yıldızı Real Madrid'de parlamıştı. Öte yandan Fenerbahçe taraftarı, istifa kararı alan Başkan Aziz Yıldırım'ı döndürmek için yoğun çaba sarf ediyor. ‘Sarı-Lacivert' renklere gönül veren seyirciler, bugün Bağdat Caddesi'nde büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor. Yıldırım'ın dönmesi için sloganlar atacak taraftarlar, birlik ve beraberliklerini göstermek için ‘Bayrak Asma’ kampanyası da başlatıyor.
Hoca için rota Brezilya’ya çevrildi
Kaçan şampiyonluğun sorumlusu olarak gösterilen Christoph Daum'un ayrılışının ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, transferde rotasını çizdi. Sarı-Lacivertli yöneticilerin gündeminde Brezilyalı çalıştırıcılar var. İtalya'da patlak veren şike iddialarından sonra zor günler yaşayan Juventus'un çalıştırıcısı Fabio Capello ve Milli Takım Teknik Direktörü Marcello Lippi'ye ilk olarak teklif götüren asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı, Avrupa'dan istediğini alamadı. Bu başarısız girişimden sonra dümeni Güney Amerika'ya kıran Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı, Brezilyalılar'ı yokladı. Felipe Scolari, Vanderlei Lüxemburgo ve Carlos Alberto Parreira'yı gözüne kestiren idareciler, gelecek yıl takımın başında Brezilyalı bir çalıştırıcı görmek istediklerini ortaya koydu. Başarılı bu üç teknik direktörden Felipe Scolari ismi daha sık Fenerbahçe'yle tekrarlanıyor. Bu arada Fenerbahçe Kulübü’nde dün üç yıllık mukaveleye imza atan Servet Çetin, şampiyonluğu G.Saray’a kendi elleriyle verdiklerini söyledi.

virtuecat 28 Mayıs 2006 23:23

Atletizmde Türkiye A grubuna yükseldi
28 Mayıs 2006 Pazar
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/atlet2.gif
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası (B) Grubu Atletizm Yarışmaları İstanbul’da sona ererken, Takımımızın ikinciliği Türkiye’yi (A) grubuna yükseltti. Kulübü’müzün ev sahipliğinde, Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahasında iki gün süren yarışmalarda başarılı bir performans ortaya koyan Fenerbahçemiz, 93 puanla ikinci olarak, Türkiye’yi (A) grubuna çıkardı. Erkeklerde 97 puanla İngiltere’den Woodford Green takımı birinci olurken, İngiltere de (A) grubuna yükseldi.
Danimarka’dan Sparta A.M ekibi 66 puanla üçüncü, İsrail’den Maccabi Tel-Aviv takımı 61 puanla dördüncü, Sırbistan-Karadağ’dan Kızılyıldız takımı 49 puanla beşinci olurken, Hollanda’dan Amsterdamse A.C. takımı 48 puanla son sırada yer aldı.
BAYANLARDA ALMANYA BİRİNCİ, DANİMARKA İKİNCİ OLDU
Bayanlar yarışmalarını 101 puanla birinci sırada tamamlayan Almanya’nın USC Mainz takımı ve 92 puanla ikinci olan Danimarka’nın Sparta A.M takımı, ülkelerini (A) Grubu’na çıkardı.
Bayanlarda İsviçre’nin ST Bern takımı 85 puanla üçüncü, Sırbistan- Karadağ’ın Kızılyıldız takımı 83 puanla dördüncü, Hollanda’dan Amsterdamse A.C 74 puanla beşinci, İsrail’den Maccabi Rishon-Lezion takımı 74 puanla altıncı olurken, İrlanda’nın Abbey A.C takımı 44 puanla son sırada yer aldı.
FENERBAHÇELİ SPORCULARIN DERECELERİ
Yarışmaların ikinci ve son gününde Fenerbahçeli sporcularımızın elde ettiği dereceler şöyle:
Disk atma: 1. Ercüment Olgundeniz (61.35)
Sırıkla atlama: 4. Abdullah Sarı (3.00)
Cirit atma: 3. Şevket Taş (67.58)
Üç adım atlama: 2. Ferhat Çiçek (14.87)
4x400 bayrak: 2. Fenerbahçe (3.14.62)
110 metre engelli: 5. Erkin Değirmencioğlu (15.19)
200 metre: 3. İsmail Aslan (21.72)
800 metre: 2. Youssef Baba (1.51.35)
3000 metre engelli: 1. Ali Dereli (9.07.70)
3000 metre: 1. Kemal Koyuncu (8.06.68)

Bu arada, sırıkla atlamada yarışan Abdullah Sarı, sakatlanmasına rağmen takımına puan kazandırmak için yarışmaya devam etti.
Fenerbahçeli sporcularımız, elde ettikleri ikinciliğin ardından büyük sevinç yaşadı.
Fenerbahçe Kulübü Atletizm Şubesi İdari Koordinatörü Cumhur Can’ı, koşu pistinin yanındaki engel havuzundaki suyun içine atan sporcular, kupa sevincini doyasıya yaşadı.

virtuecat 19 Haziran 2006 22:02

EFSANE GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı sona erdi. Başkanımız Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan yönetim kurulumuzda Asbaşkanlarımızdan Zeynep Sabancı dışında tüm yönetim kurulumuz katıldı.
Toplantı sonrasında Başkanımız Aziz Yıldırım şu açıklamalarda bulundu: “Bundan yaklaşık 25 gün önce başkanlığı bırakmak üzere bir açıklama yapmıştım. Aslında o günkü olumsuz şartlar bugün de devam etmekte. ancak bana ve arkadaşlarıma duyulan güven nedeni ile bunun olamayacağını gördük. Yöneticilerimizin, derneklerimizin, eski yöneticilerimizin, yönetimimize devam etmek konusunda devam etmek için baskılar olmuştur. Biz de arkadaşlarla şu karara vardık. Bu hafta sonu yapılacak Olağanüstü Genel Kurulu’nda aday olma kararı olduk. Eğer Genel Kurulumuzda göreve uygun görülürsek devam edeceğiz. Biz en azından Fenerbahçemizin 100. yılında görevde olup bugün gördüğümüz sıkıntıları aşması için karar aldık.Bugünün ve geleceğin Fenerbahçemiz için hayırlı olmasını diliyorum."
Kulübümüz Başkan Vekili Nihat Özdemir, Başkanımızın açıklamasının ardından şunları söyledi: “Başkanımız bir açıklama yaptı Genel Kurulumuz da uygun görürse Başkanımız adaylığını koyacaktır. Fenerbahçe şirketlerinin mali anlamda olsun sosyal anlamda olsun yönetim kurulu görevdeymiş gibi devam etmektedir. Bugün yönetim kurulu olarak almış olduğumuz bölümde Medya Takip ve İletişim Çalışma Grubu kuracağız ve devam edeceğiz. Teknik direktör konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bütün spor adamları, futbolcular yani tüm futbol kamuoyu Almanya’dadır. Transfer konusunda ve teknik direktör konusunda çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Fenerbahçemizi en iyi noktalara getirecek olan bir teknik adam ve heyeti gelecektir. Takımımız İrfan Hocamız ile çalışmalara başlayacak.”

virtuecat 4 Temmuz 2006 21:46

Yeni Teknik Direktörümüz ZICO
04 Temmuz 2006 Salı
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/zico.gif

Brezilya’nın efsane futbolcusu “Beyaz Pele” Arthur Antonios Coimbra Zico ile kulübümüz arasında anlaşma sağlandı. Profesyonel Futbol takımımızın yeni teknik direktörü Zico ile külübümüz arasında 2 yıllık sözleşme imzalandığı ve yeni hocamızın yarın saat 14.30’da Türkiye’de olacağı açıklandı. Moraci Santanna ve Edu’nun teknik kadroda yer alacağı, yeni teknik direktörümüzün yarın İstanbul’da imza töreninden sonra oyuncularla tanışmak üzere Samandıra Kamp tesislerine gideceği ve cuma günü Dereağzı tesislerinde İnegölspor ile oynanacak olan hazırlık maçını izleyeceği bildiriliyor.
Arthur Antunes Coimbra yani Zico 3 Mart 1953’de doğdu. Brezilya’nın yetiştirdiği en iyi futbolculardan biri olarak bilinen Zico 80’lerde dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olarak ön plana çıktı. Japonya Milli Takımı’ndaki görevinden kısa süre önce ayrılan Zico bir süredir Daum’dan boşalan koltuğu doldurmak için arayışlarda bulunan Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü oldu.
Pele tarafından Mart 2004’de Dünya’nın Yaşayan En İyi 125 Futbolcusu listesinde alınan Zico 1978, 1982 ve 1986 Dünya Kupası finallerinde Brezilya Milli Takımı’nın formasını taşıdı. 88 kez Brezilya formasi giyen Zico 66 gol kaydetti ve Dünya’nın en iyi futbolcularından biri olarak gösterilmesine rağmen kazanamadığı Dünya Kupası O’nun en büyük eksiği oldu.
Kaydettiği güzel gollerle de bilien Zico özellikle en iyi Brezilya Milli Takımı denen 1982 kadrosunda ülkesi adına Dünya Kupası finallerinde en çok golü kaydeden isim oldu.
JAPONYA’DA HEYKELİ DİKİLDİ
Zico oyuncu olarak dünya futbol sahnesinde önemli başarılar kazandıktan sonra Japonya’yı 3. kez Dünya Kupası finallerine götürerek çalıştırıcı olarak da kendini ispatladı. Daha önce 3 Dünya Kupası gören ve 88 kez milli olup 66 gol kaydeden oyuncu, Güney Amerika’da yılın futbolcusu ödülünü 3 kez kazanırken, 3 ayrı kıtada top oynadı.
Bu kıtalardan 3.’sü Asya oldu ve Zico futbol kariyerine Japonya’da son verdi. Kariyerine futbolcu olarak Japonya’da son veren Zico teknik direktör olarak Kashima Antlers ve daha sonra Japonya Milli takımında başarılarla dolu bir kariyer yaptı.
Zico 1953’te Rio de Janeiro’da doğdu. Yetenekli futbolcu genç yaşta Flamengo’nun dikkatini çekti ve 1973’te bu kulübe transfer oldu. Çok yakın zaman içinde "Galinho de Quintinho" takma adını kullanmaya başladı.
Zico Uruguay’a karşı 1976’da ilk milli golü kaydetti ve 12 ay içinde ilk kez Güney Amerika’da "Yılın Futbolcusu" seçildi. 1978’de ilk kez Dünya Kupası heyecanını yaşarken takımının tüm maçlarında oynadı ve Peru karşısında alınan 3-0’lık galibiyette golünü atarak pay sahibi oldu.
1981’de Flamengo’ya CONMEBOL Copa Libertadores ve Toyota Kupası’nı kazanmasında yardım ettikten sonra, 82 Dünya Kupası’nda 4 kez fileleri havalandırdı. Bu çabaları onun Güney Amerika’nın en önemli futbolcularından biri olmasını sağladı.
1983’te Zico 3 kez lig şampiyonluğu yaşadığı Flamengo’dan ayrıldı ve İtalya’da Udinese’nin yolunu tuttu. Fakat bundan 2 yıl sonra tekrar ülkesine döndü ve ertesi sene çeyrek finalde Fransa’ya kaybedilen Meksika 86’da son kez ülkesinin formasını giydi.
Zico 1991’de çok kısa bir süre Brezilya spor sekreterliği yaptıktan sonra eski Japon Futbol Ligi’nin son senesinde Sumitomo Metal Endüstrisi takımının başına geçti. J-ligi nin başlamasıyla birlikte Kashima Antlers takımının yolunu tuttu. Futbolu bırakmasının ardından 1995’de aynı klüpte teknik direktörlük yaptı ve bu dönemde elde edilen başarılar ile klübün stadının dışında bulunan meydana O’nu onurlandırmak amacıyla heykeli dikildi.
Zico 2002 yılında Philip Troussier’nin yerine Japonya Milli Takımı’nın başına geçti ve takım 2004’te Çin’i 3-1 mağlup ederek Asya Kupası’nda zafere ulaştı.
Doğum Tarihi: 3 Mart 1953
Doğduğu Kent: Quintino Bocaiúva, Rio de Janeiro
Oynadığı Kulüpler
Flamengo (1967-1983 e 1985-1989)
Udinese-ITA (1983-1985)
Sumitomo Metals/Kashima Antlers-JAP (1991-1994)
Diğer Aktiviteleri
Brezilya Uluslararası Spor Sekreteri (1990)
Kashima Antlers Teknik Menajer ve Koordinatör (1995,1996 - 2002)
Brezilya Ulusal Takımı Koordinatörü (1998)
Brezilya 2006 Organizasyon Komitesi Başkanı (2000)
CFZ’s Founder and President (1995)
Temmuz 2002 – 2006 Japonya Milli Takımı Antrenörü
Takım Oyun Gol
Pre-Olympic Milli Takım 8 1
Brezilya Milli Takım 88 66
Flamengo: Genç Takım 53 44
Flamengo: 18 yaş altı 63 37
Flamengo: A Takım 731 508
Udinese 79 56
Sumitomo 31 27

virtuecat 3 Ağustos 2006 23:39

https://www.msxlabs.org/forum/./pic_lib/100yilforma.jpg Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın 100 yıl formaları tanıtıldı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen geceyle Fenerbahçe A Takım 100 yıl formaları ve eşofman ile yeni sezon koleksiyonu tanıtıldı. Yüzlerce davetlinin katıldığı ve basın ordusunun takip ettiği gecede ayrıca 100. yıl logomuz ve 100. yıl organizasyonları hakkında bilgi de verildi.

Metin Uca’nın sunuculuk yaptığı tanıtım gecesinde öncelikle Adidas Genel Müdürü Haluk Özmutlu söz aldı. Özmutlu; “Fenerbahçe ile sürdürdüğümüz ortaklıktan gurur duyuyoruz. Bu büyük kulübün ve lider takımın ihtiyaçlarına cevap verecek bir koleksiyon hazırladık. Fenerium’un dizayn ettiği, bizim tecrübelerimizle ürettiğimiz formaları sizlere tanıtacağız. Fenerbahçe’ye, Şampiyonlar Ligi ve Turkcell Süper Lig’te başarılar dileriz.” dedi.

Daha sonra Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdürü Tayfun Okter sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Okter, Türk futbolunun lideri ve ayrıca bir cumhuriyet olan Fenerbahçe’ye, 100. yılında da hizmet vermenin gururunu ve 100. yıla tanık olacak bu formaları tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Double You Genel Müdürü Rıfat El Hadef ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Fenerbahçe Spor Kulübü, şirketimizle anlaşarak bana göre 100. yılın en büyük transferini yapmıştır. Fenerbahçe sporcularının özellikle böylesine önemli bir senede firmamızın kıyafetlerini taşıyacak olması bizim en büyük gururumuzdur. Fenerbahçe’nin bütün alanlarda başarılı olacağına can-ı gönülden inanıyorum. Biz de ufak bir katkıda bulanabildiysek ne mutlu bizlere!”

Gecede daha sonra Fenerbahçe 100. yıl komitesi başkanı Ender Alkaya, barkovizyon gösterisi eşliğinde 100. yılda Fenerbahçemizin neler hissettiği ve düşündüğüne dair ve 100. yıl etkinlerini nelerin kapsadığını içeren bir sunuş yaptı. Işık gösterileri, müzik şöleni, dans ve ateş gösterileri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızdaki kareografik ve animatif gösteriler, Çırağan ya da Dolmabahçe Sarayı’nda yapılacak 100. yıl balosu, kültür ve sanat; sportif; topluma katkı ve anma ve ödüllendirme etkinliklerinin sunulduğu gösteri davetlilerden alkış aldı.

Başkanvekilimiz Nihat Özdemir de bu özel gecede söz aldı ve Fenerium’a, Fenerium’a destek veren şirketlere ve taraftarlarımıza teşekkür ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fenerium, 43 mağaza ve 200 satış noktası ile Fenerbahçe’nin 9 şubesi, 1200 sporcusu, 5000 spor okulunun malzemelerini temin ederek ve taraftarlarımıza kaliteli ürünler sunarak dünyada tek olma özelliğini devam ettirmektedir. Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen taraftarımıza ve 2 yıldır bizlerle işbirliği içerisinde olan Adidas ve Avea firmalarına, Başkanımız ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum."

Öte yandan, Başkanımız Aziz Yıldırım 100. yıl logomuzu tasarlayan Ali Taran’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
İstanbul Defterdarlığı Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Hakkı Koçen, Fenerium’un Göztepe Vergi Dairesi’nce 100 firmadan 4. firma olduğunu açıkladıktan sonra Başkanımız Aziz Yıldırım’a bir teşekkür plaketi verdi.

Ve gecenin en çok beklenen anı olan Fenerbahçe’nin 100 yıl formalarının tanıtımı profesyonel futbolcularımız ve mankenler tarafından podyumda davetlilerin beğenisine sunuldu. Çift taraflı olarak kullanılan 100 yıl forması herkes tarafından alkış aldı. Tanıtım gecesi; bir hafta boyunca boğazda formamızı tanıtacak olan geminin tesislerimize yanaşması ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

PiSiK0PATR 15 Ağustos 2006 06:32

Bir Gerçek

Fenerbahçenin Galatasarayı 6-0 gibi farklı bir skorla yenmesinden sonra Galatasaraylı arkadaşlar bizde sizi 7-0 yendik gibi bir şey söylediler saçmalıyolardı tabi ve ben bunu araştırdım en farklı yenilgimizin 6-1(Aydınspor), 5-0 (Galatasaray) oldugunu ögrendim galatasarayın en farklı yenilgisi ise 6-0 Fenerbahçe tabi bunlar şu anda bulundugumuz Süper ligin sonuçları galatasaraylıların bahsettigi maç ise bayaa eski futbolcular yaşamıyodur öyle diyim işte Galatasaraylıların bir kitaptan aldıkları bölüm sanırım çünkü lig 45 46 senelik tarihi var bunların dedigi tarih tarih olmuş :D
Galatasaraylılarda bunu okuyup söylüyolar işte bir çogu bunu bile duymamış lige bak gel bakalım fln diyolar nereye bakcaz 45 46 sezonluk lig tarihinde öyle bir olay yok işte aşagıda gslilerin bahsettikleri olay

Lodos Fırtınası
Aman o ne lodos firtinasi... Istanbul'un her yani sismis, denizi kabarmis alga dalga, lodos kiyameti desek yerinde olacak... Günlerden 30 Aralık 1911.

Yilbasina bir gün kalmis, evlerde kestaneler çiziliyor, hazirlik
girla...

Vapurlarin kalkis saatleri birbirine girmis, kalkip kalkamiyacaklari bile meçhul. Ama kalkan bir vapura zor bela yetisen dört Galatasarayli oyuncu, dalgalarla mücadele eden vapur'un içerisinde, Fenerbahçe ile oynayacaklari maç'a dogru yol aliyorlardi.. Galatasaray olarak Fenerbahçe karsinda oynadiklari ilk üç maç'ta da galip gelmislerdi, 2-0, 3-0, 5-0, eh, heyecanli degillerdi pek, ama lodos onlari perisan ediyordu.
Kadiköy'e geldiklerinde diger takim arkadaslari ile bulusacaklardi, ama iskelede sadece iki arkadaslarini gördüler. Önce pek üstünde durmadilar, nede olsa Union Kulüp Stat'inda (Fenerbahçe Stati) diger arkadaslarini bulabileceklerini ümit ediyorlardi. Alti Galatasarayli oyuncu yollandilar Stat'a... Baskan Ali sami Yen onlari orada buldu, baska da kimse yoktu. Ali Sami Yen oynamak istiyordu ama sakatti, maç saati de yaklasiyordu, yedi Galatasarayli oyuncunun gözleri saat'in üzerindeydi, ne gelen vardi, ne giden! Aralarinda konusup, oyunun ertelenmesini istediler; Istanbul sehri bir lodos afetine yakalanmis, vapurlar iptal olmus, oyuncular gelememis, bu maç böyle oynanirmi, iptal en dogal hakkimiz diye düsündüler elbette.
Ama rakip takim Fenerbahçe buna razi olurmuydu hiç? Bizim yedi kisi kalmis Galatasaray takimimiza, "Sahaya çikmazsaniz, hükmen yenik sayilirsiniz!" diyip, tutturukluklarina devam edince, Galatasaray ruh'u bunu kaldirirmi, yenileceksek, aslanlar gibi çikariz, saha'da yeniliriz diyip, yedi kisi çikip, oynamayi kabul ettiler. Bir önemli sorunlari daha vardi, kaleci yoktu! Lodos firtinasi yüzünden, kalecimiz de gelemeyenler arasindaydi! Ali Sami Yen kaleci olmayi kabul edince, biri kalede olmak üzere, yedi Galatasarayli Aslan, gururla saha'ya yayiliverdiler.
Ali, Bekir Bircan, Horace Armitage, Celal, Idris, Emin Bülent ve kalede Ali Sami Yen. Hey gidi ASLANLAR hey, yelelerini diklettirip, pençelerini çikarip, gerinip, rakiplerine baktilar. Onbir tane Kanarya, lodos'un da etkisi ile biraz ürperdi ama, içlerinden de kis kis güldüler, arenaya sadece yedi aslan çikabilmis, saha vicik vicik, alirlardi elbet bu maçi! Aman Allahim oda neydi? Saha'da kükreyen aslanlar sanki yüzlerce oluvermisti... Ali Sami Yen'in durdugu kale, rakipleri tarafindan ziyaret bile edilemedi, 90 dakika boyunca top bir adet kere eline bile gelmedi... Aslanlar hem atak yaptilar, hemde kalelerine kimseyi aklastirmadilar. Ne lodos, ne vicik vicik bir saha, nede onbir kisilik rakip takim onlarla bas edemedi.
Galatasaray, Fenerbahçeyi 30 Aralık 1911 günü, yedi kisi ile, 7 - 0
yendi.

Aslan Galatasaray'i lodos afeti bile durduramamis, büyük ruh'u ile, yedi kisi ile oynadigi maç'tan alninin akiyla çikmisti. Yani Infaz gerçeklesmisti.
Evlerinde yilbasi gecesi için kestane çizen aileler ise, haberi alinca çok sasirip, Fenerbahçe kestaneden beter çizilmis diyip, gülüsmüslerdi diye büyüklerimden hep duyarim!!!! O gece lodos tüm gücü ile devam etmis, bizim Aslanlar ise vapurlar iptal oldugundan, geceyi rakiplerimizin evlerinde geçirmek zorunda kalmislardi.
Bence, bizimkiler bir güzel uyumustur da, karsi tarafi tam bilemiyorum! Nede olsa tatli tatli uyurlarken bir iki kükreme sesi çinlatmislardir o evlerde Aslanlarimiz, rakiplerimizin tetikteki uykularini bölen!
Iste Galatasaray ruh'u, inanci ve gerçeklerinden bir tanesi daha.
Bir rivayete göre, ne zaman lodos firtinasi çiksa, rüzgar'in içerisinden bir kükreme sesi yayilirmis Kadiköy semalarina, içleri ürperten, dolana dolana Fenerbahçe Stat'ina yayilan... Ali Sami Yen'in, Ali'nin, Bekir Bircan'in, Horace Armitage'in, Celal'in, Idris'in, Emin Bülent'in sesleri, hani artik bizlere bulutlarin arkasindaki o güzel yerden bakanlarin kükremeleri bunlar.
Selam sizlere kahramanlar, selam.

Alpaslan Dikmen

Arkadaşın Biri Sallamış bunlarda inanmış yani asılsız bir şey :D böyle yalan yanlış ligde 7-0 8-0 10 gibi şeyler sallamayalım normal yollarla kazanamıyosanız bırakın oluruna dökümanı kendim hazırladım

asparagas23 20 Ağustos 2006 18:14

Lugano Stadımızı Gezdi
19 Ağustos 2006 Cumartesi
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/luganostat180.jpgFenerbahçemizin yeni transferi Lugano, Çaykur Rizespor maçı öncesinde sahaya çıktı ve tribünlerimizi selamladı. Oyuncumuz ayrıca takımımızın soyunma odalarını gezdi ve teknik direktörümüz Zico ile de bir araya geldi.
Zico, Lugano’nun gelişi ile şunları söyledi: “Lugano’ya takımımıza hoş geldin demek istiyorum. Fenerbahçemiz bu tip futbolcuları takıma katarak kalitesini gösteriyor. Lugano, Brezilya futboluna çok iyi adapte olmuş, elinden gelenin hep en iyisini yapmaya çalışan, sahada ayak basmadık yer bırakmayan bir futbolcu. Saha içindeki kazanma arzusunu arkadaşlarına yansıtmasını, saha içinde ve saha dışında da mutlu olmasını umuyorum."
Lugano ise Zico gibi büyük bir futbol efsanesi ile birlikte çalışmanın onur olduğunu söyledi ve ekledi: “Zico ile birlikte çalışacağım için çok mutluyum. Fenerbahçe çok iyi ve rakiplerine korku veren bir takım. Türkiye’ye ilk ayak bastığım andan itibaren taraftarın desteğini görebiliyorum. Onların bu sevgisine hep layık olmaya çalışacağım.”

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/luganostat1.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/luganostat2.jpg

PiSiK0PATR 21 Ağustos 2006 03:02

http://www.ajansspor.com/resim/a_yildirim004.jpg SARACOĞLU'NA KİMLER GİREMEZ?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Telegol'e konuştu.. Anelka kalacak mı, gidecek mi? Yeni transfer yapılacak mı? Haluk Ulusoy'la sorunu var mı? Görevi neden bıraktı? Dönüş sebebi neydi? İşte tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası..

-"ANELKA KARARINI YÖNETİM VERECEK"-
Anelka’nın kalıp kalmayacağı sorulan Aziz Yıldırım, “Anelka’yı çözeceğiz. Kalabilir de gidebilir de. Ben kalmasından yanayım ama Fenerbahçe’nin menfaatleri önce gelir. Sadece Bolton’un teklifi var. Başka da çıkabilir. Anelka İngiltere oynamak istiyor, ondan başka mutsuzluğu yok. Yönetim olarak karar vereceğiz” diye cevap verdi.

-TRANSFER YAPILACAK MI?-
Transferde geç kalınıp kalınmadığı yönündeki soruya, “Düşünmüyorum. Bu konuda görüştüğümüz bütün hocalarla görüştüm, Zico’yla da görüştüm” diyen Yıldırım, Roberto Carlos, Campell, Crespo gibi isimler için ise "Basında bir sürü isim yazıldı çizildi ama biz açıkladık mı? Bir yabancı oyuncu alma hakkımız vardı 60 tane isim yazıldı. Siz yazıyorsunuz sonra alamadı diye yazıyorsunuz. Açıkladıysam ve alamadıysam tenkit olması lazım.
Günü birlik oyuncu alsaydık çok oyuncu alırdık. Zico ve diğer hocalarla ile konuştuğumuz zaman buraya oyuncu isterim dediler ve isimler verdiler. Luganu’yu istediler. Onun yerine başka da bir oyuncu alabilirdik. Ama 4 yıllık sözleşme yaptık. Böyle uzun süreli imzaların atılması lazım” diye konuştu.

‘Transfer devam edecek mi?’ sorusuna “Yabancı hakkımızı dolduracağız. 1 tane yabancı oyuncu hakkımız var” var diyen başkan, ‘Anelka’nın yerine oyuncu alınacak mı?’ sorusuna ise “Bakacağız. Hayatın her yerinde acı ve tatlı olaylar vardır. Şuan kadromuzda. Benim düşünmem kalmasından yana.Daha önce Portsmouth istemişti ama şuan sadece Bolton’dan teklif var” diye konuştu.

-"NOBRE'Yİ BİZ BIRAKTIK"-
Nobre’nin Beşiktaş’a transferi için “Nobreyi biz bıraktık. İstesek sözleşmesini uzatırdık. Avrupa’da daha faydalı olacak bir oyuncu istediğimiz için bıraktık” cevabını veren Yıldırım, ümer’den memnun olup olmadıkları yönündeki soruya “Memnun olmayacak olsak transfer etmezdik” yanıtını verdi.

Fenerbahçe Avrupa’da başarılı olacak mı? Şeklindeki soruya “Başarının tabiri ne?” diye cevap veren Yıldırım, ‘Gidebildiğin yere kadar gitmek’ yanıtını alan Yıldırım,
“Bizde gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Dinamo Kiev’i engel olarak görmüyorum. Turu geçebiliriz. Gidebileceğimiz yere kadar gideriz” dedi.

-"YABANCI SERBEST BIRAKILSAYDI"-
Marco Aurelio Türk oldu ve Milli Takım’da oynamaya başladı. Türk futbolunun gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya, “Marco’ya başka türlü bakmak lazım. Marco 5 yıllık şartı yerine getirdi ve Türk oldu. Diğerleri ile bir tutmak yanlış olur. Benim dediğimi yapsaydılar, yabancıyı serbest bıraksaydılar ama sahadaki oyuncuya kısıtlama koysaydılar. 15 yabancı alalım 11 sahaya çıksın demiyordum. Serbest olsun ama sahadakine sınır koyulsun diyordum. Yabancı hakkım 10 tane olsaydı ben oynatabildiğimi oynatsaydım. Avrupalı gibi düşüneceğiz Avrupalının yaptığını yapacağız. Ankaraspor bile 3 tane yabancıda bu hakkını kullanacak. O zaman 10 tane yabancıyla oynayacaklar. Şimdi işin ucu açık. Herkes yapıyor ama biz yapmıyoruz. Marco’ya sorduk, Türk olmak ister misin? Türk olunca gösterdiğin performansla milli takıma bil seçilebilirsin dedik. O da kabul etti” diye cevap verdi.

-HAVUZDAN MEMNUN MU?- Havuzla ilgili sıkıntıların olup olmadığı sorulan Yıldırım, “Benim sıkıntım yok ama memnun değilim kazançtan. Fenerbahçe’nin havuza olan katkısı 3-4 kat. Fenerbehçe’nin reytingi yüksek. Bu durumda Fenerbahçe’nin payının daha fazla olması lazım. Biz Anadolu kulüplerini düşünerek davranıyoruz ama Fenerbahçe mağdur.

-"ULUSOY'LA ŞAHSİ SORUNUM YOK"-
Yıldırım, Haluk Ulusoy için Fenerbahçe taraftarının tepkisi için “Taraftar niye bağırıyor taraftara soracaksın. Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe rahatsız demek. Küfür etmeden rahatsızlığını dile getiriyor. Pet şişe atılmasından 5 milyar ceza yedik. Ama başka yerde daha kötüleri oldu 2.5 milyar ceza aldılar. Bir pankart açıldı 250 milyar ceza yedik, tahkimde 50 milyara indi. Almanya’da pankart asıldı ceza yok.
Haluk Ulusoy’la ne aynı lokantaya gider yemek yerim ne aynı yeri gezerim. Haluk Ulusoy’la problemim yok. Fenerbahçelilerin sorunu var. Haluk Ulusoy’la şahsi bir sorunum yok. Fenerbahçeli olarak var. Seçimde Ayhan beye oy atacağımı söyleseydim ve attım. Ben seçimde taraf olsaydım böyle olmazdı” yorumunu yaptı.

Özhan Canaydın Türkiye Kupası, Yıdlrım Demirören’in şampiyonluk yarışı için yaptığı yorumlar hakkında düşünceleri sorulan ve bu başkanlarla ilişkileri için, “Gördüğümde Özhan Canaydın’a da merhaba derim, Yıldırım Demiröeren’e de merhaba derim” diyen Aziz Yıldrım, Adnan Polat’la Yıldırım Demirören’in birlikte yediği yemek için “Bunlar basit şeyler” yorumunu yaptı.

Şike soruşturmalar için düşünceleri sorulan Yıldırım, “Şikeyi kim soruşturuyor ve kurulları kim kuruyor” sorularına federasyon cevabını almasının ardından “Peki federasyon var mı bu olayların içinde” sorusuna Serhat Ulueren’in ‘Bence var’ demesi üzerine “O zaman konuşmaya gerek yok” yok dedi.

-"BİZANS OYUNLARI İÇİNDE OLANLAR STADA GİREMEZ"-
Sadettin Saran, Hakan Bilal Kutlualp ve Tahir Kıran’ın maçlara gelmemesini istememesi ve loca verilmemesi ile ilgili soruya “Tahir Kıran’ın kendi locası yoktu. Loca verimemesinin sebebi benim hatır için verdiğim insanlarla aynı locaya gittiği içindir. Ben yaptım bu stadı. Bazı Bizans oyunlarının içinde olanlar giremezler. Beni tenkit edebiler ama beni kötülemek, olmayan olayları olmuş gibi göstermeye hakları yok. Sadettin Saran’ı kim tanıyordu? Aziz Yıldırım aldı getirdi, futbol şubesinin başına geçirdi. Ama bana söylemeden istifasını verdi.

Fenerbahçe 8 sene önceki Fenerbahçe değil. Fenerbahçe kongre üyeleri başkana güvenip oy veriyor. Bizi yıpratmak adında gidip şu oyuncuları aldı felan diye yazılıyor. Benim onayım olmadan gidip alabilir mi? Olamayan insanlara olamayan işler mal ediliyordu.”

-GÖREVİ NEDEN BIRAKTI, NEDEN GERİ DÖNDÜ?-
Görevi bırakması nedeni için “Son Denizlispor maçında çok yıprandım. İçeri gittiğimde insanların ağladığını gördüm beni çok yıprattı. Ben ne yapıyorsam Fenerbahçe için yaptım yapmaya da devam edeceğim” diyen Yıldırım, geri dönmeyeceğim demesine karşın dönmesi için ise “Çok şeyler oldu. Anlatılmayacak şeyler oldu. İkna edici şeyler oldu. Telefonla veya yüz yüzer çok konuştuğum isimler oldu” yanıtını verdi.

PiSiK0PATR 21 Ağustos 2006 17:30

Fenerbahçe, Lugano ile imzaladı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Alfredo Lugano Moreno, 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Alfredo Lugano Moreno, resmi sözleşmeye imza attı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadındaki basın odasında yapılan ve asbaşkan Mahmut Uslu ile genel sekreter Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu törende Uruguaylı futbolcu 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşmeye imza attı.
Mahmut Uslu, törende yaptığı konuşmada, çok önemli bir transfer yaptıklarını ifade ederek, ''Lugano çok önemli bir eksiğimizi kapatacak. Uruguaylı futbolcu defansımızdaki 3 gençle beraber, hem Türk futboluna hem de Fenerbahçe'ye, 3 artı 1 yıl olmak üzere 4 yıl önemli hizmetlerde bulunacak. Kendisini 3 yıl önce seyretmiştik, şimdi getirmek nasip oldu. İnşallah uyum sürecini çok çabuk atlatır'' diye konuştu.
Mahmut Uslu, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında 22 Ağustos Çarşamba günü yapacakları Dinamo Kiev maçında Lugano'nun oynayıp, oynamayacağının bu akşam belli olacağını söyledi.
Vedat Olcay da Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncularından birini transfer ettiklerini belirterek, ''Lugano'nun kulübümüzde olmasından son derece mutluyuz'' dedi.
Bu arada, imza töreninde tercüman olmayınca, Lugano'nun söylediklerini Mahmut Uslu çevirmeye çalıştı. ''İnşallah aranızda Portekizce-İspanyolca bilen yoktur'' diyen Uslu, Lugano'nun ''Fenerbahçe ve İstanbul'a geldiğim için çok mutluyum. Çok büyük bir kulübe geldim. Burada da başarılı olmak ve bu büyük seyirciyi memnun etmek için elimden geleni yapacağım'' dediğini söyledi. Uslu'nun daha önce tercüman vasıtasıyla Lugano'nun kendisine söylediği sözleri basın toplantısında söylediği kaydedildi.
Mahmut Uslu, Salı günü yapılacak antrenman öncesi Lugano'nun tercüman ile birlikte basın toplantısı yapacağını ve basın mensuplarının orada soru sorabileceklerini sözlerine ekledi. İmza töreninden sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadında sahaya çıkan Lugano, basın mensuplarına görüntü verdi.

kompetankedi 22 Ağustos 2006 10:47

https://www.msxlabs.org/forum/187140-mesaj29.html Anelka Bolton ile 4 yıllık anşalştı

http://www.habervitrini.com/haber_resim/Roger%20Galera%20Flores1.jpg

F.BAHÇE'DE SÜRPRİZ TRANSFER!..

Brezilya basını, Fenerbahçe'nin, Corinthians takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Roger Galera Flores'i transfer ettiğini duyurdu.
22 Ağustos 2006 Salı 00:03

İSTANBUL - Brezilya basını, Fenerbahçe'nin, Corinthians takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Roger Galera Flores'i transfer ettiğini duyurdu.

Brezilya'nın Gazete Esportivo ve Lancenet gazeteleri, manşetlerine taşıdıkları haberde, Sarı-lacivertli kulübün, 2 gün önce Corinthinas kulübüne bir faks göndererek, Roger'i resmen istediğini ve Corinthians Kulübü'nün de Fenerbahçe'nin bu teklifine olumlu cevap verdiğini yazdı. Gazeteler ayrıca, Corinthianslı forvet oyuncusu Roger'in, Cuma gününe kadar İstanbul'a giderek resmi sözleşmeye imza atacağını da iddia etti.

1978 doğumlu ve 1.70 metre boyunda olan Roger Galera Flores, Corinthians formasıyla geçen sezon 46 karşılaşmada 12 gol kaydetti.

virtuecat 22 Ağustos 2006 16:49

Fenerbahçelilere altın kaplama telefon
BenQ Siemens, Fenerbahçe'nin 100'üncü yılına özel EF81 modelini altınla kapladı.

Cep telefonu devi Fenerbahçe'ye özel cepten sadece 2007 üretecek. 100'üncü yıl telefonu 2 bin YTL'den satılacak. Büyük sürpriz ve kampanyalarla 100'üncü yıla hazırlanan Fenerbahçe Kulübü'nün ilk bombası altın kaplama telefon. BenQ Siemens Türkiye'ye özel bir tasarımla altın kaplama bir telefonu satışa sunacak satışa sunacak ilk telefon firması olacak. BenQ-Siemens EF81 modelini Fenerbahçe'nin 100. yılına özel bir tasarımla altın kaplama olarak sadece 2007 adet üretecek. Telefonun 2 bin YTL civarında olması bekleniyor. Türk Mühendis Hasan Palandöken'in ürün yöneticiliği yaptığı telefonun normal modelinin tanıtımında Real Madrid'in ünlü golcüsü Ronaldo rol alıyor. her şeyiyle özel bir tasarım olacak ürün için BenQ Siemens Fenerbahçe marşlarından özel takım görüntülerine kadar özel tasarımlara sahip bir telefon üretecek. CEPLER KASIMDA GELİYOR Telefonun üzerinde yer alan altın kaplama 100'üncü yıl logosu da bulunacak. Fenerbahçe'nin pantone renklerinde üretilecek telefon 2007 adet dışında üretilmeyecek. Çok özel aksesuarlar da bulunacak. Telefonun bu yıl Kasım ayında satışa çıkması bekleniyor. BenQ Siemens esnek üretim yapısı ve Türk kullanıcılara özel projeleriyle dikkat çekiyor. Altın kaplama telefon dışında 100'üncü yıla özel bir telefon modelini de daha uygun fiyatla satışa sunacak. Son dönemde düzenlediği kampanyalarla Pazar payını hızla artıran BenQ Siemens Fenerbahçelilere özel kampanyadan oldukça umutlu. Fenerbahçe Kulübü cep telefonunda BenQ Siemens ile çalışırken özel saat ve değişik ürünlerle 100'üncü yıl kutlamalarından önemli ölçüde gelir elde etmeyi de hedefliyor. (TİMUR SIRT-SABAH)

dunya kulubu olmak bu olsa gerek 4 tane havai fişekle bitmiyor bu işler

asparagas23 23 Ağustos 2006 13:53

(Haydi FENERBAHCE Cehennem Hazır Kiev'den Buraya Yanmaya Gelenleri Mahcup Etme)

Tek Hedefimiz Kazanmak"
22 Ağustos 2006 Salı http://www.fenerbahce.org/pic_lib/22082006zico007.jpg

Teknik direktörümüz Zico, Dinamo Kiev ile yapacağımız Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.
Fenerbahçe Samandıra Tesisleri’nde oyuncumuz Tuncay Şanlı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen teknik direktörümüz Zico, turu geçecek güçte olduğumuzu ifade ederek, "İki takımın da yüzde elli şansı var. Kendimize çok fazla güveniyoruz. Gollerimizi atmamız için sakin ve akıllı oynamalıyız. Ne yaptığımızı bilmemiz lazım. Yarınki maçı, tüm varlığımızı ortaya koyarak kazanmalıyız" dedi.
Zico, Anelka’nın yarınki karşılaşmada forma giyememesi nedeniyle takımımızın gol sorunu yaşamayacağını ifade ederek, "Takım, gol atıyorsa, ekip halinde atar, gol yerse de ekip halinde yer. Sahada bir bütün halinde oynamalarını istiyorum. Kiev maçında da aynı düşünceyle sahaya çıkmıştık. Ama yarın da takım olarak sahaya çıkıp, takım halinde atak yapıp, takım halinde savunma yapacağız" diye konuştu.
Fenerbahçemizin ofansif bir oyun oynadığını da vurgulayan teknik direktörümüz Zico şunları söyledi: "Takımımıza karakter olarak bakınca ofansif bir yapıda olduğumuz görülüyor. Bizim amacımız geriye gelip, ilerisiyle geri arasındaki dengeyi korumaktır. Deplasmanda olduğumuz halde bile çok pozisyon bulmamız, ne kadar ofansif bir futbol oynadığımızı gösterir. Oyuncularımın rakibini rahatsız eden bir görüntüde olmalarını istiyorum. 40 yıllık futbol kariyerimde öğrendiğim en önemli şey bir rakibin asla karşınıza al bu maç senin olsun diyerek çıkmadığıdır. Herkes kazanmak ister ve bunun için mücadele eder. Bunun en önemli örneğini biz Çaykur Rizespor maçında gördük. Karşılaşmayı biz kazandık ancak rakibimiz de kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptı."
Oyuncumuz Tuncay Şanlı ise, Kiev maçında en az hatayla oynayarak turu geçmek istediklerini söyledi ve ekledi: "Gol yemediğimiz sürece gol atacağımızdan eminim. İşimizin ne kadar zor olacağını biliyoruz. Hocamız gereken taktiği bugün de verecek. İstediğimiz sonucu almayı istiyoruz. İstediğimiz oyunu sergilersek, istediğimiz sonucu alırız.”
Anelka’nın yarınki maçta forma giymeyecek olmasını da değerlendiren Tuncay, "Bugün Anelka yok, yarın başkası olmayacak. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

http://img247.imageshack.us/img247/8250/mfenertrans2608kx3.jpg İKİ FLAŞ TRANSFER! KEZMAN VE DE SOUZA FENER'LE ANLAŞTI Aziz Yıldırım'ın transfer atağı https://www.msxlabs.org/foto3/MFENERTRANS2608.jpg
Dış transferde atağa kalkan Fenerbahçe, Mateja Kezman ve Deivid De Souza'yı renklerine kattı. Kulübün resmi web sitesinde yapılan açıklamada, iki futbolcunun transferi duyuruldu.

İspanya'nın Atletico Madrid takımından transfer edilen Sırbistan Karadağlı Kezman ile 4 yıllık anlaşma yapıldığı, Brezilyalı oyuncu De Souza ile de ön anlaşma yapıldığı açıklandı.

Bu akşam ailesiyle birlikte İstanbul'a geleceği açıklanan Kezman'ın, sarı-lacivertli takımda 9 numaralı formayı giyeceği bildirildi.

Sporting Lizbon'dan transfer edilen Brezilyalı forvet De Souza ile de ön anlaşmanın yapıldığı bu futbolcunun ise 27 Ağustos Pazar veya 28 Ağustos Pazartesi günü İstanbul'a geleceği duyuruldu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, transferlerle ilgili yaptığı açıklamada, başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun uzun süren bir transfer çalışmasını daha başarıyla sonuçlandırdığını ifade ederek, ''100. yılda başarılı
olmak için kadromuzu güçlendiriyoruz'' dedi.

ANELKA'NIN BOLTON WANDERERS'E TRANSFERİ

İngiltere'nin Bolton Wanderers takımıyla anlaşan Nicolas Anelka'nın, 8.3 milyon paund peşin bedelle transferinin gerçekleşeceği bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün televizyonu FB TV'de verilen haberde, İngiliz kulübünün yöneticilerinin, 28 Ağustos Pazartesi günü İstanbul'a gelerek, Fransız futbolcunun transferi konusunda Fenerbahçe yönetimiyle masaya oturacağı
duyuruldu.

kompetankedi 27 Ağustos 2006 20:46

http://www.habervitrini.com/haber_resim/mateja_kezman_f.jpg

"GALATASARAY'A GOL ATIP GERÇEK FENERLİ OLACAĞIM"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman, sarı-lacivertli kulübün büyüklüğünü bildiğini belirterek, 'Türkiye'ye gelmemdeki en büyük sebep, Fenerbahçe'nin ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması' dedi.
27 Ağustos 2006 Pazar

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman, sarı-lacivertli kulübün büyüklüğünü bildiğini belirterek, 'Türkiye'ye gelmemdeki en büyük sebep, Fenerbahçe'nin ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması' dedi.
Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile birlikte FBTV'de canlı yayına çıkan Sırp futbolcu, İstanbul'da bulunduğu 12 saatte Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gördüğünü belirterek, 'Havalimanında, otelde karşılaştıklarımdan sonra Fenerbahçe'nin tahminimden de büyük bir kulüp olduğunu gördüm. Fenerbahçe'yi tercih etmemdeki en büyük sebep sarı-lacivertli kulübün ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması. Şampiyonluk hedefleyen takımları tercih ederim. Geçen sezonki takımım Atletico Madrid'in böyle kupa hedefleri yoktu' diye konuştu.
Türkiye hakkında çok fazla bilgisi olduğunu anlatan Kezman, 'Türkiye'de oynayan çok fazla arkadaşım var. Ayrıca Sirbistan'da ve Avrupa'daki gazetelerde her zaman Fenerbahçe ile ilgili haberler okuyabilirsiniz' dedi.

'ZİCO'NUN HÜCUM FUTBOLU OYNATMASI BENİM İÇİN ÖNEMLİ'

Mateja Kezman, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun hücum futbolu oynatmasının kendisi için iyi avantaj olduğunu söyledi.
Kariyeri boyunca oynadığı her takımda çok gol attığını vurgulayan Sırp oyuncu, 'Fenerbahçe'de de elimden geleni yapacağım. Zico'nun hücum futbolunu tercih etmesi benim için önemli. Burayı tercih etmemin nedenlerinden biri de bu. Gollerimle Fenerbahçe'nin başarısı için çalışacağım' diye konuştu.

'TARAFTARIN RÜYALARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİM'

Kezman, havaalanında Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü gördüğünü ifade ederek, golleriyle taraftarlarını coşturacağını söyledi.
Fenerbahçe taraftarının kulübe ne kadar bağlı olduğunu bildiğini dile getiren Kezman, şöyle konuştu:
'Saha içinde savaşçı bir yapıya sahibim. O yüzden her oynadığım kulüpte taraftarla aram iyidir. Gollerimle onları coştururum. Galatasaray'a gol atıp, gerçek Fenerbahçeli olacağım. Bunun taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Taraftarlar bana destek versinler, ben de onların rüyalarını gerçekleştirmeye çalışacağım. Sahada onları mutlu etmek için varımı yoğumu ortaya koyacağım.' FBTV'ye Fenerbahçe'de giyeceği 9 numaralı forma ile çıkan Sırp oyuncu, 9 numaranın kendisi için hayatı boyunca çok özel olduğunu, 9 numaranın golcüyü ifade ettiğini kaydetti.
Kezman, Fenerbahçe'nin diğer yeni transferi Deivid De Souza'nın Sporting Lizbon'da oynadığını ve çok iyi bir futbolcu olduğunu bildiğini ifade ederek, 'Onunla birlikte çok sayıda gol atacağız' dedi.
Kezman, çok basit bir hayatı olduğunu, ailesiyle bir arada olmayı sevdiğini ve sessiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

EKŞİOĞLU: 'ÇOK GÜÇLÜ VE İSTİKRARI YAKALAYACAK BİR KADRO OLUŞTURDUK'

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, kulübün hedefleri doğrultusunda transfer yaptıklarını kaydetti.
Transferi yönetim kurulunun yaptığını vurgulayan Ekşioğlu, şöyle konuştu:
'Bu bir ekip işidir. Fenerbahçe çok emin adımlarla 100. yıl hedeflerine ulaşacaktır. Çok güçlü ve istikrarı yakalayacak bir kadro oluşturduk. Kezman, Türkiye'de kaldığı sürece herkesin gözbebeği olacak. Antalyaspor maçında oynamak için sabırsızlanıyor. Deivid De Souza da hafta içinde İstanbul'da olacak. Transferlerin bitip, bitmediğini 31 Ağustosa kadar göreceğiz.'

(milliyet)

http://www.habervitrini.com/haber_resim/kezman.jpg

KEZMAN TAM BİR KARTKOLİK

PSV formasıyla harikalar yarattıktan sonra "Yarasa Adam" lakabını alan Sırp forvet, saha içindeki agresif tavırlarıyla da ünlü.
27 Ağustos 2006 Pazar 09:02

PSV formasıyla harikalar yarattıktan sonra "Yarasa Adam" lakabını alan Sırp forvet, saha içindeki agresif tavırlarıyla da ünlü.

F.BAHÇE’nin önceki gece anlaşmaya vardığını açıkladığı yeni santrforu Mateja Kezman’ın oldukça renkli bir futbol geçmişi var. Özellikle Hollanda liginde kariyerinin zirvesine çıkan ve PSV Eindhoven formasıyla oynadığı 122 maçta tam 105 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Sırp futbolcu, golcülüğü dışında sahalardaki agresif görüntüleriyle de ünlü bir isim.

Kartkolik star

Özellikle büyük turnuvalarda kart görmeyi neredeyse alışkanlık haline getiren 27 yaşındaki yıldız, 2000 Avrupa Şampiyonası finallerinde, Norveç maçında oyuna girdikten birkaç saniye sonra kırmızı kartla oyun dışı kalarak herkesi şaşırtmıştı. Son olarak bu yaz düzenlenen Dünya Kupası’nda, Sırbistan Karadağ’ın Arjantin’e 6-0 yenildiği maçta da sinirlerine hakim olamayan Sırp forvet, Mascherano’ya yaptığı sert hareketle bir kez daha kırmızı kart görmüş ve şampiyonayı henüz ikinci maçında kapatmıştı.

Tam bir gol makinası

Ancak madalyonun diğer yüzünde Kezman’ın başarılarla dolu bir geçmişi var. Futbola ülkesinin Sartid takımında başlayan ve bir sonraki sezon Partizan’a transfer olan golcü, burada gösterdiği performansla 23 yaşındayken Hollanda’nın dev kulübü PSV Eindhoven’ın yolunu tuttu. Henüz ilk sezonunda forma giydiği 33 maçta 24 gol atmayı başaran Kezman’a, PSV taraftarlarınca ünlü çizgi kahraman ’Batman’ lakabı takıldı. Hollanda’daki istikrarlı çizgisini sonraki sezonlarda da sürdüren Kezman, özellikle 35 maçta 33 gol attığı 2002-2003 ve 31 maçta 29 gol attığı 2003-2004 sezonlarında kariyerinin zirvesine çıktı. O sezonun sonunda büyük bir transfer atağına kalkan Chelsea’nin de listesine giren golcü futbolcu, İngiliz ekibinde göreve gelen Portekizli teknik adam Jose Mourinho’nun 5 milyon Sterlin karşılığında kadrosuna kattığı ilk isimlerden biri oldu.

İspanya’da 8 gol

Ancak Ada’da beklenenin aksine başarılı olamayan Kezman, özellikle Drogba’nın yakaladığı müthiş çıkışla takıma girmekte zorlandı. Londra ekibinde yalnızca 14 karşılaşmada ilk onbirde sahaya çıkan ve şans bulduğu toplam 25 maçta 4 gol kaydeden Sırp yıldız sezon sonunda hoşnutsuzluğunu gizlemeyerek, satış listesine konmasını istedi. PSV günlerinden büyük bir krediye sahip olan Kezman hayalkırıklığıyla geçen İngiltere macerasının ardından kendisine iyi bir kulüp bulmakta fazla zorlanmadı.

Bu kez bir yıl önceki fiyatını da artırarak, 5.3 milyon Sterlin’e İspanya’nın önde gelen ekiplerinden Atletico Madrid’e giden Kezman burada da farklı bir tablo çizemedi. Madrid’de İspanyol futbolunun yeni golcüsü Fernando Torres’in gölgesinde kalan Sırp golcü La Liga’da da bekleneni veremedi. Bu kez Chelsea’ye oranla daha fazla forma şansı bulsa da sezonu 8 golle tamamlayan Mateja Kezman sezon başında takıma yeni golcülerin alınmasıyla bir kez daha bavullarını topladı ve Türkiye’ye geldi.

asparagas23 28 Ağustos 2006 15:08

Malik Fathi gündemde

Sağ beke Edu'yu transfer eden F.Bahçe, sol bek için de Hertha'da forma giyen Türk asıllı yıldızı gündemine aldı. Görüşmeler sürüyor.

TEMASLAR OLUMLU
Transferde bombaları arka arkaya patlatan Fenerbahçe, yıllardır tartışılan sol bek sorununu da çözmek için düğmeye bastı. Yönetimin, Zico'nun da onayını alarak Hertha Berlin'in Türk asıllı yıldızı Malik Fathi için görüşmelere başladığı öğrenildi. 22 yaşındaki gurbetçi oyuncu için temasların olumlu yönde devam ettiği bildiriliyor. Transferin birkaç gün içinde netleşeceği ifade edildi.
LÖW'ÜN GÖZDESİ
Türk bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Malik Fathi, alınırsa yerli statüsünde forma giyecek. Uzun süre Türk Milli Takımı'ndan çağrı bekleyen Malik ilgi görmeyince, Löw tarafından Alman Milli Takımı'na alınmış ve 18 Ağustos'ta İsveç'e karşı forma giymişti. Kanarya, defansın solunda yıllardır asıl mevkisi libero olan Ümit Özat'ı oynatıyor. Malik gelirse gerçek bir sol beke kavuşulacak.

alojuwon 30 Ağustos 2006 19:43

Fenerbahçe'nin yeni Sırp golcüsü çeşitli çevrelerden tepki aldı.
Kezman'ın, bu yıl Sırbistan Karadağ Milli takımı forması ile gol attıktan sonra Bosna Hersek seyircisine, Boşnakları katleden Sırp milliyetçisi 'çetnik'lerin kullandığı işareti yapması ortalığı karıştırmıştı.
Yönetim de dün bazı taraftar sitelerinde bu konunun tartışmaya açılması üzerine Menajer Volkan Ballı'yı, Kezman'a bazı telkinlerde bulunmak üzere görevlendirdi. Türkiye'deki milliyetçilik ve Fenerbahçe seyircisinin tavrını anlatacak Ballı, Kezman'dan asla eski alışkanlıklarını tekrarlamamasını isteyecek.
Volkan Ballı, Kezman'a, Fenerbahçe'nin Atatürk'ün takımı olduğunu öğretip, Bosna gibi ülkelerin Türkiye'deki önemini vurgulayacak.

Boliç'in tepkisi
Kanarya'nın eski oyuncusu Boliç, "Fenerbahçe, Kezman'ı transfer ederek biz Bosnalıları yaraladı" dedi. "Çetnik" işaretini Boşnaklar'ı katleden ırkçı Sırplar'ın yaptığını belirterek "Iliç, Kezman'ın çocukluk arkadaşı ama o hiç böyle bir ırkçı tavır sergilemedi" ifadelerini kullandı.

Çetnik nedir?
Sırplar'ın, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı isyan hareketini başlatmak üzere kurduğu bu çetenin uzantıları bugüne kadar geliyor. II. Dünya Savaşı'nda da, Hitler Almanyası ile komünist partizanlara karşı faaliyetlerini sürdüren aşırı milliyetçi grup, Bosna savaşı sırasında da yine müslümanları hedef almıştı.

Kezman ı alan FB yönetimini kınıyorum...bunun dedesi Kazıklı voyvoda dır.sırplar tiksinti duyulacak kadar kansız kişilerdir.daha öncede lazetiç i almışlardı,bu FB yönetimi böyle ne yapmaya çalışıyor..

sanırım denize düşen yılana sarılır ,sözünün gerçek olması bu galiba.şampiyonlar liginden elendikten sonra kimi alsan boş.geç kaldınız ligler başladı nerdeyse şampiyonlar ligi başladı.
fenerli olmaktan hiç bu kadar utanmamıştım yazıklar olsun...

PiSiK0PATR 2 Eylül 2006 02:35

GOLBAHÇE

1- Kezman ve Deivid için kanatlardan ceza sahasına gollük orta yağacak
2- Appiah ve Aurelio, rakip kaleyi gördükleri yerden şut atacak
3- Tuncay ve Alex'ten ileri uçtaki isimlere uzun toplar atılacak
4- Golcü özelliği olan Lugano kornerlerde ve kenar ortalarda ileriye çıkacak
5- Alex rakip kaleye yaklaştığı anda Tümer, boş alan yaratacak
6Edu ve genç Kerim, Fener savunmasının sigortası olacak

Golcü kimlik
Kezman, Lugano, Deivid ve Edu gibi üst düzey yıldızları transfer ederek gücüne güç katan Fenerbahçe, oyun planında radikal değişikliklere gitti. Teknik Direktör Zico, Fenerbahçe'ye daha fazla 'golcü kimlik' kazandırmak için müthiş planlar hazırladı. Brezilyalı çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin yeni futbol felsefesini 'gol' üzerine kurarken, takımdaki yıldızlara da yeni görevler verdi. Sarı-lacivertlilerin idmanlarını dakika dakika takip eden Fotomaç'ın futbol otoriteleri, Zico'nun yeni oyun planlarını belirledi. İşte Zico'nun Sarı Kanarya'yı uçuracak taktikleri:

Alex rahatlar
Forvet hattını oluşturan Kezman ve Deivid, süratli ve fırsatçı isimler. Bu iki star için kanatlardan ceza sahasına adeta orta yağacak. Tuncay, Aurelio, Appiah ve Alex gibi yıldızlar, orta alandan ileri uç elemanlarına uzun paslar atacak. Appiah ve Mehmet Aurelio, rakip kaleyi gördükleri yerden şut çekecek. Savunmada oynamasına rağmen golcü özelliği olan Lugano, kornerlerde ve kenar ortalarında ileriye çıkıp gol arayacak. Alex, rakip kaleye yaklaştığında Tümer, savunmanın dengesini bozup, süper sambacıya boş alan yaratacak. Edu ve genç Kerim, defansın sigortası olacak.

http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/2006/09/02/im/D36B666AC7B19A4EA79C672Fb.jpghttp://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gifUnutamam seni
Efendiliği, profesyonelliği ve golleriyle F.Bahçe için çok özel bir yeri olan Luciano 'elveda' dedi.

ÜLKESİNE GİDECEK
Kasıklarındaki sakatlığın uzun sürecek olması nedeniyle sözleşmesi karşılıklı feshedilen Fabio Luciano veda etti. Oğlu Jean Luca ile Samandıra Tesisleri'ne gelerek, teknik heyet, takım arkadaşları, tesis çalışanları ve gazetecilere veda eden Luciano, tedavisi için ülkesi Brezilya'ya gideceğini bildirdi.

EDU TAM İSABET
Vedalaşma esnasında Luciano ve futbolcuların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Luciano, "benSakat bir şekilde takımıma yardım edemezken ayrılmak i üzüyor. Zico ile çalışamamak da beni üzüyor" dedi. Sambacı, Edu için "Onu 15-16 yaşından beri tanıyorum. Alınacak en iyi isimdi" diye konuştu

Lucianonun gitmesine üzüldüm en zor maçlarda en zor anda çıkar golünü atardı
Defansda Kötü Oldugu Söylüyorlardı Bence Candan Daha İyi Herkes Can Genç Diye Bir şEy Demiyor Vede Türk Diye Çok Hata Yapıyor Canın Bir Sene Daha Kiralanması Lazımdı Bence Luciano Ondan Daha İyi Luicano Umarım Bundan Sonra Mutlu Olursun
:(

virtuecat 5 Eylül 2006 21:23

Mosturoğlu’ndan Anlamlı Ziyaret

Hukuk ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu uzun bir süredir Amyotrophic Leteral Sclerosis (ALS) hastalığı ile mücadele eden Fenerbahçemizin eski futbolcularından Sedat Balkanlı ile Trabzonspor’un eski futbolcusu İsmail Gökçek’i, evlerinde ziyaret etti. Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, Balkanlı ve Gökçek’e Fenerbahçemizin 100. yıl formalarından hediye ederek moral verirken, Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek’in çocuklarının eğitim masraflarının Başkanımız Aziz Yıldırım adına Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından karşılanacağını söyledi ve futbolculara acil şifalar diledi.

http://img483.imageshack.us/img483/7843/05092006sekipziyaret0012d959dzb3.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/9481/05092006sekipziyaret003qu6.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/1807/05092006sekipziyaret005az9.jpg

vefa istanbulda bir semt adı değilmiş meger...

evo 9 Eylül 2006 11:19

DÜNYA LİSTESİNDE BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'I GEÇTİ

http://www.aa.com.tr/images/stories/KATEGORILER/Spor/2008/fener1.jpg

İSTANBUL - Turkcell Süper Ligi'nde liderliğini sürdüren Fenerbahçe, dünya futbolunda da yükselişe geçti.
Fenerbahçe, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) değerlendirmesinde ağustos ayı sonu itibariyle ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ı geride bıraktı.
Takımların son bir yıllık sürede oynadıkları resmi maçlar baz alınarak belirlenen ve 1 Eylül 2005 ile 31 Ağustos 2006 tarihleri arasını kapsayan değerlendirmede Fenerbahçe, bir önceki aya göre 12 basamak birden çıkarak, 162 puanla 42. sırada yer alıp, Türk takımları içinde en iyi dereceyi yaptı.
Değerlendirmede bir önceki ay 43. sırada bulunan Beşiktaş, 13 sıra gerileyerek 148,5 puanla 56. sıraya düşerken, 34 basamak birden yükselen Galatasaray ise 122,5 puanla 90. oldu.
Türk takımları içinde en büyük çıkışı Kayserispor yaptı.
Daha önce 192. sırada bulunan Kayserispor, 93 sıra birden yükselerek, 116,5 puanla ilk 100'e girdi ve 99. sırada yer aldı.
IFFHS'nin ''Dünyanın en iyi futbol takımları'' sıralamasında, İspanya'nın FC Barcelona takımı, ikincilikten ilk sıraya yükseldi.

venüsün_kızı 14 Eylül 2006 18:00

http://www.turkfutbolu.net/tarih/images/fbata.jpg
Resimde: Sarı gömleği ve Lacivert
Ceketi ile Mustafa Kemal Atatürk
http://www.turkfutbolu.net/tarih/images/fb.gif "Fenerbahçe Kulübünün her tarafa mazhar-ı takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmiş ve bu Kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. Takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim."
5.5.1334
ORDU KUMANDANI
Mustafa Kemal Atatürk
http://www.turkfutbolu.net/tarih/images/hatira1.gif Atatürk ve Fenerbahçe
Büyük kurtarıcı 3 Mayıs 1918 günü Kulübümüzü ziyaret etti ve hatıra defterine Kulübü ve üyelerini öven satırlar yazdı.
Atatürk, 10 Agustos 1928 günü, 3-3 berabere biten Gazi kupası maçindan sonra üçü Galatasaraylı ve ikisi Fenerbahçeli olan beş kişinin önünde aynen sunları söyledi:
" - Burada üçe üçüz...Çünkü ben de Fenerbahçeliyim! "
Bu arada, 5 Haziran 1932'de Kulübümüzün Kuşdili'ndeki binası yanınca, ilk bağış yine büyük kurtarıcımız Atatürk'ten geldi. Bu önemli olay, kulubümüzün tarihinde gerçekten apayrı bir yere sahiptir ve bizi sonsuza kadar mutlu kılacaktir.
http://www.turkfutbolu.net/tarih/images/prefbataturk.jpg
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe Kulubünü ziyaret etmesi anısına kulubümüzün hazırladığı anı yazısı
(Resmin büyültülmüş orijinal halini görmek için üstüne tıklayınız.)

virtuecat 4 Ekim 2006 22:06

Türkiye Gurur Duyacak

http://img444.imageshack.us/img444/6184/uefafinali991b02ab4ei1.jpg

2008-2009 UEFA Finali Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunda oynanacak.Yıllar süren alınteri, tribünleri, çimi ve her noktası oya gibi işlenen Stadımız uluslarası standartlarıyla bugün verilen bir kararla hakkını alıyor. Öğle saatlerinde UEFA İcra Komitesi’nin Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlediği toplantı sonucunda 2009 UEFA Kupası Finali Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak. Diğer aday ülkeleri geride bırakan bu kararı Şenez Erzik, Başkanımız Aziz Yıldırım’ı arayarak müjdeledi. Fenerbahçe ve Türkiye açısından son derece gurur verici bu karardan sonra ilk kez uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak olan stadımız için tüm camiamız büyük mutluluk yaşıyor. Geçtiğimiz yıl içersinde UEFA yetkililerinin stadımızda ard arda yaptığı kontrollerden sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu diğer ülkeleri geride bırakarak hakkıyla büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

http://img444.imageshack.us/img444/3710/fortis20062881b21696dg4.jpg

Fenerbahçe - Gaziantepspor: 25 Ekim Çarşamba
Sivasspor - Fenerbahçe: 8 Kasım Çarşamba
Fenerbahçe - İnegölspor: 20 Aralık Çarşamba
İstanbul B.Ş.Bld. - Fenerbahçe: 14 Ocak Çarşamba

PiSiK0PATR 20 Ekim 2006 00:21

http://www.ajansspor.net/resim/newcastle_fb01.jpg

NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Newcastle United maçında kadroda değişiklik yaparak takımı tek forvetle sahaya sürdü.

Takımın ortaya koyduğu futbolla eleştiriler alan Brezilyalı çalıştırıcı, zorlu Newcastle deplasmanında Deivid'e ilk 11 kişilik kadroya dahil etmedi.

Brezilyalı futbolcu Fenerbahçe'de ilk kez yedekler arasında sahaya çıkarken, bu oyuncunun yerine Mehmet Yozgatlı 11 kişilik kadroya girdi.

İngiliz rakibi karşısına, alışılan kadrosundan iki değişiklikle çıkan Fenerbahçe'de, Newcastle'a getirilmeyen Kerim'in yerine de savunmanın sağında Önder görev yaptı.

Teknik direktör Zico, Newcastle'a getirdiği 20 kişilik kadrodan Semih ve yedek kaleci Serdar'ı 18 kişilik kadroya almadı.

-TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI-
Fenerbahçe'yi, Newcastle deplasmanında taraftarları yalnız bırakmadı.
Karşılaşmayı St James' Park Stadı'nda yaklaşık 3 bin Fenerbahçeli taraftar ve gurbetçi vatandaşlar izledi. Taraftarlar kendilerine ayrılan tribünlerde yaptıkları tezahüratlarla, Fenerbahçe'yi zorlu deplasman maçında yalnız bırakmadı. Fenerbahçe tribününde Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarlar da yer aldı.

Fenerbahçeli taraftarlara stadın büyük tribününün üst kısmında sahayı çapraz açıdan gören bölümde yer verildi.

İngiltere'nin çeşitli kentlerinden de çok sayıda taraftar Newcastle'a gelerek Fenerbahçe'ye destek verdi.

Newcastle Unitedlı taraftarlar, Fenerbahçe maçında statlarını dolduramazken, tribünlerde boşluklar göze çarptı.

-STATTA COŞKULU KARŞILAMA-
Fenerbahçe kafilesi maçın başlamasına 1 saat 45 dakika kala stada geldi.
Sarı-lacivertli ekibi stada gelişinde coşkulu bir taraftar kitlesi karşıladı. Teknik heyet ve futbolcuların stada giriş yapacağı noktada biriken taraftarlar, yoğun bir tezahürat desteğiyle takımı karşılarken, kafile taraftarların sevgi gösterileri altında stada girdi.

-VE MAÇ-

Stat: St James' Park

Hakemler: Grzegorz Gilewski xx, Maciej Wierzbowski xx, Rafal Rostkowski xx (Polonya)

Newcastle United: Harper xxx, Carr xx, Taylor xx, Ramage xx, Duff xx, Milner xx, Parker xx, Emre xx (Dk. 54 Butt x), N'zogbia x (Dk. 64 Solano x), Sibierski xx, Martins xx (Dk. 75 Ameobi x)

Fenerbahçe: Rüştü xx, Önder xx, Lugano xx, Edu xx, Ümit xx (Dk. 82 Deivid x) x, Mehmet x (Dk. 70 Uğur x), Appiah xx, Aurelio xx, Tuncay x, Alex xx, Kezman x

Gol: Dk. 79 Sibierski (Newcastle United)

Sarı kartlar: Dk. 33 Ümit, Dk. 90 Önder (Fenerbahçe)

.: MAÇTAN DAKİKALAR :.
27. dakikada Sibierski'nin pasında topu kontrol eden N'Zogbia'nın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda top, yan ağlarda kaldı.

34. dakikada ceza sahası dışından Martins'in yerden sert şutunda top, az farkla yandan auta çıktı.

36. dakikada sağ kanattan Carr'ın ortasında arka direkte N'Zogbia'nın kafa vuruşunda top, Önder'den döndü. Dönen topu N'Zogbia tamamladı. Meşin yuvarlak, yan ağlarda kaldı.

37. dakikada Edu'nun hatasında topu kapan Milner'in ceza sahası sağ köşesinden içeriye çevirdiği topa Önder, Martins'ten önce müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

45. dakikada ceza sahası dışından Appiah'ın sert vuruşunda top, üstten auta çıktı.

45+1'de sol kanattan Emre'nin kullandığı köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Taylor'un kafa vuruşunda top, az farkla üstten auta çıktı.

48. dakikada Carr'ın sağdan ceza alanına gönderdiği topu kaleci Rüştü çıkarak kontrol etti.

51. dakikada Kezman'ın rakip ceza alanı yayının önüne kadar getirdiği topa Appiah'ın sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

52. dakikada Mehmet'in pasıyla topla buluşup sağdan ceza alanına giren Tuncay, pasını müsait durumdaki Alex'e atmak isterken, Duff topa sahip olarak tehlikeyi önledi.

53. dakikada gelişen Newcastle United atağında top Fenerbahçe ceza alanındaki Martins'e atıldı. Rakibiyle birebir kalan Edu, kafayla meşin yuvarlağı Rüştü'ye gönderdi.

54. dakikada ceza alanının dışından kaleyi karşıdan gören noktadan Alex'in kullandığı faul atışında kaleye giden top kaleci Harper'da kaldı.

57. dakikada sol kanatta şık bir hareketle rakibini geçerek ceza alanına giren Kezman'ın çaprazdan kale içine sert vuruşunda Ramage'nin müdahale ettiği top kornere çıktı.

62. dakikadaki Newcastle United atağında soldan ceza alanına ortalanan topa Martins'in kafa vuruşunda kaleci Rüştü son anda yatarak müdahalesiyle topu kornere gönderdi.

67. dakikada Parker'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Martins'in Fenerbahçe savunması arasında yaptığı vuruşta top kaleci Rüştü'nün kucağında kaldı.

69. dakikada Alex'in ceza alanının dışından sert şutunda top kaleci Harper'da kaldı.

77. dakikada Alex'in, Newcastle United savunmasının arasından verdiği pasta topu kontrol etmek isteyen Uğur'dan önce Carr meşin yuvarlağı kaleci Harper'e gönderdi. Harper topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

79. dakika Newcastle United'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanında kaleye gönderilen top Rüştü'nün ellerinden oyun alanına geri döndü. Savunmada Önder'in müdahale edemediği top Sibierski'nin vuruşunda filelere gitti: 1-0

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Newcastle United maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Benim Yorumum Süper Mücadele Ettiler Önderle Rüştü Harikaydı

PiSiK0PATR 22 Ekim 2006 22:15

http://www.ajansspor.com/resim/fb_sevinc2007_01.jpg FENERBAHÇE RAYINA OTURUYOR..

Fenerbahçe kötü gidişe Kayserispor karşısında dur dedi.. Newcastle United maçındaki iyi oyununu lige de yansıtan sarı lacivertliler, rakibini Mehmet Yozgatlı, Kezman ve Alex'in 2 golüyle 4-1 yenerek, ilerleyen haftalar için olumlu sinyaller verdi..

NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yapılan maçta takımının kadrosunda değişiklikler yaptı.

UEFA Kupası (H) Grubu'nda deplasmanda Newcastle United ile yapılan maçta olduğu gibi sarı-lacivertli ekibi tek forvetle sahaya süren Brezilyalı çalıştırıcı, kalede Rüştü'nün yerine Volkan, savunmanın solunda Ümit'in yerine Uğur ve orta alanda Aurelio'nun yerine de Deniz'e görev verdi.

Zico, dinlendirme amaçlı olarak takımda değişikliğe giderken, Ümit ve Aurelio bu sezon ilk kez bir lig maçının 11 kişilik kadrosunda yer almadı.

Eşinin vefatı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan Deniz bu sezon ilk kez bir maçta sahaya çıkarken, Uğur, lig de ilk kez 11 kişilik kadroda yer buldu.

Zico, UEFA Kupası maçında olduğu gibi yine Kezman'ı tek forvet olarak sahaya sürerken, Deivid yedekler arasında yer buldu.

Fenerbahçe'de Ümit'in yokluğunda kaptanlık bandını Tuncay taktı. Fenerbahçeli taraftarlar Kayserispor maçına ligin diğer maçlarına oranla daha az ilgi gösterdi. Telsim kale arkası tribünü başta olmak üzere kale arkalarındaki büyük boşluklar dikkat çekti.

Bu arada, maç öncesinde kale arkası tribününde iki taraftarın açtığı üzerinde ''Ri-Zico'' yazılı bir pankart dikkat çekti.

-KAYSERİSPOR'DA 3 EKSİK-
Kayserispor, Fenerbahçe karşısında sakat ve cezalı 3 futbolcusundan yoksun mücadele etti.
Kayserispor'da, Fenerbahçe karşısında, sakat olan Leonardo ile sarı kart cezalısı Gökhan Ünal ve Aydın'ın forma giyemedi.

VE MAÇ

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: İsmet Arzuman xx, Nihat Mızrak xx, Alper Ulusoy xx

FENERBAHÇE: Volkan xxx, Önder xx, Edu xxx, Lugano xx, Uğur Boral xx (Ümit Özat dk. 85 x), Mehmet Yozgatlı xxx (Aurelio dk. 71 xx), Appiah xxx, Deniz xx, Tuncay xxx, Alex xxx, Kezman xxx (Deivid dk. 37 x)

YEDEKLER: Rüştü, Tümer, Can, Semih

TEKNİK DİREKTÖR: Zico

KAYSERİSPOR: Ivankov x, Mehmet Topuz x, Johnson x, Mendez x, Toledo x, Bülent x (Köksal dk. 73 x), Ragıp xx, Kamber x, Fatih x (Kemal dk. 63 x), Tayfun x (Muhammet Hanifi dk. 46 xx), İlhan xx

YEDEKLER: Hasan, Ali, Uğur, Enver

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

GOLLER: Mehmet Yozgatlı (dk. 13), Kezman (dk. 22), İlhan (dk. 55), Alex (dk. 59 ve 88)

SARI KARTLAR: Alex, Mehmet Yozgatlı, Edu, Tuncay (Fenerbahçe), Kamber, Tayfun, Muhammet Hanifi (Kayserispor)

.:İLK YARI:.
8. dakikada ceza sahası sol köşesinden Tuncay'ın ortasında Johnson'un kafayla uzaklaştırmak istediği topa ceza sahası çizgisi üzerinden Appiah'ın gelişine şutunda defansa çarpan top, kornere çıktı.

13. dakikada ceza sahası sol çaprazından Uğur Boral'ın ortasında kale önünde Alex'in dokunuşunda top, üst direkten döndü. Dönen topa kaleci Ivankov'un müdahalesinde top, bu kez yan direkten döndü. Dönen topu önünde bulan Mehmet Yozgatlı'nın ceza sahası sağ çaprazından plase vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 1-0

22. dakikada kazanılan serbest atışı çabuk kullanan Alex'in pasında sağ kanattan Mehmet Yozgatlı'nın ortasında arka direkte Kezman, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 2-0

26. dakikada sol kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Alex'in ortasında kale önünde Lugano, topa dokunamazken, arka direkte topa müdahale eden defans, tehlikeyi uzaklaştırdı.

27. dakikada defansın arkasına atılan topu kontrol eden Mehmet Yozgatlı'nın ceza sahası sağ çaprazından yerden vuruşunda kaleci Ivankov, topu kontrol etti.

30. dakikada sol kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Mehmet Yozgatlı'nın direkt kaleye gönderdiği topu kaleci Ivankov, güçlüklü önledi.

37. dakikada Alex'in ara pasında topla ceza sahasına giren Tuncay, meşin yuvarlağı ayağından açınca kalesini terkeden Ivankov, Tuncay'dan önce topu kontrol etti.

41. dakikada Tuncay'ın ara pasında topla hareketlenen Deivid, güzel bir pasla Alex'i gördü. Ceza sahasında Alex'in bekletmeden vuruşunda kaleci Ivankov, gole izin vermedi.

.:İKİNCİ YARI:.
49. dakikada Alex'in pasında topla hareketlenen Deivid, ceza sahasına girdi. Deivid'in ceza sahası sol çaprazından vuruşunda top, üstten auta çıktı.

54. dakikada Alex'in güzel pasında ceza sahasında topla buluşan Deniz'in sol çaprazdan vuruşunda yerden seken top, az farkla yandan auta çıktı.

55. dakikada Muhammet Hanifi'nin ara pasında topla buluşan İlhan, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasından İlhan'ın plase vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 2-1 </B>

59. dakikada sağ kanattan Mehmet Yozgatlı'nın ortasında ceza sahasında Deivid'in uçarak yaptığı kafa vuruşunda kaleci Ivankov, topu güçlükle çeldi. Dönen topu önünde bulan Alex'in sert vuruşunda meşin yuvarlak, Ivankov'un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 3-1

68. dakikada kendi sahasından aldığı topla hareketlenen Apipah, güzel bir hareketle rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Appiah'ın ceza sahası sağ çaprazından yerden vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.

69. dakikada ceza sahası dışından Ragıp'ın sert vuruşunda kaleci Volkan, uzanarak topu çeldi. Dönen topa ceza sahası sağ çaprazından Muhammet Hanifi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.

80. dakikada ceza sahası dışından Köksal'ın plase vuruşunda defans, kaleye giden topu kafayla uzaklaştırdı.

88. dakikada Aurelio'nun ara pasında defansın ayak koyduğu top, Alex'in önünde kaldı. Penaltı noktası üzerinden Alex'in plase vuruşunda meşin yuvarlak, sağ köşeden ağlarla buluştu. 4-1

virtuecat 9 Kasım 2006 02:12

İlkler
  1. Cemiyetler kanununa göre kuruluşu resmen tescil olunan ilk Türk spor kulübüdür.
  2. 1967 yılında Balkan Kupası'nı alarak Türk futbol tarihinde, uluslararası resmi bir organizasyonda şampiyon olan ilk Türk Spor Kulübü olmuştur. (1966-1967 Balkan Kupası Şampiyonu Fenerbahçe)
  3. Kupa Galipleri Kupası'nda Çeyrek Final oynayan ilk Türk takımıdır. (1963-64 Kupa Galipleri Kupası)
  4. 1996-1997 sezonunda ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde, kendi sahasında 40 yıl boyunca (56 maç) yenilmeyen İngiliz takımı Manchester United'i deplasmanda Boliç'in 78. dakikada attığı golle yenmiştir.
  5. Kupa Galipleri Kupası'na katılan, galibiyet alan ve tur atlayan ilk Türk takımıdır.
  6. UEFA Kupası'na katılan ve galibiyet alan ilk Türk takımıdır.
  7. Balkan Kupası'na katılan, galibiyet alan ve tur atlayan ilk Türk takımıdır.
  8. Avrupa Kupalarında deplasman galibiyeti alan ilk Türk takımıdır. (1959-60 Şampiyonlar ligi maçı Csepel SC 2-3 Fenerbahçe)
  9. Avrupa Kupalarında maç yaparak tur atlayan ilk Türk takımıdır. (1959-60 Şampiyon Kulüpler Kupası)
  10. Fenerbahçe Dünya Şampiyonu unvanlı bir ülkenin takımını yenip eleyen ilk ve tek Türk takımdır.(1968 Manchester City)
  11. Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu unvanlı bir ülkenin takımını yenip eleyen ilktek Türk takımıdır.(1985 Bordeaux) ve
  12. Türkiye Profesyonel 1. Futbol Ligi'nde ilk şampiyonluğu yaşayan takımdır.
  13. Milli Küme'de ilk şampiyonluğu yaşayan takımdır.
  14. Donanma Kupası'nı ilk kazanan takımdır.
  15. İstanbul Şildi'nde ilk şampiyonluğa ulaşan takımdır.
  16. Süper Lig'de bir sezon boyunca kendi evindeki bütün maçları kazanan ilk takım olmuştur. (2000-2001 sezonu / 17 galibiyet)
  17. Fenerbahçe ebedi puan cetvelinde 1000 gol ve 2000 gol barajına ulaşan ilk takımdır.
  18. 15 Mart 1959 yılında Türkiye 1. Ligindeki ilk penaltıyı Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis atmıştır. (Beykozspor 1 - 2 Fenerbahçe)
  19. Türk Futbol Federasyonu'nun "Altın Şeref Madalyası"nı alan ilk futbolcu Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis'dir.
  20. Bir milli maçta en çok gol atan ilk futbolcu unvanını Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel elde etmiştir. (1924 yılında Fillandiya'yı 4-2 yendiğimiz maçın tüm gollerini atmıştır.)
  21. Fenerbahçeli Can Bartu Türk milli takımı formasını hem basketbol hem de futbol dallarında giyen ilk ve tek sporcudur.
  22. Türk futbol tarihinde Fenerbahçeli Mehmet Aurelio milli takımda forma giyen ilk ve tek Brezilya asıllı Türk futbolcudur.
  23. İlk plonjonu yapan kalecinin mensup olduğu takımdır.
  24. Bir futbolcusu için jübile düzenleyen ilk kulübümüzdür. (Lefter Küçükandonyadis - 1964)
  25. Bir futbolcusu Dünya Karmasında oynayan ilk kulübümüzdür. (İsa Ertürk)
  26. Bir spor dalında ülkemizi ilk kez takım halinde temsil eden kulübümüzdür. (1930 Balkan Tenis Şampiyonası)
  27. Uluslararası yarışmalarda birinci gelen ilk Türk kürekçin mensup olduğu kulüptür. (Tonguç Türsan, 1954)
  28. Basketbolda 1956 yılında yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği ilk Fenerbahçe kazandı.
  29. Basketbolda Türkiye Kupasını alan ilk takım Fenerbahçe'dir. (1966-67)
  30. Basketbolda Avrupa Kupalarında bir sezonda hem erkek hem bayan takımı birden Final Four oynama başarısını gösteren ilk ve tek Avrupa kulübü Fenerbahçe'dir.
  31. Basketbolda Avrupa Kupalarında maç yapan ilk kulüptür
  32. Stat mülkiyetine sahip ilk spor kulübüdür.
  33. Türkiye'de kulüpler bazında, UEFA'nın 5 yıldızlı stadyumları arasında yer alan ilk ve tek stadyum Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'dur.
  34. Türkiye'de UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapan ilk ve tek kulüp stadının sahibidir. (2009 UEFA Kupası finali Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.)
  35. Türkiye'de ilk defa stadyumunda elektronik skorbord kullanan kulüptür.
  36. Türkiye'de ilk defa stadyumunda elektronik reklam panosu kullanan kulüptür.
  37. Türkiye'de atılan gollerden sonra golü atan futbolcunun isminin stadyumda anons edildiği ilk futbol takımıdır.
  38. Tarihi Spor Müzesi olan ilk ve tek spor kulübüdür.(Bu müze mumyalarla sahnelenen bölümleriyle, diğer spor kulüplerinin müzelerine göre dünyada bir ilk olma özelliğine sahiptir.)
  39. Türkiye'nin ilk spor kulübü kanalı FB TV kurulmuştur.
  40. Türkiye'nin adına radyo kurulan ilk spor kulübüdür. (Fenerbahçe FM daha sonra satılarak Radyo 99 olmuştur.)
  41. Türkiye'de tüm ticari faaliyetlerini bir CEO'ya bağlı olarak düzenleyen ilk kulüptür.
  42. Türkiye'nin internette Fenerbahçe ile ilgili sitesi bulunan ilk spor kulübüdür.
  43. Türkiye'de ilk defa çift taraflı formayı kuruluşunun 100. yılında Fenerbahçe Spor Kulübü yapmıştır.
  44. Türkiye'de gazete çıkaran ilk ve tek kulüptür. (Fenerbahçe Gazetesi)
  45. Dünyada ve Türkiye'de özel günü olan ilk ve tek kulüptür. (Dünya Fenerbahçeliler Günü)
  46. Türkiye'nin ilk kadın otomobil yarışçısı Fenerbahçeli Samiye Morkaya olmuştur. (1932)

Enler
  1. Fenerbahçe, Türkiye'de kurulmuş kulüplerin içinde, kuruluş amaçlarında, "vatanın korunması" maddesini ilke olarak kuruluş tüzüğüne almış olan tek1913 yılında Osmanlıca olarak yazılmış orijinalinde yapılan ilk araştırmalarda, kulübün kuruluş amacının belirtildiği tüzüğün ikinci maddesinde, "Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluş amacı; vatan gençlerini, vatanın korunmasına ve askeri seferberliklere hazırlamaktır." spor kulübüdür. Kulübün ilk kuruluş tüzüğü, Ağustos 2005'de Fenerbahçe Müze Kurulu Başkanı Dr. R. Sertaç Kayserilioğlu tarafından eski bir sahaf dükkanında bulundu. yazısının yer aldığı belirtildi.
  2. Atatürk'ün, stadına büstünün konmasına izin verdiği tek spor kulübümüzdür.
  3. Türkiye'nin işgal yıllarında düşman takımlarıyla 50 maç yapan, bunların 41'inde galip gelip, 4'ünde berabere kalan ve Anadolu'da cephede savaşan askerlerimize ve Türk halkına moral veren tek takım Fenerbahçe'dir.
  4. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda, işgalcilere karşı hem cephede hem de sahada mücadele veren ve 1923 yılında düzenlenen General Harrington Kupasıtek Türk takımı Fenerbahçe'dir. maçında İngiliz karmasını yenerek kupayı alan ve İngilizleri İstanbul'dan eli boş yollayan
  5. Fenerbahçe tarihinde 84 kez resmi lig ve kupa şampiyonu olup en çok şampiyon olan takımdır.
  6. Fenerbahçe resmi olan ve resmi olmayan kupalarda Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan takımdır. (Futbol: 126 kupa)
  7. Fenerbahçe Türk Futbol Federasyonu'nun kuruluş tarihinden bu yana yapılan resmi şampiyonalarda en fazla şampiyon olan takımdır. (1923'den bu yana)
  8. Fenerbahçe ayrıca tüm sporların toplam kupalarında da Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan kulüptür.
  9. Fenerbahçe İstanbul Şildi için düzenlenen turnuvalarda en çok şampiyon(4) olup şildin nihai sahibi olmaya hak kazanan tek takımdır.
  10. Fenerbahçe Donanma Kupası'nı en çok kazanan takımdır.(4)
  11. Fenerbahçe Milli Küme'de en çok şampiyon olan takımdır.(6)
  12. Fenerbahçe Başbakanlık Kupası'nı en çok kazanan(8) ve en çok final oynayan (15) takımdır.
  13. Fenerbahçe Atatürk Kupası'nı en çok kazanan takımdır.(2)
  14. Fenerbahçe Türkiye Futbol Birinciliği'nde en çok şampiyon olan takımdır.(3)
  15. Fenerbahçe İstanbul Futbol Ligi'nde en çok şampiyon olan takımdır.(16)
  16. Fenerbahçe İstanbul Futbol Ligi'ni en çok yenilmeden şampiyon olan takımdır.
  17. Fenerbahçe İstanbul Futbol Ligi'nde bir maçta en çok gol atan takımıdır.(1930-31 Fenerbahçe:16 - 0: Anadolu)
  18. Fenerbahçe bir sezonda en çok kupa kazanan takımdır.1967-1968 yılında tam 5 kupa birden kazanarak ulaşılması güç bir rekor kırdı.(Lig Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Spor-Toto Kupası ve Balkan Kupası)
  19. Bir kulüp başkanının döneminde futbolda en çok kupa kazanan takımdır. (Şükrü Saracoğlu : 21 kupa)
  20. Fenerbahçe bir sezonda en az gol yiyerek şampiyon olan takımdır.1922-1923 sezonunda hiç gol yemeden şampiyon olup bir DÜNYA REKORU kırdı.
  21. Fenerbahçe ayrıca 1969-1970 sezonunda 30 maçta kalesinde sadece 6 goltek takım oldu. Maç başına 0.2 gol yiyen Rumen Datcu da muhteşem bir performans göstererek, Türk futbol tarihine ismini yazdırdı. görerek, en az gol yiyen
  22. Fenerbahçe 1988-1989 Sezonunda Rakip Kalelere 36 maçta tam 103 golen fazla gol atan takım göndererek Türk futbol tarihinde bir sezonda unvanına sahip oldu.
  23. Fenerbahçe üst üste 4 kere gol kralı çıkaran tek takımdır
  24. Fenerbahçe tüm zamanların en çok lidelik koltuğuna oturan takımı.
  25. 1988-1989 sezonunda 36 maçta, elde ettiği 29 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile %88.8 başarı ortalaması yakalayarak en iyi performansa sahip takım olmuştur.
  26. Fenerbahçe 48 sezonun 15'inde ligin en az gol yiyen takımı oldu.(GS:12 BJK:12)
  27. Fenerbahçe 48 sezonun 19'unda ligin en fazla gol atan takımı oldu.(GS:16 BJK:6)
  28. Fenerbahçe 48 sezonun 22'sinde ligin en az yenilen takımı oldu.(GS:16 BJK:12)
  29. 2005-2006 sezonunda Türkiye Liginde en iyi ilk yarı performansına sahip takımdır.(18 takımlı liglerde-14 galibiyet ve 3 beraberlikle başarı ortalaması: %91,2)
  30. Fenerbahçe 1988-89 sezonda +76 averajıyla en iyi averaja sahip olan takımdır.
  31. Fenerbahçe ligde bir sezonda en fazla puan toplayarak şampiyon olan takımdır.(1988-1989 sezonunda 36 maçta 93 puana sahip olmuştur. Puan Ortalaması:2,58)
  32. Fenerbahçe Şampiyon Kulüpler Kupası'nda en çok deplasman galibiyeti alan Türk takımıdır.(3 kere)
  33. Fenerbahçe UEFA Kupası'nda en çok galibiyet alan Türk takımıdır.(17 kere)
  34. Fenerbahçe UEFA Kupası'nda en çok maç oynayan Türk takımıdır.(49 maç)
  35. Fenerbahçe UEFA Kupası'na en çok katılan Türk takımıdır.(16 kere)
  36. Fenerbahçe ligde en çok ilk ikiye girerek şampiyonluk mücadelesi veren takımdır.(FB:31,GS:25,BJK:23,TS:13)
  37. Fenerbahçe dört büyükler içerisinde en az şampiyonluk hasreti çeken tek6 sezon) takımdır.(
  38. Kazandığı toplam kupalarda kendinden sonra gelen Galatasaray'ı en çok yenen ve Galatasaray'a en çok gol atan takımdır.
  39. Ligde bir maçta en çok penaltı atan takımdır. (1986-87 sezonunda Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında Fenerbahçe 4 gol atmıştır.)
  40. Ligde bir maçta en çok penaltı atan futbolcuya sahiptir. (1986-87 sezonunda Fenerbahçeli Zafer Tüzün, Eskişehirspor'a karşı 4 atışı da gole çevirdi.)
  41. Futbolcusu bir maçta en çok gol atan takımdır. (Tanju Çolak, 6 gol, Fenerbahçe - Karşıyaka: 7-1, 1992-1993 sezonu, 14.hafta)
  42. Fenerbahçeli Tuncay Şanlı Manchester United takımına bir maçta 3 gol atan tek oyuncu olmanın yanında, Şampiyonlar Ligi'nde 1 maçta en çok gol atan Türk oyuncu olarak tarihe geçmiştir.
  43. Fenerbahçe milli takıma en çok kaptan veren takımdır.(166 kere)
  44. Fenerbahçe en çok milli olan futbolcuya sahip takımdır. (Rüştü Reçber)
  45. Fenerbahçeli Rüştü Reçber, UEFA’nın düzenlediği “2002 yılının en iyileri”en iyi kalecisi seçildi. anketinde, 2002 yılının
  46. Aynı sezon A, B ve Genç Takımı yenilgisiz 3 İstanbul Şampiyonluğu birden kazanan tek kulübümüzdür. (1932-1933 Sezonu)
  47. Bir futbolcusu, yabancı bir milli takımı çalıştıran tek kulübümüzdür. (Koço Negroponti, Yunanistan)
  48. Atletizm'de uluslararası yarışmalar düzenleyen tek kulübümüzdür.
  49. Atletizm'de takım halinde yurtdışına çıkan tek kulübümüzdür. (Atina, 1951)
  50. Atletizm'de Avrupa Şampiyonu olan tek kulübümüzdür. (1993)
  51. Atletizm'de en çok şampiyon olan ve en çok kupa kazanan takımdır. (67)
  52. Atletizm'de üst üste en çok şampiyon olan takımdır. (10)
  53. Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan tüm Türk atletlerinin mensup olduğu kulüptür. 1948 Londra Olimpiyatlarında 3 adım atlamada Ruhi SarıalpEşref Apak bronz madalya kazanmıştır. bronz madalya ve 2004 Atina Olimpiyatlarında çekiç atmada
  54. Olimpiyat Oyunları'nda boksta final oynayan tek Türk atletinin mensup olduğu kulüptür. 2004 Atina Olimpiyatlarında 48kg.'da Atagün YalçınkayaMuhammet Ali'den sonra olimpiyatlarda final oynayan en genç boksör unvanını da aldı. gümüş madalya kazanmıştır. 17 yaşında final oynayan sporcu,
  55. Basketbolda bir maçta en fazla sayı atan oyuncu Fenerbahçeli Erman Kunter'dir. (153 sayı Fenerbahçe formasıyla Hilalspor'a-1988)
  56. Basketbolda bir devrede en fazla sayı atan oyuncu Fenerbahçeli Erman Kunter'dir. (81 sayı Fenerbahçe formasıyla Hilalspor'a-1988)
  57. Basketbolda bayanlarda Türkiye Kupası'nı en çok alan takımdır. (6 kere)
  58. Kürekte en çok şampiyon olan ve en çok kupa kazanan takımdır.
  59. Kürekte üst üste en çok şampiyon olan takımdır.(6 kere)
  60. Bünyesinde en çok sporcu bulunduran kulüptür.
  61. Kurulduğundan bu yana adına en çok şarkı bestelenen takımdır. Ayrıca hakkında en çok kitap ve ansiklopedi yazılan kulüptür.
  62. Kurulduğundan bu yana en çok plak, kaset ve cd'ye sahip olan kulüptür.
  63. Türkiye'nin en zengin spor kulübüdür. (Stat, Tesisler, Fenerium, Taraftar Kart, Sponsorluk, Televizyon, Reklam gelirleri vs.)
  64. Türkiye'de en çok vergi veren kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü'dür.
  65. Amatör dönemdeki başarılarla birlikte Türkiye Bayanlar Voleybolunda en çok kupa alan kulüptür.
  66. Yüzme, Atletizm, Boks, Kürek, Yelken, Tenis, Masa Tenisi ve Çim Hockeyinde en fazla şampiyonluk ve kupa elde eden kulüptür.

BU YÜZDEN FENERBAHÇELİYİZ

careless_WhispeR 19 Kasım 2006 18:25

http://www.kanaryalar.net/images/wallpaper/wall08_800x600.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/tuncayluganoapi288.jpg Dün akşamki Palermo maçında rakip fileyi havalandıran oyuncularımız bugün Samandıra Tesisleri’nde gerçekleştirilen sabah antrenmanından sonra basın mensuplarına poz verdiler. Oyuncularımız Tuncay, Lugano ve Appiah bundan sonra daha büyük başarılara imza atmak için çalışacaklarını söylediler.
Özellikle Tuncay Şanlı Beşiktaş beraberliğinden sonra takım olarak çok eleştirildiklerini söyleyerek "Palermo galibiyeti ile bu takımın neler yapacağı konusunda rakiplerimize ipucu vermek zorunda kaldık. Hepimiz takım olarak bütün hafta dersimizi çok iy...

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/26112006mac090.jpg Trabzonspor 1
Fenerbahçe 2
http://www.fenerbahce.org/resimler/clearpixel.gif Turkcell Süper Ligi’nin 15. haftasında Fenerbahçemiz Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda
Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçemiz bu karşılaşmadan Appiah ve Aurelio’nun attığı gollerle 2-1 galip ayrıldı. Karşılaşmada Trabzonspor’un golünü ise Umut attı.
Karşılaşmanın önemli dakikaları şöyle:
8’ Mehmet Yozgatlı’nın sağ kanattan ceza sahasına ortasında arka direkte Deivid’in kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı....
10’ Sağ kanattan ceza sahasına giren Önder’in içeriye ortasında defanstan seken topa Tuncay’ın dönerek vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
18’ Sol kanatta rakibinden güzel bir hareketle sıyrılarak ceza sahasına giren Deniz’in içeriye ortasında Tuncay, topun üzerinden atladı. Gerilerden gelen Appiah’ın gelişine sert şutunda top ağlarla buluştu. 0-1
30’ Kezman’ın ceza sahası dışından aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta gitti.
36’ Umut Bulut’un ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta çıktı.
45’ Mehmet Yozgatlı’nın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
İKİNCİ YARI
67’ Umut Bulut beraberlik golünü attı: 1-1
73’ Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Uğur Boral’ın ceza sahasına ortasında Aurelio’nun kafa vuruşunda top köşeden ağlarla buluştu. 1-2
77’ Appiah’ın uzak mesafeden sert şutunda kaleci Jefferson, topu iki hamlede kontrol etti.
83’ Tümer’in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Jefferson’u geçen topu Ufukhan çıkardı.
84’ Appiah’ın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kezman, açısı dar olmasına rağmen kaleye vurdu. Kaleci Jefferson’dan dönen topu defans uzaklaştırdı.
85’ Ceza sahası sağ çarprazda topla buluşan Aurelio, yerden bir pasla müsait durumdaki Kezman’ı gördü. Kezman’ın dönerek vuruşunda kaleci Jefferson, topu kontrol etti.
89’ Kemal’ın ceza sahası dışından sert şutunda top farklı bir şekilde üstten auta gitti.
90+1’de Ceza sahası sol çarprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Tümer’in içeriye ortasında müsait durumda Kezman’ın kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Bülent Demirlek , Cemal Gemici , Nihat Mızrak
TRABZONSPOR: Jefferson , Ufukhan , Stepanov , Murat Ocak , Mustafa Keçeli (Cem Demir dk. 82 ), Ferhat (Musampa dk. 65 ), Hüseyin , Szymkowiak , Marcelinho , Gökdeniz , Umut Bulut
FENERBAHÇE: Volkan , Önder , Lugano , Edu , Uğur Boral , Mehmet Yozgatlı (Aurelio dk. 69 ), Appiah , Deniz , Tuncay (Kemal dk. 86 ), Deivid (Tümer dk. 75 ), Kezman
GOLLER: Appiah (dk. 18), Umut Bulut (dk. 67), Aurelio (dk. 73)
SARI KARTLAR: Gökdeniz, Murat Ocak, Ufukhan, Hüseyin (Trabzonspor), Uğur Boral (Fenerbahçe)

virtuecat 28 Kasım 2006 09:35

"ORGANİZE SUÇ VAR.."

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Star TV'de yayınlanan Telegol Programı'na konuşan Cihan Oskay'a ve ortaya atılan iddialara büyük tepki gösterdi.. Başkan Yıldırım, Oskay'ın 5 ay önce planlamış bir senaryoyu ortaya döktüğünü belirtirken, "Ortada organize bir suç vardır" dedi..

28 Kasım 2006, 02:38

Yıldırım, Cihan Oskay’ın iddialarına karşı Hürriyet’e bir açıklama yaptı. Yıldırım açıklamasında şunları söyledi;
"Bu kişi kendisine sağlanan maddi destek ile yaklaşık 5 ay önce planlamış bir senaryoyu adım adım işlemiş ve sonunda oluşturduğu komplo planını ortaya dökmüştür. Hedef bellidir. Hedef başkan üzerinden Fenerbahçe’yi yıpratmak, önünü kesmek, aşağı çekmektir. Bu amacın, kime ne fayda sağladığı kamuoyunun takdiridir. Kendisi ile mahkemede hesaplaşacağız. Bu komplo, organize bir suçtur ve bu suçun tüm failleri yakalanmalı ve kanun önünde cezalandırılmalıdır.

Aynı televizyon kanalında hatırlanacağı üzere bugün hala "Futbol Federasyonu yöneticisi olan Tahir Kıran, "Haluk Ulusoy, F.Bahçe’yi 100. yılında şampiyon yapmayacak" haberleri üzerine karşı kampanya olarak, kamuoyuna 2005-2006 yılında G.Saray’ın rakiplerine, F.Bahçe’nin teşvik primi verdiğini iddia etmiş, daha sonra da kulübümüz ve camiamızın büyük tepkisi üzerine söylediklerini yalanlamıştı.

Ancak bu yalanlamanın ardından Tahir Kıran ile röportajı yapan gazeteciler, F.Bahçe Haysiyet Kurulu’na bu konuşmanın aynen bu şekilde yapıldığını teyit etmişti. Bu nedenle, bugün karşı karşıya kaldığımız komplo, daha önceki bu çelişkili ve yalan dolu açıklamalarla başlatılan kampanyanın halen sürdüğünün göstergesidir.

Çalışma yapmazlar
Şimdi biraz geriye gidelim, Tahir Kıran’ın tam bu açıklamaları yaptığı zamanla (ligler yeni başlamıştı), bu yeni iddiaların alt yapı çalışmaları (telefon kayıtları) ne enteresan ki aynı zamanlara rastlıyor. Bu yayının yapıldığı zamanlama da çok düşündürücüdür. Çünkü yeni iftiraların atıldığı zamana dikkat edin. Pazar günü Trabzonspor ile oynamışız. Berabere de bitebilirdi, kaybedebilirdik de... (Bu sonuçlar onların daha çok işine gelecekti) Pazartesi yayın yapılıyor, perşembe günü Celta Vigo, pazar günü de G.Saray maçı var. Üstelik federasyon ile ilgili seçim çalışmalarının çok kızıştığı bir haftadayız.

Federasyonun bu konuda herhangi bir adım atacağını düşünmüyorum. Daha önce yaşadığımız benzer durumlar ve yaptığımız şikayetlerde federasyon, karşı tarafın yalanlamasını yeterli görmüş ve yasal hiçbir işlem yapmamıştır.

Buradan devlete sesleniyorum. Bu iddiayı ortaya atan adam derhal devletimizin yetkilileri tarafından bulunup, emniyete alınmalı ve bu komplonun bütün detayları aydınlatılmalıdır. Devletimiz geç kalmadan bu konuda derhal tavır almalı ve adım atmalıdır.

Organize suç var
Bu komplonun içinde yer alanlar futbol içindeki görev ve yetkileri ne olursa olsun derhal tespit edilerek haklarında yasal işlem başlatılmalıdır. Kimse dokunulmaz değildir. Hiçbir hukuk sistemi kanunsuzları korumaz. Ortada organize bir suç vardır...

F.Bahçe düşmanları bugün yeni bir strateji uygulamaktadır. Sistemli bir şekilde yürütülen bu kampanya, başkan ve başkanın kişiliği üzerinde yoğunlaştırılarak, Aziz Yıldırım yıpratılmaya ve yalnız bırakılmaya çalışılmaktadır. Bu şekilde duyarlı F.Bahçe camiasının dikkati dağıtılmakta, aslında kulübe karşı yürütülen kampanya başkan üzerinden kamufle edilerek sürdürülmektedir. Unutulmamalıdır ki, başkan Fenerbahçe’nin başkanıdır. Fenerbahçe camiası bu böl ve yönet taktiğine karşı dikkatli olmalıdır... 100. yıl, düşmanların başarıya ulaşması için son derece dikkatle seçilmiş bir dönemdir. Büyük hedeflere koşan kulüp, başkanına yönelik karalama kampanyası ile durdurulmak istenmektedir.

Mutlaka cezalandırılmalı
Maalesef bu komplonun içinde kendi şahsi çıkarları için yer alan Fenerbahçeliler de önemli roller oynamaktadır. Bu şahıslar gerçek F.Bahçeliler tarafından da çok iyi bilinmektedir ve bilinmelidir. Önce F.Bahçe tarihine, şimdi ise F.Bahçe’nin tarihi başarılarına ve son olarak da F.Bahçe Başkanı’na yönelik bu kampanyanın ardında Fenerbahçe’nin başarı ve istikrarlı yapısından rahatsız olan muhalifleri vardır. Bugün son derece önemlidir. Kampanya bugün ulusal bir kanal kullanılarak komploya dönüşmüştür. Bu organize bir suçtur. Bu suça karışanlar mutlaka tespit edilmeli ve failleri cezalandırılmalıdır.

Taraflı bir yayın yapılmıştır
Bu yayını yapanlar, taraflı bir yayın yapmıştır. Bir gazeteci etiği ve sorumluluğuyla davranılmamıştır. Tüm yalanlar ve iftiralar tek taraflı yayınlanmış, şahsım ve kulübüme bu konuda hiçbir şey sorulmamıştır. Bu konuya herkesin dikkatini çekiyorum. Bütün Fenerbahçelileri açacağımız davaya müdahil olmaları yolunda çağrı yapacağım. Yüzbinlerce F.Bahçeli dava açmalıdır.

Ali’ye para verilecek o da bize gol mü atacak?
"Ben parayla bu işleri çözebilecek güçte bir insan olsam, geçen yıl Denizli’de kaybettiğimiz şampiyonluğu çözerdim. Ayrıca Ali Akdeniz’e para verilecek ve Ali Akdeniz de bize gol atacak."

Haziran ayında Tahir Kıran (Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi) müşterek bir dostumuz aracılığıyla benden defalarca randevu istedi. Kendisini bir gün davet ettim. Yanımda kardeşlerim ve o müşterek dostumuz vardı. Bana, "Ulusoy ile barışırsam şampiyonluğun garanti olacağını" söyledi. Ben de benim Ulusoy ile herhangi bir arkadaşlığım ya da dostluğum yok ki, ona küseyim. Benim derdim F.Bahçe’nin ve Fenerbahçeliler’in hakkını korumaktır. Ben parayla bu işleri çözebilecek güçte bir insan olsam, geçen yıl Denizli’de kaybettiğimiz şampiyonluğu çözerdim. Ayrıca Ali Akdeniz’e para verilecek ve Ali Akdeniz de bize gol atacak. Cihan Oskay ne ofisime geldi, ne de ona para verdim. Ona ancak restaurantına gittiğimde bahşiş vermişimdir.

Yıldırım’dan 6 isimle basın toplantısı
Başkan Aziz Yıldırım’ın yarın bir basın toplantısı düzenleyeceği ve iddialara ayrıntılı bir yanıt vereceği öğrenildi. Yıldırım’ın basın toplantısına Cihan Oskay’ın iddialarında ismi geçen Yücel Uyar, Oktay Derelioğlu, Tamer Tuna, Tamer Çebi, Ali Akdeniz ve Mustafa Çebi’nin de katılacağı öğrenildi.

"HUKUKİ SÜREÇLERİ BAŞLATACAĞIZ"

Cihan Oskay'ın Telegol Programı'nda Fenerbahçe ile ilgili yaptığı iddialar üzerine Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun görüşlerini aldık.. Oskay'ı "meczup" olarak niteleyen Mosturoğlu AjansSpor.com'a yaptığı açıklamada, gerekli hukuki süreçleri başlatacaklarını söyledi..

28 Kasım 2006, 02:44

Şekip Mosturoğlu konuyla ilgili olarak gece geç saatlerde AjansSpor.com'a yaptığı açıklamada Cihan Oskay'ın iddialarıyla ilgili olarak gerekenleri yapacaklarını belirtti ve hukuki yoldan haklarını arayacaklarının altını çizdi.

'BU ŞAHIS BANA GÖRE MECZUPTUR'
Şekip Mosturoğlu: "Bu şahıs bana göre meczuptur. Söyledikleri şeylerin gerçekle hiçbir alakası olmadığı gibi yayınlandığı dönemine ve içeriğine baktığınız zaman kastrolojidir. Kendisini hiçbir şekilde muhatap almıyoruz ve kendisini meczup ilan ediyoruz. Bu programda yansıttığı iddialar, Fenerbahçe’ye attığı çamurla ilgili kesinlikle kendisi hakkında, olayın perde arkasında olan varsa başka isimler onlar hakkında ve bu program hakkında Fenerbahçe olarak hukuki süreçleri başlatacağız. Kendisiyle kanun önünde hesaplaşacağız.

'CAMİA BİRLİK OLMALI'
Fenerbahçe camiasının dikkatini çekmek istiyorum. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin Başkanı’dır. Başkan Fenerbahçe’nin ve Fenerbahçe camiasının ayrılmaz bir parçasıdır. Taraftarımız ve camiamız buna karşı birlik olmalıdır. Taraftarımızı bu tip gelişmeler karşısında sağduyuya davet ediyorum. Önümüzdeki günlerde de bu konuyla ilgili daha kapsamlı bir açıklama yapacağız" dedi.

virtuecat 28 Kasım 2006 09:42

Kayıp yazar gazete ilanı ile aranıyor!

Kebapçı Biges'in ortağı, köşe yazarı Cihan Oskay için kayıp ilanı verildi. Ancak 40 gündür bulunamayan Oskay, bu süre içinde üç ayrı gazetede yazılarına devam ediyordu

http://www.milliyet.com.tr/2006/04/15/yasam/resim/axyas02.jpgALİ EYÜBOĞLU

Spor, eğlence ve medya dünyasının yakından tanıdığı Cihan Oskay için dün bir kayıp ilanı verildi. İstanbul Levent'teki ünlü kebapçı Biges'in gazetelere "40 gün önce işyerini terk etmiş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştır" sözleriyle verdiği ilan herkesi şaşırttı. Çünkü Oskay'ın, aynı dönemde Tercüman gazetesinde spor, Fotospor gazetesinde futbol, Akşam gazetesinin Pencere ekinde de yemek zevki üzerine birçok yazısı yayımlandı.

'Evde yok'
Biges'teki işletme ortağı Cemil Akbulut, Oskay'ı gazete ilanıyla aramasının nedenini şöyle açıkladı:
"Biges'i Oskay'la birlikte işletiyorduk. Eşit hissemiz vardı. Ancak başka işlerim olduğu için Biges'i her şeyiyle ona teslim etmiştim. 40 gün kadar önce bir akşam, restoranda oturduk, bir hesap yapalım dedik. Zarar ettiğimizi söyledi. Nedenini sordum. 'Yarın çıkarırım' dedi. Sabah oldu, Cihan kayboldu. Giderken şirkete ait bir otomobil ile çek koçanını da götürdü. O günden bu yana her gün birilerine yazdığı çekler çıkıyor karşımıza. 40 gündür evine de uğramıyor. Kapıcısı, önce 'Cenaze için Kayseri'ye gitti' dedi, şimdi Antalya'da olduğunu söylüyor. Kayıp ama yazıları çıkıyor Tercüman'da, Akşam'ın Pencere ekinde ve Fotospor'da. Gazete ilanından sonra İstanbul'da görüldüğüne dair telefonlar aldık."

'Biz de bulamıyoruz'
Cihan Oskay'ın spor üzerine yazılarının yayımlandığı Tercüman gazetesinin spor müdürü Onur Çağlar, "Bir aydır biz de Cihan Oskay'a ulaşamıyoruz. Yazılarını bize mail yoluyla gönderiyor" dedi.
Oskay'ın 11 Nisan'da "Muş yöresine ait üç lezzetli yemek tarifi" başlıklı yazısının yayımlandığı Pencere'nin yayın yönetmeni Nazan Ortaç ise, "Cihan Oskay yazılarını aylık olarak dosya halinde bırakır. İki hafta önce gelip, yazı bıraktı" diye konuştu.

'Firar eder'
Oskay'ın "kayıp" olduğu dönemde yazılarının çıktığı gazetelerden biri de Fotospor. Fotospor'un yazı işleri müdürü Fatih Türker, Cihan Oskay'ın yazılarını her zaman olduğu gibi telefonla yazdırdığını söyledi.
Üniversitede okuyan bir kızı ve ilköğretim okulunda okuyan bir oğlu olan Oskay'ın arkadaşları, "Cihan'ın bir oğlu daha vardı. O, yıllar önce Bodrum'da yüzerken jetski çarpması sonucu öldü. Bu olaydan sonra Cihan zaman zaman böyle firarlar yapar" dedi.

MİLLİYET İNTERNET - YAŞAM

virtuecat 29 Kasım 2006 15:59

Basın Açıklaması
29 Kasım 2006 Çarşamba

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Telegol programında yayınlanan şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili olarak Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Divan Tesisleri’nde bir basın açıklaması yaptılar.
Rekor sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantıya yöneticilerimizden Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu, Hakan Dinçay, Turhan Şahin, Ünal Uzun, Semih Özsoy ve Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay katıldı.

Açıklamada ilk olarak Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanımız Ali Koç söz aldı. Telegol programının basın ilke ve etik kurallarını ihlal ettiğini vurgulayan Koç şu açıklamalarda bulundu: “Toplumumuz için daha faydalı konuları tartışmak amacı ile bir araya gelelim isterdim ama olmadı. Pazartesi akşamı Star TV Kanalı’nın Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 2000-2001 sezonundaki şampiyonluğu ile ilgili olarak asılsız iddialara yer verilmiştir. Telegol Programı’nda Türk Futbolu için gibi sansasyonel başlıklar kullanılan programda Fenerbahçe Spor Kulübü zan altında bırakılmıştır. Konunun kaynağının kullanılış şekli camiamızı derinden sarsmıştır. Gazetecilik mesleğinin hiçbir etik kuralına riayet edilmeyen programın yayınlanış tarihi de ilginçtir. Turkcell Süper Lig’de lider olduğumuz, UEFA’da mücadele ettiğimiz ve üst üste derbi oynanan bir döneme denk getirilmiştir. Kişilerin şerefine ve namusuna böyle kolay saldırılar gerçekleştirilemez. Unutmayın ki bizim başımıza gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Telegol programı Cihan Oskay’ın sözlerini kayıtsız şartsız hiç sorgulamadan kabul edilmiştir. Cihan Oskay’ın, emniyeti su istimal ve karşılıksız çekten dolayı tutuklama kararı vardır. Bu kişinin vergi dairesi tarafından yurtdışına çıkış yasağı vardır. Bu kişi çok kısa süre önce sayın Başkanımıza övgüler yazarken, Telegol programından da olumsuz şekilde söz ediyordu. Öz geçmişi ve psikolojik durumu göz önüne alındığında Telegol Programı’nın kendisini devlet adamı gibi karşılaşması da hayret verici ayrı bir olaydır.
Fenerbahçe Spor Kulübü’ne her hangi bir söz hakkı verilmemiştir. Program sunucusu Başkanımız ile görüşmemiştir. Sürekli olarak ilgili kişileri, telefon bağlantısına alacağını söyleyen başta Ahmet Çakar gibi kişileri yayına bağlamayıp bıkmaları için bekletilmişlerdir. Yönetim kurulu üyemiz Şekip Mosturoğlu dahi, yayına bağlanmak için kanal yöneticilerini araya koyması ile ancak bağlanabilmiştir.
Sunucunun ilk kez duyduğunu iddia ettiği ses kayıtları, alt yazıları da hazır bir halde yayına verilmiştir. Cihan Oskay’ın kasetler çantamda dediği halde kasetler çok önceden rejide yer almıştır. Ayrıca yayın esnasında “Ben cep telefonu ile mesaj çekmesini bile bilmem” diyen Cihan Oskay’ın kasetleri mükemmel bir şekilde nasıl kaydettiği hiç sorgulanmamıştır. Cihan Oskay’ın sesindeki sabitlik uzmanlar tarafından konuşmanın profesyonel bir ortamda yapıldığını göstermiştir. Serhat Ulueren, Tamer Tuna’ya Cihan Oskay’ın telefon numarasını kendisini verdiğini söylemiştir. Bu da bunun kanıtıdır.
Yayına bağlanan kişiler iddiaları bir bir çürütürken yayıncı ve yorumcular olayları sahiplenmeye başlamışlardır. Şike yapıldığı iddia edilen maçlarda güya Ali Akdeniz Fenerbahçe’ye gol atmıştır. Oktay ise maçta iki golü boş kaleye atamamıştır. Eminim ki biliyorsunuzdur ancak kayıtlar söz konusu olayın yapıldığı iddia edilen zaman diliminde değil, birkaç ay önce yapıldığı görülmüştür. Taraflı yapılmış bu yayıncılık ile tüm etiği ihlal etmişlerdir. Şerefi ve namusu ile bu mesleği yapan tüm gazetecilerin de, bu olaya tepki göstermesini bekliyoruz. Bugün bunları gerçekleştiren zihniyetin yarın neler ile geleceğini düşünmek bile istemiyorum.”
Hukuk ve Kurumsal İlişkilerden sorumlu Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu ise olayın hukuki süreciyle ilgili kamuoyuna bilgi verdi. Mosturoğlu; "Ulusal bir kanalda bir kişi çıkıp teknik, parasal ve lojistik anlamda destek görerek karalama kampanyası yapmıştır. Biz bu yayınla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu nezdinde ve savcılıkta gerekli başvurularımızı yapacağız. Gerekli tazminat davalarını hem biz hem taraftarlarımız açacak. İzinsiz ses kayıtları için yasal haklarımızı kullanacağız. Kulübümüz zan altındadır. Bir soruşturma başlatılmalıdır. Özel bir yasayla bağımsız ve güvenilir bir kurul oluşturulsun ve tüm bu iddalar araştırılsın, suçlular cezalandırılsın, herkes elindeki taşları döksün.Futbol, futbol sevgisi ve ekonomisi zarar görmektedir. Taraftarımız hassas davransın. Karalama kampanyalarının takipçisi olsun ve demokratik haklarını kullasın. Basının sağduyulu yaklaşımı için son derece teşekkür ediyorum." dedi.

Başkanımız Aziz Yıldırım ise, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün hem benim hem de Türk futbol tarihi için önemli bir gün.
Bir kişi bile bizi aramadan bu iddialar yayına sokuluyor. Cihan Oskay’ı tanıyorum. Çapari adlı restaurantta kulübümüzün düzenlediği yemeklerde kendisini restaurant müdürü olarak tanıdım. İlişkimiz bu kadar.
Bu adam benim şirketimden 150 bin dolar aldığımı söylüyor. O adam benim şirketime girsin benim odamı bilmez. Ayrıca benim şirketime gitmeme gerek yok. Beni tanıyorsunuz açarım muhasebeciye “Bana 150 bin dolar getir” derim. Getirir.

Futbolcuları karalıyorlar. Futbolcular aldıkları bedelleri hak ederek oynamaya çalışıyorlar. Ali Akdeniz’in bu işin içinde olduğu söyleniyor peki Ali Akdeniz nasıl oluyor da bize gol atıyor. Eğer biz gol atamasak Ali’nin golü ile takımı galip gelmiş olacaktı. Lig Tv bu maçı yayınlayacak. Benim Lig TV yetkililerinden ricam Galatasaray - Trabzonspor maçını da yayınlasınlar. Konuşmalarını dinlemedim. Bu verildiği iddia edilen paraların nereye gittiği araştırılmalıdır. Bu parayı ben vermediğime göre karşı tarafta almadığını beyan ettiğine göre bu hayali para kimlere gitti?
Bana verilen dokümandan okuyorum. Yalnız Star TV’de Serhat Ulueren bu konuları da araştırmalıydı. Bu işi bilmesi gerekir. Bunlar bugünün hadisesi değil. Geçen sene kongrede korktuğumu söyledim. Değişim için gelen federasyonun değişmeyeceğini söyledim. Ben başkanlığı bıraktıktan sonra gelişmeler devam etti. Arkadaşlarım tedbir alalım dedi ancak bizim saklayacak bir durumumuz olmadığı için buna izin vermedim. Geçtiğimiz yıl Denizlispor maçı sırasında başlayan süreç ve sonrasında Tahir Kıran’ın açıklamalarında gereğinin yapılması için gerekli mercilere mektuplar yazdım.

Bizler camiamıza her şeyi açıkladık. Hiçbir zaman kapalı kapılar arkasında iş yapmadık. Ortaya atılan bu kasetler gibi şeyler yapmadık. Bizi Tahir Kıran üç kez ziyarete geldi. İlk ziyareti haziran ayındaydı. Federasyon ile barışın dedi. Benim Haluk Ulusoy ile her hangi bir sorunum yok. Aynı işi yapmıyoruz aynı ortamlarda bulunmuyoruz. Burada federasyon ile Fenerbahçe’nin karşılışklı dialoğu önemli. Tahir Kıran bu yumuşamalar olursa Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun daha kolay olacağını söyledi. Ben bu tip bir şeyin olmayacağını söyledim. Daha sonra ikinci bir randevu istedi kardeşlerimin şirketinde kendisi ile buluştum. Orada şahitlerimiz de var konu ile ilgili. Üçüncü buluşması ise kardeşimin evinde gerçekleşti. Marco’nun Türk vatandaşı yapılabileceğini başka futbolcular varsa onların da Türk vatandaşlığına geçirilebileceğini söyledi. Bu sözleri söylediğinde biz gerekli başvuruları zaten yapmıştık.

Herkes Nihat Özdemir neden konuşmaya başladı dedi. Bunun nedeni
Tahir Kıran, federasyondan diğer yetkililer ve Trabzon maçının hakemi Bülent Demirlek ile bir gece kulübünde eğlenirken görülmüştür. Nihat Özdemir’in hakemle ilgili açıklamalarının nedeni gece kulübündeki bu eğlencedir.

Yapılan bu komploların içinde ne yazıkki bazı hain Fenerbahçeliler de var. Sadece Aziz Yıldırım düşmanı oldukları için bu komplonun içinde yer alıyorlar.
İddialar araştırılsın, kaçmıyoruz. Federasyon el koymadan doğrudan devlet tarafından araştırılmasını ve bu olayın bir milat olmasını istiyoruz. Yayınlanan söz konusu kaset 2 ay önce Federasyon Başkanı ve diğer yetkililer tarafından Almanya’da izlenmiştir. Kasetin yayınlanması için neden 2 ay beklenmiştir?
Elinizde böyle bir kaset varsa neden kabul etmiyorsunuz. Kaseti yayınlatmak için 10 bin Euro ve uçak biletleri istedi. Konuşmak için bilmiyorum neler istedi. Para istediği için kimse yayınlamadı. Bir kuruluşa gidiyor. O gittiği kuruluştaki kişi bunu gönderenin kankası. O da alıyor kağıtlardaki şeyi kasete çekiyor. Hiç benimle konuşmadan bunu da kamuoyuna sunuyorlar. Şimdi çok söylenecek şey var. Bu olay bir komplodur.
İddiaları ortaya atan Cihan Oskay devlet korumasına alınsın, bir şey olması halinde benim üzerime kalacak, yine bana yıkacaklar diye korkuyorum.
Bu komplolar bilinçli yapılmaktadır. Bu saldırılar, Fenerbahçe tarihine kadar uzanmaktadır. Biz bu saldırılara hazırız. Katoliklerde bir nikah kıyma vardır. Nikah kıyılırken herkes ne biliyorsa söyler. Bugün bir Katolik nikahı günüdür. Herkes açıklamalarını yapsın. Herkes bugün değil gelecek yıl açıklama yapacaksa bu nikah bozulmuş olur. Bunu çözecek devlettir. Bu olaya devlet el koysun, soruşturmayı Federasyon yapmasın.
Devletin harekete geçmesini bekliyorum. Medya bu adamın nasıl birisi olduğun ortaya sermiştir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermişlerdir. Buradaki amaç Aziz Yıldırım değil, Fenerbahçe’ye saldırıdır. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ile bir bütündür. Bu camia bir bütündür. Bu ülkede bu ülke menfaati için çarpışıp hapis yatanlar vardır. Bu ince bir mesajımdır. Fenerbahçe camiası bu iddiaların altından kalkacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.

careless_WhispeR 29 Kasım 2006 16:35

FENERBAHÇE'nin Başarıları

1999 Avrupa Şampiyonu Manchester United 40 yıldır Avrupa Kupaları'nda kendi sahasında 1 kez olsun yenilmemişti.

Hiç bir rakip takım taraftarı Old Trafford'dan galibiyet sevinci ile ayrılamamıştı.
Manchester'a Manchester'da mağlubiyeti tattırmak büyük bir kulübe yakışırdı.
Tarih : 30 Ekim 1996
Yer : Old Trafford Stadyumu, Manchester

Şampiyonlar Ligi Maçi Skoru :
Manchester United : 0 FENERBAHCE :1

İşte, o zaman için "Dünyanın en iyi kalecisi" denilen Schmeichel'ın gol sonrası hali: (Fotoğraf : Associated Press)
http://bornova.ege.edu.tr/~donmez/resimler/mu.gif
Fenerbahçe'nin sayısız zaferlerinden bir tanesine de Türkiye'den örnek verelim. Hem de yakın tarihten, 6 Kasım 2002'den.
Tarih : 06 Kasım 2002
Yer : Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Kadıköy-Istanbul

Türkiye Birinci Süper Ligi Maçı Skoru :
FENERBAHCE : 6 Galatasaray : 0

İşte sevgili dostlarım, Fenerbahçe böylesine büyük ve şanlı bir kulüptür. Bir EFSANEdir.
Türkiye'nin ilk Fenerbahçe sayfası olan, ve bu başarısı Hürriyet Gazetesi'nde 1996 yılında yayınlanan haber ile kanıtlanan bu sayfa, çok sık güncellenmemekle birlikte, Fenerbahçe tarihindeki başarıları anlatmaktadır.
Şanlı Fenerbahçe, milli mücadelenin de sembolü olmuştur.
Ne mutlu FENERBAHÇE'liyim diyene. Ne mutlu TÜRK'üm diyene...
http://bornova.ege.edu.tr/~donmez/resimler/fb2gs1.jpghttp://bornova.ege.edu.tr/~donmez/resimler/turkiye.gifFenerbahçe, 2001 yılında kazandığı şampiyonluk öncesi Galatasaray maçına çıkarken

"Fenerbahçe Kulübünün her tarafa mazhar-i takdir olmus bulunan asari mesaisini isitmis ve bu Kulübü ziyaret ve erbab-i himmeti tebrik etmeyi vazife edinmistim. Bu vazifenin ifasi ancak bugün müyesser olabilmistir. Takdirat ve tebrikatimi buraya kayd ile mübahiyim."
3.5.1918
ORDU KUMANDANI
Mustafa Kemal Atatürk (Ulu önderimiz de Fenerbahçe'li idi...)

http://bornova.ege.edu.tr/~donmez/resimler/turkce.gif ŞAMPİYONLUK Fenerbahçe, Türkiye'nin en çok şampiyon olan iki takımından biridir (14 defa)1959, 1960 - 1961, 1963 - 1964, 1964 - 1965, 1967 - 1968, 1969 - 1970,1973 - 1974, 1974 - 1975, 1977 - 1978, 1982 - 1983,1984 - 1985,1988 - 19891995 - 1996 2000 - 2001 (Yeni binyılın ilk şampiyonu)2003 - 2004 (15. şampiyonluk = Üçüncü Yıldız * * *)2004 - 2005 (16. şampiyonluk = Dördüncü Yıldıza ilk adım)http://bornova.ege.edu.tr/~donmez/resimler/turkce.gifTürkiye Kupası 1967 - 1968, 1973 - 1974, 1978 - 1979, 1982 - 1983http://bornova.ege.edu.tr/~donmez/resimler/turkce.gif Cumhurbaşkanlığı Kupası 1968 -1969, 1973-1974, 1975-1976, 1980-1981, 1984-1985, 1989-1990http://bornova.ege.edu.tr/~donmez/resimler/turkce.gif Başbakanlık Kupası 1945-1946, 1946-1947, 1950-1951, 1973-1974, 1980-1981, 1988-1989 1997-1998 http://bornova.ege.edu.tr/~donmez/resimler/turkce.gif Gol KrallarıFenerbahçe, Türkiye'de en çok gol kralı çıkaran takımdır.1970 - 1971...Ogün Altıparmak......26 gol1972 - 1973...Osman Arpacıoğlu....19 gol1973 - 1974...Cemil Turan.............14 gol1975 - 1976...Cemil Turan.............17 gol1977 - 1978...Cemil Turan.............17 gol1981 - 1982...Selçuk Yula..............16 gol1982 - 1983...Selçuk Yula..............19 gol1988 - 1989...Aykut Kocaman........29 gol1991 - 1992...Aykut Kocaman........25 gol1992 - 1993...Tanju Colak..............27 gol1993 - 1994...Bülent Uygun...........22 gol1994 - 1995...Aykut Kocaman........27 gol

‘6’ yıldızlı espri yağıyor

Galatasaray’ı 6 - 0’lık skorla tarihi hezimete uğratan Fenerbahçeliler, ezeli rekabeti sanal dünyaya taşıyıp interneti ‘şaka bombardımanına’ tuttu... İşte bazıları:

http://www.milliyet.com.tr/2002/11/09/yasam/resim/ayas.jpg İSTANBUL Milliyet

Fenerbahçe’nin 6 - 0’lık galibiyetiyle sonuçlanan Galatasaray derbisi, sanal sohbetlerin de bir numaralı gündem maddesi oldu.
Fenerbahçeliler, ezeli rakiplerini, internet aracılığıyla kızdırmak için bütün mizahi yeteneklerini sergiliyorlar. Tarihi farkla biten maçın ardından, mailbox’lara, mizah şaheserleri yağmaya başladı. Kimisi, GS’nin tarihi amblemini, 6 sayısıyla yeniden çizerken, kimisi de, 6 şifresiyle GS metinleri düzüyor. İşte Cimbomluları çıldırtan mesajlardan bazıları:

Altının kerameti Lütfen dikkatli olunuz lütfen. Bugün şefkatli olunuz, zafer sarhoşluğu bize gelmez. Bu yüzden;
• Onları kollarınızın 6’na alın
• Köprü6ndan geçmeyin
• 6’dan sonra çalışmayın
• 6’lı ganyan oynamayın
• Siz söylenenin 6nda başka şey aramayın
• Galatasaraylı arkadaşlarınıza çeyrek 6n hediye edin.

6.His Kadıköy Yapım gururla sunar: ‘6. His’
Başrollerde: Serhat Akın, Ümit Özat, Ariel Ortega, Tuncay Şanlı, Ceyhun Eriş.
Senaryo: Öncekilerinin aynı
Yönetmen: Werner Lorant
Yönetmen Yardımcısı: Oğuz Çetin
Yapımcı: Aziz Yıldırım

Altıyol Meydanı Duyuru: Kadıköy Belediyesi Encümeni, dün gece geç saatlerde yapılan toplantı neticesinde tarihi Altıyol Meydanı’nın ismini bundan böyle Cimbomyol Meydanı olarak değiştirmeyi oy birliğiyle kabul etmiştir.

Diğer mesajlar
GS’li Cem Uzan skora çok kızmış. Kanal 6’yı kapatma süresi dolduktan sonra da açmayacakmış.
• Galatasaraylılar, Altıparmak ve Pangaltı’da oturmayacak, tatilde de Konyaaltı’na, Altınoluk’a gitmeyeceklermiş.
• MondragON mahkemeye başvuruyor. Adını MondragALTI olarak değiştirecekmiş.
• RTÜK Fenerbahçe Stadı’nı kapatacak. Buradaki maçlar çocukların ruh sağlığını ve ahlaki gelişimini bozuyormuş.
• GS’li futbolcular bundan sonra birinci olsa da 6n madalya takmayacaklarını, yeni yapılan 6n renkli formayı giymeyeceklerini açıkladılar.
• Maç iyi ki 6 Kasım’da oynandı, ya 10 Kasım’da oynansaydı.

PiSiK0PATR 2 Aralık 2006 04:23

[flash=http://www.youtube.com/v/dEuyFQ9ZEw4]width=425 height=350[/flash]

http://img75.imageshack.us/img75/1517/derbi11yb1.jpg
FENERİM YİNE TARİH YAZDI

Aslan terbiyecisi işbaşında!
Kadıköy'de gelenek sekiz maça çıktı... Cim Bom'u evine yine eli boş gönderdik...
Fenerbahçe 2-1 Galatasaray

Aslan terbiyecisi yine işbaşında... Kadıköy'de Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenme geleneğini sekiz maça çıkardı. Turkcell Süper Lig'de 16. Hafta maçında Fenerbahçe Galatasaray'ı 2-1 yendi. Maçta gollerimizi 24. dakikada Alex ve 26. dakikada Mateja Kezman atarken, rakip takımın tek golünü 54. dakikada Ümit Karan attı. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 34'e çıkartırken, en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını ise 34'e çıkardı. Anlaşılan Kadıköy'de Galatasaray'ı yenme geleneğimiz daha çok büyüyecek.

Kadıköy'de muhteşem bir atmosfer vardı maç öncesinde ve maç sırasında... 52 bin taraftarımız tribünleri tıklım tıklım doldurmuş, Fenerbahçe'nin farklı galibiyetini bekliyordu. Ve maç başladı. Tribünlerde muhteşem görüntüler vardı. Ve Fenerbahçe bu desteği arkasına alarak başladı. İlk dakikalarda tutuktuk. Ancak ilerleyen dakikalarda açıldık ve 24. dakikada sol kanattan Uğur ile başlayan atakta rakip fileleri sarstık. Kadıköy yıkılıyordu... Ama gol sağanağı dinmemişti. 26. dakikada bu kez Kezman, Mondragon'u avlıyor, tribünlerde bulunan on binler acaba yeni bir tarihi fark mı geliyor diyordu... Ancak ilerleyen dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıda ise bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Aslan terbiyecisi bir kenara çekilmiş, hepimizi şaşırtmıştı. 2-0'ın rehavetiyle mi nedir bir anda durmuştu Fenerbahçe. Bunu değerlendirmek isteyen rakip üstümüze geliyor ve kalemizde tehlikeler yaratıyordu. Teknik Direktör Zico ise kenardan maçı izliyordu, tıpkı tribünlerde olan bizler gibi... Nitekim 54. dakikada Ümit Karan'la golü de buldular. Kadıköy'de sinir harbi yaşıyorduk. Neyse ki ilerleyen dakikalarda kalemizi iyi savunduk ve sahadan 2-1 galip ayrıldık. Bu galibiyete karşın yine de sahadan buruk ayrıldık. Keşke oyunu bırakmayıp 6-7 gol atsaydık...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
8. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in ceza sahasına ortasında Emre'nin ters vuruşunda top üstten auta gitti.
20. dakikada Arda'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında ön direkte Ümit Karan'ın vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
24. dakikada Tuncay'ın topuk pasıyla sol çarprazdan ceza sahasına giren Uğur Boral'ın içeriye yerden ortasında ön direkte Kezman'ın dokunamadığı topu arka direkte Alex, boş ağlara göndererek, takımını öne geçirdi. 1-0
26. dakikada Appiah'ın pasıyla sağ çarprazdan ceza sahasına giren Kezman'ın sert şutunda Ergün'e çarpıp yön değiştiren top köşeden ağlarla buluştu. 2-0
34. dakikada Ümit Karan'ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
36. dakikada Alex'in ceza sahasına hareketlenen Kezman'a atmak istediği topu uzaklaştırmak isteyen Tomas'ın ters vuruşunda top sol çaprazdaki Tuncay'ın önüne düştü. Tuncay'ın gelişine sert şutunda top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Arda'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında defansın uzaklaştırmak istediği topu Sabri, ceza sahası sağ çarprazında kontrol etti. Bu futbolcunun sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.
54. dakikada Ergün'ün sol kanattan ceza sahasına ortasında Ümit Karan'ın kafayla geriye aşırdığı topta Sabri'nin sağ çarprazdan sert şutunu kaleci Volkan son anda çeldi. Kale önünde boşta kalan topu Ümit Karan, uçarak kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. 2-1
63. dakikada ceza sahasında Cihan'ın uzaklaştırmak istediği top Tuncay'a çarptı. Top direğin dibinden auta çıktı.
67. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in ceza sahasına ortasında Aurelio'nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
70. dakikada Sabri'nin ara pasıyla ceza sahasına giren Ümit Karan, rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan'ın vuruşunda kaleci Volkan topu ayağıyla çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı.
73. dakikada Sabri'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Necati'nin kafa vuruşunda kaleci Volkan, topu son anda kornere çeldi.
77. dakikada Sabri'nin ceza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Volkan, topu kontrol etti.
81. dakikada Alex'in ceza sahası çizgisi üzerinden sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. Aynı dakika içerisinde Appiah'ın ceza sahası dışından yerden sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
90+3'de Kezman'ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti. Aynı dakika içerisinde sol kanattan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen Tuncay'ın sert şutunda top yan direkten döndü. Tuncay, dönen topa bir kez daha vurdu, top yan ağlarda kaldı.

HAKEMLER: Selçuk Dereli, Adil Sinem, Mustafa Emre Eyisoy
FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur Boral, Appiah, Deniz, Aurelio, Tuncay, Alex (Tümer dk. 84), Kezman
YEDEKLER: Serdar, Can, Semih, Kemal, Serkan, Deivid
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
GALATASARAY: Mondragon, Cihan, Emre, Tomas, Ergün, Hasan Şaş (Necati dk. 46), Inamoto, Ayhan, Arda (Hasan Kabze dk. 85), Iliç (Sabri dk. 46), Ümit Karan
YEDEKLER: Aykut, Okan, Carrusca, Tolga
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
GOLLER: Alex (dk. 24), Kezman (dk. 26), Ümit Karan (dk. 54)
SARI KARTLAR: Ümit Karan, Inamoto, Hasan Şaş, Cihan (Galatasaray), Lugano, Edu, Tümer (Fenerbahçe)

Fenerbahçe 2
Galatasaray 1

03 Aralık 2006 Pazar

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/FBGS288.jpg Turkcell Süper Ligi’nin 16. haftasında Fenerbahçemiz kendi evimizde Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Fenerbahçemizin gollerini 24. dakikada Alex, 26. dakikada da Kezman kaydetti. Galatasaray’ın golü ise 54. dakikada Ümit Karan’dan geldi.
Karşılaşmanın önemli dakikaları ise şöyle:
8’ Kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex’in ceza sahasına ortasında Emre’nin ters vuruşunda top üstten auta gitti.
20’ Arda’nın sol kanattan ceza sahasına ortasında ön direkte Ümit Karan’ın vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
24’ Tuncay’ın topuk pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Uğur Boral’ın içeriye yerden ortasında ön direkte Kezman’ın dokunamadığı topu arka direkte Alex, boş ağlara göndererek, takımımızı öne geçirdi. 1-0
26’ Appiah’ın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kezman’ın şutu kaleye gitti ve Fenerbahçemiz 2-0 öne geçti.
34’ Ümit Karan’ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.
36’ Alex’in ceza sahasına hareketlenen Kezman’a atmak istediği topu uzaklaştırmak isteyen Tomas’ın ters vuruşunda top sol çaprazdaki Tuncay’ın önüne düştü. Tuncay’ın gelişine sert şutunda top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

İKİNCİ YARI

49’ Arda’nın sol kanattan ceza sahasına ortasında defansın uzaklaştırmak istediği topu Sabri, ceza sahası sağ çaprazında kontrol etti. Bu futbolcunun sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.
54’ Ergün’ün sol kanattan ceza sahasına ortasında Ümit Karan’ın kafayla geriye aşırdığı topta Sabri’nin sağ çaprazdan sert şutunu kaleci Volkan son anda çeldi. Kale önünde boşta kalan topu Ümit Karan, uçarak kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. 2-1
63’ Ceza sahasında Cihan’ın uzaklaştırmak istediği top Tuncay’a çarptı. Top direğin dibinden auta çıktı.
67’ Sol kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex’in ceza sahasına ortasında Aurelio’nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
70’ Sabri’nin ara pasıyla ceza sahasına giren Ümit Karan, rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan’ın vuruşunda kaleci Volkan topu ayağıyla çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı.
73’ Sabri’nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Necati’nin kafa vuruşunda kaleci Volkan, topu son anda kornere çeldi.
77’ Sabri’nin ceza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Volkan, topu kontrol etti.
81’ Alex’in ceza sahası çizgisi üzerinden sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. Aynı dakika içerisinde Appiah’ın ceza sahası dışından yerden sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
90+3’de Kezman’ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti. Aynı dakika içerisinde sol kanattan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen Tuncay’ın sert şutunda top yan direkten döndü. Tuncay, dönen topa bir kez daha vurdu, top yan ağlarda kaldı.

HAKEMLER: Selçuk Dereli , Adil Sinem , Mustafa Emre Eyisoy
FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur Boral, Appiah, Deniz, Aurelio, Tuncay, Alex (Tümer dk. 84), Kezman
GALATASARAY: Mondragon, Cihan, Emre, Tomas, Ergün, Hasan Şaş (Necati dk. 46), Inamoto, Ayhan, Arda (Hasan Kabze dk. 85), Iliç (Sabri dk. 46), Ümit Karan
GOLLER: Alex (dk. 24), Kezman (dk. 26), Ümit Karan (dk. 54)
SARI KARTLAR: Ümit Karan, Inamoto, Hasan Şaş, Cihan (Galatasaray), Lugano, Edu, Tümer (Fenerbahçe)

Misafir 6 Aralık 2006 17:52

http://www.fenerbahce.com/i/glr/06090631f4/im3693.jpg
http://www.fenerbahce.com/i/glr/06090631f4/im3692.jpg
http://www.fenerbahce.com/i/glr/06090631f4/im3691.jpg
http://www.fenerbahce.com/i/glr/06090631f4/im3694.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/12112006zekituncay001.jpg Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 13 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’de Euroleague’de Aris takımı ile karşı karşıya gelecek. Euroleague C Grubu 8. haftasında Fenerbahçemiz 2 galibiyet 5 mağlubiyet ile 6. sırada; Aris ise 3 galibiyet 4 mağlubiyet ile 5. sırada yer alıyor.
Fenerbahçemizin bir başka Avrupa sınavı da Profesyonel Futbol Takımımızın UEFA H Grubu’nda E. Frankfurt ile yapacağı karşılaşma; maç Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak.
İki karşılaşmanın da Avrupa’da ilerlememiz açısından büyük önemi bulunuyor. Basketbol ve futbolda yapacağımız bu iki zorlu sınav öncesinde Zeki Gülay ve Tuncay Şanlı resmi sitemize açıklamalarda bulundu.
Oyuncularımız taraftarlarımıza çağrıda bulunarak bu iki maçta da takımlarımızı yalnız bırakmamasını istedi.
Zeki Gülay, “Basketbolda zorlu bir maça çıkıyoruz. Başarı için her zaman olduğu gibi taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Abdi İpekçi Spor Salonu’nu tam bir şölene çevirerek rakibimiz karşısında bize destek vermelerini istiyoruz. Onlar bizim itici gücümüz ve bu avantajımızı sonuna kadar kullanmamız büyük önem taşıyor” dedi.
Futbol takımımızın başarılı oyuncusu Tuncay ise, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Çarşamba günü önemli iki Avrupa Kupası maçı oynayacağız. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Aris ile mücadele edecek. Saat 21.45’te de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda futbol takımı olarak E. Frankfurt karşısına çıkacağız. Taraftarlarımızdan isteğimiz iki karşılaşmada da bizlerden desteklerini esirgememeleri. Her zaman olduğu gibi Fenerbahçe taraftarının gücünü ortaya koyarak iki maçtan da galibiyet ile ayrılmamıza yardımcı olmalarını istiyoruz. Biz biliyoruz ki verecekleri destek rakiplerimizin direncini kıracak ve başarıdaki en büyük etken olacak” diye konuştu.

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/fb-frankfurt288.jpg Fenerbahçemiz UEFA Kupası H Grubu’nda E. Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Bu skor ile Fenerbahçemiz bir üst tura çıkma hakkını elde etti. Fenerbahçemiz 8. ve 51. dakikada Takahara’nın golleri ile 2-0 mağlup durumdayken, 63. dakikada Tuncay, 83. dakikada Semih’in attığı goller ile durumu 2-2 yaptı. Semih, 90. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.
Karşılaşmanın önemli dakikaları şöyle:
6’ Sağ kanattan kazanılan köşe atışını Alex kullandı. Alex’in ceza sahasına ortasında Aurelio’nun kafa vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.
7’ Ceza sahası sol çaprazından Kezman’ın vuruşunda top, yandan auta çıktı.
Aynı dakika içinde Fenerbahçe kontraatağında Alex’in kafa pasında ceza sahasında topla buluşan Kezman, kaleci Pröll ile karşı karşıya kaldı. Kezman’ın aşırtma vuruşunda Pröll’ün müdahale ettiği topu Kyrgiakos, çizgiden çıkardı.
8’ Sağ kanattan Weissenberger’in ortasında ceza sahasında Takahara’nın kafa vuruşunda yerden seken top, sol köşeden ağlarla buluştu. 0-1
12’ Ceza sahasında Tuncay’ın pasında topla buluşan Appiah’ın sağ çaprazdan vuruşunda top, defanstan döndü.
20’ Ceza sahası dışından Tuncay’ın sert ve güzel vuruşunda top, üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.
27’ Uzak mesafeden Aurelio’nun sert vuruşunda kaleci Pröll, tehlikeyi önledi.
31’ Sağ kanattan Alex’in kullandığı köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Lugano, kafayı vurdu. Top yandan auta çıktı.
33’ Aurelio’nun pasında topu kontrol eden Alex, rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldı. Alex’in ceza yayı üzerinden vuruşunda top, az farkla üstten auta çıktı.
42’ Sol kanattan Tuncay’ın ceza sahasına ortasında arka direkte Alex, kafayı vurdu. Yerden seken top, kaleci Pröll’de kaldı.
45’ Sağ kanattan Aurelio’nun ceza sahasına ortasında iyi yükselen Kezman, kafayı vurdu. Yerden seken topu kaleci Pröll uzanarak köşeden çelerken, ceza sahasında boşta kalan topa Önder, sağ çaprazdan sert vurdu. Top farklı şekilde auta çıktı.

İKİNCİ YARI
51’ Ceza sahası sol çaprazından Streit’in ortasında kale önünde müsait durumdaki Takahara’nın kafa vuruşunda top, ağlarla buluştu. 0-2
59’ Sol kanattan Uğur Boral’ın ceza sahasına ortasına ön direkte Lugano’nun kafayla indirdiği topa Aurelio ayak koydu ve topu ağlara gönderdi, ancak karşılaşmanın hakemi, ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
63’ Sol kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Alex’in ceza sahasına ortasında ön direkte iyi yükselen Tuncay’ın kafa vuruşunda top, sol üst köşeden ağlarla buluştu. 1-2
82’ Alex’in güzel pasına hareketlenen Deivid’in ceza sahasından vuruşunda top, kaleci Pröll’den sekti. Boşta kalan topa Semih’in rövaşatasında top, ağlarla buluştu. 2-2
90+2’de Orta sahadaki ikili mücadelede rakibine faul yapan Semih’e karşılaşmanın hakemi, ikinci sarı kartı verdi. Semih’in hakemi uyarmasıyla oyuncumuz kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

HAKEMLER: Jan Wegereef , Jantinus Meints , Adrian Inia (Hollanda)
FENERBAHÇE: Volkan , Önder , Lugano , Edu , Uğur Boral , Appiah , Aurelio (Semih dk. 75 ), Deniz (Mehmet Yozgatlı dk. 53), Tuncay , Ale , Kezman (Deivid dk. 72)
EINTRACHT FRANKFURT: Pröll , Rehmer (Thurk dk. 85 ), Russ , Kyrgiakos , Vasoski , Weissenberger (Meier dk. 71), Spycher , Fink , Streit , Köhler (Ochs dk. 63), Takahara
GOLLER: Takahara (dk. 8 ve 51), Tuncay (dk. 63), Semih (dk. 82)
KIRMIZI KART: Semih (dk. 90+2) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Kezman, Deivid (Fenerbahçe), Kyrgiakos (Eintracht Frankfurt

Fenerbahçe 6
İnegölspor 0

19 Aralık 2006 Salı
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/19122006inegolmac010.jpg Fortis Türkiye Kupası C Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçemizin, cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 2. Lig B Kategorisi takımlarından İnegölspor ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya geldi Fenerbahçemiz karşılaşmadan 6-0 galip ayrıldı. Takımımız oynadığı üç maçtan 9 puan alarak gruptan çıkmayı garantiledi. Karşılaşmanın ayrıntıları şöyle:
3’ Semih ile verkaça giren Olcan’ın ceza sahası sol çaprazından aşırtma vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.
18’ Deivid’in pasında topla buluşan Mehmet Yozgatlı’nın ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Ercüment, uzanarak topu kornere çeldi.
21’ İnegölspor defansının arkasına atılan topu kontrol eden Olcan, ceza sahasında kaleci Ercüment’ten sıyrılmak isterken yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını işaret ederken, kaleci Ercüment’e sarı kart gösterdi.
22’ Penaltı atışını kullanan Tümer’in vuruşunda kaleci Ercüment, uzanarak topu köşeden kornere çeldi.
Aynı dakika içinde sağ kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Tümer’in pasında Mehmet Yozgatlı ceza sahasına ortaladı. Kale önünde müsait durumdaki Deivid’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0
24’ Ceza sahasında rakibinden sıyrılan Tümer’in sol çaprazdan içeriye çevirdiği topa, kale önünde müsait durumdaki Semih vurdu. Top, üstten auta çıktı.
28’ Topla ceza sahasına giren Serkan’ın sağ çaprazdan yerden pasında Semih, kale önünde topu topuğuyla ağlara gönderdi. 3-0
43’ Ceza sahasında rakibinden sıyrılan Semih’in vuruşunda kaleci Ercüment, uzanarak topu kornere çeldi.

İKİNCİ YARI
55’ Deivid’in ara pasında ceza sahasında topla buluşan Semih’in sol çaprazdan plase vuruşunda top ağlarla buluştu. 4-0
60’ Ceza sahası dışından Tümer’in sert vuruşunda kaleci Ercüment, uzanarak köşeden topu kornere çeldi.
63’ Sağ kanattan Deivid’in ceza sahasına ortasında müsait durumdaki Semih’in kafa vuruşunda yerden seken topu, kaleci Ercüment kontrol etti.
66’ Tümer’in ara pasında topu kontrol eden Deivid’in ceza sahasına girer girmez yaptığı yerden vuruşta top, direğin dibinden auta çıktı.
67’ Ceza yayı üzerinden Deivid’in çektiği sert şutta top, az farkla yandan auta çıktı.
81’ İnegölspor defansının arkasına atılan topu kontrol eden Mehmet Yozgatlı, ceza sahasında kaleci Ercüment’ten sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi. 5-0
88’ İnegölspor defansının arkasına atılan topla ceza sahasına giren Tümer, sol çaprazdan yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi. 6-0

HAKEMLER: Bünyamin Gezer , Bülent Gökçü , Asım Yusuf Öz
FENERBAHÇE: Serdar , Serkan , Lugano (Mehmet Kutay dk. 84 ), Can , Uğur Boral (Kürşat dk. 75 ), Mehmet Yozgatlı , Kemal , Tümer , Olcan , Semih (Umut dk. 82 ), Deivid
İNEGÖLSPOR: Ercüment , Aydın , Mesut Özkalkan (Barış dk. 46 ), Ramazan , Murat , Hayrullah , Mesut Çaytemel , Alaattin , Onur (Arif dk. 69 ), Muhammed (Cemal dk. 86 ), Caner
GOLLER: Olcan (dk. 3), Deivid (dk. 22), Semih (dk. 28 ve 55), Mehmet Yozgatlı (dk. 81), Tümer (dk. 88)
SARI KART: Ercüment (İnegölspor)

virtuecat 30 Aralık 2006 18:27

2006 böyle geçti

2005 yılını büyük atılımlarla kapayan ve 2006 yılına her alanda zirvede giren Fenerbahçe Spor Kulübü 2006 yılında da büyük hamlelerle zirve tırmanışını sürdürdü.

*2006 yılı ocak ayında Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçimi yapıldı ve Yüksel Günay yeniden başkan seçildi.

*Genel kurul toplantısına, bir dönem önce görev yapan isimlerle birlikte tek aday olarak giren Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, katılan 278 üyenin tamamının oyunu alarak, yenilenen tüzük gereği 3 yıl için başkanlığa getirildi.

* 2006 yılının başlarında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yer alan 1907 tribününde bulunan koltuklara LCD ekranların monte işlemi tamamlanıp hizmete sunulurken, 4 Şubat’ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı İslam Çupi basın tribünü, Çaykur Rizespor maçıyla hizmete girdi.

* İslam Çupi Basın Tribünü’nün açılışını Başkanımız Aziz Yıldırım, dönemin Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Onur Belge ve İslam Çupi’nin eşi Ayşe Çupi yaptılar.

* 6 Şubat’ta Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Fenerbahçe dünya zirvelerinde etkinliğinin ilki gerçekleşti.

*Profesyonel Dağcılar Tunç Fındık ve Mustafa Kalaycı tarafından 6969 metre yükseklikteki zirveye dikilen Fenerbahçe ve Türk bayrakları Güney Amerika’daki Aconcagua dağında dalgalanmaya başladı.

*13 Şubat’ta gerçekleştirilen Milliyet gazetesi geleneksel yılın sporcusu ödül töreni Doğan Medya Center’da gerçekleşti. Başkanımız Aziz Yıldırım "yılın spor adamı" Alex de Souza da yılın futbolcusu ödülünü aldı.

*26 Şubat’ta Fenerbahçe Spor Kulübü ana sponsorlarından AVEA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Giuseppe Farina ve İtalya Konsolosu Luciano Pezzotti Fenerbahçe- Beşiktaş maçında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün misafiri oldular.

* 27 Şubat’ta Zaman Gazetesi’nin düzenlediği “yılın sporcusu ödülleri” sahiplerini buldu. Başkanımız Aziz Yıldırım, yılın spor adamı; Christoph Daum, yılın teknik adamı; Alex de Souza da yılın futbolcusu ödüllerini almaya hak kazandılar.

*Başkanımız Aziz Yıldırım, 1 Mart’ta çıkan Fenerbahçe Dergisi’nin 37. Sayısına yazdığı başyazıda statlardaki küfrün önlenmesi için İl Spor Güvenlik Kurulu, federasyonlar, kulüpler ve medyanın ortak bir çalışma yapması gerektiğine dikkat çekti.

*3-4 Mart tarihinde yapılan Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu’nda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 38. Başkanı Aziz Yıldırım oldu.

*Tek listeyle girilen kongrede, kullanılan oylardan 10’u geçersiz olurken Başkanımız Aziz Yıldırım’a 3 bin 676 geçerli oy alarak yeniden göreve seçildi.

*11 Şubat’ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde bulunan Arçelik Lounge odası Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından Konyaspor maçı öncesinde törenle açıldı.

* 11 Mart’ta yapılan kongre sonrası yeniden göreve gelen başkanımız Aziz Yıldırım’ın listesinde yer alan ve kulübün 100 yılında iş başında olacak yöneticiler mazbatalarını aldı

*13 Mart’ta Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin Avrupa’daki 21 futbol kulübü arasında yapılan ve toplam gelirleri 85-260 milyon Euro aralığında olan Avrupa Kulüpleri arasında yapılan araştırmada 259 milyon Euro ile Manchester United’in ilk sırada bulunduğunu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Manchester City, Schalke04, O. Marseille, Rangers ve Aston Villa gibi kulüpleri geride bırakarak 16. sırada bulunduğunu açıkladı.

*15 Mart 2005 yılında birçok kurum ve kuruluştan aldığı ödüllerle bu alanda da başarıya doymayan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne Kuleli Askeri Lisesi’nden de birçok ödül geldi. Kuleli askeri lisesinde yapılan ödül törenine Başkanımız Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyelerimiz ile futbol takımı idarecilerimiz ve oyuncularımız katıldı. Tören öncesi Kuleli Askeri lisesi okul komutanı İlhan Sönmez, Başkanımız Aziz Yıldırım ve teknik direktör Christoph Daum birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Başkanımız Aziz Yıldırım 2005 yılın en iyi spor adamı,Christoph Daum 2005 yılının en iyi teknik direktörü, idari menajer Volkan Ballı 2005 yılının en iyi menajeri, Alex de Souza 2005 yılının en iyi yabancı futbolcusu, Tuncay Şanlı 2005 yılının en iyi yerli oyuncusu ve Stephan Appiah da 2005 yılı özel ödülünü aldı. Ödül töreninde Başkanımız Aziz Yıldırım, Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerini Fenerbahçe’nin yüzüncü yıl kutlamalarına davet etti.

* 21 Mart’ta Century 21 - Uzel Emlak hizmetleri Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımıza sponsor oldu. Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Dinçay ve Centruy 21 yetkilileri Faruk Ilgaz Tesisleri Kulüp Binası’nda düzenlenen törenle 1 yıllık sponsorluk anlaşmasına imza attılar.

*1 Nisan’da Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA kriterleri uygulaması gereği olarak hazırlanan ve iki geniş klasör hacminde belge içeren, idari, mali, hukuki, sportif ve alt yapı kriterlerine uygunluğu belgeleyen çalışmayı Türkiye Futbol Federasyonu’na verdi.

*Nisan ayıyla birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100.yılı piyango biletleri de satışa sunuldu. 3 daire, 11 otomobil, 100’lerce beyaz eşya, 326 kombine kart ve lüks otellerde tatil fırsatlarının yer aldığı 100. Yıl Piyango Biletleri’nin satışları Fenerbahçe taraftarından büyük bir ilgi görürken, kulübe de büyük

*8 Nisan’da UEFA’nın resmi yayın organı Champions Dergisi, Fenerbahçe’yi konu alan haberinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nden ve sportif başarılarından övgüyle söz etti.

* 12 Nisan’da Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimizin İlhan Cavcav hakkındaki şikayetine ilişkin kamu davası açıldığı bildirildi.

*3 Mayıs’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaretinin 88. Yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’de bir tören düzenlendi. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra 60 dernekten 3 binin üzerinde taraftar Anıtkabir’i ziyaret etti..

*4 Mayıs’ta Basketbol Bayanlar 2005-2006 Lig Şampiyonluğu’nu kazanan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız Beşiktaş ile yaptığı mücadele sonrasında Caferağa Spor Salonu’nda şampiyonluk kupasını kaldırdı. Takımımız kupa töreninde büyük bir sevinç yaşadılar.

*18 mayıs’ta Başkanımız Aziz Yıldırım kendine yönelik savaşın Fenerbahçe’ye zarar verdiğini düşündüğünü belirterek görevini bıraktığını açıkladı. Başkanımız Aziz Yıldırım, 25 milyon Fenerbahçe camiası içerisinden çok sayıda Aziz Yıldırım çıkacağına inandığını dile getirirken, "bu sevda bitmez" diyerek görevden ayrıldığını ifade etti.

*15 Şubat 1998 yılında başkan olan Aziz Yıldırım ve birlikte çalıştığı yönetim kurulları, Fenerbahçe’ye büyük hizmetler yapmıştı. Başkan Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın kapasitesi 52 bin kişiye çıkarken, Ali Şen zamanında temeli atılan Samandıra Tesisleri tamamlanmış, Dereağzı Tesisleri komple yenilemişti. Rakamsal verilere göre, Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçemizin aktif büyüklüğü 51.4 kat artarak 149.6 milyon dolara çıkmış, Fenerbahçemizin sadece futbol gelirlerindeki büyüme yüzde 263 olarak gerçekleşmişti.

*Birlik ve beraberlik konusunda görülmemiş organizasyonlara imza atan Fenerbahçe camiası, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın görevine geri dönmesi noktasında da yine büyük bir birliktelik örneği sergiledi. Fenerbahçe Spor Kulübü ve bağlı birimleri faks-email yağmuruna tutan taraftarlarımız yurt içi ve yurt dışında düzenledikleri organizasyonlarla Başkanımız Aziz Yıldırım’a geri dönüş çağrılarını ilettiler.

*29 Mayıs’ta Fenerbahçe Spor Kulübü Avrupa’nın ünlü ve büyük futbol kulüplerinin kurduğu G-14 birliğinin Brüksel’deki toplantısına davet edildi.

*30 Mayıs’ta Başkanımız Aziz Yıldırım ve eski başkanlarımızdan Ali Şen kulüp binasında bir araya gelerek bir süre görüştüler.

* 8 Haziran’da Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki yeni yerine taşındı

*14 Haziran’da Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş tarafından başlatılan 100. Yıl Logo Yarışması’nda dereceye giren tasarımcılar, plaketlerini 100. Yıl komitesi başkanı Ender Alkaya’nın elinden aldılar.

*19 Haziran’da Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuz, hafta sonunda yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda yeniden aday olma kararı aldı. Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe camiasından göreve devam etme yönünde yoğun bir destek aldıklarını belirterek, "Geleceğin Fenerbahçe camiası için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

* 24 Haziran’da Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul toplantısında bir konuşma yapan Başkanımız Aziz Yıldırım, kürsüye gelirken üyeler tarafından dakikalarca alkışlandı. Fenerbahçe ve şahsı için tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Başkanımız, Turkcell Süper Ligi’nde son 6 haftanın devlet tarafından incelenmesi gerektiğine dikkat çekerken, "hem İzmir’deki, hem Denizli’deki maçta bizi üzen olaylar oldu" dedi. Özel hayatı ve işleriyle ilgili veremeyeceği hesap olmadığını belirten başkan Aziz Yıldırım, "Geçen kongrede bahsettiğim korkuların bedelini ödedik.. Bizler kavgacı, uzlaşmaz olarak gösterilmeye çalışıldık" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe’nin 100. Yılının her şeyin üzerinde olduğunu kaydeden başkan Aziz Yıldırım, sözlerini "Daraağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe olacaktır" diyerek tamamladı. Genel kurul sonunda tek aday olan Başkanımız Aziz Yıldırım, 2824 üyenin oyuyla yeniden başkan seçildi. Başkanımız, genel kurul toplantısının sonunda alkışlarla kürsüye gelirken, Fenerbahçe için yeni bir dönemin başladığını belirterek, "100. Yılı Fenerbahçemize yakışır bir şekilde kutlayacağız. Görevde kalacağımız sürenin ardından alnımızın akı ile yeni genel kurula geleceğimizi ümit ediyorum” dedi.

*24 Haziran’da Brezilyalı oyuncumuz Marco Aurelio Türk vatandaşı olma yolunda ilk adımını attı. İçişleri Bakanlığı’na resmen başvuruda bulunan oyuncumuz Fenerbahçe’nin kendisine bu şansı vermesinden dolayı mutlu olduğunu açıkladı.

*4 Temmuz’da Fenerbahçe Spor Kulübü, teknik direktör Zico ile 2 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu.

* Aynı gün Türkiye’ye gelen Zico, Fenerbahçemizin 100. Yılında görev almaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirtti

* 6 Temmuz’da 2008 UEFA Kupası Finali’nin oynanacağı stadı belirlemek için çalışmalarını sürdüren UEFA’nın belirlediği en iyi dört aday arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı da yer aldı.

*Fenerbahçe dünya zirvelerinde tırmanışlarının 2.’si, 7 Temmuz’da 5165 metre yükseklikteki ağrı dağı tırmanışı ile yapıldı. Ağrı Dağı Zirvesi’nde de Fenerbahçe ve Türk bayrakları dalgalanmaya başladı.

* 8 Temmuz’da Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıda basketbolda Ülker ile yapılan sponsorluk için yönetim kurulumuza yetki verildi.

*12 Temmuz’da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Yılında görev yapacak yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı yapıldı.

*19 Temmuz’da Fenerbahçeliler, dünyanın her bir noktasında çeşitli etkinliklerle, dünya Fenerbahçeliler gününü kutladılar.

*24 Temmuz’da Fenerbahçe ile Ülker arasında 5 yıllık bir sponsorluk anlaşması imzalandı. Başkanımız Aziz Yıldırım sponsorluğun Türk sporunun geleceğinin teminatı olduğunu ifade etti. Ülker Kurumsal İletişim Başkanı Ali Doğan ise, sponsorluk anlaşmasının Türk sporuna büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

* 4 Ağustos’ta Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Yıl kutlamalarında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’yla , Bağdat Caddesi’nin çeşitli bölümlerine ışıktan bir elbise giydirecek olan Stüdyo Festi ile anlaşma imzaladı.

* Aynı gün Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Yıl etkinlikleri ve 100. Yıl formasının tanıtımı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Gecede İstanbul Defterdarlığı Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Hakkı Koçen, Fenerium’un Göztepe Vergi Dairesi’nce 100 firmadan 4. Firma olduğunu açıkladıktan sonra Başkanımız Aziz Yıldırım’a bir teşekkür plaketi verdi. Fenerium’un 2006-2007 kreasyonu da gecede profesyonel mankenlerin yer aldığı defileyle sergilendi. Futbol takımımızın 100. Yılında oynayacağı karşılaşmalarda giyeceği, bir tarafından klasik çubuklu formanın, diğer tarafında ise, Fenerbahçe’nin 100 yıllık tarihinde yer alan olayları ve şahısları simgeleyen resimlerin yer aldığı ’altın sarısı’ 100.yıl forması da Fenerbahçeli futbolcular tarafından tanıtıldı. Gecede 100. Yıl Komitesi Başkanı Ender Alkaya, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Yıl kutlamaları hakkında bir sunum yaptı.

*Eğitimli sporcu çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Spor Kulübü, 19 Ağustos’ta spor sahalarında artış gösteren sporcu ölümlerinin önlenebilmesine katkıda bulunmak için, alt yapı antrenörlerine "sporda ani ölümler" konulu bir sempozyum düzenledi. Panelde futbol alt yapı antrenörlerine konu ile ilgili önemli bilgiler verildi.

*23 Ağustos’ta "Fenerbahçe dünya zirvelerinde" projesinin Tacikistan tırmanışı sona erdi. Fenerbahçe ve Türk bayrakları, Himalaya dağlarının en kuzey kollarından biri olan ve 7495 metre yükseklikteki Somoni Zirvesi’nde de dalgalanmaya başladı

* 9 Eylül’de Fenerbahçe taraftarlarının internet’teki buluşma ortamlarından Antu&Fenerlist’in ödül töreni Antalyaspor maçı öncesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirildi.

*Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun Onur Ödülü aldığı törende, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün unutulmaz başkanlarından Faruk Ilgaz’da efsane özel ödülü aldı.

*Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken ve Kürek şubeleri, iki önemli organizasyona ev sahipliği yaptılar. Fenerbahçe Yelken Festivali’nin üçüncüsü 12-16 Eylül tarihleri arasında Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşirken, Fenerbahçe Kürek Şubesi 2006 yılında ikincisi yapılan "Fenerbahçe sprint regatta" yarışlarına ev sahipliği yaptı.

*16 Eylül tarihinde Fenerbahçe Sportif A.Ş.’nin yıllık olağan genel kurulu yapıldı. Genel Mali Koordinatörümüz Abdülkadir Kuşin, Fenerbahçe Sportif A.Ş.’nin mali tablolarda net kârının 52 milyon YTL’yi aştığını söyledi.

*Aynı gün birleşik Fenerbahçeliler Vakfı’nın yeni binasının açılışı yapıldı. Açılışa Başkanımız Aziz Yıldırım da katıldı.

*4 Ekim’de Slovenya’nın başkenti Lubyana’da toplanan UEFA, 2008-2009 UEFA Kupası Finalinin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanmasına karar verdi. Kararın alınmasında stadın kulübün kendi imkanlarıyla yeniden yapılandırılmasının da etkili olduğu belirtildi.

*Fenerbahçe Spor Kulübü’ne 100 yıldır ev sahipliği yapan Fenerbahçe Stadı, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından, eski başkan Şükrü Saracoğlu’nun ismi verilerek bugünkü modern halini almıştı. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimizin stadın ismini değiştirerek başladıkları yenilikler zinciri, numaralı, maraton ve kale arkası tribünlerin yıkılarak yeniden yapılması ve 21. Bin 500 kişi olan stat seyirci kapasitesinin 52.500’e çıkarılmasıyla devam etti.

*Mermer zemini, cam duvarları, lüks tribünleri ile modern mimarinin bütün çizgilerini taşıyan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, iki kata açılan, 5.000 taraftar alacak kapasitede cafe, pub ve lokantalar yer alıyor. Soyunma, basın ve hakem odaları, yönetim ve toplantı salonları, 60 lüks loca, yeni açılan Fenerium ve yine bu tribün altında yer alan olan Fenerbahçe Müzesi de, spor severlere ev sahipliği yapıyor. İnşaat sonrası, tüm tribünlerin üzeri özel çelik konstrüksiyonlarla tutturularak seyircinin görüş açısını azaltan sütunlar tamamen kaldırıldı.

*Dünya standartlarını yakalayan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, yapılan bu çalışmalarının takdirini yurt içi ve dışında, taraflı tarafsız herkesten almaya başladı. UEFA, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı 5 yıldızlı statlar listesine aldı. UEFA Stadyum ve Güvenlik Eğitim Müdürü Marc Otten, rutin ziyaretlerinden birinde yaptığı açıklamada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın Avrupa’daki birçok stada da örnek teşkil ettiğini açıkladı.

*Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun çalışmaları, UEFA İcra Komitesi’nin Slovenya’nın başkenti Lubyana’da yaptığı toplantıda 2008-2009 UEFA Kupası Finali’nin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanmasına karar verilmesiyle taçlanıyordu. Avrupa’nın futbol patronu UEFA, yaptığı titiz çalışmaların sonucunda, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki gelişimi ve değişimi kısa sürede değerlendirmeye aldığını, 2009 UEFA kupası finaline bu stadı adres olarak gösteriyordu.

*Tribünlerdeki ısıtma sistemi ocak ayında tamamlanacak olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, 56 bin kapasiteli Hamburg Aol Arena Stadı ve 40 bin kapasiteli Tel Aviv Ramat Gan Stadı, 60 bin kapasiteli Bükreş Ulusal Stadyumu’nu geride bırakarak finalin adresi oldu.

*Fenerbahçemizin tesislerindeki yeniliklere bir halka da Yüzme Şubesi’nin Dereağzı Tesisleri’ndeki olimpik havuzda eklendi. Havuzun üstü özel bir sistemle kapatılırken , sporcuların kış aylarında da rahatlıkla antrenman yapabilecekleri bir ortam oluşturuldu.

* Başkanımız Aziz Yıldırım, taraftar temsilcileri ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

*10 Kasım’da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün deplasman yolculuklarında kullanılan Sabiha Gökçen Havalimanı’na hediye edilen ’Sabiha Gökçen ve Atatürk” temalı rölyef, törenle açıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Müdürü İbrahim Büyükyumukoğlu ve havalimanı yetkililerinin de katıldığı törene, Başkanımız Aziz Yıldırım, Asbaşkanlarımız Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay, A ve PAF takımı oyuncuları ve teknik heyet katıldı.

* Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuz, 2006 yılının son döneminde Fenerbahçemize karşı atılan asılsız şike iddialarına ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne karşı Futbol Federasyonu tarafından yapılan adaletsiz uygulamalara karşı büyük bir mücadele başlattılar.

*Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanlarımız Ali Koç ile Şekip Mosturoğlu 29 Kasım’da düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönelik asılsız iddiaların araştırılması yönünde ilgili kurumları göreve çağırdılar.

*18 Aralık’ta düzenlenen basın toplantısında ise, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu ve federasyona bağlı organların Fenerbahçe’ye uyguladığı çifte standartı örnekleriyle kamuoyu ile paylaştılar.

* 2006 yılı, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kurumsallaşma çalışmalarını sağlamlaştırması ve yeni atılımlar yapması açısından önemli bir yıl oldu.

* Fenerbahçe Kart; taraftarlara sağladığı avantajlara ek olarak Garanti Bankası Bonus ve Yapı Kredi World Card ile birleşerek sıra bankaların sundukları avantajları da kapsayan bir oluşumun içine girdi.

* Feneriumların sayısı arttırılırken, taraftarların talepleri doğrultusunda hazırlanan ürünler, doğru zaman ve doğru ürün olarak nezih ortamlarda sunuldu.

*Fenerbahçe taraftarları da korsan ürünlere karşı gösterdiği hassasiyetle, Fenerium markasına değer kattı.

* Fenerbahçe Spor Kulübü tüm branşlardaki alt yapı çalışmalarıyla da örnek kulüp olma özelliğini 2006 yılında yeniden pekiştirdi.

*Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, boks, yelken, kürek, masa tenisi ve atletizm branşlarında yaz okulları ve alt yapı okulları İstanbul ve Türkiye genelinde yoğun bir faaliyet dönemi geçirdiler.

* Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda başarıya imza atan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bağlı branşların alt yapıları, Fenerbahçemizin başarı geleneğini sürdürme noktasında sağlam bir temel olma özelliğini sürdürdü.

* 2006 yılında açılan yaz ve kış dönemi spor okullarında çok sayıda yeteneğin eğitimine katkıda bulunulurken, Türk sporuna yeni yetenekler kazandırılma çalışmaları da artarak devam etti.

*Fenerbahçe Spor Kulübü, tesisleri, tribünleri, birlik ve beraberliği, sportif ve ticari başarılarıyla ’örnek’ ve ’başarılı bir yıl için, 100 Yılını kutlayacağı 2007 yılına heyecan ve coşkuyla giriyor.

NihLe 12 Ocak 2007 23:25

1 ek
FenerBahçeli Değilim Ama Hoş Bir Gif..
Tüm SarıKanaryalılara Bir Centilmen (özümüzde var :P) GalataSaraylıdan Armağan Olsun..

Alıntıdaki Ek 9862

careless_WhispeR 20 Ocak 2007 13:00

Stephen Appiah

K.Erciyesspor 1 – 1 Fenerbahçe
26 Ocak 2007 Cuma

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_mac004.jpg Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında Fenerbahçemiz, Kayseri Erciyesspor ile Kayseri Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 36. dakikada Kayseri Erciyessporlu Cenk'in ve 83. dakikada da Alex'in golü ile 1-1 sona erdi.
15' Sağ kanattan Mehmet Yozgatlı'nın yerden ortasında, kale önündeki Deivid'den önce araya İlhan, topu kornere göndererek tehlikeyi önledi.
36' Kayseri Erciyesspor yarı alanından atılan uzun pasa hareketlenen Cenk, ceza sahası ön çizgisinde kalecimiz Volkan'dan sekip boşta kalan topu önünde buldu. Sonrasında Edu'dan da sıyrılan Cenk, topu boş kaleye göndererek takımını öne geçirdi. 1-0
39' Alex'in uzak mesafeden sert vuruşunda top kaleci Fadhel'de kaldı.
41' Emre'nin ceza sahası sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta kaleci Volkan yatarak topa sahip oldu.

İkinci Yarı
47' Mehmet Yozgatlı'nın sağ kanattan ortasına arka direkte kafayı vuran Tuncay, topu yandan auta gönderdi.
75' Ümit'in sol kanattan ceza sahasında ortasında altı pas içindeki Semih topa dokunamazken, arka direkte bulunan müsait pozisyondaki Deivid topu yandan auta gönderdi.
78' Ümit'in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topa iyi yükselen Deivid'in kafa vuruşunda, top direğin dibinden auta çıktı.
83' Appiah'ın ceza sahasına gönderdiği topu Semih kafayla indirdi. Topu önünde bulan Alex, sert bir vuruşla takımımızın beraberlik golünü kaydetti. 1-1
90+1' Semih, ceza sahası içinde kafayla pasını Tümer'e aktardı. Tümer'in altı pasın sağ çaprazından sert vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

STAT: Büyükşehir Belediyesi Atatürk
HAKEMLER: Yunus Yıldırım , Baki Tuncay Akkın , Arkın Akgöl
KAYSERİ ERCİYESSPOR: Fadhel , Mustafa Sarp , Özgür , Gökhan , İlkem , Emre Toraman , İlhan , Djalovic (Sergie Die dk. 61), Mehmet Eren , Lazarov (Kürşat dk. 90+2), Cenk İşler (Timuçin dk. 76)
FENERBAHÇE: Volkan , Serkan , Deniz , Edu , Ümit Özat , Mehmet Yozgatlı (Semih dk. 60), Appiah , Alex , Uğur (Tümer dk. 46), Tuncay , Deivid
GOLLER: Cenk (dk. 36), Alex (dk. 83)
SARI KARTLAR: Mustafa Sarp, İlhan (Kayseri Erciyesspor), Tümer, Edu (Fenerbahçe)

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_takim001.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_takim002.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_takim003.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_mac005.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_mac006.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_mac007.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_mac008.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-01-26_mac009.jpg

Misafir 3 Şubat 2007 09:48

Anlı Şanlı Fener

http://www.vatanim.com.tr/pics/news/106912000.jpg http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gifSarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle İzmir'de oynanan maçta Tuncay Şanlı perdeyi açtı M.Nas, Volkan'ı avladı. M.Aurelio galibiyeti getirdi. Gençlerin 1 topu direkten döndü
http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gif
03.02.2007
Jose Mourinho'nun son banka reklamındaki 'Hayatım hep bir adım önde olmayı gerektiriyor' söylemi, 100. yılında şampiyon olmak isteyen F.Bahçe'nin olmazsa olmaz hedefi olmalı... Peki F.Bahçe rakiplerinin önünde mi? Puan olarak evet... Ya futbol olarak? Bunun cevabını vermek için önemli bir fırsattı İzmir'deki G.Birliği maçı. Hele de ikinci, yarıya iki puan kayıpla başlayan bir takım için...

Sert rüzgâra karşı iki takım sahaya Akülü tekerlekli sandelye' kampanyasına destek amacıyla karışmış bir grup olarak çıkarken, ilk dakikalardaki Gençlerbirliği'nin şok presine karşı F.Bahçe'nin dağılması aküsünün zayıflığını belgeledi.

Hatta F.Bahçe'de, G.Birliği'nin 5. dakikada Erhan'ın üst direkten dönen şutuna kadar Can, Aurelio ve Volkan'ın 2'şer kritik hatası vardı ki, hiç hayra alamet değildi.

Rüzgara karşı goller
Ancak Can-Edu ikilisinin hava hakimiyetinden ürküp Okan'ın yerine Isaac'i ikilinin arasına sıkıştıran Mesut Bakkal'ın 4-5-1'le de orta sahada kalabalık yaratıp geriyi açmasıyla Kezman sürekli boş alan buldu. Nitekim, Sırp yıldızın 6'da attığı gol yardıma Adil Sinem'in adaletsiz ofsayt bayrağının kurbanı oldu.

Hızlı, hareketli, bol hatalı oyunda daha sonra gizli bir kahraman sahne aldı: 'SERT RÜZGAR' Önce 9'da 4 pasta Appiah'ın ortasına rüzgarlanan Tuncay harika sıçramayla kafayı ağlara yapıştırdı (1-0), sonra 21'de kornerden seken ortayı Mehmet Nas 30 metreden kaleye nokta aüşı yapü (1-1). Nas'ın vuruş güzelliğinin yaraşıra Volkan'ın önünün kapalı olması da dikkat çekiciydi.

Zico'nun tercihi Uğur'un aksaması, Alex'in her topa vuruş sonrası kas ağrılarından yüzünün kasılması, G.Birliği'nin baskıyı kurarkek geriyi tutamaması, Mesut Bakkal'ın Traore ve Tuna'nın aciz kaldığı her Kezman atağında sahaya girip markaj yapacak kadar çıldırması... Göze batan diğer saha içi vukuatlardı.

Yarasa adam'ın çenesi
İkinci yarıda havadan nem alan G.Birliği üst üste uzaktan atılan 3 şutla Volkan'ı yoklarken, 57. dakikada Appiah, Aurelio, Alex, Tuncay dörtlemesinin ardından araya sızan Aurelio (îlk yanda net golü kaçırdı, kendini affettirdi) diziyle 2-1'in kahramanı oldu.

Bir başka kahramansa Mateja Kezman'dı. O da müthiş bir profesyonellik örneği göstererek aynı statta, çenesini yine tutamadığı için ikinci kez kırmızı kart gördü.

ÖZET: F.Bahçe profesyonelliği yakışmayan futbolcu portrelerine artık bir son vermeli! Her ne kadar skor açısından 'iki ileri, bir geri' liderliğini korusa da!

Haber: Hakan YAŞAR

Misafir 3 Şubat 2007 11:22

Tuncay 'kafayı' kullandı!

http://www.vatanim.com.tr/pics/news/106913000.jpg http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gif

F.Bahçe'nin yıldızı, önce kafayla G.Birliği'ni ağlarını havalandırdı ardından da M.Aurelio'ya gol attırıp galibiyeti getiren isim oldu
http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gif
03.02.2007
Kanarya'da Tuncay Şanlı coştu, F.Bahçe için galibiyet hoştu. Sarı-lacivertli oyuncu hırslı başladığı karşılaşmada Appiah'ın ortasında takımını galip duruma geçiren golü kafayla atü. İlk yarısı berabere biten maçın ikinci yarısında da Aurelio'ya öyle bir pas atü ki Brezilya asıllı Türk oyuncuya sadece dokunmak kaldı.

Tuncay Şanlı bu sezon ligde 4. golüne imza atarken, Aurelio da ikinci kez takımını galibiyete taşıyan oyuncu oldu. Zico'nun uzun süre yedek beklettiği Marco Paşa, Trabzonspor maçında sonradan oyuna girip golünü kaydetmiş ve çok önemli bir 3 puan getirmişti. Dünkü maçta da attığı golle 2' de 2 yaptı ve F.Bahçe'ye çok önemli bir 6 puan kazandırdı.

MaTTo 13 Şubat 2007 17:36

Zico çıkıştı: "Sahada konuşalım"

Fenerbahçe teknik direktörü Zico, AZ Alkmaar ile yarın oynanacak UEFA Kupası maçı öncesi F.Bahçe Şükrü Saracoğlu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Zico maç öncesi yaptığı açıklamada: "Yarınki maç bizim için, hedeflerimiz açısından çok önemli bir mücadele.. Uzun bir süreden sonra taraftarımızla buluşuyoruz. Bu bizim için ekstra bir güç olacak. Tüm planlarımız kazanmak üzerine kurulu." dedi. Öte yandan Zico AZ Alkmaar teknik direktörü Louis van Gaal'e de bir mesaj gönderdi.
"İYİ GOL ATIYORLAR"
Başka bir futbol ekolünden kurulu bir takım ile oynayacaklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı:" Rakibimiz ligi itibari ile iyi bir konumda. İyi gol atıyorlar. Büyük maçları seviyorlar. Bunların haricinde önemli olan benim futbolcularıma güveniyor olmam. Biz kendimize sonuna kadar güveniyoruz." ifadelerini kullandı.
"ÖNEMLİ OLAN HAZIR OLMAK"
Sakatlıklar ve eksiklerlerle boğuşan Fenerbahçe'de Zico bu yönde yöneltilen soruya; "Bu sakatlıklar, eksiklikler futbolun içerisinde olacak şeyler. Biz büyük bir takımken bunları atlatmamız gerekiyor. Bizim elimizde her zaman 11 tane futbolcu var. Kadromuzda bulunan her futbolcu ayrı kalitede. Hepsine güveniyorum. Önemli olan bu eksikliklerle hazır durumda olmak. Biz hazırız." sözleriyle cevap verdi.
"AURELIO'NUN DURUMU BU GECE BELLİ OLACAK"
Marco Aurelio'nun son dakika sakatlığı konusunda basın mensuplarını bilgilendiren Zico: "Bu bakımdan bir dezavantaj yaşayacağımızı zannetmiyorum. Başka maçlarda bu şekilde oynamıştık. Marco Aurelio'nun durumu ise belirsiz. Ufak bir sakatlığı vardı. Tedavisinin ardından bu akşam idmana çıkacak. Bu tip maçlarda futbolcular yüzde 100 kendini hazır hissetmeli. Bugünkü idman onun durumunu belli edecek. Risk almak istemiyoruz. Bu tip maçlarda tam anlamıyla hazır olan isimlerle mücadele etmeliyiz." dedi.
"HERKES SAHADA KONUŞSUN"
Zico AZ Alkmaar teknik direktörü van Gaal'in "Fenerbahçe takım oyunu oynamıyor" açıklamasına karşın ise takımını savundu ve Hollandalı hocaya sert bir cevap verdi: "Herkes kendi görüşünü söylemekte serbesttir. Benim için geçerli olan şey kendi takımımdır. Saha dışında bunları konuşmak önemli değildir. Yarın sahada kim ne yapıyor göreceğiz. Önemli olan saha içinde konuşmak. Herkes sahada konuşsun." dedi.
Rizespor maçında alınan mağlubiyetin takımın havasını değiştirdiğine dair iddialara karşın ise Zico; "En son oynadığımız Rize maçında aldığımız mağlubiyet bizi etkilemeyecektir. İkisi farklı kulvarlarda ve Fenerbahçe'de oynayan her futbolcu bu duruma alışkın. Futbol içerisinde kazanmak kadar kaybetmek de var. Geriye bakarız bir şey yapamayız. Futbolcularımız da aynı mantığı benimsemiş durumda. Ç.Rize maçında alınan mağlubiyet bizi etkilemeyecektir. Futbol geriye bakarak oynanmaz." sözlerini kullandı ve basın toplantısını bitirdi.

Saat: 20:27
Sayfa 2 / 10

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık