![]() |
elektrikli aletlerin keşfedilmesinden önce insanların nasıl yaşadılarını ve neler yaptıklarını söliyebilirmisiniz |
benim de ödevim soru buluyorum |
Selam Arkadaşlar aranıza yeni katıldım elektrik gereksinimi duymadan soğutma yapabilen buzdolabı var bende geçen sene almıştım ve bu ürün yüzde 100 türk malı bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim... Bu alet dış ortam sıcaklığına bakmaksızın 3-4 dereceye kadar soğutma yapabiiliyor ve bildiğimiz piknik tüpü ile çalışıyor üzerinde termostatı var soğutma derecesini ayarlayabiliyoruz ve gaz tüketimi çok az 24 saatte 18-20 gr. sandık tipi ve 35 litre hacmi var şimdilik bu kadar sorularınızı bekliyorum ve ayrıca kullanan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırlarsa memnun olurum... |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu 30-12-2008 #3 (mesaj-linki) Ziyaretçi Elektrik olmadan önce insanların yaşamı nasıldı? -------------------------------------------------------------------------------- ya arkadaşlar benim performans ödevimin konusu insanlar elektrik olmdan önce nasıl yaşıyordu o ama bişi bulamadım bi yardımcı olursanız sevinirim |
yaa arkadaşlar benm ödevm nasıl yaşadıkları |
çok güzel ama biraz daha uzun olamazmızdı |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu Eski insanlar elektrik olmadan nasıl yaşıyorlardı? -------------------------------------------------------------------------------- elektriğin insan hahatındaki kullanım alanları nelerdir? 1- aydınlanma 2- ısınma 3- iletişim … gibi uzatabiliriz. işte sende elektrik olmadan önce aydınlanmak için mum yada gaz lambası yada daha ilkel olursak meşale yada bildiğin ateş kullanırdık. gibi yazabilirsin. ısınmak için ateş vs vs |
taa lütfen bir bilgi verin.... |
elektrik bulunmadan önce insanlar nasıl yaşarlardı |
arkadaslar bnde bu ödevi arıyorum biriniz cvp verse çok acil yarına ödevm vrrrr !!! |
bende bu sorunun cevabını arıyorum. |
ateş yakıyolardı akşam erken yatıp sabah erken kalkıyolardı |
yaaaaaa bana acil lazımmmmmmmm o yazıyı mutlaka bulmam gerekliiiiiii |
eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı. yukarıda devamı var arkadaslar |
arkadaşlar alıntıları nasıl okuyorsunuz lütfen söyler misiniz? |
BeNiMDe ÖDeViM AciLeN YaZıLıRSa İyİ OLuR YaRıNa Lazım Anlayın Lütfennnnnnnnnn |
eskiden insanlar mum meşale vb. şeylerle aydınlanırlardı. ama günümüzde lamba ve ejtektörler var |
ya bu ödevden bilgi verin lütfen hoca bana çok kızacak lütfennnnn bilgi verin:(((((((((( |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu |
eskiden insan gücüne dayalı bir hayat vardı. insanlarkömür ütüleri,elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı |
benimde performans ödevi var 2,3 günkaldı eski insanlar elektirik olmadan nasıl yaşarlardı? sorusunun cevabı nedir acaba__--?--___ |
elektrikli aletler olmadan önce insanlar nasıl yaşıyorduuu??? ve şuanda insanlar nasıl yaşıyor??? |
elektrikli aletler keşfedilmeden önce insanlar nasıl yaşarlardı? Elektirikli aletler keşfedilmeden önce insanlar gaz lambaları kullanırlardı o zamanda bilgiye ulaşmak günümüz şartları kadar kolay değildi gazete,dergi ve ansiklopedileri kullanırlardı haberleşme aletleri şimdiki gibi televizyon internet telefon yoktu onun yerine mektup,telgraf vardı onları kullanırlardı.Kısacası suanda hayatımızı kolaylaştıran aletlerin bir cogu yoktu onun yerini zaman alan verimsiz aletler vardı. Elektirikli aletlerin keşifleri ile birlikte insanlar daha kısa zamanda daha başarılı işler yapmaya başladı |
Evet benime ödevim çabuk bulmam gerek |
Alıntı:
|
yha bende bulamadım benimde performans ödevim :((( |
arkadaşlar araştırma ödevim lütfen bana yardımcı olun bulamıyorum konum: elektrik keşfedilmeden önce insanlar nasıl yaşıyor ve neler yapıyordu? çooooooooooooooookkk aciill LÜTFENN.. |
arkadaşlar bana insanlar geçmişte nasıl yaşadıkları ve neler yaptıkları gerekiyor bana hemen şimdi bilgi vere bilirmissiniz???? |
hemen banada lazım |
Alıntı:
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu |
ya arkadaşlar lütfen bulun |
Alıntı:
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu |
kısacası hayat çooooooooooooookkkkkkkkkkkkk zormuş çok sıkıntı yaşamışlar bunlarda biride çamaşır makinası örneği çamaşır makinası icat edilmeden çamaşırlar elde yıkanıyordu lamba örneğide lamba olmadan insanlar kitap vb. şeyler okuyamıyor ve yazamıyorlardı bu kadar bilgi yeter miiiiiiiiiiiii?_ |
Eskiden insanlar çamaşır makinası yerine gidip elleriyle yıkıyorlardı veya bulmaşık makinası olmadan önce gidip elleriyle yıkıyorlardı |
arkadalar benimde bole ödevim var bulamıyorummm |
Alıntı:
Cevaplanmış zaten. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı, elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. İhtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu Elektrikli aletler keşfedilmeden önce insanlar nasıl yaşarlardı?
|
insanlar niye kilo alır çook yediği için |
Elekrtik Olmadan Önce İnsanlar Hayvan Gücü Ve İnsan Gücüne Dayanıklı Bir Hayat İçinde Yaşarlardı. |
eskiden ışık olmadan önce çocuklar geceye kadar dışada oyun oynarlarmış |
bence eskiden çok kötü günler geçirmişler |
skiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu ben yunus emre aydın bu cevabı ben katenmidir nedir ondan aldım bence sende ondan al bak öğretmende belki buna 4 werir aslında artı vea - koyuluo ama olsun eğer not werseydi 4 werirdi ama + alıcam yoksa kırarım öğretmeni buda fen dersi ödewi |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu bu kadar bulabildim:)) |
ya odevım var ben bulamadım yardım edermısınız lutfen... :D :) eger bulursanız bı yardımcı olun nolur :/ |
Alıntı:
cobuk bulun arkadaşlar acil lazım lütfen hoca istiyor hadiiiiiiiiiiiiii |
| Saat: 20:15 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık